eltim ve alışveriş

hıcbısey yapamaz o bır kısı bız burda kocaman bır kulübüz:))) şaka bır yana canım gercekten o sana zarar veremez ancak canını sıkabılır ona da ızın verme canını sıkma onun ıcın..sen de herkesın ıcınde gulumse onun yuzune sonra ılgılenme hıc cevır kafanı..ama ınsanlatın ıcınde ona soguk davranma bu defa senı suclu cıkarabılır..bekle bakalım eger samımıyetsız bı kıza mutlaka acık verecektır o zaman nısanlına anlatırsın hemen ama sımdı elınde somut bısey olmadan nısanlın sna hak vermez cunku erkekler pek anlamaz boyle seylerden abarttıgını dusunur..nısanlının yanında o kız sana ıyı de davranıyrsa hıc de ınanmaz ama bekle sabret cok da kafana takma sonucta altı ustu eltin fazla gdıp gelmezsın sen ona kendınle ılgılı yada nısnalınla ılgılı tek kelıme etme..hersey guzel harıka dıceksın sorarsa unutma...

sağol canım benim ya.haklısın burada kocaman bir kulübüz:)dediklerin çok doğru içim de rahatladı dediklerini uygulayacağım.ön yargılı olmamaya çalışarak zamana bırakayım bakalım neler olcak.işte işler ciddiye binince insan her şeyden nem kapıyor sanki

yok canım bence öyle düşünme.. bizin aile geleneğimizde de elti gelir ufakta olsa bir yenge vasfı vardır... elti,görümce v.b kişiler giderler . sende ön yargılı olma. benmde eltim var ve benden 15 yıl daha önce evlenmiş ilk evlendiğimde bende tavırlarına gıcık oluyorum ben dış kapının dış mandalı gibi kalıyordum. (benm ki bazen bilinçli yapıyordu gibi geliyor bana) zamanla seni tanıdıkların da sende onları tanıdıgnda geçer gider. boşverr keşke benm eltim de ilgilenseydi. biz nişanlıyken kayınvalidemlere gittiğimizde odaya girince toplu hoşgeldiniz der annemle hoş beş sohbet eder benm yanmda oturur kafasını yan çevirip nasılsın demezdi. takılma bunlara boşverr

bır de benden tavsıye ınancın varsa dua et cnm bol bol cok rahatlarsın..bak o kız gercekten kedi gıbı meraklıysa merakından zatn kendı basını yer bır gun ama senın ılıskıne kesınlıkle zarra veremez sen ıcını ferah tut canım ya gozunde buyutme onu..bı gelısme olursa burdan yaazarsın yıne tartısırız fıkırlerımızı hep beraber ama bak gercekten ınan bana o senın kılına bıle zarar veremez..sen kendı ısıne bak..mutlaka onunla sohbet etmen gerekırse aklında bulunsun senın hıcbır problemın yok nısanlınla harıkasının tamam mı ona bu imajı yarat basını dik tut yere saglam bas..o senden cekınsın kıskanclıgından catlasın ınsallah....merakı başını yerse hıc sasırma bence ama acıgını yakalarsan affetme hemen nısanlına ispiyonla:)) bellı de olmaz belkı ılerde onu sevevbılırsın bunu da unutma:))

Cnm bız esımle bırlıkte ıkımız gıttık cok rahat bı alısverıs oldu
benım kayınvalıden dunya tatlısı bırıdır hıc oyle seylere de takılmaz
benım eltımın alısverısınde bende gıtmedık onlarda rahatlıkla aldıl<r

aynen işte benim eltimde senin anlattığın gibi tam olarak hem de:)

kocaman bir tebessümle okudum yazdığını.evet gece vakti dua etmek içimi rahatlatacaktır haklısın.diğerlerine gelinceeee evet aslında surat asıp keyifsiz olmak yerine keyfimi kaçırmamam lazım.iyi niyetliyse zaten mutluluğumla mutlu olcaktır yok eğer kötü niyetliyse de mutluluğumlu kıskanıp kendi sinir olcaktır.en son ise yine dönüp dolaşıp diyorum ki belki ön yargılıyım belki çok seveceğim işte o gün gelirse de şu an ki düşüncelerimden çok utanacağım o kesin:)

aslında en güzeli sizin yaptığınız ama malesef böyle olmasını istediler

boşver kocanla mutlu olunca bu durumları takmıyorsun evliyken tecrübeyle sabit ) hatta sen kocanla iyi olunca kıskandığını bile fark edeceksin... sen evliliğinin güzel olması ebedi daim edebilmesi için kalbini temiz tut.. nişanlınla hayatn tadını çıkart

bak tatlım bu kaynana gorumce falan olsa hadı tak derım eltını hıc takma ıyıse sen de ıyı olursun kotuyse kotu ama anladıgım kadarıyla senın anlattıklarından anladıgım tavsıyem fazla samımı olma ılk anda elektrık alamadıysan o yanlısı kışıdır tecrubeyle sabıt:))) yıne de surat asma guler yuzlu ol o merakından catlasın bosver senın evın yolun ayrı buluttan nem kapma o senın aranı bozamaz onu kımse takmaz o da sonucta bır gelin ve kendıne baksın..gulumsemen hep kalsın yuzunde:)))

kızlar hepiniz sağolun insan rahatlıyor burda.görmesek de birbirimizi kalplerinizin iyiliğini hissediyorum.valla ne tuhaf şeymiş bu evlilik nişanlılık falan:)bazen biraz sürse de iyice kafama yatsa içim rahatlasa diye düşünüyorum bazen de bir an önce evlensemde kısadan uğraşmadan sonuca ulaşsam diyorum.

canım cok ozel degılse gorucu usulu mu oldu kafama yatsa falan demıssın ya?

bu gereksiz adetler olduğu sürece kavga dövüş gürültü patırtı eksik olmaz bizde, ben nişan alışverişi falan yapmadım rahat edemezdim,ne kadar bütçe ayırdılar beni nerelere götürcekler bilemezdim ya da ben şunu istiyorum bunu istiyorum diyemem kimseye, onca insan arasında iç çamaşırı falan seçmek öğhhhhh
her kafadan bi ses çıkacak belki istediğinden bambaşka şeyler alınacak, arkadaşımın eş adayına saten gecelik alınmıştı adet diye, kutusuyla duruyomuş o kadar gereksiz geliyo ki bana

sakın sakın agırlıgını koy ve karıştırma.ona neymiş.elti denilince kırk kere düşüneceksin.

sen bol bol almaya bak..
kim geliosa gelsin boşver..

Bu olay artık adetleri aştı bireylerin özgürlüğüne ve iradesine kaldı. Yani senin lafını ne kadar geçirebilmenle bağlantılı. Mesela ben evlenirken a dan z ye bir tek eşimle ben alış veriş yaptık. Ama nişan için de elbise vs alınmadı bana. Yani çok af edersin de bu adet bana komik geliyor. Kızın nişanda giyeceği şeyi erkek tarafı alıyor falan. Yani adetleri madem takip ediyorsunuz ki bizim adette elti gelmez diyorsun&#8230; onların adette geliyorsa ne olacak? aslında sen adet peşinde değilsin de yoksa kıza gıcık olduğun için istemiyor olabilir misin? Saklanma bunun altına normal bir şey istemiyorum elti de daha kolay.

benim nişan alışverişimde eltim gelmişti demek o musaitmiş onu gönderdiler demiştim
hiç artniyet düşünmedim,benim için kim gelirse gelsin,ben alışverişime bakarım...
onlar artniyet beslersede umurumda olmaz,(çok şükür karşılıklı böyle şeylerde olmadı)
kendimide hiç kasmam ne alıcaksam alırım...
boşver sende takılma alışverişine bak...

Bence hic takılma bir sey söyleyip te sen kotu olma.
Benim Nisan alışverişine iki anne ve esimle gidecektik. Bu arada kaynana baska sehirden gelmişti. Sonra alışverişe çıkacağımız gunun sabahında ogrendimki esimin benden bir kac yas küçük kuzeni istanbul a geliyormuş uçakla, guya is icin,esim onu havaalanından alacak.
Normalde istanbul a geldiginde hep Avrupa yakasındaki havaalanına gelen kuzen her ne hikmetse o gun hem de bizim alışverişe çıktığımız gun Anadolu yakasındaki havaalanına geldi. Bütün gun alisveriste yanımızda oldu. Kaynanam alacağım her seyi ona sordu.
Hic bi zaman konuyu irdelemedim ama kiz sırf alisveris icin getirtilmisti cok sinirlendim cok üzüldüm ama tek bi sey söylemedim.
Ama kıza fikrini söylemesi icin hic fırsat vermeden ne gördüysem hemen aldım. Beğenip beğenmediğimi düşünmeden
Ama kimseyle kötü olmadım .olmaya da gerek yok esinle iliskine de yansır.
Senin en azından eltin, senden buyuk , ve aynı sehirde.
Bu kız yaklaşık 1000 km uzaktan geldi.

Zaten önceden beğendiklerin alınacaksa bırak gelsin, ne olacak ki? Hevesini alsın işte, görsün alınanları.
Hem eltin olacak o, düşünsene eşinin kardeşiyle evli, kendini doldurmak yerine iyi anlaşmaya çalışmalısın.
Hem onuda götürürsen seni kıskanmasına fırsat vermemiş olursun, gizlilik kıskanmaya daha çok sebebiyet verir. Aldıklarını göster, fikrini al, eminim mutlu olur.
Çok samimi olmak istemiyorsan derdini, sırrını paylaşmazsın olur biter. Ama anlaşıp anlaşmayacağına bence evlendikten sonra ilişkinizin durumuna göre karar verirsin. Daha nişan bile olmadan bu kadar önyargılı yaklaşmayın lütfen.
Allah nişanınızı rast getirsin bu arada.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…