Emirvaki misafir round 2!!!!

2 saatliğine bi cafede de oturulabilir, ya da alışveriş merkezine gidilip zamanın nasıl geçtiği anlaşılmayabilebilir. yani neden size muhtaç olsun ki? gerçi gelmemiş iyi olmuş.

Eşim evde değil şuan ben kendim mesafe koyucam bu insanlara. Eşim kuzenini seviyor o hayatta mesafe koymaz ki.

O zaman eşiniz oyalasın sizin başınıza niye sarıyor?
Evlisiniz diye soylarının kaprisini çekmek zorunda değilsiniz ki..

"Misafirim var" demişsiniz "sorun olur mu" demiş "evet" deseydiniz ya. Kalabalık olacağız her zaman görüşemiyoruz vs. yuvarla kapat.. Veya evde değilim de..

O ne demek kendin çalıp kendin oynuyorsun?
Hoş mu bu yorum? :)
Terbiyesizce hayır müsait değilim değil de misafirim var canım dedim.
Uslubunu da düzelt sana hiç yakışmıyor böyle kaba konuşmak :)
Terbiyesiz mi benim yorumum? Vallahi aynı lügatta mı konuşuyoruz emin olamadım şu an yine de açıklayayım; kendi çalıp kendi oynamak demek, sizin olayınız için demektir ki: kendiniz kuruluyorsunuz yine kendiniz çekiyorsunuz, karşı tarafın hiçbir aşamadan haberi dahi yok demek.

Geçen geldiklerinde ben gözümden yaşlar akıyordu yorgunluktan,belim de ağrıyordu üstelik. Eşinle sorunun mu var yüzün düşük dedi kız. Hayır dedim farkında mısın son haftalardayım hamileyim ve yorgunum. Sende yaşadın nasıl olduğunu bilirsin şimdi burda eşini iki saattir sandalyede bekliyorum dedim,tamam eve geçeriz dedi yüzsüz yüzsüz.
Ben misafirim var diyince anlamalı.
Sonradan anlamış galiba gekmeyeceğim diye msj çekmiş tamam dedim.
Dediğiniz gibi bir tavır sergilesem ben bunun bütün ailesi ile uğraşırım sonra.
Neden yeceksiniz eşimin kuzeni ve 2 saat için sorun yaptı diye aile boyu dedikodumu yapıcaklar.
Eşim bir gün bir bahane uydurdu onlara gidemedi diye aile ayağa kalktı.
Yani diğer şeylerle uğraşmak daha sinir bozucu olur diye direk misafirim var dememden anlamasını bekledim.

Bak böyle yazarken daha tatlı oluyor.
Bazı yazma şekilleri hoş görünmüyor,malüm yazışıyoruz burda.
Kendin çalıp kendin oynuyorsun hoş bir konuşma değil.
Ben evime gelen insanı kibarca red ediyorum zaten hayır gelemezsin diyemiyorsun evine gelmek isteyen insana ama misafirim var derken siz olsanız anlamaz mısınız?
Açıkçası ben olsam ısrar etmem.

Acaba o da mı buralara takılıyor :)) konuyu görüp de üstüne mi alındı :) eğer öyleyse isabet olmuş. Bu arada gerçekten "hayır" diyebilmeliyiz. Hayır demek kabalık değildir. Hoşumuza gitmeyecek, zoraki hissettiğimiz bir durumda açık sözlü olmaktır. Öbür türlüsü bana daha nahoş bir durum gibi geliyor, iki taraf için de.

Sizin yorumunuza terbiyesizce demedim ki.
Ben terbiyesizce hayır diyemem direk. Dedim :)

Size katılıyorum.Hem burda herkesin arkasından konuşmak yerine hayır deseydiniz daha vasiflica olurdu.Biraz pasif birisiniz galiba.Yazdiklarinizdan da eşinize verdiğiniz önemin aynısını size vermiyor gibi anlaşılıyor.

Yok tavrımdan anlamış olmalı.
Çünkü konuşurken misafirim gelicek dedim açık açık.
Hayır dediğim oluyor elbette ama bu insan benim değil eşimin akrabası. Direk hayır dediğimde daha büyük sorunlar çıkıcaktır :))

Biri bana geliyorum deyince misafirim var diyecek yine gideceğim. 2 saat avmde dolaşırım, sinemaya falan giderim yine de gitmem. Ne bu yüzsüzlük yahu..

Sürekli arabada oradan oraya gidiyorlarsa, bence evi boşaltıp karavan alsınlar. Çok ilginçlermiş gerçekten.

Bende 1-2 saatlik mesafede oturuyorsunuz sandım. Şimdiden tavrınızı koyun, isteyen istediğini söylesin. Karnı burnunda hamile kadını gece 2 lere kadar rahatsız eden insanlar lohusalık filan dinlemezler akıllarına estikçe çıkar çıkar gelirler.

Yanlış kişiyi alıntılamışsınız belli ki. Hayır pasif bir insan değilim.
Hayır demeyi gayet iyi biliyorum,eşimi karıştırmaya da gerek yok diye düşünüyorum şuan eşim konu içerisinde geçmiyor bile.
Ben yeterince açıklayıcı oldum misafirim var demek de bir çeşit kibarca red etmek.
Eşimin akrabasına hayır müsait değilim dediğimde eşimle değil diğer akrabalarının dedikodusuyla uğraşırım.

Biri bana geliyorum deyince misafirim var diyecek yine gideceğim. 2 saat avmde dolaşırım, sinemaya falan giderim yine de gitmem. Ne bu yüzsüzlük yahu..

Kibarca red etmek olmuyor mu yaptığım?
Yarım saat geçtikten sonra anlamış zaten gelmiyoruz diye msj çekmiş.
:))

Ayyy konuları biliyor da bunu söylüyorsunuz??? Hemen yafta hemen sanki ilk kez misafiri reddeden kişi konumuna düşürüyosubuz konu sahibini!

Kadın yüzlerce kez zor durumda kslmış bunlar yüzünden,

Kim yazmış bunu göremedim ya :))
Sanki evime gelen tek misafirmiş gibi tövbe tövbee :))

Sen bu kadar ince düşünüp su hamile halinle kimseyi çekmek zorunda değilsin ama. Ben akraba olayına zaten sıcak bakmamisimdir bu yasa kadar .ha büyüklerime saygiliyimdir. Onlar ayrı. Ama sen kendi dunyani kuruyorsun artık.

Aile oluyorsun.

Kaçıncı çocuğun bilmiyorum ama konuda hiç çocuk lafı geçmediği için ilk bebeğin diye tahmin ediyorum.

Yani yarın doğum yaptığın da da mi sen bu insanları çekeceksin. Korkma. Kimse seni ailenle ilgilenmek istediğin için yargilayamaz. Herkes yasiyor çünkü. Bayram değil seyran değil bu kadar içli olma sen. Esin gene ailesine nasıl olursa olsun. Atamaz satamaz ama sen yuvandan sorumlusun.

Şimdi boyle düşünürsen yarın tepene çıkarlar. Esinle de konuş bu durumu.

Eminim ki esin de bence sıkılmıştır bu durumdan. Belkide senin birsey yapmanı istiyordur. Kendisi yapamıyordur.

Hanene mesafeyi sen koyarsın. Insanlar o çizgiyi bilmeli. Han kapısı değil senin kapin.

Ben aramadan sormadan kimsenin kapısına gitmem çünkü. Insanlar hayatlarını bana göre yaşamıyor. Kapı arkdasin da beni geleceğim diye de beklemiyor.

Bu yüzden salla gitsin hepsini. Saygini koruduğun sürece kimse sana gık diyemez.

Doğru 1 tanedir

Son düzenleme:
O ne demek kendin çalıp kendin oynuyorsun?
Hoş mu bu yorum? :)
Uslubunu da düzelt sana hiç yakışmıyor böyle kaba konuşmak :)
Üslubunu düzelt derken neyi kastettiniz burada o zaman?

Sizin yorumunuza terbiyesizce demedim ki.
Ben terbiyesizce hayır diyemem direk. Dedim :)
Niyetim polemiğe girmek değil,hamilelikten dolayı alıngan olabilirsiniz sanıyorum sinirleriniz bozuk ancak bahsettiğim kelime bir benzetmedir ve alınılacak kısmı bu değil insanların sizi önemsemeden evinize canları isteyince gelmeleri olmalı bence. Ben kaba olamam diyorsunuz: "hayır" demek kabalık değildir ki. Size diyorum ki burada bizimle derdinizi paylaşıp,bu konuda kendinizi olumsuz etkiliyor,belki sinir oluyorsunuz ancak karşı tarafın haberi dahi yok(kendin çal kendin oyna)

e o zaman niye konum istiyor zaten gelmiş evi biliyor her şeyleri bir tufah.

O zaman birlikte geldik ya,her geldiklerinde konumla geliyorlar zaten.
Defalarca verdim böylesi daha kolay olabilir veya farklı yerden geldikleri için de olabilir.
Burda yaşamıyorlar onlar istanbulda yaşıyorlar. Bilmediklerinden dolayıdır yani.

benim anlamadığım kadının arkasından burada demediğiniz kalmıyor.
yüzüne gülüp gelin tabi diyorsunuz tavizi veriyorsunuz.
sonra da burda arkasından ver veriştir.

önce arkadan konusmayıp hayır diyin. demiyorsanız arkadan da konusmayın.
en çok siz hatalısınız.
kadın da zerre suç yok cünkü samimiyeti görmüş belli yani

bana kimse böyle yapamaz istemediğim belli cünkü lafımı esirgemem

Esim kuzenini seviyor bende kıramıyorum dediğiniz için yazdım.Esinizin sizi daha çok onemsemesi gerekir.Siz nasıl onu kirmamak adına dedikodu olur düşüncesiyle hareket ediyorsanız o da aynı incelikte olmalı diye düşünüyorum.Sevmedigim yada istemediğim insanlarla eşimin ailesi diye görüşmem.Esimden de anlayış beklerim.Kusura bakmayın oyuzden bana ters geldi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…