- 21 Ağustos 2013
- 26.656
- 55.302
- 598
Eltiniz baştan kabul bile etmiş olsa kayınpederinizin sürekli onlarda kalması biraz haksızlık değil mi Siz 2 elti keyfinize bakın uzakta başka şehirde ayda yılda bir gidin baba nasılsın diye. Tüm kahrı da elti çeksin ne güzel şey. Her ailenin bir safı oluyor. Kusura bakmayın ama eltiniz haklı çekmek zorunda değil. Bakın siz 1 ay bile misafirliğe katlanamıyorsunuz.
ya sorun annem evimde çocuklarıma bakıyo 10 gün dahi olsa annemle beraber durucaklar bunu istemiyorum ben annemde huzursuz olucak
annem sürekli bizde değil biz işteyken çocuklarıma bakıyor ben eşimden önce geldiğim içinde eşim annemi hiç görmüyo ayrıca evimde kabul edemem kaynım gelsin iş bulsun ev kursun madem beraberlikten bıkmış gelir geçer güzelce oturur.Ya esinin abisi neden kadinin akrabasinda kalsin kardesi varken.o kadar mi duyarsiz yok yerlesirmis eve ne iki yuzlusunuz altindan kotuluk ariyosunuz kadin zaten bikmis birlik yasamaktan bir an once evini kurup gecer evine.belki esinde senin annenden rahatsiz olamaz mi yani surekli sizdeyse
burada sorunu elti bazına indirmek yerine birine ev ve iş konusunda yardım etmek olarak ele alsanız daha iyi olurdu.mesela yapıcı olarak önce kocasının gelmesi iş bulunca da karısının gelmesi önerile bilir.3 kişiye bakmaktansa 1 kişiye bir süre bakmak daha kolay olur.yapılan yardımları eltiniz bilmezse Allah bilir öyle düşünün.
Ben bu insanların rahatlığına anlam veremiyorum yaa 2 ay misafir olunur mu bi evdeküçük eltim bundan 3 ay önce beraber oturdukları kp yüzünden kaynımı bırakıp gitti bebeğide alarak...şimdi araya büyükler girdi barışmak içinse tek şartı bizim bulunduğumuz ile yerleşmekmiş..şimdi sıkıntı şurada kaynım burada bulunan büyük kaynımın fikir vermesi üzerine gelip eşiyle beraber 2 ay burada büyük kaynımda kalacaklarmış iş bulma ev bulma vs. yanlız bunu duyan büyük eltim eşimi arayıp 1 ay bile onlara bakamayacağını söyledi ((bence kesinlikle haklı))...bunun üzerine eşim tam bizde kalırlar demeye yeltendiki bendende ağzının payını aldı..((bu arada ben çalışıyorum 2 çocuğum var ve onlara bnm evimde annem bakıyo)) şimdiyse bana surat yapıyo konuşmuyo akşamdan beri gerdi hepimizi..evlendiğimizden beri hep onun ailesi tarafından sürekli sıkıntı çıkıyo bi kv.küstü geldi sonra büyük kaynım şimdi bunlar..yeter ama artık ya onların yüzünden hep biz kavga ediyoruz bıktım...şimdi ben ne yapayım nasıl davranayım??
Genelde bu işler nasıl olur bilir misiniz ben kendi ailemden biliyorum. Bakılması gereken büyük yada hasta biri varsa . Ailede durumu en kötü olana teklif edilir. Sizin bakın evinde de siz oturun maaşını da siz alın derler. Durumu kötü olan mecbur kabul eder. Diğer hali vakti yerinde olanlarda anası/babası veya kardeşi nasılsa iyi bakılıyor diye arayıp sormaz. Ayda yılda bir giderler. Ondada hizmet beklerler. Sonra çekip giderler. Bu yaşlıyı kimse evine almak istemez. Bakan kişi bir tatile bile gidemez. Hayatı kısıtlanır. Sonrada bu işten sıkıldığında ben yapamıyorum dediğinde de herkesin etekleri tutuşur çünkü herkesin rahatı kaçacaktır.Kp onlarda kalmıyor kayın ve etli kp ile yaşıyor, kp in evinde kalıyorlar yani
bütün yazdıklarınızın cevabı hayır..ortada ne bir iş var ne eşya nede birikimGeldiğinde iş garantisi var mı?
Hemen ev düzebilecek eşya almışlar mıydı evlenirken yoksa en baştan mı alacaklar?
Siz de kalsalar kendi masraflarını karşılayacak birikimleri var mı?
demek ki bunu siz yapabilecek kapasitedesiniz..kv ve kp daha 50li yaşlarda genç insanlar ayrıca farklı şehirlerdeyiz zaten gelipte bizde kalacak insanlar değiller bu eltim içinde öyle maddi durumları kısıtlı olduğu için beraber oturmayı kabul etti..ayrıca evini ayırsın bakmasın hiç kimse bunun derdinde değil tek dert gelip 2 ay üzerimize düşmeleri sizin gb düşüncesiz olmaları...Genelde bu işler nasıl olur bilir misiniz ben kendi ailemden biliyorum. Bakılması gereken büyük yada hasta biri varsa . Ailede durumu en kötü olana teklif edilir. Sizin bakın evinde de siz oturun maaşını da siz alın derler. Durumu kötü olan mecbur kabul eder. Diğer hali vakti yerinde olanlarda anası/babası veya kardeşi nasılsa iyi bakılıyor diye arayıp sormaz. Ayda yılda bir giderler. Ondada hizmet beklerler. Sonra çekip giderler. Bu yaşlıyı kimse evine almak istemez. Bakan kişi bir tatile bile gidemez. Hayatı kısıtlanır. Sonrada bu işten sıkıldığında ben yapamıyorum dediğinde de herkesin etekleri tutuşur çünkü herkesin rahatı kaçacaktır.
Genelde bu işler nasıl olur bilir misiniz ben kendi ailemden biliyorum. Bakılması gereken büyük yada hasta biri varsa . Ailede durumu en kötü olana teklif edilir. Sizin bakın evinde de siz oturun maaşını da siz alın derler. Durumu kötü olan mecbur kabul eder. Diğer hali vakti yerinde olanlarda anası/babası veya kardeşi nasılsa iyi bakılıyor diye arayıp sormaz. Ayda yılda bir giderler. Ondada hizmet beklerler. Sonra çekip giderler. Bu yaşlıyı kimse evine almak istemez. Bakan kişi bir tatile bile gidemez. Hayatı kısıtlanır. Sonrada bu işten sıkıldığında ben yapamıyorum dediğinde de herkesin etekleri tutuşur çünkü herkesin rahatı kaçacaktır.
bütün yazdıklarınızın cevabı hayır..ortada ne bir iş var ne eşya nede birikim
eşi rahatsızsa tutar bir bakıcı baktırır çocuklarına.. Kv si çocuklarına bakıyor kadın keyfinden gelmemiş ya. Öyle kv yi öpsün başına koysun o eş.. Benim annem direkt bakamam kızına demişti. Bu kv 2 tane birden bakıyor.Ya esinin abisi neden kadinin akrabasinda kalsin kardesi varken.o kadar mi duyarsiz yok yerlesirmis eve ne iki yuzlusunuz altindan kotuluk ariyosunuz kadin zaten bikmis birlik yasamaktan bir an once evini kurup gecer evine.belki esinde senin annenden rahatsiz olamaz mi yani surekli sizdeyse.
sizler konuyu tam okuyamadınız heralde kv ve kp bakılacak bi durum yok ortada sadece maddi açıdan beraber oturuyolardı..kimse onlara baksın diye bişey istemiyo zaten..evlerini ayırsınlar rahat etsinler ondada sıkıntı yok..tek sıkıntı buraya gelip 2 ay kalmaları...bilmem anlatabildimmi???Bu hikayanin sonuda yaşlandığındada o yaşlının eziyetini çekip baktıysan ve piskolojik ve bedensel rahatsızlıkların arttıysa ve şikayet etmeye başladıysan eşin dahi o halde bakmasaydın deyip köşeye çekilirler, ondandır gerektiği kadar fedakarlık yapacaksın bütün yükü üstüne almıyacaksın madem ki herkesin annesi yada babası yükler paylaşılacak
Genelde bu işler nasıl olur bilir misiniz ben kendi ailemden biliyorum. Bakılması gereken büyük yada hasta biri varsa . Ailede durumu en kötü olana teklif edilir. Sizin bakın evinde de siz oturun maaşını da siz alın derler. Durumu kötü olan mecbur kabul eder. Diğer hali vakti yerinde olanlarda anası/babası veya kardeşi nasılsa iyi bakılıyor diye arayıp sormaz. Ayda yılda bir giderler. Ondada hizmet beklerler. Sonra çekip giderler. Bu yaşlıyı kimse evine almak istemez. Bakan kişi bir tatile bile gidemez. Hayatı kısıtlanır. Sonrada bu işten sıkıldığında ben yapamıyorum dediğinde de herkesin etekleri tutuşur çünkü herkesin rahatı kaçacaktır.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?