eltim ve alışveriş

canım yorumları okumadım sadece benşm yaşadıgım ildeki durumu anlatayım.
bizim burda elti gider ya da görümce gider.
ama gelinkız istemezse nişanlısıylka gitmek isterse birlikte giderler.
bizde ayıp karşılanmaz normal karşılarız bu durumu.
ben alışverişe kv ve kb ile gittim eşim o dönem il dışındaydı. 2kez de eşimle gittm.
canını sıkmaya değmez ne istiyosan al=) sakın laf verme eltine =)

canm bu kadar niye takıldın ki gelsin ne var bunda bazı tipler meraklı gül geç hayatı bu şekilde şüphelerle kendine zindan etme bence

3 yILLIK eVliyim..

eltimin alışverişine kayınvalidem çağırmadı beni senin çocuğun var dedi..2 yaşında oğlum..Ama Allah Razı olsun eltim çağırdı elti lafı da bana itici geliyor ya neyse ben gitmek istemedim ama sonra ayıp olur diye öğleden sonra onlara katıldım..1saat durup dönecektim ama çok ısrar etti bende kaldım..Bana alınmayanlarıda severek o da olsun bu da olsun dedim aldık =)) İlerde nasıl oluruz bilmem ama inşallah birbirmizi anlarız..

Ama şu da bir gerçek meraklı insanları pek sevmem..Belki kötü niyeti yoktur..Mesafeni korumaya bak canım..Ne çok ciddi ne çok resmi..

Biz kafa dengiyiz ama yine de sık sık aramam..Eşşeğimi sağlam kazığa bağlamayı severim )

yaa sorması ayıp merak ettım bu alısverıste ne alınıyor, bohca gıbı seyler mı?
yoksa gelınlık damatlık gecelık gıbı seyler mi??
valla benim hiç öyle bir seyim olmadı.. ama bu alısverısı hep duyuyorum. çok cıddı soruyorum ne oluyor ki altın falan mı??
yoksa hepsine mi deniyor..

bizim zamanımızda adetti,eltiler görümceler,kız tarafının akrabaları kalabalık olarak alışveriş yapılırdı.ben ilk gelindim o nedenle ben de elti yoktu ama ben eltimin alışverişinde bulundum.kaynanamın kızı olmadığı için bazı şeyleri bilmiyordu.bu nedenle bana alınmayan bazı şeyleri eltimin alması konusunda yardımcı oldum.eltim benim bulunmamdan memnun olmuştu

Butun yorumlari okumadim. Size bir zarari yoksa hemen altinda kotu niyet aramayin. Merak ediyor olabilir, o da heveslenmis olabilir. Ne biliyim ortada bisey yokken elektrik alamadim, gozum tutmadi gibi kendi kendinizi doldurup da onyargili olmayin bence. Hele bir de burdakilerin gazina sakin gelmeyin derim, yoksa isin icinden cikamazsiniz.

zaten gelenekler formaliteler yeterince rahatsız üstüne etrafın verdiği rahatsız hiç çekilmiyor değil mi?

kesinlikle çekilmiyor. Zaten en büyük problemlerde bu aşamalarda çıkıyor. Evlenecek çifte bıraksalar ya zaten rahat oldukları kişiyi onlar çağırır ihtiyaç duyarlarsa ama yapılmıyor malesef

Her yerin adeti farklidir tabii, ama insanlar kendilerini iyi hissetmiyorlar o kisiyi goturmemeliler bence…yani hic sevmiyorum boyle cumbur cemaat alisveris yapmayi!!! Insan kendi basina daha guzel alisveris yapar…kiz kardesim evlenirken musaitsem ben giderim yani eltisinin ne isi olur bilemiyorum. Zaten baskasi icinde neden kendimi yorayim ayol? Bacim icin ok gorumcem icin ok yengem icin ok…ama eltim icin??? Yani daha bi el kizi durumunda kusura bakmayin.

Ben zaten kv falan filan alisveriside sevmiyorum ne gerek var yaa??? Nisanlinla git daha iyi olur bence…

Buarada mesela benim annem gelinimiz icin nisan alisverisine cikildiginda birlikte gittiler, ama o da masraflari karsilamak icin..pek birsey bulamamislar… annem harclik vermiski sen belki birsey bulursun alirsin diye…zaten daha sonra diktirmeye karar verdi o baska mesele…

Hani gelinlik filan dikilirken alinirkende kv falan filan herkes gider ya??? hatta her provaya birlikte gidenler var Ayyy en sevmedigim olay birde yorum yaparlar…giyecek olan kimse o gitsin birde istedigi bir kisi..yengem benim yanimda rahat edemeyecekse gitmemem daha dogru olur. Kiz kardesi gitsin..ha benden rica eder giderim o baska…zaten annemde gitmeyecekmis…fazlaca karisilmasini sevmiyorum buna gerekte yok zaten…

İstıyorlarsa sulalece gelsınler sen ıstedgını aldır ıstedgın gbı davran sıkıntı yapma canım hem bak bu sayede herkesın gercek yuzunude gormus olursun sonucta eltının kuyruk acısı varsa bı sekılde sana yansıtır bunu

Sülalecek alışverişlerden hiç hoşlanmıyorum! 3 tane elti adayım var, sorsalar onlar da gelmek ister, benim yakınlarım da :) Kalabalık gidince biri gereksiz der, biri pahalı diye surat asar, bunun şu şeyi güzel değil, ben onu beğendim ama sen bilirsin! demeler, bunlar olağan şeyler yani :) Arada kalmanın, rahatça hareket edememenin, kısacası bu kadar eziyet çekmenin ne anlamı var? En iyisi müstakbel eş adayınla sessiz sedasız çıkıp almak..

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…