• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eltimm

Merhaba hanimlar..
Bir bucuk yillik evliyim eltimle yakın oturuyoz 3 cocugu var ve ilk baslarda sık sık gelirlerdi cocuklari heryeri kırıp döküp giderdi ses etmezdim.
Allah var çocuklarını da cok severim ama annelerinin eve gelince ses etmemesine sinir olurum beni gorunce, yapma falan der ben mutfağa gidince susar ses etmez.

Neyse asil konuya gelelim. Benim elim lezzetlidir, guzel yemekler pogacalar yaparim. Birgun onlara giderken kek yapip götürdüm oda benim keki dilimleyip birazini cayla getirdi bir tabagada doldurup komsuna kendi yapmis gibi ikram etti ozaman bozulmamistim.
Sonra gecenlerde bana msj atmis sizde yediğimiz kurabiye ve pogacalar cok guzeldi yarin gel sen onlari yap bende kek yapim oturur vakit geciririz dedi. Bende gittim kek yapmadi neymis seker bitmis . Bende kizim 7 aylik olmasina ragmen kalkip iki cesit yaptim oda daha bjzim önümüze ikran etmeden bir tabaga doldurup karşı komsusuna goturdu kapi acik birakmisti, ben yaptim buyrun dedi ozaman cok bozuldum acikcasi.
Sonra eve geldikten bir iki gun sonra tariflerini istedi verdim vatsaptan, o buyuk ihtimalle eşine benden tarifi aldığını ogrenmesin die silio sonra tekrar bir hafta sonra msj atio verdigin tarifi yapamadim silinmis tekrar yolla.

Silinmesinin nedeni eşi her aksam gelince telefonuna bakiyo bilmesin benden aldigini .
Dun aksam mesaj atmis ne yapiyon die bende yemek yaptim oturuyom dedim ne yaptin dedi bende mercimek kofte yaninda da baska seyler dedim bugun geldi eve fazla yapmistim, yedik biraz kalmisti dedim giderken yaninda götür senin buyuk oglan seviyo tamam dedi unutmustum vermeyi, aradim tamam gelirim dedi

Sonra mesaj atmis isim cikti gelemedim oglum duymuş yaptığını cok istiyo bu sefer gel bana evde yaparsin dedi sizce normal mi bu durum yoksa bozulmam normal mi siz olsaniz tavriniz nasil olur?
Tarifleri eşi okumasın falan diye silmemiştir o. Saçma çünkü. En fazla yapmaya üşenmiştir, siz yapın diye böyle bir tezgah kurmuştur:) Madem zorunuza gidiyor yapmayın siz de.

Yapmam zaten sadece ilkinde normal karsiladim ikinci olunca kullanıldığımi hissetim zaten belki yanlis düşünüyorum die burada paylastim herkeste benim gibi mi dusunuyor die
Tarifleri eşi okumasın falan diye silmemiştir o. Saçma çünkü. En fazla yapmaya üşenmiştir, siz yapın diye böyle bir tezgah kurmuştur:) Madem zorunuza gidiyor yapmayın siz de.

Kendinizi hiç kullanılmış hissetmeyin hatta gururunuz okşansın..zira eltiniz baya bir ezik duruma düşürmüş kendisini. Bence onu ti'ye alın. Mesela komşuya verdiğinde gizlice mutfakta iyi prim yaptın kız üzerimden diye tatlı tatlı gülüp lafınızı sokun.. :KK76: Tariflerinizi bir deftere yazın bak sana ne getirdim deyip verin hepsini. Hem sana kolay olur diye düşündüm canım deyin.

Bundan sonrada birşey yapıp evine götürmeyin. İstediğinde çağırın siz de yesin. Çocuk mercimek köftesi istiyorsa getirsin çocuğunu, yapın yesin.

Ben olsam arayip ben bir kac cesit yapip sana geleyim komsularinla toplanalim derdim.

Sonra bir defter hazirlar tarif icin komsularinin yaninda hep bana yaptiriyorsun tariflerimi begeniyorsun belli bende sana tarif defteri hazirladim derdim.

normal değil kadın bildiğin işini başkasına yaptırmayı seviyo benimde kv böyle bir kere tarif istediğini duymadım sen güzel yapıyon sen yap der başıma yıkar ne yapıyom nasıl yapıyom umrunda olmaz
bir daha tarif isterse yaz ver eline şakayla karışık bi dahada isteme yazmaktan bıktım artık de
tarif istemek ayıp bişeymiş gibide davranmak çok saçma ama böyle düşünenlerde var malesef

Eltiye bu kadar sık gidilmez. Atalar bile demiş kuma gemisi yürür elt gemisi yurumez diye. Sizin elti yurumeyen gemilerden anlaşıldı. Atalarimizi dinle ve mesafeyi koy. Zarar gelir sana.

Bukadarda olmaz bi olur tamam ama surekli ben yaptim diye ikram ederse ben aciksasi tavrimi koyarim ama allah buyuk elbet komsusu sunu yapta yiyelim falan der ozaman görür senide o cagirdiginda cocugun aglasin biraz öyle bilsin gitme uzak dur derim ben

Bir dahakine içine müshil koy. Komsuya ben yaptim diye gotursun. Sonra komsu derse boyle boyle diye o zaman da der ki aygul yapmisti, hem yalanciligi cikar ortaya hem de daha da senden bir sey istemez ;)

Bu insanlar nasilda kendilerini akılli zannedip karsinda kini salak yerine koyuyor ya. uyuz oluyorum böylelerine...yapmayı sevmiyor iste gelincede sana yaptiriyor uyanik.Yapma sende tarifin adini söyle netten bak nasil yapildigina de.Ben de pek beceremem ama nette hersey var...bakip bakip yapiyorum yapmak isteyene zor degil..iyi ya da kötü oluyor iste bi sekilde...

Bence sizin ondan güzel yaptığınızı düşünüyor
Eşide öyle demiş
Kendini ispatlama amaçlı komşularına öyle diyordur
Aman kendini boş yere kasıyor
Herkes herşeyi güzel yapmak zorunda değil ki
Gerçekten beğeniyor sizin yaptıklarınızı ama gurur meselesi haline getirmiş
Eğer kendine yaparsan götür
Ama gidipte özellikle yapma
Önünü alamazsın

Bende zaten internette bakip yapiyorum eli lezzetli olunca insanin ha 40 yillik usta ol yada normal ev hanimi farketmiyo gerçekten bazilari kendilerini cok akilli sanıyor sadece kendilerini kucultuyolar.

Ya aslinda birazda benim yapmamdaki maksat kycuk kızım var evde tekim esim pek hamur işlerini sevmez canim cekince yapsam koca bi tepsi kaliyo hepsini yesem zaten kilolar alip basini gidecek.

Bence sizin ondan güzel yaptığınızı düşünüyor
Eşide öyle demiş
Kendini ispatlama amaçlı komşularına öyle diyordur
Aman kendini boş yere kasıyor
Herkes herşeyi güzel yapmak zorunda değil ki
Gerçekten beğeniyor sizin yaptıklarınızı ama gurur meselesi haline getirmiş
Eğer kendine yaparsan götür
Ama gidipte özellikle yapma
Önünü alamazsın

Bende ya evde yapar götürürdüm yada orda yapsam hem yer hemde ziyan olmaz die yapiyodum ama iyilik yaramıyor bu devirde onu anladim..

Ya aslinda birazda benim yapmamdaki maksat kycuk kızım var evde tekim esim pek hamur işlerini sevmez canim cekince yapsam koca bi tepsi kaliyo hepsini yesem zaten kilolar alip basini gidecek.
Evet yaptıklarından götürebilirsin
Ama özellikle gidip yapma
Bak mesela benim eşimin ailesi güya benim yaptıklarımı beğenmez
Ama bir bakarım ki yemeği bile artık benim yaptığım gibi yapmaya başlamışlar
Gurur duyuyorum valla ben

Sen davayi iyi hemen cakmisin, ya ben 8 senelik evliyim şu 6 ve 7 senedir fark etim... Misafir gelcegi zaman erken gel yardim edersin derdi bende giderim deli gibi.. Tam tersi oldunda en son eltim gelirdi.. Maneleride busuru olurdu.. Iki cocugum oldu halde yemege gelir veya ben giderdim.. Onunda olunca caya gel der.. Benimde cocugum vardi dolanirdim.. Sogudum artik, allahtanda ailenin icinden neyin ne oldunu biliyorlar. Ondan dolayi fazla sıkıntı yok.. Uzak dur derim.. Nasilsin iyimisin okadar..

resmen kullanıyor kadın senin yaptıklarını komsusuna kendi yaptı gibi goturmesinden belli beceremiyor demekki ilginc bi insan

Back
X