- 14 Nisan 2017
- 205
- 264
- 18
- 46
- Konu Sahibi Fatmayusfummm
-
Esime Allahima sükür bir melek nasip eti bu dünya da yiyecegi bir lokma ekmeyi varsa saglikli bir sekilde dünya ya gelir elbette bende is yerinde daha dikat ederim dedim.ama emegimi cöpe atip dogumdan sonra yasayacagimiz zorluluklar bizi yipratir esimde calisiyor ama ben onun magasina bagli yasamak istemiyorum isimi birakmamak icin elimden geleni yapacam tskr ederim.siz neden karsılık vermeyip herseye burnunu sokmasına izin veriyorunuz
.zaten genelde eltiler kıskanır birbirini ayy 20 yıllıka rkadas nasıl yapar ye düaünüp durmayın sizde kaf sokun ben bilirim katısma imalatı yapın
esinize de doktora soralım deyin calısma hakkında .
eltinizi kimseye kötülemeden basınızdan savın artık bir arkadas olarak degil elti olarak görün
hazır cevap olun akraba evliliği iyi mi dedi . haha deyin bangır bangır bilim adamları tehlikeli diyor diyin gülün
Hamile oldugumu ögrendigimden beri Allahim kimsenin kucagini Bos birakmasin diye dualar ediyorum Allah im 10 sonra doktorda randevum var kese görülmeden Annelik defterini vermiyorlar Burda insallah bende o defteri aldigimda dünyalar benim olacak.Allah bebek icin yapilan tüm dualari Kabul etsin.Bebek amuda kalksan nasibi yoksa düşer demisti doktorum...insallah saglikla kucaginiza alirsiniz
Eltine gelince bir adette bende var ,bizimde bebegimiz uzun tedavi surecinden sonra oldu beni arayip once korunup korunmadigimi sorup sonra lafi kendine cevirip eeee benim tarla saglam dedigi gunlerde az aglamadim.....Anlayacagin bazi insanlarin kalbi kirli,kotuluk dolu kimseyi degistiremezsiniz ama agzinin payini verin acik olun, senin benimle bir sorunun mu var diyerek baslayin ve rahatsiz oldugunuz tavirlarini soyleyin korkmayin...
Bı ne küstahlık bu ne hadsizlik...Elti kadın doğum uzmanımı ????Kaldı ki ona mı kalmış bu konuyu onun konuşması.Sizde ne sabır yahuuu 20yılın hatrına size söylediklerine nasıl kayıtsız kaldınız!!! Eşinizin yanında o eltinin ağzına iki tane çakamadınız mı!!!Derhal o kadınla tüm ilişkinizi kesin derhallllSlm kizlar sizinle bir sorunumu paylasmak istedim.hemen konuya gireyim.ben Almayada yasiyorum ve Burda 20 yillik arkadasim olan bir bayanin kayniyla birbirimizi sevdik. Ve evlenmeye karar verdik ailesi türkiyede oldugu icin ailem sevdigim kisiyi sadece arkadasima sorabildiler. Oda sakin vermeyin türkiyede hic birseyi olmayan 30 senedir almanyada olmasina Rahmen hic bir seye sahip olmayan biri diye hem bana hem aileme kötüledi. Ama ben sevdim diye duymamazliktan gelip evlendim.elti oldugumuz gründen beri bu bana bir tavir Aldi. Aramiz eskisi gibi iyi degildi. Aradan iki bucuk sene gecti onun Allah bagislasin iki evladi oldu.bende hamile kalacagim günü dualar la bekliyordum.esim bu iki bucuk sene icinde ailemin sevgisini cevremde arkadaslarimin sevgisini kazanan cok sevilen biri haline geldi. Evlendigimiz günden beri ilk gün gibi askla bakar bana hic kiyamaz.36 yasima kadar evlenmeyip onunla evlendigim icin Allah ima sükürler olsun. Benim icin tek sorun cocugumun olmamasiydi. Eltim esimin kucagina cocuklarini verir al bari teseli olsun diye laf sokardi. Bizim saglik sorunumuz olmadigi halde olmuyordu. Taki uç gün önce test yaptigimda hamile oldugumu ögrendim Doktor daha yeni gebelik oldugu icin kese görülmedi dedi. Esim o sevincle tum ailesine haber verdi.bunu duyan eltim aksam bize geldiginde ayyy kan degerin düsük kese görülmediyse bos gebelik olabilir sen calisiyorsun düsürürsün. Deyip pisikolojimi bozdu. Sanki hamile olup tek calisan benmiyim dedim.esime dönüp isten cikar bunu zaten yasiniz baya var düsük yaparsa bir daha tuturamaz dedi esimde dün aksamdan beri eltin hakli. Deyip duruyor. Hamileligimin 6 ayinda zaten annelik iznim var.eyer kendim istifa etsem kac senelik emegim hakim Ölüyor. Bunu eltimde esimde iyi biliyorlar. Ama beni üzmek icin niye böyle yapiyor. 20 yillik arkadasligimizin hicmi hatiri yok anlamiyorumbide cok zoruma giden bir sözü varki hep aklimda kaliyor.esimle eltim akrabalar ben yabanci oldugum icin toplum icinde evlilik konusu gectimi ayyy insan kendi akrabasiyla evlenmeli deyip laf sokar. Sinir olurum.Almayada bir kardesi var arayada sogukluk girmesin diye elimden geleni yaptikca eltimin yaptiklarina söylediklerine aklim ermiyor
Bunlar genelde hep akraba evliligi yapmislar. Esim de buna karsi biz bir arada oldugumuzda durmadan sunun kizi bunun oglu diye saatlerce akrabalrindan konusurlar.tanimadigimi bildigi icin konuyu durmadan uzatir.sonunda ben cocuklar la oyalanirim adirmiyor gibi yaparim. Sakin bir yapida oldugum icin aman ne konusuyorlarsa konussunlar Banane derim.Akraba evliliğine iyi diyecek kadar problemli bir kadın için niye kendinizi üzüyorsunuz. Akraba evliliği çocuğun sağlıksız olabilmesindeki en büyük etmen. Çalışıyor olmanızı ayaklarınızın üstünde durmanızı kıskanıyor besbelli, onca sene çalışmışsınız sakın gazına gelip işi bırakmayın.
Sakın sakın işi bırakmayın, düşük tehdidi vs olsa doktorunuz rapor verir istirahat edersiniz. Ben ilk 3 ay gecene kadar (düşük riski bittiği için) ailelere söylenmemesi taraftarıyım ama eşiniz de heves edip söylemiş demekki. Eltinizin sözlerine kulağınızı tıkayın, hafiften bir kıskançlık var demekki. Eskilerin bir sözü varya "kuma gemisi bile yürür de elti gemisi yürümez" diye sizinki de o hesap olmuş. Boşverin, derdinizi sıkıntınızı da anlatmayın, size kötülüğü dokunmasınSlm kizlar sizinle bir sorunumu paylasmak istedim.hemen konuya gireyim.ben Almayada yasiyorum ve Burda 20 yillik arkadasim olan bir bayanin kayniyla birbirimizi sevdik. Ve evlenmeye karar verdik ailesi türkiyede oldugu icin ailem sevdigim kisiyi sadece arkadasima sorabildiler. Oda sakin vermeyin türkiyede hic birseyi olmayan 30 senedir almanyada olmasina Rahmen hic bir seye sahip olmayan biri diye hem bana hem aileme kötüledi. Ama ben sevdim diye duymamazliktan gelip evlendim.elti oldugumuz gründen beri bu bana bir tavir Aldi. Aramiz eskisi gibi iyi degildi. Aradan iki bucuk sene gecti onun Allah bagislasin iki evladi oldu.bende hamile kalacagim günü dualar la bekliyordum.esim bu iki bucuk sene icinde ailemin sevgisini cevremde arkadaslarimin sevgisini kazanan cok sevilen biri haline geldi. Evlendigimiz günden beri ilk gün gibi askla bakar bana hic kiyamaz.36 yasima kadar evlenmeyip onunla evlendigim icin Allah ima sükürler olsun. Benim icin tek sorun cocugumun olmamasiydi. Eltim esimin kucagina cocuklarini verir al bari teseli olsun diye laf sokardi. Bizim saglik sorunumuz olmadigi halde olmuyordu. Taki uç gün önce test yaptigimda hamile oldugumu ögrendim Doktor daha yeni gebelik oldugu icin kese görülmedi dedi. Esim o sevincle tum ailesine haber verdi.bunu duyan eltim aksam bize geldiginde ayyy kan degerin düsük kese görülmediyse bos gebelik olabilir sen calisiyorsun düsürürsün. Deyip pisikolojimi bozdu. Sanki hamile olup tek calisan benmiyim dedim.esime dönüp isten cikar bunu zaten yasiniz baya var düsük yaparsa bir daha tuturamaz dedi esimde dün aksamdan beri eltin hakli. Deyip duruyor. Hamileligimin 6 ayinda zaten annelik iznim var.eyer kendim istifa etsem kac senelik emegim hakim Ölüyor. Bunu eltimde esimde iyi biliyorlar. Ama beni üzmek icin niye böyle yapiyor. 20 yillik arkadasligimizin hicmi hatiri yok anlamiyorumbide cok zoruma giden bir sözü varki hep aklimda kaliyor.esimle eltim akrabalar ben yabanci oldugum icin toplum icinde evlilik konusu gectimi ayyy insan kendi akrabasiyla evlenmeli deyip laf sokar. Sinir olurum.Almayada bir kardesi var arayada sogukluk girmesin diye elimden geleni yaptikca eltimin yaptiklarina söylediklerine aklim ermiyor
Öncelikle kardesin icin cok gecmis olsun Allah böylesi bir aciyi birdaha yasatmasin. Bebisine gelince Allahim saglikla kucagina almayi nasip etsin canim. Benimde kese yi görmeye 10 gün var herseyin hayirlisi nasip te varsa onlar bize SIKICA tutunurlar insallah. Ben isimi birakip dogumdan sonra zorluklar yasamak istemiyorm Burda 6 aya kadar calisir iki senelik annelik iznine cikiyorsun. Bu iki sene ye kadar hem tam magas hem cocuk paran kesilmiyor cocugu krese verip isine geri dönüyorsun.ben bu imkanlari eltim beni koca parasini bekle o calissin sen ye dedi diye emeklerimi nasil cöpe atarim ki esim iki gündür kafasina takmis.Ayrılma işinden canım hiç alakası yok.
Bizimde olmuyordu sağlk probleminden dolayı Rabbim nasip etti ve ben çalışıyorum hemde yorucu bir tempoda..
Şimdi 3 aylık olduk.
Ilk kan değerim çok düşüktü ve 10 gün sonra gittim gördüm keseyi.
Sonra kalp atışı derken bu günlere geldik daha yolumuz uzun tabi..
Hamile oldugumu öğrendikten 1 ay sonra kardeşim bıçaklandı ve ben kaç kat merdiven çıktım koşarak bilmiyorum kendimi yerden yere attım inan bebek filan gözüm görmedi ameliyathane kapısında beklerken sinir krizleri gecirdim ..
Sonra banyo yaparken ayağım kaydı yere düştüm..
şimdi diyorum ki benim bebeğim annesine çok sıkı tutunmuş..
Bundan sonrasını bilemem ama inan bebek sana tutunursa sen naparsan yap düşmüyor gözünü kimse korkutmasın...
Çok ayakta kalma, karnını sıkıştırıp oturma rabbim sana ve eşine bağışlasın tebrikler...
Eltini de sallaaa gitsinn...
Öncelikle kardesin icin cok gecmis olsun Allah böylesi bir aciyi birdaha yasatmasin. Bebisine gelince Allahim saglikla kucagina almayi nasip etsin canim. Benimde kese yi görmeye 10 gün var herseyin hayirlisi nasip te varsa onlar bize SIKICA tutunurlar insallah. Ben isimi birakip dogumdan sonra zorluklar yasamak istemiyorm Burda 6 aya kadar calisir iki senelik annelik iznine cikiyorsun. Bu iki sene ye kadar hem tam magas hem cocuk paran kesilmiyor cocugu krese verip isine geri dönüyorsun.ben bu imkanlari eltim beni koca parasini bekle o calissin sen ye dedi diye emeklerimi nasil cöpe atarim ki esim iki gündür kafasina takmis.
Birinin dediği gibi tek başarısı yaptığı akraba evliliği olan kadın, belli ki ilk günden beri sizi kıskanmış, belki o da başkasını sevdi ama ailesi izin vermedi ya da ruhsal dengesi bozuk bir kadın. Allah sağlıklı hayırlı evlat nasip etsin, eltinizin bilirkişi olmadığı ortada. Eşinizin iş konusunda aklı karıştıysa da oturun birkaç mesaj öncekini anlatın, nasip değilse olmuyor çocuk nasipse her şeye rağmen oluyor...Bunlar genelde hep akraba evliligi yapmislar. Esim de buna karsi biz bir arada oldugumuzda durmadan sunun kizi bunun oglu diye saatlerce akrabalrindan konusurlar.tanimadigimi bildigi icin konuyu durmadan uzatir.sonunda ben cocuklar la oyalanirim adirmiyor gibi yaparim. Sakin bir yapida oldugum icin aman ne konusuyorlarsa konussunlar Banane derim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?