Eşin uzaktamı şuanda hangi konularda zorlanıyosun
kararım sürekli değişiyor erteleyip ertelememek konusunda
Umarım şartlar değişirde hayırlısıyla tez zamanda kavuşursunuz eşinlesehir disinda calisiyor. hamileyken insan cok hassaslasiyor yaninda destek olcak birini istiyor..gece midem kazinir mutfaga tek basima gitmek istemezdim ilk aylar yanimdaydi bana eslik ederdi.gece cok kabuslar gorup korkuyordum yanim da olmasi iyi gelirdi hamileligin ilj aylarinda korku ve kabuslar cok oluyor tabi her hamilkte bir degil ama genelde oluyor..evde ister istemez agir bir takim isler oluyor ne kadar sakinsanda birseyler cikiyor bircok sey var ailenin yaninda olman gerekir yada surekli senle kalcak biri..hamileligim kolay oldugu halde ustelik bes yasinda bana arkadadlk eden yardimcim olan bi evladim oldugu halde zorlandgm oluyotlr.misal camasir sercegim zaman egilip sepetten alamiyorum midem agzima geliyor kizim tek tek bana verir
Esesimm bu yönde çok nadir cevap varErtelemezdim. .
Malesef yok birde bu olayla gelen bir terfi var uzun zaman emek verdi o yüzden gitmede demek istemiyorum11 sayfa yorum gelmiş merak ettiğim bikaç soru var cevabını verdinmi bilmiyorum
Eşinin gitmeme gibi bi ihtimali olabilirmi başkasını göndermeleri gibi
Gerçekten kocanın yanında olmayacağı bi hamilelik içinde ukte kalmayacak mı
Bide karar verdikten sonra eşinizin yorumunu merak ediyorum
Esesimm bu yönde çok nadir cevap var
Seninki gayet net olmuş
Rabbim hayırlı zamanda evlat nasip etsin inşallah hem bana hem sana
Umarım şartlar değişirde hayırlısıyla tez zamanda kavuşursunuz eşinle
Buda bir sınav sanırım
Bakalım nasip oursa ben nasıl olacağım
Cok iyiymis gercekten. Iyiki yazmissiniz bu bilgiyi sayenizde ogrenmis oldum. Cok tesekkur ederimTürkiyede sorun olmuyor biri tıp fakültesinde diğeri eczacılık fakültesinde
Ales ve yds sınavları var bunlar iki fakülte içinde geçerli oluyor yani aldığımız puanlar ayrıca her fakültenin ayrı mülakatı oldu onlarıda geçince kayıt yaptırabiliyorsunuz
Bi hayli yoğun oluyor ikisi birden ama imkansız değil
yurt dışında 9 ay kalacaksa en fazla bir yaş daha eklenmiş olur ne olacak ki hassasiyetin ve gel-gitlerinden de bahsetmişsin yok yok kesinlikle beklemelisin dönüşünüHaklısın
Aslında her anınmda yanımda olmak ister ama sanırım biraz yaşına takılıyor
Henüz 32 yaşında ama ona sorsan dede olacak yaşta
Konu çocuk sahibi olmak ama bundan önce genel bilgileri vermek istiyorum ki empati yapması kolay olsun.
Eşimle uzun zamandır beraberiz 3 yıldır güzel giden bir evliliğimiz var.
Ufak tefek sorunlarımız oluyor kıskançlık vs ama bunlar tatlı sürtüşmeler ciddi tartışmalarımız olmaz
Gerçekten ciddi bir mevzu var ise sinirimiz geçmeden konuşmayız
Mutlaka ortak bir noktada buluşuruz ikimizde gerekli adımları atarız
Lisans bittikten sonra akademik hayallerımden vazgeçip çalışmaya başlamıştım
Eşimin ısrarı ve desteğiyle işi bıraktım sınavlara hazırlandım hiç alakası olmadığı halde beraber ders çalıştık her anlamda destek oldu
Biri farmakoloji diğer biyokimya iki alanda yüksek lisansa başladım
Biri bitti diğerinde tez dönemindeyim
Bu arada tübitak projesinde görev aldım oda bitmek üzere
Eşim 8 yıldır aynı firmada çalışıyor arada yurt dışı görevleri oluyor ama bunlar en fazla 1 ay sürüyordu
Özlüyoruz elbet ama onun dışında sorun etmedik
Sevdicek tek çocuk
Çocuklara aşırı düşkün
Etrafımızdaki arkadaş/akraba ların çocuklarıyla bir araya geldiğimizde ilgilenir hediyeler alır
Bunu gerçekten keyif alarak yapar
Sevgili olduğumuz dönemden beri hemen çocuk sahibi olmak istediğini bilirim
Hatta bebeklerimizin isimleri dahi bellidir.
Daha öncede çocuk sahibi olmak aşkı etkilermi gibi bir konu açmıştım
Çocuk sahibi olmaya kendimi hazır hissetmiyordum
Birçok endişem vardı
İyi yetiştirebilirmiyim
İlişkimizi etkilermi
Ya iyi bir anne olmazsam gibi gibi..
Eşime hazır olmadığımı en azından iki yıl beklememizi istediğimi söylemiştim
Üzüldü ama itiraz etmedi kendisi korundu
İki hafta kadar önce bu konuyu konuştuk artık hazır hissettiğimi söyledim
Havalara uçtu
Dün yeni bir gelişme oldu
Eşimin yurt dışı görevi var
Oldukça uzak bir ülke
Ekimde gidecek ve 9 ay kalacak
Bu süreçte belki toplam bir ay ancak gelebilir yanıma
Bu gelişmeden sonra kafam karıştı
Hemen olurmu bilemeyz tabiki nasip ama olursa
Bu süreçte hamileliği nasıl kaldırabilirim onsuz geçirmek istermiyim bilmiyorum
Eşimle konuşmadım henüz oda birşey demiyor ama bakışlarından anlıyorum aklı çıkıyor vazgeçtim diyeceğim diye
Çok iyi bir eş çok iyi bir baba olacağınada eminim haksılık etmek istemiyorum ama yanlış karar vermekte istemiyorum
Şimdi tüm bu bilgiler ışığında empati yapmanızı istiyorum
Benim yerimde olsanız ne karar verirdiniz?
Ben 28 eşim 32 yaşındaeğer yaşlarımız müsaitse ben de ertelerdim...
Sağol kuzumHayırlı olsun , çok sevindim kararına
Ertele bence , çünkü hamileliğin her anını eşinle geçirmen daha güzel olur .
Eşin başka bir ülkedemi bu sürec nasıl geçiyor ikiniz açısından tecrübelerini öğrenmek isterimSevgili-Mavi
Benzer durumdayız ama yurtdışında tek başına olacak olan benim, hamileyim de üstelik. Benim kalacağım ülke de şartları bi hayli zorlayıcı ama gözümü kararttım. Uzun süredir (4yıl) ben çok istedim kocam istemedi ya da o istedi hep bir bahane, sorun çıktı..Çok kolay da geçmiyor hamileliğim ve günlük hayatımı da çok etkilemiyor. O zaten kişiden kişiye değişen birşey.
Ben doğumda bile büyük ihtimal yanlız olacağım. Sen kendi ülkende olacaksın en azından. Düzenin değişmeyecek.
Bence de erteleme. Destek olan adam heryerden destek olur merak etme
Sağol kuzum
Bi taraftan öyle düşünüyorum bi tarafımda bekleme diyor bilemedim
Evet o başka ülkede ben başka ülkede olacağım, şimdi tatildeyiz ama 10 gün sonra ayrılacağız. Ben yaşadığım ülkeye alışkınım ama kadın olarak tek başına çok zor. İnşallah hayırlısıyla başa çıkarım:)Eşin başka bir ülkedemi bu sürec nasıl geçiyor ikiniz açısından tecrübelerini öğrenmek isterim
Kuzunuda hayırlısıyla al kucağına inşallah
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?