Sıkıntılı doğum geçirmiş olunabilir, bebek emmemis olabilir, bebeğin yanında telefon kullanılmak istenmiyor olabilir, Lohusa depresyonu olabilir. İnsanların şartları değişebilir. Ve bunu bilmeden benim telefonuma bakmadılar diye kimse yargılanmaz. Eger o kadar yakın görüyorsa, alır bir gönül alma hediyesi hastaneye uğrar. Bazı durumlar bahane kabul etmez, ve bunlarda gayet net bence. Hastaneye gitmeye tenezzül etmediğiniz bir insan telefona çıkmadı diye trip atılmaz mesela. Ama tabi, haklisiniz, bunların hepsi bence.size normal gelen bize ters geliyor olabilir.1 hafta telefonlara çıkmamak ne ola ki, mesela.bu yuzden böyle seylerin kuralı olmaz durum neyi gerektiriyorsa öyle yapılır.
Yani şöyle diyeyim. Benim üniden mezun olduğum yaştan 2 yaş büyük çok fark yok bence.
Ben yeni mezun olduğum zaman biriyle evlenmek istedim. Babam ailesiyle ve kendisiyle tanıştı. “imkansız olmaz bu iş” dedi.
Ya baba öyle böyle iyi falan derken bana dedi ki “ evleneceğin insan senin idolün olması lazım, beğenmediğin huyları varsa onları değiştiririm diye düşünüyorsan yanılıyorsun, insan değişmez, 7 sinde neyse 70 inde de odur. Sen adamın işi iyi bilmem ne durumu iyi diye istiyorsun ama evlendikten sonra hepsi teker teker gözüne batacak. Hatta tipini bile çok beğen evleneceğin insanın o bile sorun olur evlendiğin zaman” Allah gani gani rahmet eylesin benim güzel babamı. Her zaman tecrübelerini bana çok doğru aktardı canım babam benim . O kadar çok arıyorum ki onu.. Yani şimdi düşünüyorum da babamı dinlemeyip “ benim hayatım” diye saçma bir özgürlüğün peşine düşeydim 50 kere boşanmıştım o insandan. “Senin hayatın, senin kararın” demek farklı bir şey “ doğruları yanlışları göstermek yardımcı olmak” başka bir şey.
ya bende ayni sizim gibiyim elin parmagini gecmez arkadaslarim ama tebrik icin de araniliyosam hiic istemesemde acarim cok ters geldi bana
boşver oh ne güzel canıma con con ömür boyu kendisiyle konuşmamak için süper bi bahane olmuş ben olsam mutlu olurdum.böylelikle böyle bir kadınla bir daha muhatap olmak zorunda kalmazsın.Merhaba arkadaşlar
Dün akşamdandır kendimi yiyip bitirdim meseleyi sizede anlatayım bana bir yol gösterin. 8 aydır nişanlıyım nişanlandığım gündendir nişanlımım ailesi pek arayıp sormaz beni kaynanam daha doğrusu pek sevmez beni nedenini de bilmiyorum bugüne kadar o kadar olaylar oldu kalbimi çok kötü kırdılar yine de saygıda kusur etmedim.Bir eltim var benimle alıp veremediği ne anlamadığım.Eltim dün doğum yapmış akşam iş çıkışı nişanlım söyledi iki gündür çok kötü belim tutulmuş işten izinde alamadım çok kötüydüm.Nişanlım sen hastasın gelme istersen akşam telefon açarsın dedi ben gidip görür gelirim tamam dedim eve geldim telefon açtım eltime kaynanam çıktı sordum gözünüz aydın dedim tabi kaynanamın konuşmak istemediği o kadar belliydi ki bende uzatmadım eltim ordaysa ver birde onunla konuşayım dedim yatıyor şuan konuşamaz dedi bende tamam uyanınca tekrar ararım dedim kapattım. Aradan 2 saat geçti tekrar aradım bu sefer eltimin annesi telefona çıktı sordum kendisini eltim ordaysa onunla da konuşmak istiyorum dedim annesi bana eltin edemiyor konuşsun dedi ben ona söylerim aradığını bende arkadan sesi geliyor konuşabiliyor dedim kapattım telefonu. Bundan sonra nasıl davranayım tenezzül edip telefonuma bile cevap vermedi...
belim çok kötüydü ve bugüne kadar hiç beni arayıp sormazlar niye gideyim
Bende şunu anlamıyorum 'ben gelin adayıyım diye kayınvalide beni aramalı'
Aramazsa alınırım trip yaparım olayını yani
Ben 9 ay içinde evlendim
9 ayda bir kez bile kayınvalidem beni, bende onu aramadım
Ailece geldiler gittiler annemle telefonlaştılar, ben sadece sözlümle telefonlaştım
Kk da çok duydum kayınvalidem aramıyor, hediye almıyor diyeni
Şaşırıyorum
niye anlattın çünkü :) kv ler gelinlerin iyi anlaşmasını istemiyormus , senin durumunda buna güzel örnek oldu:)Valla benim eltim baldır,arada sorunlar olsada konuşarak çözeriz inşallah,benim kvde de eltimin doğumunda uyuzluk etti,hatta bana sen gelme sana kızgın Dedi,bende Tmm dedim daha 20 li yaşlarımda ve cahil sayılırdım eşim aradı akşam gidelim vs Dedi bende olmaz annen böle Dedi dedim,bi süre sonra kaynım tlf etti,kızım sen anneme bakma X sana niye kızsın ne sebep var Dedi vs akşam gelmezsen çok üzülürüz vs dedi gittim tabi,meğerse ben eltimin nevresimini değiştirin dedim diye,görümcem kızın hiç kullanmadığı takımı açmış eltimde ona kızmamış ama laf etmiş :) oda naz Dedi demiş,oda bu takımımı aç Dedi demiş vs mevzu benim başıma kalmadan kapandı,hatta eltim kendi Dedi sana attığı için kızdım diye,böyle basit ve saçma bi mevzu :) niye anlattıysam...
Akıllı kadınsın valla tebrik ederimAman dert ettiğin şeye bak. Boş ver. Yeni doğum yapmış kadının yanına da öyle herkes ziyarete gitmesin zaten. Öyle bir beklentiye de girmesinler.
Olurda ileride muhabbeti dönerse, ağır grip olmuştum. Viral bişey olabilir diye gelmedim. Hem bebeğe hem de anneye geçmesin. Ben zaten öyle yeni doğum yapmış insanın evine Cümbür Cemaat dolusulmasini sevmem. Falan de geç. Buradan zaten ileride hoslanmayacaginin bilgisini veriyorsun
Bence de elti nişanda sorun çikarmamaliydi.bir kaç kuşak değil 100 kuşak geriye gidelim cikarmamaliydiSıkıntılı doğum geçirmiş olunabilir, bebek emmemis olabilir, bebeğin yanında telefon kullanılmak istenmiyor olabilir, Lohusa depresyonu olabilir. İnsanların şartları değişebilir. Ve bunu bilmeden benim telefonuma bakmadılar diye kimse yargılanmaz. Eger o kadar yakın görüyorsa, alır bir gönül alma hediyesi hastaneye uğrar. Bazı durumlar bahane kabul etmez, ve bunlarda gayet net bence. Hastaneye gitmeye tenezzül etmediğiniz bir insan telefona çıkmadı diye trip atılmaz mesela. Ama tabi, haklisiniz, bunların hepsi bence.
Bir de bir kaç kuşak geri gitmek lazım belki
bir büyüklere soralım, eltilerinin doğumuna gidip gitmediklerini.
Evet! Biri banada bunu aciklasin. Neticede evleniyorsun diye kv'den ile yakin arkadas olmuyorsunki. Ilgi ise, bunu nisanlindan, esinden istemelisin.
Nedir bu Türk kizlarin prenses sendromu? Bu herseyi hemen dramatize etmek? Bende kv'demi sadece özel günlerde ariyorum ve haftada yada iki haftada bir gidiyorum ve gayet saygili bir iliskimiz var. Hatta nisan döneminde beni cok arardi ve rahatsiz olurdum. Sonucta insan telefonda ne konuscak?
Tüm konuyu okumadim fakat banada cok cirkin geldi konu sahibin gitmemesi. O bebis sadece eltinin bebegi degil, kayinin bebegide. Bu nasil nisanli bide "aileme deger verme, onlarda vermiyor" diyor. Simdi ailesini senin icin sattiysa, yarin birgün senide ailesi icin satar diyesim geldi..
Nişanlı sanki dolduruluşa getiriliyor, sonra da o gazla kendisi olayı körüklüyor gibi geldi bana... bizimkiler sana değer vermiyor denir mi hiç, kızın seveceği varsa da sevemez aileyi
İkisi karşılıklı dolduruşa getiriyorlar birbirlerini sanki, yaştan herhalde
Bendekinin bir benzericanım benim hiç takılma eltiden hiç bi zaman dost kardeş olmaz bende 1 yıl nişanlı kaldım bikere bile aramadı bende muhatap olmuyorum zaten nişanlamdan öncesindede birtakım şeyler yaşadık nikah yaptık bi arayıp hayırlı olsun bile demedi eşim garibim msj yazmış yenge bi arada tebrik et diye eşimle kıyameti kopardım o kimki agzı egiyosun da tebrik etmesini isityorsun dedim afredersn tatlım çokta şeyimde yani inan bu aile agzımı bozdurdular ben eşimle çıkmaya başladıgım günden buyana bi fesatlık bi çekememezlik kendiyle beni kıyaslamalar kadının sanki başında geziyorum sen sen ol hiç arayıp sorma oyle karakterszleri muhatap olma benim telde numarası bile yoktur kaynımında kalır yanı yok zaten eltimden umurumda dahi değiller sende tınlama terbiyeszleri önce insan olsunlar
M mervem12
butun yorumlari okuyamadim, dolayisiyla baska gelismeler varsa bilmeden, ilk yorumunuza istinaden yaziyorum.
elti de sevmem, kayyum valide de; hatta erkek tarafi alerjim var desem yeridir.
ancak.
her kisi kendine yakisani yapar.
telefonda gorusebilecek kadar bakilacak yuz, duyulacak ses var ise aranizda; doguma gitmeniz gerekirdi.
daha dogrusu, nisanliniza sormaniz ve eger o da git diyorsa gitmeniz gerekirdi.
benim bu surecte ogrendigim yegane sey, esimin ailesi ile ilgili konularda esimin yap dedigini kendi istek durumuma gore yapip-yapmamak ve esimin yapma dedigini de kati suretle yapmamak oldu.
sizle de bu ogretiyi paylasmak isterim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?