eltimin derdi bizi gerdi....

aslında konu sahibinin tepkisini olcmek icin yazdim bunu. Cunku ayni kayin ve eltiden bende de var. Herkesin bir duzeni var. Duzen kuramayanlar, duzenimizi bozmaya pek bi meraklilar

Bence Haklısın canım. Sonuçta annen evde çocuklara bakıyor. Ha evde kimse olmasa kalsınlar sen nasılsa çalışıyorsun derdim ama bu durumda mümkün değil. Ha ancak şöyle yapablirsin. illaki sende kalacaklarsa annen de o süre zarfında çocuklara kendi evinde baksın. Öyle yapabilirsiniz. Tabi oda olmaz derseniz eşinizle güzel güzel durumu konuşun.

Akrabaları oradaymış Nur'cum, amaç yok. Plan bile yok. Ya tutarsa mantığı ile geliyorlar. Bakacaklarmış yapabiliyorar mı diye. Amaç huzur bozmak herhalde.

Mantiga gel ! Konu sahibi arkadas kabuk etmemekle en iisini yapmis , elti ile sarayda olsa yasanmaz
Ayrica acikladigin icin saol canim

Kayniniz önce işini evini esyasini ayarlasın. Sonra karisi ile barisip o şehre getirsin.Belirsizlikle olurmu bu işler.kimbilir nekadar zaman alır. Eşi bi zahmet ailesinin yanında beklemeye devam etsin. Kayniniz da biraz sizde biraz Abisinde birazda karısının yanına gidip gelerek islerini tamamlasın.

Yok oyle dunya.
Yuvayimi tekrar kurmus oluyorlar bunlar boyle? Baskasinin evinde?
He yuva kuralim diye yola cikin sonra abinin yuvasini boz vesselam.
Su hale bak. Ayip be.

Hic kusura bakmasin, gitsin abisi is baksin kardesine bide ev baksin oh, herkesin yuvasi kurulur, kurulu olanda bozulmaz bi zahmet.

Buyik eltin de tam uyanik...Allah kolaylik versin sana.

mesajınızı ilk okuduğumda sadece kp var sandım ama kaynanada varmış direk yaşlı bir erkeği yalnız nasıl bırakacaklar sorusu gelmişti aklıma..... sadece eşinizin kardeşi gelse evde kv dede varmış eltiniz ve çocuğu pekala eski düzenine devam edebilirler yani evleri yanmış diil bişey diil ortada diiller açıkda diiller hani belki eltiniz tek başına evde kp le kalmak istemeyebilir de o yüzden geliyor desek oda yok eğer çok istiyosa 2-3-4 ay annesinde kalabilir biraz şımarıklık gibi geliyor bana zaruri bi durum yok ortaa tamamen keyfi açıkçası eltim bende 2 ay kalmak istese karakterine göre değişirdi bu durum siz uzakta olduğunuz için rahatsınız tüm sıkıntıyı ben çekiyorum iki ayda onlar çeksin gibi düşünceye kapılmış olabilir ama hadi iş buldu diyelim bir ay maaşını aldı ya ev kurmak öyle kolaymı hele bebeğin yaşayacağı bi ortamda alacağı bir maaşla ev mi kururlur eger maaşı 20-30 bin falan diilse şartlar oluşur bebek öyle gelir şu durumda büyük düşüncesizlik ..... bebekli bi aileyi misafir etmek kolay değil bu bir gerçek , gerçekten ihtiyacı olsa iki ay diil bir sene bile kalınabilir ama bu keyfi durumda sırf onların paşa gönlü istiyo diye kendimi yormazdım açıkçası....

Eltinizin yerinde siz olsaydınız eltiniz sizi evinde misafir edermiydi? Cevabiniza gore hareket edin..

Ben olsaydım asla asla kabul etmezdim keyfiyetten benim huzurumu bozmasinlar

Eltinizin ki tamamen simariklik. Aclar mi aciktalar mi da sizlerde kalacaklarmis. Bir de 2 ayin garintisi nedir?! Simdi maddi gucleri yoksa kp evine donmek istemiyorlarsa kocasida gitsin yanina onun annesinde kalip para biriktirsinler madem barismislar.
Kocaniz da hic kusura bakmasin senin yuzunden zor durumda kalmiyorlar ki. Onlar gelse daha buyuk stres olacak size bosverin barisir kocanizda.

Tabiki yaşlılar evlerinde rahat eder. Ben bile bu yaşta kimsenin evinde kalmak istemem ama benim merak ettiğim şehir dışında yaşayan iki elti kp hiç davet ettiler mi etmediler mi?
ya tabiki konuşmalarda''baba gel bi gez biraz değişiklik olsun'' falan gb.laflar ediyoruz ama illa gel bu hafta falan demiyoruz yani..

Eltinizin yerinde siz olsaydınız eltiniz sizi evinde misafir edermiydi? Cevabiniza gore hareket edin..

Ben olsaydım asla asla kabul etmezdim keyfiyetten benim huzurumu bozmasinlar
hani büyük konuşmayayım ama ben kimsenin evine gidipte değil 2 ay 2 hafta bile kalamam...ayrıca ben çalışanım 5 yaşında kızım ve 1 yaşında bebeğim var kendime bile bakamazken ev temizlemeye vakit bulamayıp temizlikçi alan biriyim onları nasıl idare edeyim...

madem annen bakıyor çocuklara gelsin 2 ay eltin baksın. yemeğini temizliğinide yapar belki. dha sonra annen yine gelir. nasılsa akşmdan akşama görüşeceksiniz
eltiminde 1 yaşında bebeği var hem bende istemem öyle geldin madem iş yap gb.olur..en iyisi böyle hiç gelmemesi..kaynım gelir ev tutar iş bulur sonra elti gelir

herkes olumsuz yorum yapmış.

olumlu yorum yapıcam ama taşlanmaktan korkuyorum : benimki de öneri.

bence çocuklu genç bir çift, zor bir dönemden geçiyor. bir el atılsa, bir yardım edilse, bir-iki ay ev açılsa iyi olur. İstenmemesini, normal bulunmamasını, çocuklardan ötürü tedirgin olunmasını anlıyorum. Yine de süreli bir durum olarak anlaşılabilir ve destek olunabilir diyorum.

bencede zorda kalmis insanlara yardimvetmek lazim, ustelik esinizin kardesi bu... kardes ne demek, evlenince el olmak demekmi, ayni sey sizin kardesinize olsa isyemiyecekmisiniz evinize? sizde kaldigi zaman zarfinda cocuklariniza eltiniz bakabilir, ve diger eltinizede bir insanlik dersi vermis olursunuz. akrabalik bunu gerektirir, sizde bir gun muhtac duruma dusebilirsiniz, garantimiz yok. iyi dusunun yok demeden once.

Konu sahibi,buyuk elti ve en son kucuk elti kp.kacmis gitmisdemek ki kp bayaa "akli basinda" biri ve bazi arkadaslar yok kabul etmeseymis yok maddi yardimmis...insanlar bastan gercek yuzunu gostermeyebilir ki evlilik oncesi cogu zaman erkek aileleri ogullarini evlendirene kadar ayiya dayi diyen tipler.Kim kv.ve kp evinde oturan eltiye cok yardim edildigini dusunurse gitsin de bi denesin bakalim iyi mi...zamaninda bi sure kaldim ne ozel hayat ne es ne istedigin gibi cocuguna bakabilmek ne de her hangi bi b..k kaldi

e tmm ayırsın o zmn evi kimsenin ona bişey dediği yokki zaten...ayırsın ama kimseye yük olmadan madem kaldı annesinin evinde biraz daha dursun kaynım ev açsın işini bulsun sonra gelsin elti hanım...

Konu sahibi de kendine gore hakli...mecbur degil.Ben olsam 1 ay bende 1 ay obur eltide kabul ederim ki hayattimda bi ay misafir kabul ettimde iyilik yapmak adina.Karsi taraf iyilik bildi mi o ayri ama ben yaparim Allah bilsin yeter...

ya ben kendime yetemiyorum ki...inanın yeri geliyo annem yemek yapıyo bana hem annem çocuklara bakıyo nasıl durucaklar hep beraber bütün gün evde..kaynım gelsin ev bulsun iş bulsun akşamdan akşama kalsın bizde ama eltim sonra gelsin bari

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…