- 25 Aralık 2019
- 195
- -16
- 48
- 34
- Konu Sahibi huzurarayan
-
Doğan Cüceloglu Allah rahmet eylesin sevdiğim yazardır. Çoğu kitabını okudum. İçimizdeki biz, içimizdeki çocuk, savaşçı, mis gibi yaşamlar ve gerçek özgürlük ama diğer yazarlara da bakayım haklısınızKuzum sen poh pohlanarak simartilarak büyüme ile , cocukla olmasi gereken bizim anlatmaya çalıştığımız konusma dilini, yanlis doğruyu anlatabilme yontemlerini karıştırıyorsun.Karistirma sebebinde cocuk gelişiminden falan zerre anlamiyor olman.
Çünkü bir çocuğa izinsiz almaması gereken şeyi hırsız misin sen diye anlatamazsın.
Biraz daha tez yazmani, bir kac kitap okumanı öneririm.
Tracy Hogg, Doğan cuceogulu , Adem Güneş bu yazarları arastir biraz ufkun açılır.
Ya üf hayatta en sevmediğim insan tiplerinden.Ben yaptığı yanlış davranışları sorguladım tabi
Muhtemelen. Benim davranışımı beğenmediği için olabilirYa üf hayatta en sevmediğim insan tiplerinden.
Bakın size göre yanlış. yani siz, size göre yanlış bulduğunuz bir hareketi varsa eğer karşı tarafın bunu sorgulayamazsınız, hesap soramazsınız. Yargı dağıtamazsınız. Onu yeme, bunu yapma, şuraya bakma diye tepesine çullanamazsınız. Her şeyin bir yolu yordamı var. Siz bu yolu yordamı bilmiyorsunuz diye eltiniz size güzel bir ayar verip araya mesafe koymuş ve siz bu mesafe koyma işini hazmedemiyosunuz.
Evi dağıtıyor diye çocuğunu döven kadına çocuk mu emanet edilir. Böyle şiddet şeylerinin aile içisi olmaz. Bildirmek lazım sosyal hizmetlere.Benim çocuğum aynı şeyi yapsa aynı tepkiyi vermesini beklerdim. Evi dağıtıyor diye saçma sebeplerden dövdüğü çocuğununun hırsızlık yapmasına tepkisiz kalması canımı sıkıyor. Döv demiyorum. Aşırı karşıyım şiddete hele ki çocuğa.
Yok arkadaşın ben azimle cevap vermeye devam edebileceğine inanıyorum ama kendisini ispat etmeye çalışırken bir hata yaptı ve kimlik bilgilerini açık etti. Doğrusu üzüldüm. Muhtemelen o yüzden kapattı.Yorumlar işinize gelmeyinde de üyelik iptali
Halbuki gömecektik şurada eltiyi bizden iyileri yoktu.
Neyse kıdın kıdının dışmını demiş miydik.
Eltinizin ve çocuğunun işi zor gerçekten siz ne deseniz kolay kolay değişmeyeceklerdir. Aynısından bizim akrabamızda da vardı kadın kahvaltı bile hazırlamıyordu zaten 2 de uyanmıştı çocuklar masada ki şekerleri yedi aç karnına. Elbette ben karışamam ama üzülüyor insan o çocukların sağlıksız umursamaz bi şekilde yetişmesine. Bir şeyleri çalma olayı da küçük bir kuzenimde vardı ama hiçbir zaman söyleyemedim anne babasına hele ki ablası olan kuzenime valla dünyanın lafını yerim ondan biliyorumMerhaba arkadaşlar. Eltimle yakın yerlerde oturuyoruz. Kendisi çok iyi bir insandır, merhametlidir. Ben çalıştığım için çocuğuma da bir miktar ücretle bakıyor. Çocuğuma bakarken rahatsız olduğum şeyler var. Mesela çocuk sürekli uyuyor, genelde hazır çorba, makarna yediriyor. Tabi akraba olduğu için birsey de diyemiyorum. Neyse kendi çocuklarına da bu tarz şeyler yediriyor hatta çocukları sürekli abur cubur yiyor. Bazen istemsizce onun çocuklarına karışıyorum. Çünkü bazı şeyleri yanlış buluyorum. Mesela biz birlikte tatile gittik. Dönerken yolda bir yerde durduk. Onun 6 yaşındaki oğlu bir mağazadan izinsiz birşey aldı. Ben gördüm uyardım. İkinciye yine yakaladım çok kızdım. Sen hırsız mısın böyle şeyleri hırsızlar yapar, yapma bırak dedim. Eltim orada kendi çocuğuna tepki göstermek yerine bana tepki gösterdi. Neymiş onu kenara çekip söyleyecekmişim. Peki çocuk nasıl doğruyu öğrenecek? Bana küsmüş ben de ona küstüm burada kim haklı?
Yüksek Lisans öğrencisi olduğunuzu söylüyorsunuz Çocuk Gelişimi alanında hem de!! O zaman siz bir arkadaşa bastıra bastıra belirttiğiniz Lisans eğitiminiz esnasında Davranış Bilimleri, Eğitim ve Çocuk Psikolojisi ve hatirlamadigim ama müfredatta yer alan ve birebir çocuklara yönelik davranışlara kaynaklık oluşturan dersleri de almış olmalısınız. Yüksek Lisans eğitiminize deginmiyorum bile.. Aldıysanız şayet çocuğu herkesin ortasında uyarmak neden hangi kuram gereği bunu yaptınız? Eğitimi bu alanda olmayıp çocuk dili, anne dilini de kullanabilirdiniz ki bu size düşmezdi. Annesi değilsiniz. Doğan Cüceloğlu Hocanın kitaplarını bir daha kendiniz de empati kurarak ve içselleştirerek tekrar okyumanizi tavsiye ederim ihtiyacınız var gibi duruyorTabi ya
Ben lise mezunu hatta lisans mezunu ve yüksek lisans öğrencisiyim siz de haklısınız
Baskasinin cocuguna direk tepki vermek cok mantikli degil. Eltinize soyleyin kendi cocugunu annesi olarak o terbiye etsin. Kusura bakmayin ama alinmakta hakli kadinMerhaba arkadaşlar. Eltimle yakın yerlerde oturuyoruz. Kendisi çok iyi bir insandır, merhametlidir. Ben çalıştığım için çocuğuma da bir miktar ücretle bakıyor. Çocuğuma bakarken rahatsız olduğum şeyler var. Mesela çocuk sürekli uyuyor, genelde hazır çorba, makarna yediriyor. Tabi akraba olduğu için birsey de diyemiyorum. Neyse kendi çocuklarına da bu tarz şeyler yediriyor hatta çocukları sürekli abur cubur yiyor. Bazen istemsizce onun çocuklarına karışıyorum. Çünkü bazı şeyleri yanlış buluyorum. Mesela biz birlikte tatile gittik. Dönerken yolda bir yerde durduk. Onun 6 yaşındaki oğlu bir mağazadan izinsiz birşey aldı. Ben gördüm uyardım. İkinciye yine yakaladım çok kızdım. Sen hırsız mısın böyle şeyleri hırsızlar yapar, yapma bırak dedim. Eltim orada kendi çocuğuna tepki göstermek yerine bana tepki gösterdi. Neymiş onu kenara çekip söyleyecekmişim. Peki çocuk nasıl doğruyu öğrenecek? Bana küsmüş ben de ona küstüm burada kim haklı?
Konu sahibi sence normal miÇocupu adam gibi kreşe verin, eltiye asla baktırmayın. Sizin çocuk da hırsızlığa meyledebilir pekala, onu da geçtim sağlıksız besleniyor çocuk kadın çocuğa bakmıyor ki zaten çocuk habire pinekliyor .. sizin yerinizde olsam hiç görüşmezdim bille bu kadınla saçma sapan bir tip.
Size katılıyorum bazı üyeler iğrençler her konuya çok bilmiş yorumlar yapar bully yapar ordan beslenir , bir kaç like alıyor cool zannediyor, saygı ve sevgi 0 , konuyu da başka yerlere çekmekte acayıp profesiyonal 7/24 burdalar çok değerli yorum yazanlar hariç burası boşşşşşş . Konu sahıb olanların illa hatası vardır bunu düzgün dile getirenler de var ama linç edip ordan beslenen tiplerde var , Get a life losersEveeet kadın düşmanları yine bir konu sahibini gaçırmışlar… konuyu okumadım daha ama grileşen konu sahibini görünce yazmak istedim, resmen kıskançsınız hanımlar, gerçek hayatınızdaki mutsuzluğunuzun acısını burada çıkarıyorsunuz
Eki Görüntüle 3099197
Onlar sizin değil eşinizin yeğeni,eltim benim yanımda benim çocuğuma terbiye vermeye kalkarsa benden alacağı cevaba da kendini hazırlamış demektir.Benim çocuğum aynı şeyi yapsa tepki göstermeli. Onlar benim yeğenim. Evlat yarım. Kötülüğünü asla istemem.
İroniden anlamamanız aşırı eğlenceliSize katılıyorum bazı üyeler iğrençler her konuya çok bilmiş yorumlar yapar bully yapar ordan beslenir , bir kaç like alıyor cool zannediyor, saygı ve sevgi 0 , konuyu da başka yerlere çekmekte acayıp profesiyonal 7/24 burdalar çok değerli yorum yazanlar hariç burası boşşşşşş . Konu sahıb olanların illa hatası vardır bunu düzgün dile getirenler de var ama linç edip ordan beslenen tiplerde var , Get a life losers
+1Size tavsiyede bulunacaktım bu yazinizi görünce vazgeçtim. İyiki sizin gibi bir eltim yok. Değil çocuğuna bakmak selam bile vermezdim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?