Eltimin Dedikleri...

Kardelenfzt13

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
19 Ocak 2016
287
260
103
31
Eşimin 2 abisi,4 ablası var.Ben yeni evli sayılırım daha 5 buçuk ay falan oldu.İlk evlendiğim zaman herkesi toplu olarak çağırdım akşam oturmasına.Eşimin büyük abisi ve eşi gelemedi müsait değillermiş.Çağırdıgım zaman da pasta börek tarzı şeyler yaptım.Neyse büyük eltim çaya gelmek istediğini söylemişti geçen cuma günü için.Eşimin ailesinde çaya gidilince genelde yemekten sonra gidilir ve tatlı çay verilir.Hatta beni tembihlerler uğraşma bir tatlı yeter diye.Ben de çaya gelecekler diye pasta yaptım,kurabiye yaptım,kuruyemiş ve meyve koydum.Kayınvalideme demiş ki,azıcık şey yapmışım ben çok şaşırmışlar,hiç olur muymuş böyle demiş.Eşimde mi bişey dememiş.Kayınvalidem de çok sinirlenmiş bizi savunmuş tabi.Hadi insan böyle düşündü diyelim bu şekilde söyler mi.Belki yapamadım daha fazla elimde imkan buydu.Çok kırıldım gerçekten ki ben tüm iyi niyetimle davranırdım kendisine.

Ah ah insanlarla uğraşmak o kadar zor ki...
bir sürü çeşit yapsan gene laf edecek bişey bulurdu. Birde birşey olduğunda neden kayinvalideye şikayet ederler anlamam
Gerçekten öyleymiş hani derler ya ele karışan yere karışır diye,o durumu yaşıyorum şuan.Evet bide kayınvalidemide üzmüş ona daha çok üzüldüm.

Eltiye he hee demeyi öğrendiğin an bi rahatlama geliyor. Boşver eltiler böyledir eltilik müessesesi bunun için var. Takma kafana. Evlilikte kafaya takacağın en son kişi eltin olsun
Doğru gerçekten öyle galiba.Ben hiç elti gözüyle bakmamaya çalışmıştım oysa ki.Bundan sonra öyle olmayacak ama..

Doğru gerçekten öyle galiba.Ben hiç elti gözüyle bakmamaya çalışmıştım oysa ki.Bundan sonra öyle olmayacak ama..
Sen onun yaptıklarını yapma tabi ama her zaman da temkinli ol söyleyebileceklerine hazırlıklı ol. En ufak şeyde modunu düşürme.

Eşimin 2 abisi,4 ablası var.Ben yeni evli sayılırım daha 5 buçuk ay falan oldu.İlk evlendiğim zaman herkesi toplu olarak çağırdım akşam oturmasına.Eşimin büyük abisi ve eşi gelemedi müsait değillermiş.Çağırdıgım zaman da pasta börek tarzı şeyler yaptım.Neyse büyük eltim çaya gelmek istediğini söylemişti geçen cuma günü için.Eşimin ailesinde çaya gidilince genelde yemekten sonra gidilir ve tatlı çay verilir.Hatta beni tembihlerler uğraşma bir tatlı yeter diye.Ben de çaya gelecekler diye pasta yaptım,kurabiye yaptım,kuruyemiş ve meyve koydum.Kayınvalideme demiş ki,azıcık şey yapmışım ben çok şaşırmışlar,hiç olur muymuş böyle demiş.Eşimde mi bişey dememiş.Kayınvalidem de çok sinirlenmiş bizi savunmuş tabi.Hadi insan böyle düşündü diyelim bu şekilde söyler mi.Belki yapamadım daha fazla elimde imkan buydu.Çok kırıldım gerçekten ki ben tüm iyi niyetimle davranırdım kendisine.
İnsanları memnun etmek zor hele ki kalabalık ailelerde. Eltileri memnun etmek ise sanat!

Ne bekliyomuş da ne bulmuş? Siz onlara gidince seninki kadar yaptıysa bende kvme söyliim bari ikramları deyip kahkahayı bas. Çok yaptıysa da ay brnde laf ederim diye korktun mu de kahkayı bas.
Senin elti bunlardan anlayacak bir tip bence
Çok mantıklı 😂ama kendisine gideceğimi hiç sanmıyorum zorunda olmadıkça

Kayınvalidem söyledi,kadın hatta çok üzülmüş öyle olmasına daha da üzüldüm.Görümcelerimin arasıda pek iyi değil eltimle.Evet evet mesafeli olucam artık.
Elti işi şans işi. Kimisi büyük gelin olunca küçük gelen gelini kıskanıyor kendiyle yarışa giriyor. Yada ailenin kendine yapmadıklarını küçük geline yaptığını düşünüp hiç suçu olmayan küçük geline bileniyor. Kayınvalideniz belki bir dahakine dikkat edin diye iyi niyetle söylemiştir ama pek ona da güvenmeyin, ikisine de mesafeli olmak en güzeli.

Elti işi şans işi. Kimisi büyük gelin olunca küçük gelen gelini kıskanıyor kendiyle yarışa giriyor. Yada ailenin kendine yapmadıklarını küçük geline yaptığını düşünüp hiç suçu olmayan küçük geline bileniyor. Kayınvalideniz belki bir dahakine dikkat edin diye iyi niyetle söylemiştir ama pek ona da güvenmeyin, ikisine de mesafeli olmak en güzeli.
Aramızda 20 yaş var bana çok saçma geliyor kıskanması.Ama düşündükçe kıskandığını anlıyorum kafam da oturuyor herşey.Evet evet iyi niyetle dedi dikkat edin diye. Normalde hiç kimse hakkında kötü konuşturmazdı.Ama en iyisi mesafeli olmak herkesle tabi.

Öyleymiş cidden, eltim diye başlık açacağım hiç aklıma gelmezdi.
Elinizden geleni yapın, yüzünüz gülsün, samimi olun.. o yeter. Herkes sever sizi.. az yapmış çok yapmış yakmış çiğ bırakmış eleştirisi de karşıdakinin ayıbı olur. Sanki otuz senelik ev hanımısınız da yaptıklarınız eleştiriliyor. Hayret bir şey..

Back
X