Eltimin adıyla seslenilmesi

eltimin yanından geldiğinde bana eltımın ısmını der.benım yanımdan gttiğinde eltıme benım ısmımı.hatta anemler bana geldiğinde sureklı anne dedğimden kurumdakı çalışma arkadaşıma anne dedğim ,anemede abla dedğim çok olmuştur.kasıt olup olmadığını az çok sezer ve anlarsın sanırsam.

O zaman beni anlarsınız. Bence çok rahatsız edici bir durum. Burada çoğu kişi böyle şeyleri takmıyormuş. Ne mutlu onlara değil mi ?

evet sinir edici bir durum , ben nezaman kocama abisinin adını söylese kv ses tonumu bir tık yükselterek kocamın adını söylerim , ama her yanlış söylediğinde tekrarlarım , o gün bir daha hata yapmamak için oğlum demeye başlar ,
çünkü herkes bilir ki ne o beni sever nede ben onu

Hiç eltime benim adımla seslendiğini duymadım.cevapların hepsini okusaydınız konuyu anlardınız sanırsam.

Bizimde de eltimle aramızda kavga gürültü yoktur ama hoşlanmayız birbirimizden pek. Uyarsam da dikkat etmiyor Kayınvalidem. Hep aynı artık çok sıktı.

bence bunda bi sorun yok benm kvdemlerde bana eltimin adıyla eltime de benm adımla sesleniyolar bazen, kaldıki annem ablamla benim adımı karıştırıyor bazen bunda sorun görmedm ben hiç

Ya isterse bana şişt pişt sarı diye seslensin umrumda. Takmayın bu kadar bilinçli yaptığını düşünüyorsanız sevmediği yaş grubundan birinin adıyla sesleniyor gibi yapın sizde mesela ayteeeeen teyze ay anne

Yeni evli misiniz ?
Benim de kayinvalidem Eltimin adıyla sesleniyordu bazen , duzeltiyordum .
Zamanla kayboldu , sinir bozmaya değmez ama.
Ağız alışkanlığı olabilir.

Çok rahatsız oluyorsanız, her yanlış seslendiğinde düzeltin onu.
Benim adım bu diyerek bastırarak söyleyin.

Amaan valla kafaya takmak için dert arıyosunuz he.
Zaman zaman hepimizin başına gelmiyor mu?
Ben bile bu yaşımda yapıyorum. Yorgunluktan oluyor.
Annem kendi oğullarına yapıyor aynı şeyi mesela. 3 abim var. Evdekine seslenirken diğer ikisinin adını sıralıyor resmen
ne olacak ne var bunda.
Az alttan alın, altından bişey aramayın. Yaşlıdır diyin geçin.

İki çocuğumun adını bile karıştırıyorum. Yaşlı insanlar bu kadar da takılmayın ya.
Benim kv-kp de çok karıştırır ne olacak sanki oğullarının da adını karıştırıyor. Böyle küçük şeyleri beyninize yük etmeyin sağlığınıza yazık.

Eltim yok ama eşimin kuzenleri çoktur. Topluluk içinde eşimin halaları yengesi falan gelinlerden birinin adıyla hitap ederler. Onada benim adımla hitap ediyorlarmış. Takılırız falan ama hiç bozulmadım.

annem ismimizi karistirinca sinir olurdum,
simdi ben cocuklarin ismini karistiriyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…