Eltimin Dedikleri...

Kimsenin seviyesine düşme. Lafını da çekme. Başka türlü anlamazlar. Ayy anneme de Allah sabır versin. Elti değil bunlar düşman. Düşmanın yapmadığını bizde de elti kv yapıyor

Bunu dile getiren eltin kadar, sana bunu anlatan kişide art niyetli. Hatta sana bunun söylenmesinin, aba altından sopa göstermek olduğunu düşündüm direkt. Biri bana böyle bir şikayetle gelse "seni güler yüzüyle ağırlamış, yediğini içtiğini anlatman çok ayıp" diyerek utandırır, konuyu da orada kapatırdım.

bunu sıze yetıstıren kayınvalıdeden de uzak durun
orda onu susturmus madem sıze yansıtmasaymıs yeterı kadar savunmus eltının agzının payını vermıs olsa gelıp sıze yetıstırmezdı cunku

sıze gelıp kayınvalıde haber verdıgı ıcın ben olsam o eltıyı arar bırdaha bır sorunun varsa benımle cozmenı tercıh ederım kımseyle yarıs ıcınde degılım benım oncelıklerım durustluk ve hos sohbettır ıkımızde bu aıleye gelınız hıcbırımızın dıgerınden ustunlugu yok bırbırımız hakkında konusmak kotu nıyetlılerı sevındırır derdım yanı ben olsam boyle yapardım

+1
Vallahi sizin verdiğiniz cevaplara bayılıyorum.

Eşimin 2 abisi,4 ablası var.Ben yeni evli sayılırım daha 5 buçuk ay falan oldu.İlk evlendiğim zaman herkesi toplu olarak çağırdım akşam oturmasına.Eşimin büyük abisi ve eşi gelemedi müsait değillermiş.Çağırdıgım zaman da pasta börek tarzı şeyler yaptım.Neyse büyük eltim çaya gelmek istediğini söylemişti geçen cuma günü için.Eşimin ailesinde çaya gidilince genelde yemekten sonra gidilir ve tatlı çay verilir.Hatta beni tembihlerler uğraşma bir tatlı yeter diye.Ben de çaya gelecekler diye pasta yaptım,kurabiye yaptım,kuruyemiş ve meyve koydum.Kayınvalideme demiş ki,azıcık şey yapmışım ben çok şaşırmışlar,hiç olur muymuş böyle demiş.Eşimde mi bişey dememiş.Kayınvalidem de çok sinirlenmiş bizi savunmuş tabi.Hadi insan böyle düşündü diyelim bu şekilde söyler mi.Belki yapamadım daha fazla elimde imkan buydu.Çok kırıldım gerçekten ki ben tüm iyi niyetimle davranırdım kendisine.
Ne kirilican bak ben bu hatayı yaptım sen yapma eltin sana bisey yapıyosa evliliğini kendine zehir etme bende 7 aylık evliyim hep eltim yüzünden eşimle tartıştım ailemle eşimi yüz göz ettim görüşmüyorlar elti ve kv ye karşı mesafeni al bizimkiler de kendilerince dunya iyisiler sorsan ama gel bide benim gözümden gör kv nin yanında yaşıyorum odama kadar dinlenir eşimle tartışınca odaya dalınır kendi de katılır iğrenç bi durum bu yüzden eşimle birbirimizden nefret eder olduk ne saygımız var ne sevgimiz birbirimize karşı ipin üstünde dengede durmaya çalışan cambaz konumundayiz bir rüzgar herşeyi yıkıp gidecek onu bekliyoruz resmen

Hadi eltiniz bı densizlik etmiş kayinvalideniz neden gelip size söylüyor ki sizin canınızı sıkmasina gerek yoktu diye düşünüyorum.

Eşimin 2 abisi,4 ablası var.Ben yeni evli sayılırım daha 5 buçuk ay falan oldu.İlk evlendiğim zaman herkesi toplu olarak çağırdım akşam oturmasına.Eşimin büyük abisi ve eşi gelemedi müsait değillermiş.Çağırdıgım zaman da pasta börek tarzı şeyler yaptım.Neyse büyük eltim çaya gelmek istediğini söylemişti geçen cuma günü için.Eşimin ailesinde çaya gidilince genelde yemekten sonra gidilir ve tatlı çay verilir.Hatta beni tembihlerler uğraşma bir tatlı yeter diye.Ben de çaya gelecekler diye pasta yaptım,kurabiye yaptım,kuruyemiş ve meyve koydum.Kayınvalideme demiş ki,azıcık şey yapmışım ben çok şaşırmışlar,hiç olur muymuş böyle demiş.Eşimde mi bişey dememiş.Kayınvalidem de çok sinirlenmiş bizi savunmuş tabi.Hadi insan böyle düşündü diyelim bu şekilde söyler mi.Belki yapamadım daha fazla elimde imkan buydu.Çok kırıldım gerçekten ki ben tüm iyi niyetimle davranırdım kendisine.
Film daha yeni başlıyor alış bence🤣🤣

Elti konusu görünce bir sinirim kalkıyor.
Dertleri ne bir anlasam sizede diyecemde bende anlamıyamıyorum 3 senedir.
Çağırmışsınız evinize yaptığına bak.
Bunlara bir bardak su bile fazla. 🤣

Çok ayıp bunun lafını etmek.
Çay bile koysanız konuşmamalilar bunu kaldı ki pastasından kuruyemişine kadar ikram etmişsiniz zaten.
Ayrıca belki imkanınız buna elverdi. Fazlasını yapacak durumunuz yoktu.
Kayınvalidenizi takdir ettim bu arada,iyi yapmış.
Boşverin,hiç üzmeyin kendinizi böyle insanlar için.

Gerçekten öyleymiş hani derler ya ele karışan yere karışır diye,o durumu yaşıyorum şuan.Evet bide kayınvalidemide üzmüş ona daha çok üzüldüm.
sen böyle o ellerde sürekli muhattp olursan cok üzülürsün o kadar insan eve vagrılırmı hic bu son olsunda akılllan bak neler dediler arkandan bidaha cagarma ve mesafe koy

Eltinin bunu soy
Elitinin böyle soylediğini sana kayinvaldenmi yetiştirdi

Aa, terbiyesize bak, yemeye içmeye mi gelmiş.
İnsan hoş sohbete gider benim bildiğim.
Hazır gofret bisküvi alıp koyun bir daha sefere.

Zaten bizim adetlerimiz kulturumuz cok zor!!! Surekli insanlari memnun etmek icin ugrasmak zorundayiz. Cok yaparsin israf olur az yaparsin yaranamazsin ne istersiniz siz be!!!!!

hangi saatte geldiler?

yani çaya geleceğiz lafı biraz orta bi laftır. çay deyince illa çay mı düşünmek lazım? oturmaya geliyoruz da derler, o zaman boş boş mu oturulacak mesela?

gelinen saat önemli. 9da misafirin gelse kahvaltıya gelir. akşam 5-8 arası gelen olursa bu yemek saatidir, yemek ikram etmek gerekir. ben böyle düşünüyorum. hele ki iş çıkışı filansa.

ha onun dışında bu misafirlikte o oldu şu oldu lafının söylenmesi aşırı saçma. siz onu aç da gönderseniz lafını etmemesi lazım. ya da gitsin kendi anasına etsin neden kayınvalide?

bir diğer sıkıntı ise kayınvalidenin bunu size anlatması. ona karşı da dikkatli olun. sizin lafınızı da diğer eltiye götürür.

beni eltinizin dediklerinden çok kayınvalidenizin gelip size anlatması rahatsız etti.
madem seni savunmuş konu orda kapanmalıydı gelip bir daha sana anlatması hiç masumca değil aranızı iyi tutmak olmuyor bu.
ben çaya gelen ilk misafirlerime yani evime ilk gelecek insanlara misal eltimler olsun biraz daha özenirdim çay yanı çeşit yapmaya özen gösterirdim ama ilk defa geldiklerinde. sanırım eltiniz beklentisi o yöndeydi, bence böyle şeylerin muhabbetinin yapılması hoş değil eltinizin gidip kayınalidenize demesi falan

Back
X