Eltimi bırakıp başka kadınla kaçan baba(!) velayetle ilgili soru

cordyceps

Gece gece icat çıkarma, hadi... :))
Kayıtlı Üye
9 Kasım 2015
929
685
23
merhaba kızlar ilk konumdan hatırlayanlar olabilir
Birlik yaşayan eltimin eşi ayrı ev açacağını evliliğini düzelteceğini söyleyip bizden para alıp, başka bir kadınla kaçıp gitmişti.. Boşanmışlar ve eltim annesinde kalıyordu

Bu olayın baya iç yüzünü öğrendim. Dün eltime (annesinin evine)gittik, duyduklarıma inanamadım neler neler yaşamış meğerse ve benden gözüyaşlı annesi birsey rica etti benden söz aldı
onu öğrenmek adına bu konuyu açtım içinizde hukukla alakası olanlar cevaplarsa çok seviniriz

Olay kısaca şöyle; görücü usulü evlenmişler kaynanamın ısrarlarıyla olmuş, eltimin kocası daha iki aylık evliyken bu kadınla tanışmış ve 4 yıl evli olduğunu bile bile ilişkiye devam etmiş o kadın
Bu arada eltimden de çocuk yapmış (sorumsuz)
Eltim çocuğu birkaç aylıkken fark etmiş durumu ama sesini çıkarmamış tabi evden uzaklaşmaya başlayan kaynımın halini hepimiz farkedince kaynım bunun suçunu birlik olmalarına bağlamıştı bizden para alıp birden toz olmuştu sonra öğrendik ki bir kadına ev açmış ve boşanma davası açmış ve nihayet çocuğu 5 yaşındayken boşanma gerçekleşmiş
Üstünde hiçbir mal olmadığından ve belli bir işde çalışmadığından ne tazminat ne nafaka vermemiş eltime
(Tabi eltimin avukatı yok bilememişler köyde yaşıyan masum bir aile, birde kaynım silah alıp evlerini basıyormuş boşancan yoksa ya sizi öldürürüm yada sana iftira atarım diye.. Başlarına musallat olunca birşey yapamamış bosanmış)

Şimdi soru şu; mahkeme çocuğun velayetini eltime vermiş babası aylardır kendine tanınan görüşme zarfında bile çocuğunu almaya gitmemiş, her nedense baba olduğunu hatırlamış çocuğun yanına gidip 50 tl para vermiş :oha: bununla babalık yapmış gibi heryerde bundan bahsediyormuş
Çocuğu kaynanam alıp küçük oğluna vermiş babasına götürüp sevdirsin diye buda alıp babasına götürmüş hemde o diğer kadının nikahsız yaşadığı eve
Kızı bir görseniz ip gibi sapsarı, psikolojisini hiç demiyorum bile :KK43: kız bide sürekli kaşınıyor psikolojik demiş doktoru

Şimdi adam diyomuşki eltim için evlenirse çocuğumu alırım diyomuş
Mahkeme eltimin evlenmesi durumunda kızının velayetini alabilir mi?

(eltim evliliktende soğumuş istemiyorda annesi ailesi çok üzülüyorlar onun derdini bir ömür çekecekmi kızım diyolar biz yaşlıyız bugün varız yarın yokuz bu kız köyde napcak birbaşına diyolar ki durumu görseniz haklılar)

İş gücü, malı mülkü olmayan ipsiz sapsızla niye zorla kızlarını evlendirir ki bi kadın? Vicdanıyla boğuşsun şimdi.

Hukuki bir eğitimim yok, ama sırf bayan evlendi diye babanın velayeti alması çok saçma geliyor kulağa. Önce kendi aldatıp aile birliğini bozmuş ve de yeniden evlenmiş

sürekli kaşınıyor ise
apseli dişi de olabilir onu kontrol ettirsin

hiçbirşey olmaz

ama silah ile falan geldiğinde askere haber versinler (köyde yaşıyor dediniz diye asker dedim) not: polis il de geç geliyor evet ama jandarma jet hızıyla geliyor korkmasınlar gelmezler falan diye

cok uzucu , eltınız calısmayı vs dusunurmu acaba o konuda yardımcı olsanız ?
bu arada sızın kaynananız ne tepkı verıyor bu olaylara

Eltiniz evlense de çocuk onda kalabiliyor diye biliyorum ben, ki bir sürü de örneği var.

Yani bilirsiniz işte davul dengi dengine
Herkes yaşamı ölçüsündekilerle akraba oluyor..
Köyde memur yada işi gücü olan biri biraz zor
Bu adamda birçok dükkan açmış ama batırmış

cok uzucu , eltınız calısmayı vs dusunurmu acaba o konuda yardımcı olsanız ?
bu arada sızın kaynananız ne tepkı verıyor bu olaylara
Köyde ancak tarla işlerine gidiyorlarmış şehirde kimseleri yok
Çalışamaz
Kaynanam bilmiyorum değişik ya hem ağlıyor kızımda (eltim için)torunum diye
Hem oğluyla görüşmüyor
Hemde oda evlenmesine karsı çıkmamda birgün evlenirse ben alırım torunumu diyormuş

sürekli kaşınıyor ise
apseli dişi de olabilir onu kontrol ettirsin

hiçbirşey olmaz

ama silah ile falan geldiğinde askere haber versinler (köyde yaşıyor dediniz diye asker dedim) not: polis il de geç geliyor evet ama jandarma jet hızıyla geliyor korkmasınlar gelmezler falan diye
Bunu bir söyleyeyim sağolun

Sırf anne evlendi denilerek çocuğun velayeti alınamaz...Aklım sıra korkutacak, hiç korkmasın bir şey olmaz, fakat gerçekten ileride evlenmek isterse ,bir kız annesi olarak 1 değil 1000 kere düşünmeli..

Hah sanki o çocuğu alsa bakmaya pek meraklı. 5 senede 50 tl vermekle baba mı olmuş şimdi? Getirir geri annesine bırakır emin olun. Bu kadar süre istemeyen bu saatten sonra isteyecek değil ya?
Hem ne alaka, neyin kıskançlığı bu? O yaparken iyi de kadın namusuyla evlenince mi kötü?

Hah sanki o çocuğu alsa bakmaya pek meraklı. 5 senede 50 tl vermekle baba mı olmuş şimdi? Getirir geri annesine bırakır emin olun. Bu kadar süre istemeyen bu saatten sonra isteyecek değil ya?
Hem ne alaka, neyin kıskançlığı bu? O yaparken iyi de kadın namusuyla evlenince mi kötü?
Hiç sormayın ya o kadar aptal ki mal mal konuşup iyice insanı çileden çıkarıyor
Ben bile katlanamıyorum bu yaptığına öyle hıncım varkii pislik adam

Bu yaptıklarını gördükçe benim bu ailede ne işim var diyorum nasıl çocuk yetiştirmişler diyorum
allahtan eşim küçüklükten beri ayrı büyümüşte farklı

Anne evlendi diye velayet düşmez , düpedüz göz korkutuyor .

Biraz cesur olsalar , silahla ev basan adama uzaklaştırma da çıkarılır da neyse .

Eltiniz için de diyebileceğim , 2.bir evliliği çare olarak görmesin . Ha elbette sever evlenir , ama çok iyi düşünmeli . Bir de kız evladı var .
Köyde bir başına ne yapar diye de düşünmesin . Şehirden daha az tehlike içerir köy. Bağ bahçe işleri olan bir köy ise gündelik işlere gidebilir. Bu şekilde maddi yükü hafifler .
İlerde gerçekten evlenebileceğini hissettiği biri olursa da evlenir .

Manevi desteğinizi esirgemeyin sizde .

merhaba kızlar ilk konumdan hatırlayanlar olabilir
Birlik yaşayan eltimin eşi ayrı ev açacağını evliliğini düzelteceğini söyleyip bizden para alıp, başka bir kadınla kaçıp gitmişti.. Boşanmışlar ve eltim annesinde kalıyordu

Bu olayın baya iç yüzünü öğrendim. Dün eltime (annesinin evine)gittik, duyduklarıma inanamadım neler neler yaşamış meğerse ve benden gözüyaşlı annesi birsey rica etti benden söz aldı
onu öğrenmek adına bu konuyu açtım içinizde hukukla alakası olanlar cevaplarsa çok seviniriz

Olay kısaca şöyle; görücü usulü evlenmişler kaynanamın ısrarlarıyla olmuş, eltimin kocası daha iki aylık evliyken bu kadınla tanışmış ve 4 yıl evli olduğunu bile bile ilişkiye devam etmiş o kadın
Bu arada eltimden de çocuk yapmış (sorumsuz)
Eltim çocuğu birkaç aylıkken fark etmiş durumu ama sesini çıkarmamış tabi evden uzaklaşmaya başlayan kaynımın halini hepimiz farkedince kaynım bunun suçunu birlik olmalarına bağlamıştı bizden para alıp birden toz olmuştu sonra öğrendik ki bir kadına ev açmış ve boşanma davası açmış ve nihayet çocuğu 5 yaşındayken boşanma gerçekleşmiş
Üstünde hiçbir mal olmadığından ve belli bir işde çalışmadığından ne tazminat ne nafaka vermemiş eltime
(Tabi eltimin avukatı yok bilememişler köyde yaşıyan masum bir aile, birde kaynım silah alıp evlerini basıyormuş boşancan yoksa ya sizi öldürürüm yada sana iftira atarım diye.. Başlarına musallat olunca birşey yapamamış bosanmış)

Şimdi soru şu; mahkeme çocuğun velayetini eltime vermiş babası aylardır kendine tanınan görüşme zarfında bile çocuğunu almaya gitmemiş, her nedense baba olduğunu hatırlamış çocuğun yanına gidip 50 tl para vermiş :oha: bununla babalık yapmış gibi heryerde bundan bahsediyormuş
Çocuğu kaynanam alıp küçük oğluna vermiş babasına götürüp sevdirsin diye buda alıp babasına götürmüş hemde o diğer kadının nikahsız yaşadığı eve
Kızı bir görseniz ip gibi sapsarı, psikolojisini hiç demiyorum bile :KK43: kız bide sürekli kaşınıyor psikolojik demiş doktoru

Şimdi adam diyomuşki eltim için evlenirse çocuğumu alırım diyomuş
Mahkeme eltimin evlenmesi durumunda kızının velayetini alabilir mi?

(eltim evliliktende soğumuş istemiyorda annesi ailesi çok üzülüyorlar onun derdini bir ömür çekecekmi kızım diyolar biz yaşlıyız bugün varız yarın yokuz bu kız köyde napcak birbaşına diyolar ki durumu görseniz haklılar)
Gayrimeşru yaşamadığı sürece resmi nikahlı evlenirse baba velayeti alamaz.
Ancak üvey babanın çocuğa eziyet etmesi ve şiddet göstermesi vs ancak o zaman velayet sebebi olabilir.
Benim ikinci evliliğim ve ilk evliliğimden olan kızımın velayeti hep bendeydi şimdi kızım 19 yaşında ve kızım hala benle ;)
Bu arada eltiniz savcılığa suç duyurusunda bulunup eski eşi tarafından ölümle tehdit edildiğini beyan etsin başına bişey gelirsr sebebi eski eşi olduğunu söyleyip önlemini alsın.
Öyle çocuğu almak kolay değil canım.

Sırf anne evlendi denilerek çocuğun velayeti alınamaz...Aklım sıra korkutacak, hiç korkmasın bir şey olmaz, fakat gerçekten ileride evlenmek isterse ,bir kız annesi olarak 1 değil 1000 kere düşünmeli..
Bende sizi etiketleyecektim ki gelmişsiniz :) yardımseverliğinize bayıldım :super: :KK19:

Back
X