Eltimmmm!!!

Ben anlamadım gerçekten soruyorum, sizden küçük ama ilk gelin diye sizin mi aramanız lazım geliyor? ben hiç bu gelenekleri bilmem, uymam da, nişanlımın ailesi de neyse ki benim gibi, nişanlım da, yoksa çatışmalar çok olurdu sanırım. Eltim de yok. Hiç bir meselemize karışmayan, kendi hayatına bakan, bunların hiç aramızda mesele olmadığı bir görümcem var o kadar. Görümce diyorum ama, burada izah etmek için. Yoksa arkadaşım, nişanlımın kardeşi diye söylerim normal hayatımda konuşurken de. Ne sıkı fıkıyız, ne formalitelere uymak zorunda hissederiz iki taraflı. Bu yüzden de kafa yormadım bu meselelere..
Ama tüm bu gelenek görenek konularında cehaletime rağmen tek bildiğim küçüğün aradığı... Hani eş dost akraba büyüğünüz olunca o arasın ben niye arayayım, hep ben arıyorum da demem tabii, atlamazsam ben ararım büyüğü. Atladığım da olur ne yalan söyleyeyim, o zaman beklemem de. Ama birkaç yaşı da o büyük ben büyüğüm diye hesaplamam da. Ama çevremiz de de hep böyle. Sanırım bu konularda bir tek küçük büyüğü arar geleneğini biliyoruz biz ailece :)

Keske sadece eslerle evlensek. Bidisinin bidisiyla da yüz göz olmasak. Ama hastane ölüm gibi olaylarda samimi ama sinirli yaklassak. Herkes kendi hayatina devam etse, onun bilezigi su kadar grammmis diye biryerlerini yirtmasa..
Ne bileyim telefona da cikilir be kardesim.
Ben mi safim, aa gelememis ama ariyor canim derdim. Ben safim galiba.
Ay aman ya ne bileyim. Sadece kocamizla evlensek sorun yok da, Türkiye de esden ziyade eltiyle kayananyla kayinal falan evleniliyor.
Benim kiyafetime kadar karisma haklarini kendilerin de gördüler. Hatirlayinca sinirim ziplar ama. Host bir orada kal sen diyemedigime yanarim.
Insana saygisi olmayan bir insan var ise karsinda kosarak uzaklas. Ne kadar mantikli güclü bir insan olsa da insan, bu türde insanlar karsisinda cirilciplak kaliyor.

Normali hastaneye hediyeyle gitmek eve cikincada altinini alip gitmektir.

Siz hastaydim gidemedim dediniz cicek gonderebilirdiniz yada tlfda kusura bakmayin hastayim gelemedim en kisa surede evde telafi ederim demeliydiniz.

Bunlar disinda olan seyler bana normal degil hastaysanizda belirtmenin bir adabi vardir eltimle konusucam eltimle konusucam derseniz gelmiycem aradan cikariyim anlamina gelir bende olsam bendd vermezdim telefonu.

Bende anlamadım yaşa değil, evlilik kıdemine bakılıyo demek. Ondan büyük gelinle küçük gelin didişiyo herhalde, 3 yıl erken evlendiysen başın arşa mı değiyo ?

Benim eltim yok
Görümcem benden 2 yaş küçük ama hiç araşmayız
Abisini bile aramaz, annesinde buluşunca bayramlaşırız hep beraber

benim annem bu konuda öyle güzel yapmış ki zamanında, zerre kadar umursamamış ardından dönen dedikoduları. halamlarla çok sıkı fıkı değildir, ama kavgalı da olmaz, yılların etkisi de tabi, soğuk da değillerdir, yeri gelir yatılı ağırlar ama hizmette çırpınmaz, saygısızlık da etmez, ama laf yerse en fazla takılarak cevap da verir. Halam benle bile annemin dedikodusunu yapmaya kalkmıştır ele güne annemin ne hikayelerini yanımda anlatmıştır, dışarıdan gördüğü kadarıyla tüm evin dengesini bilir gibi ahkam kesmiştir, dinlemem denk gelirsem, kalkar giderim ortamdan, ne anneme taşırım, ne de halamın sözüne müdahale ederim. Ben annemden öyle gördüm.. Ben de nişanlıyım, hep uzak durdum ailenin içine girmedim. Mecbur hissetmedim kendimi. Onlarda da zaten bu kültür var neyse ki, davet etmiş olmak için ederler genelde, nişanlım çok ısrar ederse, başka yere gidilecekse gel ben bunalırım biz senle ayrı takılır muhabbet olur derse, kırk yılda bir dahil olurum. Herkesi aynı anda memnun edemeyeceğime göre, bir laf söylerse de arkamdan yarın öbür gün, söylemişlerse de, karışmışlarsa da hiç dertlenmem. Sen de neden sinirini zıplatıyorsun. Beğenmemişler, ne yapayım de geç, kimseye beğendirmek zorunda değiliz ki kendimizi. Aynen mesafe koymak en iyisi.

M mervem12 bence sen de bu konunun üzerine varma hiç. Nişanlına iki kere aradım tele gelmedi demen bile gereksiz, aradım telefona gelemedi haliyle yeni doğum yapmış kadın desen, ama ilettim geçmiş olsun dileklerimi üzerime düşeni yaptım, desen daha iyi olurdu. o zaman nişanlın oradan bir tavır görürse de kendince sana hak verirdi zaten.
Daha nişanlılıkta bu işler böyle olursa, evlenince ne yapacaksınız siz. KV de elti de varsın sevmesin seni olsun, dert etme kendine. Ama ardımdan konuşuyorlar diye de düşünme, doldurursun kendini. işine gücüne bak, ev hanımı da değilmişsin, kafanı oyalayacak bir sürü iş güç vardır zaten başında.
Senin hemen ertesi gün ziyarete gitmeme, tüm gün işin gücün ardından ayağını uzatıp belini dinlendirmeye, eltinin de tele çıkmama hakkı var. Bir de onda hormonlar şimdi ne halde kimbilir...
Diğer sorunlarını açıkladın mı burada bilemiyorum, konuyu tam okuyamadım ama daha yolun başındayken biraz serin yaklaşırsan konulara daha iyi olur sanki

Son düzenleme:
belim çok kötüydü ve bugüne kadar hiç beni arayıp sormazlar niye gideyim
Bence en azından kendinize dürüst olun, gitmek istemedim ve gitmedim diyebilin.
Öyle nazli bir insan falan değilim kindar da degilimdir,
ama biri doğum yaptığım gün telefona çıkmadım diye arkamdan laf söylese, ilk fırsatta odetirdim.
Pekala 10 dakika ugrayabilirdiniz hastaneye bir ağrı kesici alıp.
Hakliymissiniz gibi bir de sesini duyuyorum demissiniz.
1 hafta telefonlara çıkmadım ben. Esim, kayinvalidem ve annem kabul etti tebrikleri.
Böyle zamanlarda küçük hesapların peşine duserseniz cok üzülürsünüz.
Dogum, ölüm, düğün, nişan, kutlama vs.. Özel günlerde geçmiş bir kenara bırakılır, gereken yapılır.
Ayrıca insanların sürekli yaptıkları her eyleme karşılık beklemeleri bir tek bana mı nahos geliyor? Ben yaptım o yapmadı ne demek. Yaptıysan iyi birisin ve o yüzden yaptın. O da iyi biri olmak zorunda değil. İnsan olmanın gereği olan erdemleri böyle böyle ayağa düşürdünüz.

Biz de sık görüşmeyiz kardeşiyle. Durum benzer, daha nişanlıyız gerçi, ama evlenince de farklı olmaz. Zaten sabit bir şehirde durmaz işi gereği, hani denk gelirsek, ortak arkadaşlarla bir şeyler yaparsak arada dahil olur, bizim ısrarımızla kırk yılın bir başı o da. Koca sene görmediğim olur, sokakta karşılaşırız bazen falan, duruma göre ya ayaküstü sohbet eder, ya en fazla oturup bir kahve içeriz, o kadar Bu yüzden çok yadırgıyorum ben sanırım içli dışlı ilişkileri... E geleneksel olanlar da beni yadırgıyordur haliyle

Biz 15 günde bir görüşürüz, kayınvalidemlere gidince görümceme de haber veririz. Kızıma düşkün halası diye
5 yıldır evliyim yani yine de arama etme durumlarım yok, aranmayı da istemem
Şaşırıyorum bu yüzden

E çocuk olunca haliyle görüşülüyor. Yeğen neticede, haklısın.
Ben de senin gibi düşünüyorum bu aramalar konusunda Ahbaplık etmek zorundaymışız gibi gelmiyor. Zorunda değilken durmadan iç içe olunca da içten içe kin güdüyor zaten insanlar, daha mı iyi...

Benim huyum bu
Ablamı da aramam, müsait misin demek dışında müsaitse gider görürüm orda konuşurum
Telefonda bilmem ya nutkum tutuluyo gibi nasılsın iyi sen? bitti

Konu sahibi başından beri sorunlar oldu aramadı falan demişsin, sana bir örnek vereyim benim üçüncü eltimin ne isteme aşamasında ne kahvesinde ne şunun da bunun da bende diğer eltim de davet edilmedik , kv ile aram iyiydi kendi kendime demek ki yeni elti samimiyet kurmak istemiyor , iyi keyfi bilir dedik.

Telefon numarası bile yoktu düşün, bunlarin düğün arefesinde kv kp falan sıkıntı yaşadılar kız tarafıyla, benim kp diğer gelinlere şunu yapmadım sana da yapmam diye özellikle benim adımı kullanmış, eltimde ailesi de bana gıcık olmuş ki benim bir şeyden haberim yok.

Düğün Nişan bunlara gittik ama uzak akraba gibi , tam 7 ay geçti eltimle ara ara kv de falan karşılaştıkça konuşuyoruz o kadar ,eltim kreş de öğretmen oğlumun kreş de sorun olunca onun hakkında konuşurken muhabbetimiz arttı.

Telefonda bir gün konuşurken laf lafı açtı ve bu istemedir sözdür o dönemde ki mesafemize geldi ,eltim de biz uzak durduğumuz için küsmüş beni istemiyorlar demiş kendi kendine,ciddi anlam da bozulmuş.

Bu durumda ne eltim suçlu ne ben , ben dahil olmak istedikçe kv bir bahane bulup uzak tuttu beni ,aramızda ki soğukluğun sebebi kv imiş!

Eltim açıkça söylememe çok memnun oldu ,biz ailemle seni kötü bildik hep dedi.

Senin de bilmediğin durumlar vardır belki diye yazdım.

Sanki eltime yapılacak olana ben engel oluyormuşum gibi gösterilmiş, haberim bile yokken.

Bir-Dost söylemeden geçemiycem bir kaç gündür yorumlarını beğeniyle takip ediyorum, begenilerimden anlamıştırsın zaten

size normal gelen bize ters geliyor olabilir.1 hafta telefonlara çıkmamak ne ola ki, mesela.bu yuzden böyle seylerin kuralı olmaz durum neyi gerektiriyorsa öyle yapılır.

Bir-Dost söylemeden geçemiycem bir kaç gündür yorumlarını beğeniyle takip ediyorum, begenilerimden anlamıştırsın zaten
Teşekkür ederim
Komik diye mi katılıyosun diye mi bilemedim ama sağ ol napim bende böyleyim
Bak ben soğuğum diyorum açık açık, belki konu sahibinin eltisi de soğuktur. Kişiye özel olmuyo soğuksan

sizin olayınızda istemeye gelecekleri kız tarafı çağırrmaz ki KV ve KP söyler.kızın alınması çok normal bence

sizin olayınızda istemeye gelecekleri kız tarafı çağırrmaz ki KV ve KP söyler.kızın alınması çok normal bence
İyi ki söylediniz ben bilmiyordum:) söylemeyen zaten kv ben eltim söylemedi diye yazmışmıyım iyi okuyun lütfen.

Eltim alınmakta zaten haklı ama bu duruma sebep olan ben değilim asla olmam bana bir gelene 100 giderim , insanları elti kv vs diye sıfatlandırarak yaklaşmıyorum.

Sizin eltinizle sıkıntınız var çoğu konu da görüyorum bununla alakalı yorumlarınızı , elti deyince hemen tepki veriyorsunuz ama bir şeyi unutuyorsunuz siz de eltinizin eltisisiniz

eğer uzak bir şehirde yaşamayacaksanız ayaklarınız poponuza değecek kadar hızla koşup uzaklaşın bu aileden. utanmayı bilmeyen insandan korkacaksın arkadaş. açıkçası bir ailenin birdenbire düşman kesilmesini kabul edemem, sizin de büyük hatalarınız olmuştur. ama öyle bile olsa göz göre göre arsızlık yapıp tersleyen adamlarda ilerde adam olmazlar. sonra gelip burada kv kp yüzünden boşanıyorum başlığı açmak zorunda kalmayın. ne zor Allahım şu evlilik denen şey

Teşekkür ederim
Komik diye mi katılıyosun diye mi bilemedim ama sağ ol napim bende böyleyim
Bak ben soğuğum diyorum açık açık, belki konu sahibinin eltisi de soğuktur. Kişiye özel olmuyo soğuksan
Bazı konularda komik bazılarında mantıklı olduğu için; )

Evet herkes telefonda konuşmayı sevmez normal bir durum bence.

söze çağrılmadım o yuzden görüşmüyorsunuz gibi yazmışsınız.söze çağrılmama olayını niye yazdınız o zaman pek bir alakasız olmus.
"kv ile aram iyiydi kendi kendime demek ki yeni elti samimiyet kurmak istemiyor , iyi keyfi bilir dedik." bunu siz yazmadınız mı ? insanı neden aptal yerine koyuyorsunuz.benim eltimle problemim dogrulari görmeme çok şükür engel değil.

Eltinle iyi anlaşmak zorunda değilsin ama yabancı bile doğum yapınca ziyarete gidilir hata yapmışsın kaynana en baştan sana neden soğuk davranıyor nişanlından ve ailesinden emin olana kadar evlenme bence

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…