eltin hastaymış baya ya.Canim eltim 42 yasinda iki tane cocugu var ne zaman bir araya gelsek hamile misin diye sordu herkesin icinde soruyordu bi de sert sekilde biz istemiyoruz cocuk diyordum yilmadan sormaya devam ediyordu sonra bebege karar verdik cok cabuk hamile kaldim ogrendi o yasta hamile kaldi bebegimin kalbi durdugu icin kurtaj oldum gitti saglikli gayet iyi gelisimli bebegini benim kurtaj oldugum doktorda aldirdi hatta hamileligini kurtaj olacagim gun bize gelip benim yanimda test yaparak ogrendi ki ben zaten bebegimin derdindeyim kaybediyorum ama o mutlu mutlu hamileyim dedi sonra da kurtaj oldu boyle insanlar var yani takma kafaya bebek dusundugunuzden de bahsetme nacizane tavsiyem hamile kalirsan da 12. Haftan dolmadan soyleme derim ben
bence görüşme elinden de bir şey yiyip içme dikkatli ol allah korusun bana pek iyi niyetli gelmedi
Bir daha sorduğunda evet hamileyim de. Bakalım ne yapacak? Tepkisine bak. Sonrada çok sordun bunalttın oyüzden yaptım dersin
Haklisin aslindaKırmayayım derken o sizi sık boğaz ediyor farkında mısınız ? Sert bir şekilde uyarın çocuk düşünmüyoruz ya da hamile olursam zaten öğrenirsiniz , sürekli sorma dersiniz.
Haklisin aslinda
Banada surekli herkes soruyordu. Yani kolay cocuk sahibi olamayacagimi ogre digimizden begri kendi ailem hic sormuyor ama kv bilmedigi icin soruyor. Yetmemis gibi merakli her tasin altindna cikan bir komsusu var. O soruyormus. Artik sinirlendim. De ki dedim hamile olursam zaten duyar merak etmesin.
Bir noktadan sonra sinir oluyor insan.
Yahu olsa herkes duyar zaten. Bi arada kv. Hamikesin bendenmi sakliyorsun diye demeye baslamisti.
Artik buanldim cidden. Sonunda cocugum olmuyor diyip herkese cenelerini kapatmak istiyorum ama ozamanda baska sorularla tavsiyelerle karsima cikacaklar. Sunu yao bunu yap diye...
İnsanımız neden bu kadar anlayışsızHaklisin aslinda
Banada surekli herkes soruyordu. Yani kolay cocuk sahibi olamayacagimi ogre digimizden begri kendi ailem hic sormuyor ama kv bilmedigi icin soruyor. Yetmemis gibi merakli her tasin altindna cikan bir komsusu var. O soruyormus. Artik sinirlendim. De ki dedim hamile olursam zaten duyar merak etmesin.
Bir noktadan sonra sinir oluyor insan.
Yahu olsa herkes duyar zaten. Bi arada kv. Hamikesin bendenmi sakliyorsun diye demeye baslamisti.
Artik buanldim cidden. Sonunda cocugum olmuyor diyip herkese cenelerini kapatmak istiyorum ama ozamanda baska sorularla tavsiyelerle karsima cikacaklar. Sunu yao bunu yap diye...
Bilmiyorum. Herhalde bizede zamaninda çok sorup bunalttilar diyip ayni bunaltma zevkini yasamak istiyorlar.İnsanımız neden bu kadar anlayışsız
Sanki bebek olsa söylemeyeceğiz. Gizli gizli doğuracağız.
Çok şükür kayınvalide falan sormuyor ama onun haricinde herkesin merak konusu
InsaALLAH canim. Yinede hayırlısı. Hayirli ise versin kurban olduğum ALLAHIM. hayirsizsada hayra cevirsin insaALLAH.inşAllah biran önce "yeter üleeen hamileyim evet" diyebilirsiniz.
Canim ne ilgisi var sen hayatini onlara göremi planliycalsinKızlar merhaba,
Şimdi şöyle açıklayayım ben evliliğimin 4. ayındayım eltim 2 yıllık evli. 2 yıldır çocuk istiyor henüz nasip olmadı. Evlendiğim haftadan beri strese girdi ben önce hamile kalırsam diye. Sanırım 2. haftaydı aradı beni hamile misin diye laf arasında sordu hayır dedim.
1-1,5 ay sonra kadın kadına kalabalık bir grup oturuyorduk bu birden laf açtı "rüyamda gördüm biri hamile ama kim" dedi. Birkaç kişiyi aramış rüyadan sonra "sen mi hamilesin " diye hepsi "hayır" demiş. "Onlar değilse bu hamile kim kesin aramızda bir casus var" dedi üstüme bile alınmadım 1 aylık evliyim ve henüz düşünmüyoruz diye. Neyse bu olayın akşamı türk kahvesi içelim denildi fincan sayısı yetersizdi o yüzden ben içmeyeceğimi söyledim. Sağolsun eltim bunu ikimiz içebiliriz dedi bende "yok, sağol canım" dedim. cümle tam olarak bu. Bir anda döndü "neee hamile misin" dedi. Ben ve ortamdaki herkes şok oldu. "Ne alaka hayır değilim. Sen duymak istediğini duyuyorsun." deyip güldüm.
Bu haftasonu aradı beni "nasılsın" dedi "iyiyim" dedim direkt "hamilesin di mi" dedi. "hayır" dedim. "o zaman bu ay kalacaksın rüyamda gördüm" diyor.
Kızlar nasıl davranmalıyım. Kalbini kırmak istemiyorum. Üzülüyorum da. Benim yüzümden strese giriyor. Ama o böyle yaptıkça bende stres oluyorum. Biz bu aydan itibaren çocuk istiyoruz e olursa nasıl söyleyeceğim bunu bile düşünür oldum. Hatta karar verme aşamalarımızda acaba önce onların olsa sonramı biz düşünsek dedik. Gerçekten üzülüyorum Ki o böyle yaptıkça "ya benimde 2 yıl olmazsa" diye düşünüyorum.
Sizce kalbini kırmadan nasıl halledebilirim bu sorunu, bu sorudan rahatsız olduğumu bilsin istiyorum. Biliyorum dert değil ama fikirlerinizi rica ediyorum.
Canim ne ilgisi var sen hayatini onlara göremi planliycalsin
Bak bende buna benzer bisey yaşadim 2 bebek kaybettim ben memlekete her gittigimde herkes hassasiyetimin farkinda yanliz eşimin halalari hala kizlari resmen takmiş kafaya 1 haftaligina izne gidiyorm her yakaladiklari yerde hamilemisin
Çevremdekileri sıkiştiriyolar hamilemi diye son gidişimde eeeeehhhhh dedim yeter ama olsada söylemiycem kimseye
Ben bi isyan bi ayar verdim izinden dönduk hamileyim şimdi 4 aylik oldum ve söylemedim hala kızginligimdan sorarlarsada niye söylemedigimi
yaptiklari patavatsizliklari ve kaybettigim bebeklerde nasil kalbimi kirdiklarini söyliycem neyse yani benim
böyle oldu sende söylemezsin hemen bu konu acildigindada surat yap arada laf sok tavir koy ne munasebet kime ne bebek istiyosan yap onlara ne belki seninde
olmycak tedavi surecin olucak bunu ögrenmiş olucaksin erkenden...
kırk kez söylersen olucak. kırk a az kaldı hadi biraz daha söyle de tutsun de.
Ama açıkçası üzüldüm ben eltine. Belli ki psikolojik olarak iyi değil. O yollardan geçtim çok iyi anlıyorum onu Allah biran önce evlat versin ona inşallah.
Kızlar merhaba,
Şimdi şöyle açıklayayım ben evliliğimin 4. ayındayım eltim 2 yıllık evli. 2 yıldır çocuk istiyor henüz nasip olmadı. Evlendiğim haftadan beri strese girdi ben önce hamile kalırsam diye. Sanırım 2. haftaydı aradı beni hamile misin diye laf arasında sordu hayır dedim.
1-1,5 ay sonra kadın kadına kalabalık bir grup oturuyorduk bu birden laf açtı "rüyamda gördüm biri hamile ama kim" dedi. Birkaç kişiyi aramış rüyadan sonra "sen mi hamilesin " diye hepsi "hayır" demiş. "Onlar değilse bu hamile kim kesin aramızda bir casus var" dedi üstüme bile alınmadım 1 aylık evliyim ve henüz düşünmüyoruz diye. Neyse bu olayın akşamı türk kahvesi içelim denildi fincan sayısı yetersizdi o yüzden ben içmeyeceğimi söyledim. Sağolsun eltim bunu ikimiz içebiliriz dedi bende "yok, sağol canım" dedim. cümle tam olarak bu. Bir anda döndü "neee hamile misin" dedi. Ben ve ortamdaki herkes şok oldu. "Ne alaka hayır değilim. Sen duymak istediğini duyuyorsun." deyip güldüm.
Bu haftasonu aradı beni "nasılsın" dedi "iyiyim" dedim direkt "hamilesin di mi" dedi. "hayır" dedim. "o zaman bu ay kalacaksın rüyamda gördüm" diyor.
Kızlar nasıl davranmalıyım. Kalbini kırmak istemiyorum. Üzülüyorum da. Benim yüzümden strese giriyor. Ama o böyle yaptıkça bende stres oluyorum. Biz bu aydan itibaren çocuk istiyoruz e olursa nasıl söyleyeceğim bunu bile düşünür oldum. Hatta karar verme aşamalarımızda acaba önce onların olsa sonramı biz düşünsek dedik. Gerçekten üzülüyorum Ki o böyle yaptıkça "ya benimde 2 yıl olmazsa" diye düşünüyorum.
Sizce kalbini kırmadan nasıl halledebilirim bu sorunu, bu sorudan rahatsız olduğumu bilsin istiyorum. Biliyorum dert değil ama fikirlerinizi rica ediyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?