Eltim sürekli hamile misin diyor. Çıldıriiciiiim.

Yazdığımdan bunu mu anladınız gerçekten? Ben orda biri kendinden önce hamile kalırsa ''Ay ben hamile kalamıyorum, o benden önce doğum yapıcak. Beni yetersiz görürler şimdi of'' diye kafasında kurduğunu anlatmaya çalıştım. -Benim fikrim değil bu çoğu kişi böyle durumlarda ne yazıkki kendini yetersiz hissediyor- Yaptığı hareketlere de bakılırsa öyle bi insan profili var eltisinde. Zira sıkıştırmasının başka bi mantıklı açıklamasını bulamadım.
Evet yazdığınizdan bunu anladım
Sizin anlatmak istedinizi anladım ama siz beni anlamamissiniz yada anlatamamişim
Yetersiz görünmek istemediğini bu sebeple yetersiz hissedebileceğini düşünür bu nedenle anlamaya çalışırız değil mi
Mantıklı sebepleri yedi katmanlı düşünürsek sizin olaya getidiginiz mantık yüzeydeki birinci katman olabilir
Mantıklı sebep dersek sosyoloji psikoloji kültür gelenekler karşısindakiler içinde geçerli birçok etken vardır
Yüzeysel düşünmeyelim derim ben

Canim vallaha Allah sabir versin iki cift laf edemeden herseyi hamilelige bagliyo demekki 2 sene olmadi icin sen ondan önce kalicaksin diye yeyip bitiriyo kendini mesafeli davran hamile olursanda cok samimi olma seni olumsuz etkilemesin :110:

Bir yıllık evliyim bizde düşünmüyoruz henüz daha doğrusu ben hazır hissetmiyorum. Eltilerim sürekli bi sene içinde yapmazsan bidaha plmaz diyip psikolojimi bozuyo tasası millete düştü ne kadar saçma düşünce bunlar yaa. Eltilerde hep bu hamilelik olayı sıkıntı ben hiç takmam banane sanki kim doğuruyosa doğursun ypmayan da yapmasın:63:

elalemın agzı torba degıl buzesın lafı var ya tam bız kadınlara gore laf.ınsanların baskalarının hayatlarına burnunu sokma huyu devamlı olacak galıba.sorular hıc bıtmıyor cunku.bekar olursun ne zaman nısanlancan nısanlanırsın ne zaman evlenecen evlenırsın ne zaman cocuk yapıcan cocugun olur eeee ıkıncıyı ne zaman yapacan bır de sana verdıklerı muhlet vardır sana en yakından en uzaga olan kısıler konusma hakkı oluyor .ben bu kısmın ne zaman ıkıncı cocuk yapıcan neden pekı cunku oglum 5 yasında .dusunsenıze her karsılastıgınız kısı soyluyor bır de yuzlerınde degısık bır bana gore kotu bır gulumseme .ben de az degılım bazen sert cevaplar verıyordum.genelde ıyı cevap verıyordum.erkekler arasında boyle konular oldugunu zannetmıyorum.bız kadınlar kendı kendımıze sıkıntı verıyoruz.

ben nişanlıyken kuzeni evlenmiş ve ilk aydan hamile kalmıştı.
Telefonda bana anlatırken biz ne kadar uğraşıyoruz olmuyor bunlar kesin önceden çalışmış demişti.
Kızmıştım günah neden böyle bir ithamda bulunuyorsun diye ay şaka canım demişti.
Sırf bu yüzden ilk aydan o kadar korktum ki vallahi psikolojimi bozuyor :KK51:

Ay bunu okumamistim

Evet yazdığınizdan bunu anladım
Sizin anlatmak istedinizi anladım ama siz beni anlamamissiniz yada anlatamamişim
Yetersiz görünmek istemediğini bu sebeple yetersiz hissedebileceğini düşünür bu nedenle anlamaya çalışırız değil mi
Mantıklı sebepleri yedi katmanlı düşünürsek sizin olaya getidiginiz mantık yüzeydeki birinci katman olabilir
Mantıklı sebep dersek sosyoloji psikoloji kültür gelenekler karşısindakiler içinde geçerli birçok etken vardır
Yüzeysel düşünmeyelim derim ben
İçinde sosyoloji psikoloji kültür katman mantık kelimelerini geçirince yapılan yorum beklendiği kadar derin olamayabiliyormuş. Yapılan yorumları subjektif şekilde katmanlandırmak kategorize etmekte yüzeysel geldi bana.

Son düzenleme:
Bu arada diğer sayfadaki yorumunuza katılıyorum dayatma ile ilgili yazdıklarınıza ancak arkadaşa yüzeysel demenize daha doğrusu yüzeysel düşünmeyelim derken ki üslubunuza takıldım sadece]

Son düzenleme:
Kızlar merhaba,

Şimdi şöyle açıklayayım ben evliliğimin 4. ayındayım eltim 2 yıllık evli. 2 yıldır çocuk istiyor henüz nasip olmadı. Evlendiğim haftadan beri strese girdi ben önce hamile kalırsam diye. Sanırım 2. haftaydı aradı beni hamile misin diye laf arasında sordu hayır dedim.

1-1,5 ay sonra kadın kadına kalabalık bir grup oturuyorduk bu birden laf açtı "rüyamda gördüm biri hamile ama kim" dedi. Birkaç kişiyi aramış rüyadan sonra "sen mi hamilesin " diye hepsi "hayır" demiş. "Onlar değilse bu hamile kim kesin aramızda bir casus var" dedi üstüme bile alınmadım 1 aylık evliyim ve henüz düşünmüyoruz diye. Neyse bu olayın akşamı türk kahvesi içelim denildi fincan sayısı yetersizdi o yüzden ben içmeyeceğimi söyledim. Sağolsun eltim bunu ikimiz içebiliriz dedi bende "yok, sağol canım" dedim. cümle tam olarak bu. Bir anda döndü "neee hamile misin" dedi. Ben ve ortamdaki herkes şok oldu. "Ne alaka hayır değilim. Sen duymak istediğini duyuyorsun." deyip güldüm.

Bu haftasonu aradı beni "nasılsın" dedi "iyiyim" dedim direkt "hamilesin di mi" dedi. "hayır" dedim. "o zaman bu ay kalacaksın rüyamda gördüm" diyor.

Kızlar nasıl davranmalıyım. Kalbini kırmak istemiyorum. Üzülüyorum da. Benim yüzümden strese giriyor. Ama o böyle yaptıkça bende stres oluyorum. Biz bu aydan itibaren çocuk istiyoruz e olursa nasıl söyleyeceğim bunu bile düşünür oldum. Hatta karar verme aşamalarımızda acaba önce onların olsa sonramı biz düşünsek dedik. Gerçekten üzülüyorum Ki o böyle yaptıkça "ya benimde 2 yıl olmazsa" diye düşünüyorum.

Sizce kalbini kırmadan nasıl halledebilirim bu sorunu, bu sorudan rahatsız olduğumu bilsin istiyorum. Biliyorum dert değil ama fikirlerinizi rica ediyorum.

Dusunmuyorsaniz suan dusunmediginizi belirt ve bunu surekli sorarak strese girdigini soylebilirsin sormamasini rica edrsin kibarca madem kirmak istemiyosun . ole bi durum olursa ilk sana haber edecegim dersende belki vazgecer srmaktn.

Hamile kalsam bile soylemem ben.

Gercekten de 4 ay kimseye soylemedim annem kv haric.
Ne güzel anneyle kv nin ağzı sıkıymış sizde.
Bizde de annem duysa bütün sülale duyar. Sevincinden başedemeyiz. Ben de çok etkileniyorum, korkuyorum negatif enerjiden, bizim akrabalar arasında bu anlamda öyle korkutucu insanlar var ki:( şu ana kadar sadece bir tane ablam biliyor, ben de en azından 4 aya kadar söylemeyi düşünmüyorum hatta belki 6 ay.
Eşim de annene söyle dua eder deyip duruyor ama bilemiyorum:(
Sizce neden 4 ay bu arada?

Kızlar merhaba,

Şimdi şöyle açıklayayım ben evliliğimin 4. ayındayım eltim 2 yıllık evli. 2 yıldır çocuk istiyor henüz nasip olmadı. Evlendiğim haftadan beri strese girdi ben önce hamile kalırsam diye. Sanırım 2. haftaydı aradı beni hamile misin diye laf arasında sordu hayır dedim.

1-1,5 ay sonra kadın kadına kalabalık bir grup oturuyorduk bu birden laf açtı "rüyamda gördüm biri hamile ama kim" dedi. Birkaç kişiyi aramış rüyadan sonra "sen mi hamilesin " diye hepsi "hayır" demiş. "Onlar değilse bu hamile kim kesin aramızda bir casus var" dedi üstüme bile alınmadım 1 aylık evliyim ve henüz düşünmüyoruz diye. Neyse bu olayın akşamı türk kahvesi içelim denildi fincan sayısı yetersizdi o yüzden ben içmeyeceğimi söyledim. Sağolsun eltim bunu ikimiz içebiliriz dedi bende "yok, sağol canım" dedim. cümle tam olarak bu. Bir anda döndü "neee hamile misin" dedi. Ben ve ortamdaki herkes şok oldu. "Ne alaka hayır değilim. Sen duymak istediğini duyuyorsun." deyip güldüm.

Bu haftasonu aradı beni "nasılsın" dedi "iyiyim" dedim direkt "hamilesin di mi" dedi. "hayır" dedim. "o zaman bu ay kalacaksın rüyamda gördüm" diyor.

Kızlar nasıl davranmalıyım. Kalbini kırmak istemiyorum. Üzülüyorum da. Benim yüzümden strese giriyor. Ama o böyle yaptıkça bende stres oluyorum. Biz bu aydan itibaren çocuk istiyoruz e olursa nasıl söyleyeceğim bunu bile düşünür oldum. Hatta karar verme aşamalarımızda acaba önce onların olsa sonramı biz düşünsek dedik. Gerçekten üzülüyorum Ki o böyle yaptıkça "ya benimde 2 yıl olmazsa" diye düşünüyorum.

Sizce kalbini kırmadan nasıl halledebilirim bu sorunu, bu sorudan rahatsız olduğumu bilsin istiyorum. Biliyorum dert değil ama fikirlerinizi rica ediyorum.
Canim eltim 42 yasinda iki tane cocugu var ne zaman bir araya gelsek hamile misin diye sordu herkesin icinde soruyordu bi de sert sekilde biz istemiyoruz cocuk diyordum yilmadan sormaya devam ediyordu sonra bebege karar verdik cok cabuk hamile kaldim ogrendi o yasta hamile kaldi bebegimin kalbi durdugu icin kurtaj oldum gitti saglikli gayet iyi gelisimli bebegini benim kurtaj oldugum doktorda aldirdi hatta hamileligini kurtaj olacagim gun bize gelip benim yanimda test yaparak ogrendi ki ben zaten bebegimin derdindeyim kaybediyorum ama o mutlu mutlu hamileyim dedi sonra da kurtaj oldu boyle insanlar var yani takma kafaya bebek dusundugunuzden de bahsetme nacizane tavsiyem hamile kalirsan da 12. Haftan dolmadan soyleme derim ben

Bizde de annem duysa bütün sülale duyar. Sevincinden başedemeyiz. Ben de çok etkileniyorum, korkuyorum negatif enerjiden, bizim akrabalar arasında bu anlamda öyle korkutucu insanlar var ki:KK43: şu ana kadar sadece bir tane ablam biliyor, ben de en azından 4 aya kadar söylemeyi düşünmüyorum hatta belki 6 ay.
Eşim de annene söyle dua eder deyip duruyor ama bilemiyorum:KK43:

kızlar sizi okuyunca çok şaşırıyorum. Nasıl tutuyorsunuz içinizde ben çatlarım heralde.:KK48:
ben kendimi durdurabilsem eşim duramaz hadi söyleyelim hadi söyleyelim diye.
çok özendim şuan size. maşAllah bırakıyım şuraya o_O

Canim eltim 42 yasinda iki tane cocugu var ne zaman bir araya gelsek hamile misin diye sordu herkesin icinde soruyordu bi de sert sekilde biz istemiyoruz cocuk diyordum yilmadan sormaya devam ediyordu sonra bebege karar verdik cok cabuk hamile kaldim ogrendi o yasta hamile kaldi bebegimin kalbi durdugu icin kurtaj oldum gitti saglikli gayet iyi gelisimli bebegini benim kurtaj oldugum doktorda aldirdi hatta hamileligini kurtaj olacagim gun bize gelip benim yanimda test yaparak ogrendi ki ben zaten bebegimin derdindeyim kaybediyorum ama o mutlu mutlu hamileyim dedi sonra da kurtaj oldu boyle insanlar var yani takma kafaya bebek dusundugunuzden de bahsetme nacizane tavsiyem hamile kalirsan da 12. Haftan dolmadan soyleme derim ben

yok artık. :KK57: nasıl bir kafa yaşıyormuş kadın.
ben anlamıyorum bu elti olayını ya. Neden bu kıskançlık?
Evet düşündüğümüzü sadece anneme söyledim başka kimseye söylemiyorum.
Olursa da hemen söylerim diyordum ama burda okuduklarım bana ders oldu 3-4 ay söylememem gerekiyormuş.

kızlar sizi okuyunca çok şaşırıyorum. Nasıl tutuyorsunuz içinizde ben çatlarım heralde.:KK48:
Teşekkür ederim ama ben bi düşük yaptım. Laflar çok dönmüştü o zaman da. O yüzden çok korkuyorum. Bi de ben yurtdışına çıkıyorum bu hafta, tek başıma yaşıycam, eşim de olmayacak yanımda. Annem çok telaşlanır, o yüzden de söylemek istemiyorum aslında. Bir de her aradıklarında doğum ne zaman, olmadı mı, gelmedi mi diye sorup bunaltırlar beni :eek: o yüzden söylesem de nisan yerine haziran da doğacak falan derim herhalde, nasıl olsa görmeyecekler:halay: ben kötüyüm galiba:63:

Kadın eğer hamile kalamıyorsa senin hamile kalman büyük ihtimalle onu kötü etkileyecektir. biraz aralaşmaya çalış çünkü ileriki zamanda hamile kalırsan Allah korusun nazar falan değebilir ... onunla da hamile kalmak istiyorsa tedavi olmaları yönünde konuşabilirsin.

Yaaa bir de benim kv hastaneden öğrenmiş, hemşire tanıdıkmış onların gidip söylemiş. Bi hayırlı olsun bile demedi. Üstelik yanımda kaynımın koca kızını seviyor "bu bi tane, arkası yok önü yok, o yüzden çok kıymetli" diye :( yaptığı o kadar şeye rağmen hiç ciddiye almamıştım ama çok zoruma gitti. Üstelik bi kaybım var, doktor buna da riskli demişti. Bir daha Allah nasip eder de hamile kalırsam kv kişisi zaten bebek doğduktan sonra ziyarette ancak görür

bence görüşme elinden de bir şey yiyip içme dikkatli ol allah korusun bana pek iyi niyetli gelmedi

Bizde de annem duysa bütün sülale duyar. Sevincinden başedemeyiz. Ben de çok etkileniyorum, korkuyorum negatif enerjiden, bizim akrabalar arasında bu anlamda öyle korkutucu insanlar var ki:KK43: şu ana kadar sadece bir tane ablam biliyor, ben de en azından 4 aya kadar söylemeyi düşünmüyorum hatta belki 6 ay.
Eşim de annene söyle dua eder deyip duruyor ama bilemiyorum:KK43:
Benim etrafım da öyle negatif insan yok ama kendi tercihimdi. Karnım da 5aya kadar çıkmadı. Kimse anlamadı ama ben artık söylemek istedim.

Hoş zaten 9 ay yıpratıcı bir süreç. Sürekli insanların sorularına maruz kalmak istemedim.

Önünde zaten 9 ay gibi uzun bir zaman hemde çok uzun neredeyse 1 sene. Sürekli sorular beni bunaltırdı.

Annene söylesen bile o eltine söyleme.

Back
X