- 14 Mayıs 2010
- 16.477
- 22.429
- 598
- Konu Sahibi turuncukitap
-
kızlar bir süredir kafama takıyorum elimde olmadan ve sizlere danışmak istedim ben mi çok abartıyorum bilemedim.yakın zamanda nişanım olacak ve nişan alış verişine gideceğiz.ilk baştan beri her şeyin içinde olan eltim alış verişe de dahil oldu.bu durum beni rahatsız ediyor çünkü ilk baştan beri fazla meraklı buluyorum kendisini.size sormamda ki amacım şu, bizim aile de elti alış verişe gitmez ayıp karşılanır ama acaba bu durumu normal gören aileler var mı?
canım cok ozel degılse gorucu usulu mu oldu kafama yatsa falan demıssın ya?[/Q
sizden özelim olur mu canım benim:)arkadaşım tanıştırmıştı ama gelişmeler görücü usulu gibi olmadı görür görmez aşkta olmadı hem ikisi gibi hem ikisi de değil bilmem anlatabildim mi:)
bu gereksiz adetler olduğu sürece kavga dövüş gürültü patırtı eksik olmaz bizde, ben nişan alışverişi falan yapmadım rahat edemezdim,ne kadar bütçe ayırdılar beni nerelere götürcekler bilemezdim ya da ben şunu istiyorum bunu istiyorum diyemem kimseye, onca insan arasında iç çamaşırı falan seçmek öğhhhhh
her kafadan bi ses çıkacak belki istediğinden bambaşka şeyler alınacak, arkadaşımın eş adayına saten gecelik alınmıştı adet diye, kutusuyla duruyomuş o kadar gereksiz geliyo ki bana
Bu olay artık adetleri aştı bireylerin özgürlüğüne ve iradesine kaldı. Yani senin lafını ne kadar geçirebilmenle bağlantılı. Mesela ben evlenirken a dan z ye bir tek eşimle ben alış veriş yaptık. Ama nişan için de elbise vs alınmadı bana. Yani çok af edersin de bu adet bana komik geliyor. Kızın nişanda giyeceği şeyi erkek tarafı alıyor falan. Yani adetleri madem takip ediyorsunuz ki bizim adette elti gelmez diyorsun onların adette geliyorsa ne olacak? aslında sen adet peşinde değilsin de yoksa kıza gıcık olduğun için istemiyor olabilir misin? Saklanma bunun altına normal bir şey istemiyorum elti de daha kolay.
canım cok ozel degılse gorucu usulu mu oldu kafama yatsa falan demıssın ya?[/Q
sizden özelim olur mu canım benim:)arkadaşım tanıştırmıştı ama gelişmeler görücü usulu gibi olmadı görür görmez aşkta olmadı hem ikisi gibi hem ikisi de değil bilmem anlatabildim mi:)
anladım tatlım aslında bunlar en guzel zamanlarımız ama kendımıze zehır edıyoruz bos yere..eltını falan unut bırak o dusunsun..senın korkun eger o aranızı falan dıye ıse merak etme onu yapamaz..bız arkandayız o bızım aklımızla basa cıkamaz:)))
Benim anlamadığım;
Alış verişten kasıt ne?
Atla deve değil herhalde?
Ne meraklılar düğün dernek alış verişlerine bi büyüğüde yanlarına katmayı..
Evlenen o iki kişi kundakta ki bebe sanki..
Ne kadar saçma,ne kadar görgüsüz bi toplumuz biz ya.
Evlilik hazırlığında olan bi kişi ne alır ki?Hani kıyafet vs ise,giyecek olan sizsiniz..
Ev eşyası ise,onların üstünde oturacak,kullanacak gene sizsiniz..nişanlınız ile bi hayli halledebilirsiniz diye umuyorum..
Hani evlenen çiçeği burnunda o iki gencin,sırf evlenme aşamasında oldukları için,zeka seviyelerinin düşük kapasitede olduklarını falan mı düşünüyorlar bu aile büyükleri acaba..Büyük elti nedir,necidir ya?
İlla bi büyük katılacaksa,bu elti olmamalı..!
Bu yazdıklarımı lütfen üstünüze alınmayın ayrıca..Bu söylediklerimin içinde ben,bizler,Türk toplumu var.
Zeka seviyemizin yetmediğini düşünüyorlar evlilik aşamasındayken bence.
Gerçekten bunlara izin vermeyin,eltiyi yanınızda götürüp,onunda gönlü olsun diye onu oyalamak durumunda kalmayın.
Kendinizi bu gereksiz mevzulara,sırf aile büyükleri istiyor diye sokmayın..
Kapasitenizin alış verişe yatkın olduğunu,ve bu işlerin üstesinden gelebilecek zekada olduğunuzu eltinizi sizin arkanıza katanlara lütfen söyleyin..
kızlar bir süredir kafama takıyorum elimde olmadan ve sizlere danışmak istedim ben mi çok abartıyorum bilemedim.yakın zamanda nişanım olacak ve nişan alış verişine gideceğiz.ilk baştan beri her şeyin içinde olan eltim alış verişe de dahil oldu.bu durum beni rahatsız ediyor çünkü ilk baştan beri fazla meraklı buluyorum kendisini.size sormamda ki amacım şu, bizim aile de elti alış verişe gitmez ayıp karşılanır ama acaba bu durumu normal gören aileler var mı?
anladım tatlım aslında bunlar en guzel zamanlarımız ama kendımıze zehır edıyoruz bos yere..eltını falan unut bırak o dusunsun..senın korkun eger o aranızı falan dıye ıse merak etme onu yapamaz..bız arkandayız o bızım aklımızla basa cıkamaz:)))
iyi ki varsınız ya...eğer ilerde de sorun çıkarırsa hep birlik olur çözeriz ben inanıyorum:)
benim alışverişi görseydin eltiyi başının üstünde taşırdın :) Alyansımı almaya Eltim nişan alışverişine de 2 teyze, 2kızı, görümcem ve kaynanam gelmişti :) Üstelik kendi istediklerini aldılar fikrimi sormadan. Gecelikleri kaynanamla bir teyze iç çamaşırlarını da şehir dışından bir teyze alıp yolladı :) Şimdi hepsi bazanın altında neden rahat bırakmazlar anlamıyorum
Benim anlamadığım;
Alış verişten kasıt ne?
Atla deve değil herhalde?
Ne meraklılar düğün dernek alış verişlerine bi büyüğüde yanlarına katmayı..
Evlenen o iki kişi kundakta ki bebe sanki..
Ne kadar saçma,ne kadar görgüsüz bi toplumuz biz ya.
Evlilik hazırlığında olan bi kişi ne alır ki?Hani kıyafet vs ise,giyecek olan sizsiniz..
Ev eşyası ise,onların üstünde oturacak,kullanacak gene sizsiniz..nişanlınız ile bi hayli halledebilirsiniz diye umuyorum..
Hani evlenen çiçeği burnunda o iki gencin,sırf evlenme aşamasında oldukları için,zeka seviyelerinin düşük kapasitede olduklarını falan mı düşünüyorlar bu aile büyükleri acaba..Büyük elti nedir,necidir ya?
İlla bi büyük katılacaksa,bu elti olmamalı..!
Bu yazdıklarımı lütfen üstünüze alınmayın ayrıca..Bu söylediklerimin içinde ben,bizler,Türk toplumu var.
Zeka seviyemizin yetmediğini düşünüyorlar evlilik aşamasındayken bence.
Gerçekten bunlara izin vermeyin,eltiyi yanınızda götürüp,onunda gönlü olsun diye onu oyalamak durumunda kalmayın.
Kendinizi bu gereksiz mevzulara,sırf aile büyükleri istiyor diye sokmayın..
Kapasitenizin alış verişe yatkın olduğunu,ve bu işlerin üstesinden gelebilecek zekada olduğunuzu eltinizi sizin arkanıza katanlara lütfen söyleyin..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?