ÖYLE TABİİİ ÜZERİNE DÜŞENİ YAPACAKSIN ,SENİN LAF IN OLSUN , ONLARA KARŞI ,
benim eltim benden yaş olarak küçük ama buyuk ve ilk gelin o yuzden bayramda kandilde önce ben ararım
çunku olması gerekn bu
ilk yıllar üzerine düşeni yaparsın hee baktın hiç olmuyor artık yapmazsın ama bu arkadaş daha nişanlı ve budakar okları üzerine çekiyor bana göre olmaz yanii bu iş
Bende anlamadım yaşa değil, evlilik kıdemine bakılıyo demek. Ondan büyük gelinle küçük gelin didişiyo herhalde, 3 yıl erken evlendiysen başın arşa mı değiyo ?Ben anlamadım gerçekten soruyorum, sizden küçük ama ilk gelin diye sizin mi aramanız lazım geliyor? ben hiç bu gelenekleri bilmem, uymam da, nişanlımın ailesi de neyse ki benim gibi, nişanlım da, yoksa çatışmalar çok olurdu sanırım. Eltim de yok. Hiç bir meselemize karışmayan, kendi hayatına bakan, bunların hiç aramızda mesele olmadığı bir görümcem var o kadar. Görümce diyorum ama, burada izah etmek için. Yoksa arkadaşım, nişanlımın kardeşi diye söylerim normal hayatımda konuşurken de. Ne sıkı fıkıyız, ne formalitelere uymak zorunda hissederiz iki taraflı. Bu yüzden de kafa yormadım bu meselelere..
Ama tüm bu gelenek görenek konularında cehaletime rağmen tek bildiğim küçüğün aradığı... Hani eş dost akraba büyüğünüz olunca o arasın ben niye arayayım, hep ben arıyorum da demem tabii, atlamazsam ben ararım büyüğü. Atladığım da olur ne yalan söyleyeyim, o zaman beklemem de. Ama birkaç yaşı da o büyük ben büyüğüm diye hesaplamam da. Ama çevremiz de de hep böyle. Sanırım bu konularda bir tek küçük büyüğü arar geleneğini biliyoruz biz ailece :)
Keske sadece eslerle evlensek. Bidisinin bidisiyla da yüz göz olmasak. Ama hastane ölüm gibi olaylarda samimi ama sinirli yaklassak. Herkes kendi hayatina devam etse, onun bilezigi su kadar grammmis diye biryerlerini yirtmasa..
Ne bileyim telefona da cikilir be kardesim.
Ben mi safim, aa gelememis ama ariyor canim derdim. Ben safim galiba.
Ay aman ya ne bileyim. Sadece kocamizla evlensek sorun yok da, Türkiye de esden ziyade eltiyle kayananyla kayinal falan evleniliyor.
Benim kiyafetime kadar karisma haklarini kendilerin de gördüler. Hatirlayinca sinirim ziplar ama. Host bir orada kal sen diyemedigime yanarim.
Insana saygisi olmayan bir insan var ise karsinda kosarak uzaklas. Ne kadar mantikli güclü bir insan olsa da insan, bu türde insanlar karsisinda cirilciplak kaliyor.
Bence en azından kendinize dürüst olun, gitmek istemedim ve gitmedim diyebilin.belim çok kötüydü ve bugüne kadar hiç beni arayıp sormazlar niye gideyim
Bende anlamadım yaşa değil, evlilik kıdemine bakılıyo demek. Ondan büyük gelinle küçük gelin didişiyo herhalde, 3 yıl erken evlendiysen başın arşa mı değiyo ?
Benim eltim yok
Görümcem benden 2 yaş küçük ama hiç araşmayız
Abisini bile aramaz, annesinde buluşunca bayramlaşırız hep beraber
Biz 15 günde bir görüşürüz, kayınvalidemlere gidince görümceme de haber veririz. Kızıma düşkün halası diyeBiz de sık görüşmeyiz kardeşiyle. Durum benzer, daha nişanlıyız gerçi, ama evlenince de farklı olmaz. Zaten sabit bir şehirde durmaz işi gereği, hani denk gelirsek, ortak arkadaşlarla bir şeyler yaparsak arada dahil olur, bizim ısrarımızla kırk yılın bir başı o da. Koca sene görmediğim olur, sokakta karşılaşırız bazen falan, duruma göre ya ayaküstü sohbet eder, ya en fazla oturup bir kahve içeriz, o kadarBu yüzden çok yadırgıyorum ben sanırım içli dışlı ilişkileri... E geleneksel olanlar da beni yadırgıyordur haliyle
Biz 15 günde bir görüşürüz, kayınvalidemlere gidince görümceme de haber veririz. Kızıma düşkün halası diye
5 yıldır evliyim yani yine de arama etme durumlarım yok, aranmayı da istemem
Şaşırıyorum bu yüzden
Benim huyum buE çocuk olunca haliyle görüşülüyor. Yeğen neticede, haklısın.
Ben de senin gibi düşünüyorum bu aramalar konusundaAhbaplık etmek zorundaymışız gibi gelmiyor. Zorunda değilken durmadan iç içe olunca da içten içe kin güdüyor zaten insanlar, daha mı iyi...
size normal gelen bize ters geliyor olabilir.1 hafta telefonlara çıkmamak ne ola ki, mesela.bu yuzden böyle seylerin kuralı olmaz durum neyi gerektiriyorsa öyle yapılır.Bence en azından kendinize dürüst olun, gitmek istemedim ve gitmedim diyebilin.
Öyle nazli bir insan falan değilim kindar da degilimdir,
ama biri doğum yaptığım gün telefona çıkmadım diye arkamdan laf söylese, ilk fırsatta odetirdim.
Pekala 10 dakika ugrayabilirdiniz hastaneye bir ağrı kesici alıp.
Hakliymissiniz gibi bir de sesini duyuyorum demissiniz.
1 hafta telefonlara çıkmadım ben. Esim, kayinvalidem ve annem kabul etti tebrikleri.
Böyle zamanlarda küçük hesapların peşine duserseniz cok üzülürsünüz.
Dogum, ölüm, düğün, nişan, kutlama vs.. Özel günlerde geçmiş bir kenara bırakılır, gereken yapılır.
Ayrıca insanların sürekli yaptıkları her eyleme karşılık beklemeleri bir tek bana mı nahos geliyor? Ben yaptım o yapmadı ne demek. Yaptıysan iyi birisin ve o yüzden yaptın. O da iyi biri olmak zorunda değil. İnsan olmanın gereği olan erdemleri böyle böyle ayağa düşürdünüz.
Teşekkür ederimBir-Dost söylemeden geçemiycem bir kaç gündür yorumlarını beğeniyle takip ediyorum, begenilerimden anlamıştırsın zaten
sizin olayınızda istemeye gelecekleri kız tarafı çağırrmaz ki KV ve KP söyler.kızın alınması çok normal benceKonu sahibi başından beri sorunlar oldu aramadı falan demişsin, sana bir örnek vereyim benim üçüncü eltimin ne isteme aşamasında ne kahvesinde ne şunun da bunun da bende diğer eltim de davet edilmedik , kv ile aram iyiydi kendi kendime demek ki yeni elti samimiyet kurmak istemiyor , iyi keyfi bilir dedik.
Telefon numarası bile yoktu düşün, bunlarin düğün arefesinde kv kp falan sıkıntı yaşadılar kız tarafıyla, benim kp diğer gelinlere şunu yapmadım sana da yapmam diye özellikle benim adımı kullanmış, eltimde ailesi de bana gıcık olmuş ki benim bir şeyden haberim yok.
Düğün Nişan bunlara gittik ama uzak akraba gibi , tam 7 ay geçti eltimle ara ara kv de falan karşılaştıkça konuşuyoruz o kadar ,eltim kreş de öğretmen oğlumun kreş de sorun olunca onun hakkında konuşurken muhabbetimiz arttı.
Telefonda bir gün konuşurken laf lafı açtı ve bu istemedir sözdür o dönemde ki mesafemize geldi ,eltim de biz uzak durduğumuz için küsmüş beni istemiyorlar demiş kendi kendine,ciddi anlam da bozulmuş.
Bu durumda ne eltim suçlu ne ben , ben dahil olmak istedikçe kv bir bahane bulup uzak tuttu beni ,aramızda ki soğukluğun sebebi kv imiş!
Eltim açıkça söylememe çok memnun oldu ,biz ailemle seni kötü bildik hep dedi.
Senin de bilmediğin durumlar vardır belki diye yazdım.
Sanki eltime yapılacak olana ben engel oluyormuşum gibi gösterilmiş, haberim bile yokken.
İyi ki söylediniz ben bilmiyordum:) söylemeyen zaten kv ben eltim söylemedi diye yazmışmıyım iyi okuyun lütfen.sizin olayınızda istemeye gelecekleri kız tarafı çağırrmaz ki KV ve KP söyler.kızın alınması çok normal bence
Bazı konularda komik bazılarında mantıklı olduğu için; )Teşekkür ederim
Komik diye mi katılıyosun diye mi bilemedimama sağ ol napim bende böyleyim
Bak ben soğuğum diyorum açık açık, belki konu sahibinin eltisi de soğuktur. Kişiye özel olmuyo soğuksan
söze çağrılmadım o yuzden görüşmüyorsunuz gibi yazmışsınız.söze çağrılmama olayını niye yazdınız o zaman pek bir alakasız olmus.İyi ki söylediniz ben bilmiyordum:) söylemeyen zaten kv ben eltim söylemedi diye yazmışmıyım iyi okuyun lütfen.
Eltim alınmakta zaten haklı ama bu duruma sebep olan ben değilim asla olmam bana bir gelene 100 giderim , insanları elti kv vs diye sıfatlandırarak yaklaşmıyorum.
Sizin eltinizle sıkıntınız var çoğu konu da görüyorum bununla alakalı yorumlarınızı , elti deyince hemen tepki veriyorsunuz ama bir şeyi unutuyorsunuz siz de eltinizin eltisisiniz
Eltinle iyi anlaşmak zorunda değilsin ama yabancı bile doğum yapınca ziyarete gidilir hata yapmışsın kaynana en baştan sana neden soğuk davranıyor nişanlından ve ailesinden emin olana kadar evlenme benceMerhaba arkadaşlar
Dün akşamdandır kendimi yiyip bitirdim meseleyi sizede anlatayım bana bir yol gösterin. 8 aydır nişanlıyım nişanlandığım gündendir nişanlımım ailesi pek arayıp sormaz beni kaynanam daha doğrusu pek sevmez beni nedenini de bilmiyorum bugüne kadar o kadar olaylar oldu kalbimi çok kötü kırdılar yine de saygıda kusur etmedim.Bir eltim var benimle alıp veremediği ne anlamadığım.Eltim dün doğum yapmış akşam iş çıkışı nişanlım söyledi iki gündür çok kötü belim tutulmuş işten izinde alamadım çok kötüydüm.Nişanlım sen hastasın gelme istersen akşam telefon açarsın dedi ben gidip görür gelirim tamam dedim eve geldim telefon açtım eltime kaynanam çıktı sordum gözünüz aydın dedim tabi kaynanamın konuşmak istemediği o kadar belliydi ki bende uzatmadım eltim ordaysa ver birde onunla konuşayım dedim yatıyor şuan konuşamaz dedi bende tamam uyanınca tekrar ararım dedim kapattım. Aradan 2 saat geçti tekrar aradım bu sefer eltimin annesi telefona çıktı sordum kendisini eltim ordaysa onunla da konuşmak istiyorum dedim annesi bana eltin edemiyor konuşsun dedi ben ona söylerim aradığını bende arkadan sesi geliyor konuşabiliyor dedim kapattım telefonu. Bundan sonra nasıl davranayım tenezzül edip telefonuma bile cevap vermedi...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?