Embriyoya yapılan test

Genetik testi sorduğumda bana şöyle dediler. Tüp bebek sürecinde embriyolara iki tür genetik test yapılabilir: biri kromozom testi (PGT-A), diğeri ise genetik hastalık testi (PGT-M)’dir. Kromozom testi, embriyoda Down sendromu gibi kromozomsal bozuklukları saptar ve genellikle 35 yaş üzerindeki kadınlarda ya da tekrarlayan düşük öyküsü olanlarda uygulanır; maliyeti yaklaşık 350 dolar civarındadır. Genetik hastalık testi ise SMA, kistik fibrozis, talasemi gibi tek genle geçen kalıtsal hastalıkları tespit eder ve ailede genetik bir hastalık öyküsü varsa önerilir. Bu testte önce baba taşıyıcılık açısından incelenir, eğer babada bozukluk saptanırsa anne de test edilir; her ikisinde de aynı genetik mutasyon bulunursa embriyolara PGT-M testi yapılır. PGT-M ileri düzey bir analiz olduğu için oldukça pahalıdır (yaklaşık 40–50 bin TL). Ben de bu iki seçenekten sadece kromozom testini (PGT-A) yaptırdım. Sonucu bekliyorum. “isterseniz genetik hastalıklar için olan testi de doğrudan embriyolara yaptırabilirsiniz” dedi, ancak maliyetli olduğu için yaptırmadım. Siz hangi testi yaptırmıştınız?

Son düzenleme:
Merhaba bende pgt yaptırmak istiyorum acaba eğitim araştırma hastanesinde yapıyorlar mı ve her birine ne kadar ücret ödeniyor
Merhaba eğitim araştırma hastanesinde yapıyorlar mı bilmiyorum. Tedavi gördüğüm hastanede sorduğumda şöyle dediler. Tüp bebek sürecinde embriyolara iki tür genetik test yapılabilir: biri kromozom testi (PGT-A), diğeri ise genetik hastalık testi (PGT-M)’dir. Kromozom testi, embriyoda Down sendromu gibi kromozomsal bozuklukları saptar ve genellikle 35 yaş üzerindeki kadınlarda ya da tekrarlayan düşük öyküsü olanlarda uygulanır; maliyeti yaklaşık 350 dolar civarındadır. Genetik hastalık testi ise SMA, kistik fibrozis, talasemi gibi tek genle geçen kalıtsal hastalıkları tespit eder ve ailede genetik bir hastalık öyküsü varsa önerilir. Bu testte önce baba taşıyıcılık açısından incelenir, eğer babada bozukluk saptanırsa anne de test edilir; her ikisinde de aynı genetik mutasyon bulunursa embriyolara PGT-M testi yapılır. PGT-M, ileri düzey bir analiz olduğu için oldukça pahalıdır (yaklaşık 40–50 bin TL civarında). Ben de bu iki seçenekten sadece kromozom testini (PGT-A) yaptırdım; doktor, “isterseniz genetik hastalıklar için olan testi de doğrudan embriyolara yaptırabilirsiniz” dedi, ancak maliyetli olduğu için yaptırmadım. Şimdi sonuç bekliyorum. Not olarak şu ekliyim. Bu ücretler sadece 1 embriyo için. Embriyo sayısı arttıkça artıyor.

Çok teşekkür ederim uzun uzun anlatmışsınız. Biz sma talesemi gibi testlerin hepsini çocuk düşünmeden önce yaptırmıştık zaten negatif cıkmıştı pgtA bizim için mantıklı olan bende gittiğimde diyeceğim yaptırmak istiyorum diye

Acaba evlenirken erkekten alınan kandan bu hastalıklara mı bakılıyor. Eşinizde birşey çıkarsa sizden de alırız dediler ama almadılar. Sma kendimiz baktırdık sonradan eşimde o çıkmadı. Ama evlenirken erkekten alınan kandan ne incelendi acaba? Mesela talasemi bakıldı mı acaba bir bilginiz var mı bu konuda

Rica ederim

Peki neden pgt yaptırmaya karar verdim canım kromozom testi sorunlumu geldi

Yaşım 35ken şuan 36yım iki tane 5.gün 4Aa embriyo oluştu biri genetiksiz transfer oldu ve maalesef 9.haftada kalbi durdu diğerini çözdürüp genetiğe gönderdik sağlıklı gelince transfer oldum şuan 19haftalığım gebelikte çok şükür lütfen gönderin siz de bu iş dışardan kaliteye bakmıyor maalesef yanında yaşadığınız acısı da cabası

Evlenirken sma ya bakılıyor. Başka hangi hastalığa bakılıyor genetik olarak bilmiyorum açıkçası. Sma ya bakıldığında eşiniz pozitif çıksaydı size de bakarlardı.

Peki neden pgt yaptırmaya karar verdim canım kromozom testi sorunlumu geldi
Kromozom testi ben de yaptırdım sorun yoktu onda sorun olmasa da embriyoda olabiliyor bölünürken filan eşimde de bende de genetikte kromozomsal bozukluk yokken embriyom sağlıksızdı maalesef mesela

Ne güzel haber sağlıkla kucağınıza alın inşallah gönderdim sonucu bekliyorum bakalım

Bir de genetik test derken hangisini yaptırdınız; kromozom bozukluklarına bakılanı mı, yoksa genetik hastalıklara yönelik olanı mı?
Ben kromozom bozukluklarına bakan teste gönderdim. Diğeri çok maliyetli

Bir de genetik test derken hangisini yaptırdınız; kromozom bozukluklarına bakılanı mı, yoksa genetik hastalıklara yönelik olanı mı?
Kendinize mi baktırdınız bütün kromozomlar taranıyor eşinizin sizin onu mu yaptırdınız embriyonuzu göndermediniz mi ? 350dolardı sanırım embriyoyu genetiğe göndermek biz tek embriyo için 15bin TL vermiştik

Merhaba genelde hastaneler pgt a ya bakıyor zaten benim yaşım 25 ama bende pgtye yolladım hepsini göndermeniz iyi olmuş çünkü aa kalite olan sağlıklı olmayabiliyor mutlaka sağlıklı gelen olacaktır hiç merak etmeyin

Kendime baktırmadım. Embriyoyu gönderdim 3 tane. 1 tanesi 350 dolar. Toplamda 1050 dolar artı + biyopsi parası 13.500 tl ödedim.

Siz kaç tane gönderdiniz? Kaçı transfere uygun geldi? Benim 3 tane embriyom oldu. Hepsini gönderdim. Şimdi korkuyorum 3 de kötü gelirse İnşallah sağlıklı gelen olur

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…