Eltimmmm!!!

size normal gelen bize ters geliyor olabilir.1 hafta telefonlara çıkmamak ne ola ki, mesela.bu yuzden böyle seylerin kuralı olmaz durum neyi gerektiriyorsa öyle yapılır.
Sıkıntılı doğum geçirmiş olunabilir, bebek emmemis olabilir, bebeğin yanında telefon kullanılmak istenmiyor olabilir, Lohusa depresyonu olabilir. İnsanların şartları değişebilir. Ve bunu bilmeden benim telefonuma bakmadılar diye kimse yargılanmaz. Eger o kadar yakın görüyorsa, alır bir gönül alma hediyesi hastaneye uğrar. Bazı durumlar bahane kabul etmez, ve bunlarda gayet net bence. Hastaneye gitmeye tenezzül etmediğiniz bir insan telefona çıkmadı diye trip atılmaz mesela. Ama tabi, haklisiniz, bunların hepsi bence.

Bir de bir kaç kuşak geri gitmek lazım belki
bir büyüklere soralım, eltilerinin doğumuna gidip gitmediklerini.

Babanız ne güzel demiş, nur içinde yatsın. O yaşlarda anlayamıyor insan bunu, neyse ki babanız gibi bir yol göstericiniz varmış. Aynen, 'hele bir aynı eve girelim adamı değiştiririm' demek çok çok büyük tehlike. Bugün eh dediği bile insanın sonra tiksintiye dönüşüyor. Hele bir de aşk meşk falan da değişime uğradıkça... Sevgi de kalmıyor sonra saygı da. İnsanlarımızın en büyük yanılgılarından biri de bu sanırım.
Yıllar önce üniversitede bana o zamanki erkek arkadaşım daha bir ay bile geçmemişken bir vesileyle şimdi şu yaptığına laf söylemiyorum, ama evlenince ne de olsa değiştiririm dedi şakayla karışık. Bir de daha bir ay olmuşken kv görümce muhabbeti yapmaya başladı, aynen böyle tanımlayarak, annem ablam demeden. Zaten tanımaya çalışıyordum daha, neyse ki.. Kestim alakamı... Hemen... Zaten kültürel açıdan çok farklılıklarımız varmış, o yaşta göremeseydim yaşayacaklarımı hayal edemiyorum.
Aynen. İdolümüz olacak. Aman ailesi şöyle bana bunu yapıyor, aman nişanlımın şu huyu çok pis, aman gözü dışarda, bilmemne... Ama bir evlenelim ipi elimde olacak demek bir kadının kendi cehennemini kendi eliyle yaratmasından başka bir şey değil. Haklı ya da haksız taraf önemli de değil hatta, uyumsuzluk varsa yaklaşımlarda, hayat görüşlerinde, beklentilerde, hiç olmuyor, yürümüyor...

Valla benim eltim baldır,arada sorunlar olsada konuşarak çözeriz inşallah,benim kvde de eltimin doğumunda uyuzluk etti,hatta bana sen gelme sana kızgın Dedi,bende Tmm dedim daha 20 li yaşlarımda ve cahil sayılırdım eşim aradı akşam gidelim vs Dedi bende olmaz annen böle Dedi dedim,bi süre sonra kaynım tlf etti,kızım sen anneme bakma X sana niye kızsın ne sebep var Dedi vs akşam gelmezsen çok üzülürüz vs dedi gittim tabi,meğerse ben eltimin nevresimini değiştirin dedim diye,görümcem kızın hiç kullanmadığı takımı açmış eltimde ona kızmamış ama laf etmiş :) oda naz Dedi demiş,oda bu takımımı aç Dedi demiş vs mevzu benim başıma kalmadan kapandı,hatta eltim kendi Dedi sana attığı için kızdım diye,böyle basit ve saçma bi mevzu :) niye anlattıysam...

ya bende ayni sizim gibiyim elin parmagini gecmez arkadaslarim ama tebrik icin de araniliyosam hiic istemesemde acarim cok ters geldi bana

Ama doğum sonrası ya... Kadın belki de bebek emzirmeye çalışıyordu ya da yine bebeğin bir şeyiyle ilgileniyordu. ya da hormonel durumlardan çok alınganlaşmıştı. Gerçi ben doğum yapmadım, ama olursa da kendi hamileliğimi ve lohusalığımı düşünmek bile istemiyorum, regly lerimde yaşadığım hormon sapıtmalarından tahmin edebiliyorum başıma gelecekleri

Gerçi ben doğum yapsam da zaten kimse gelmesin isterim herhalde, canıma minnet olur sadece telefonla aranmak, çıkar telefona ay gelmeyin hiç gerek yok derim de, bu soğukluğumla iyice uyuzlaşırım, millet de aksine alındığımı sanır herhalde,

boşver oh ne güzel canıma con con ömür boyu kendisiyle konuşmamak için süper bi bahane olmuş ben olsam mutlu olurdum.böylelikle böyle bir kadınla bir daha muhatap olmak zorunda kalmazsın.

belim çok kötüydü ve bugüne kadar hiç beni arayıp sormazlar niye gideyim

Aman dert ettiğin şeye bak. Boş ver. Yeni doğum yapmış kadının yanına da öyle herkes ziyarete gitmesin zaten. Öyle bir beklentiye de girmesinler.

Olurda ileride muhabbeti dönerse, ağır grip olmuştum. Viral bişey olabilir diye gelmedim. Hem bebeğe hem de anneye geçmesin. Ben zaten öyle yeni doğum yapmış insanın evine Cümbür Cemaat dolusulmasini sevmem. Falan de geç. Buradan zaten ileride hoslanmayacaginin bilgisini veriyorsun

Evet! Biri banada bunu aciklasin. Neticede evleniyorsun diye kv'den ile yakin arkadas olmuyorsunki. Ilgi ise, bunu nisanlindan, esinden istemelisin.

Nedir bu Türk kizlarin prenses sendromu? Bu herseyi hemen dramatize etmek? Bende kv'demi sadece özel günlerde ariyorum ve haftada yada iki haftada bir gidiyorum ve gayet saygili bir iliskimiz var. Hatta nisan döneminde beni cok arardi ve rahatsiz olurdum. Sonucta insan telefonda ne konuscak?

Tüm konuyu okumadim fakat banada cok cirkin geldi konu sahibin gitmemesi. O bebis sadece eltinin bebegi degil, kayinin bebegide. Bu nasil nisanli bide "aileme deger verme, onlarda vermiyor" diyor. Simdi ailesini senin icin sattiysa, yarin birgün senide ailesi icin satar diyesim geldi..

niye anlattın çünkü :) kv ler gelinlerin iyi anlaşmasını istemiyormus , senin durumunda buna güzel örnek oldu:)

Akıllı kadınsın valla tebrik ederimAynen kızın beli ağrıyormuş zaten, belki de grip kırıklığıydı gerçekten
Ben de çekinirim ilk günlerden gitmeye, sanki kalabalıkları dağılınca biraz kendilerine gelince gitmek daha doğru geliyor bana, erkenden gitsem ayıp ederim gibi geliyor Bizim yakın çevrede hiç öyle değildir sanırım ondan. bir yardım gerekiyorsa annelerden biri gider önden, kardeşler falan bi görür kaçar çok isterlerse.
Ama konu sahibinin nişanlısına da iki kere aradım tele bile gelmedi demesi de karşı tarafın tavrından çok farklı değil gözümde. ne gerek var bunlara

Bence de elti nişanda sorun çikarmamaliydi.bir kaç kuşak değil 100 kuşak geriye gidelim cikarmamaliydi

Nişanlı sanki dolduruluşa getiriliyor, sonra da o gazla kendisi olayı körüklüyor gibi geldi bana... bizimkiler sana değer vermiyor denir mi hiç, kızın seveceği varsa da sevemez aileyi
İkisi karşılıklı dolduruşa getiriyorlar birbirlerini sanki, yaştan herhalde

Baktim konu sahibin sonraki mesajlarina, ve pek gercekci gelmedi bana. Yok kv'desi aglamis nisaninda eltisi yüzünden. Yok kv'de nisandan bir hafta önce özel arayip "gelinimi üzemem" demis. Simdiye kadar gelini icin bu kadar aglayan, cabalayan kv'de görmedim ben

Hatta simdiye kadar bir erkegin kendi ailesi icin "deger verme" lafini söyledigini de görmedim. En fazla, eger aile cok cahilsse "idare et, napim ailem iste" diyenler var.

Yani artik konu sahibin söylediklerine pek inanasim gelmiyor.

canım benim hiç takılma eltiden hiç bi zaman dost kardeş olmaz bende 1 yıl nişanlı kaldım bikere bile aramadı bende muhatap olmuyorum zaten nişanlamdan öncesindede birtakım şeyler yaşadık nikah yaptık bi arayıp hayırlı olsun bile demedi eşim garibim msj yazmış yenge bi arada tebrik et diye eşimle kıyameti kopardım o kimki agzı egiyosun da tebrik etmesini isityorsun dedim afredersn tatlım çokta şeyimde yani inan bu aile agzımı bozdurdular ben eşimle çıkmaya başladıgım günden buyana bi fesatlık bi çekememezlik kendiyle beni kıyaslamalar kadının sanki başında geziyorum sen sen ol hiç arayıp sorma oyle karakterszleri muhatap olma benim telde numarası bile yoktur kaynımında kalır yanı yok zaten eltimden umurumda dahi değiller sende tınlama terbiyeszleri önce insan olsunlar

Bendekinin bir benzeri

vardır canım inanırım daha neler neler anltsam roman olur

M mervem12
butun yorumlari okuyamadim, dolayisiyla baska gelismeler varsa bilmeden, ilk yorumunuza istinaden yaziyorum.
elti de sevmem, kayyum valide de; hatta erkek tarafi alerjim var desem yeridir.
ancak.
her kisi kendine yakisani yapar.
telefonda gorusebilecek kadar bakilacak yuz, duyulacak ses var ise aranizda; doguma gitmeniz gerekirdi.
daha dogrusu, nisanliniza sormaniz ve eger o da git diyorsa gitmeniz gerekirdi.
benim bu surecte ogrendigim yegane sey, esimin ailesi ile ilgili konularda esimin yap dedigini kendi istek durumuma gore yapip-yapmamak ve esimin yapma dedigini de kati suretle yapmamak oldu.
sizle de bu ogretiyi paylasmak isterim.

Bir yerleri kalkmış hanımın, boşverin arayıp sormayın artık.

Hastayım deyince nişanlısı zaten boş ver gitme, bir ararsın yeter demiş sanırım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…