Eltimle Tartışmamız

Doğan Cüceloglu Allah rahmet eylesin sevdiğim yazardır. Çoğu kitabını okudum. İçimizdeki biz, içimizdeki çocuk, savaşçı, mis gibi yaşamlar ve gerçek özgürlük ama diğer yazarlara da bakayım haklısınız

Ben yaptığı yanlış davranışları sorguladım tabi
Ya üf hayatta en sevmediğim insan tiplerinden.
Bakın size göre yanlış. yani siz, size göre yanlış bulduğunuz bir hareketi varsa eğer karşı tarafın bunu sorgulayamazsınız, hesap soramazsınız. Yargı dağıtamazsınız. Onu yeme, bunu yapma, şuraya bakma diye tepesine çullanamazsınız. Her şeyin bir yolu yordamı var. Siz bu yolu yordamı bilmiyorsunuz diye eltiniz size güzel bir ayar verip araya mesafe koymuş ve siz bu mesafe koyma işini hazmedemiyosunuz.

Muhtemelen. Benim davranışımı beğenmediği için olabilir

Yorum geldikçe bir şeyler eklemişsiniz. Madem gece kalkıp çorba yapıyorsunuz niye vermiyorsunuz kadına bunu içir diye. Siz çorba verdiğiniz halde ayy yok ben hazır çorba yapacağım demiyordur herhalde

Evi dağıtıyor diye çocuğunu döven kadına çocuk mu emanet edilir. Böyle şiddet şeylerinin aile içisi olmaz. Bildirmek lazım sosyal hizmetlere.

Yorumlar işinize gelmeyinde de üyelik iptali
Halbuki gömecektik şurada eltiyi bizden iyileri yoktu.
Neyse kıdın kıdının dışmını demiş miydik.
Yok arkadaşın ben azimle cevap vermeye devam edebileceğine inanıyorum ama kendisini ispat etmeye çalışırken bir hata yaptı ve kimlik bilgilerini açık etti. Doğrusu üzüldüm. Muhtemelen o yüzden kapattı.

Konu sahibi evlere şenlik zaten haklı yanı yok. Ama eltisi gerçekten çocuklarına şiddet uyguluyorsa ona da iyi gözle bakmam ben.

Eltinizin ve çocuğunun işi zor gerçekten siz ne deseniz kolay kolay değişmeyeceklerdir. Aynısından bizim akrabamızda da vardı kadın kahvaltı bile hazırlamıyordu zaten 2 de uyanmıştı çocuklar masada ki şekerleri yedi aç karnına. Elbette ben karışamam ama üzülüyor insan o çocukların sağlıksız umursamaz bi şekilde yetişmesine. Bir şeyleri çalma olayı da küçük bir kuzenimde vardı ama hiçbir zaman söyleyemedim anne babasına hele ki ablası olan kuzenime valla dünyanın lafını yerim ondan biliyorum Direk küçük kuzenimi uyarmıştım odada ama yok huy edinmiş bunu maalesef. Aileye söyleyeceksin ki onlar güzel bi şekilde bu yaptığının gerçekten yanlış ayıp olduğunu düşündürsünler çocuğa ama aile aile değil işte. Çocuğunuza bence eltiniz bakmasın.

Tabi ya

Ben lise mezunu hatta lisans mezunu ve yüksek lisans öğrencisiyim siz de haklısınız
Yüksek Lisans öğrencisi olduğunuzu söylüyorsunuz Çocuk Gelişimi alanında hem de!! O zaman siz bir arkadaşa bastıra bastıra belirttiğiniz Lisans eğitiminiz esnasında Davranış Bilimleri, Eğitim ve Çocuk Psikolojisi ve hatirlamadigim ama müfredatta yer alan ve birebir çocuklara yönelik davranışlara kaynaklık oluşturan dersleri de almış olmalısınız. Yüksek Lisans eğitiminize deginmiyorum bile.. Aldıysanız şayet çocuğu herkesin ortasında uyarmak neden hangi kuram gereği bunu yaptınız? Eğitimi bu alanda olmayıp çocuk dili, anne dilini de kullanabilirdiniz ki bu size düşmezdi. Annesi değilsiniz. Doğan Cüceloğlu Hocanın kitaplarını bir daha kendiniz de empati kurarak ve içselleştirerek tekrar okyumanizi tavsiye ederim ihtiyacınız var gibi duruyor

Ne güzel elti dedikodusu okuyorduk. Ne ara konu teze geldi
Çocuğa ebeveynin izni dışında hırsızlık nedir anlatmadan, öyle dümdüz " hırsızlık yaptığın" demek de ne bileyim.

Eltiyi beğenmediği halde neden çocuk baktırıyomuş? cevabını aradım ama bulamadım. Bilen var mı?

Baskasinin cocuguna direk tepki vermek cok mantikli degil. Eltinize soyleyin kendi cocugunu annesi olarak o terbiye etsin. Kusura bakmayin ama alinmakta hakli kadin

Konu sahibi sence normal mi

Size katılıyorum bazı üyeler iğrençler her konuya çok bilmiş yorumlar yapar bully yapar ordan beslenir , bir kaç like alıyor cool zannediyor, saygı ve sevgi 0 , konuyu da başka yerlere çekmekte acayıp profesiyonal 7/24 burdalar çok değerli yorum yazanlar hariç burası boşşşşşş . Konu sahıb olanların illa hatası vardır bunu düzgün dile getirenler de var ama linç edip ordan beslenen tiplerde var , Get a life losers

Benim çocuğum aynı şeyi yapsa tepki göstermeli. Onlar benim yeğenim. Evlat yarım. Kötülüğünü asla istemem.
Onlar sizin değil eşinizin yeğeni,eltim benim yanımda benim çocuğuma terbiye vermeye kalkarsa benden alacağı cevaba da kendini hazırlamış demektir.

İroniden anlamamanız aşırı eğlenceli
Çok güldüm ay

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…