EMR (erken membran rüptürü)yüzünden bebeğini erken doğuranlar

canım bayağı zaman geçti cevap vermeyeli. inşaallah sen ve bebeğin hepiniz iyisinizdir inşaallah, neredeyse hergün bakıyorum bi cevap var mı diye, inşaallah güzel haberlerinle gelirsin Aeo

canım eğer internete giriyorsan beni de bilgilendirir misin çünkü çoooook merak ediyorum :18:durumunu inşaallah iyisindir sen ve bebeğin

canım küsura bakma internette problem vardı giremedim çok şükür şimdilik iyiyim 18 haftalık oldum inşallah hep böle gider 2 gün önce doktordaydım suları normalmiş hergün dua ediyorum işte böyle arkadaşım gene ben sana bilgi veririmsen ne zaman düşünüyorsu arkadaşım senin doktorların ne diyor

yaa çok sevindim canım inşaallah sorunsuz atlatırsın hamileliğini. canım benim bulunduğum ilin imkanları çok kısıtlı, yaklaşık 4 ay oldu sezeryan olalı.henüz devamlı gittiğim bi doktorum yok yazın memlekete gittiğimde kontrollere başlayacağım inşaallah çok beklemene gerek yok derlerse 3 yada 4 ay sonra ben de düşünüyorum inşaallah.

canım nasıl gidiyor hamilelik umarım iyi gidiyordur. ya kaç zamandır yazışıyoruz ama hangi şehirde olduğunu sormayı hep unutuyorum. bi de bebişinin cinsiyeti belli oldu mu, sezeryandan dolayı ağrıların oluyor mu? neyse çok oldu Aeo

merhaba canım çok iyiyim çok şükür allahıma bu hamileliğimde bundan önceki kesinlikle bir değil şunu unutma her hamilelik aynı olmuyormuş zaten bundan önceki sorunlu başlayan bir gebelikti sende de olduğu gibi ilkbaştaki kanamalar bunda ilk üç ay dikkat ettim okadar şimdi normal bri gibi her işimi kendim yapıyorum sürekli yürüyüş yapıyorum ama tabiki buruk bir hamilelik yaşıorum çektiğim acıları hamile kalınca unuturum zannetmiştim ama inan acımı gene her gün yaşıyorum kaybettğim bebeğim için gene ağlıyorum hiçbiri birbirinin yerini tutmuyor işte böyle canım bide sezeryan dikişlerim tabiki arada sırada sızlıyor oda normal olucak okadar bide sezeryanımı devlette olmuştum hiç memnun ben kalmamıştım dikişlerim ezeryan sonrası enfekte olmuştu 1.5 ay iyileşememiştim inşallah bu öyle olmaz

canım yaa inan çok seviniyorum senden iyi haberler aldıkça benim de beş ay oldu inşaallah bende herşey yolunda giderse iki üç ay sonra tekrar hamile kalmak istiyorum. senden güzel haberler aldıkça hamile olacağım günleri iple çekiyorum. inşaallah ikimiz ve bebek bekleyen tüm kardeşlerimiz çok güzel hamilelikler geçirir.sağlıklı sıhhatli hayırlı evlatlarımız olur inşaallah.

canım inşaallah iyisinizdir, ya canım bir şey sormak istiyorum bu hamileliğin sırasında vajinal enfeksiyona karşı bi ilaç kullandın mı

Benim de erken membran rüptürü dolayisiyla suyum geldi ve bu su bir ay boyunca az az gelmeye devam etti.suyum hic artmadi ve bi hafta önce 19 haftalik gebeligim sonlandirildi.nedeni belli deil ama büyuk ihtimal enfeksiyon oldugunu söylediler.ama ben ikinci gebeligim de de böyle bişey olur mu diye cok korkuorum.bana benzer durum yasayip da ikinci bebegine hamile kalanlar veya dunyaya getirenler yasadiklarinizi paylasir misiniz..

konuyu tesadüf gördüm 3 yıl öncesinin konusuymuş ama sana yazmak istedim. eylül ayında benim de 22 haftalık gebeliğim sonlandırılmak zorunda kaldı. suyunun bitmesi sonucu. 3 ay sonra tekrar hamile kaldım ve şu an 28. haftadayız. şimdiye kadr suyla ilgili bir problem yaşanmadı. ilk başlarda ben de sen gibiydim herkese yazıp cevap arıyordum. o yüzden sorunu cevapsız bırakmak istemedim. Allah sabır versin sana ve eşine..

Saol cnm cik tesekkurler cevap verdigin icin.eskiyi hatirlatmak istemem sana ama sana suyunun neden azaldigini soylemislrr miydi.bi de bana suni sanci vererek normal dogumla cikti bebek.kürtaja gerek kalmadi.sen de nasil oldu.

Saol cnm cik tesekkurler cevap verdigin icin.eskiyi hatirlatmak istemem sana ama sana suyunun neden azaldigini soylemislrr miydi.bi de bana suni sanci vererek normal dogumla cikti bebek.kürtaja gerek kalmadi.sen de nasil oldu.
benim olay şöyle gelişti; 18.haftaya kadar hiç bir sıkıntım olmadı. 18. haftada kanamam başladı ama bebeğim sağlıklıydı. sürekli yattım ilaçlar kullandım falan.. 1 ay böyle devam ettik sonra kontrollerde suyumun azalmaya başladığı söylendi. sonra git gide azaldı ve tamamen bitti. kanımda enfeksiyon değerleri yüklselmeye başlayınca da tehlikeli olacak diye sonlandırma kararı aldı doktorlar ve 22 haftalıkken suni sancı yoluyla normal doğum yaptım. sonrasında da kürtaja benzer bir rahim temizleme operasyonu geçirdim..

bu arada sebebi bilinmeyen bir enfeksiyon geçirdiğimi ve bu da kesenin zarar görüp azar azar suyumun bitmesine sebep olduğu söylendi..

Merhaba hanımlar,
Konunun üzerinden çok zaman geçmiş ama yine de yazmak istedim; çünkü ben de aynı dertten muzdariptim ve hastanede kaldığım süre boyunca okumadığım yorum, tedavi yöntemi, benzer vaka kalmadı. Hala bu sayfayı okuyanlara umut olsun istiyorum, mutlu sonla biten bir tek pprom (emr) vakası bulmak için benim gibi bekleyenler için yazıyorum.
Öncelikle tabiki takdir Allah'ın. O'nun dilediği bebek yaşıyor. Bebeğinize ömür nasip ettiyse Yaradan, susuz da yaşıyor. Ziyaretinize gelen herkes de söylüyor bunu, elhamdulillah inanıyoruz da ama biri çıksa da benim de böyle oldu, şimdi bebeğim sağ salim kucağımda dese diye bekliyor insan yaşayınca. İşte benimki öyle ve benimle beraber hastanede yatan 4 arkadaşımın da. Hamileligim başından beri sorunluydu 8. haftadan itibaren kanama başladı. Doktorum bebek büyüdükçe düzelir, 5 . aydan sonra kanama durabilir dedi. 20. haftadan sonra gerçekten de kanama durdu ama maalesef 22. Haftada suyum gelmeye başladı. Hiç beklemediğim için anlamadım ve hemen doktoruma gittim ve amniosure testi yaptı ve suyumun geldiğini, hemen üniversite hastanesine gitmemi söyledi. Ben artık kaybediyorum diye düşünerek gittim ve tam 3 ay hastanede yattım. Sürekli takip altindaydim, enfeksiyonu önlemek için antibiyotik veriyorlardi ve günde 4-5 litre su iciyordum. Su büyük ihtimal olası bir idrar yolu enfeksiyonunu önlemek için, bebeğin suyuna bir etkisi yok. Sonra amniyoinfuzyon tedavisini onerdiler. Başta istemedim riskli olur diye, ama 26. Haftada tekrar akmaya başlayınca kabul ettim. O zamana kadar çok azalmiyordu ama bebek hareketlendikce su daha fazla akmaya başladı. 26. Haftada amniyoinfuzyona başladılar, yani karnimdan bebeğe su vermeye. Her hafta 300cc serum fizyolojik veriliyordu ve bebek takip ediliyordu. Verilen su da bosaliyordu tabi, zar delik oldugu icin. Sabah akşam kalp atışlarına bakılıyordu. 28. Haftadan sonra sabah akşam ve her uygulamadan sonra NST çekiliyordu. 34. Haftaya ulaşıp bebeği almayı hedefliyorlardi. Bu arada akciğer iğnesi de yapıldı 24+1'de. Ben 33 hafta dayanabildim. 33+1'de sancim başladı ve hemen bebeği çıkardılar. Plasentada enfeksiyon varmış, bebeğin kalp atışları çok yüksekti ve bir iki kere durmustu son NST takibinde. Bebeğimi küveze aldılar solunum sıkıntısı vardı. 17 gün de o küvezde kaldı ve çok şükür taburcu olduk. Şimdi 4 aylık bebeğim ve iyi çok şükür. Arkadaslariminki de iyi, onlar 21-24 hafta arası yatmisti. Biri 28 de diğerleri 32 ve 33 te doğum yaptı. 28 haftalik olan biraz daha uzun kaldı küvezde ama şuan iyiler hepsi de. Çok uzun ve yorucu bir süreçti, 5 yaşındaki oglumdan da ayrı kaldım 3 ay, sadece ziyaret saatlerinde görüşebildik. Şimdi ikisi de yanımda elhamdulillah. Dua ile sabırla geçiyor herşey inşallah. Rabbim yardımcısı olsun tüm pprom annelerin ve tüm hastaların.

Camım bu yöntemi nerde yaptılar hangi hastane de ????benimde 19 haftalıkken gelmeye başladı şimdi 22+4 deyim suyum hala yeterli ama az az gelmeye devam ediyor ....psikolojim bozuldu çok ama çok korkuyorum

Camım bu yöntemi nerde yaptılar hangi hastane de ????benimde 19 haftalıkken gelmeye başladı şimdi 22+4 deyim suyum hala yeterli ama az az gelmeye devam ediyor ....psikolojim bozuldu çok ama çok korkuyorum

Malatya'da İnönü Üniversitesi Turgut Özal Tıp Merkezi'nde yapıldı. Benim AFI 5'in altına düştükten sonra yapıldı, ama daha önce yapmayı teklif etmişlerdi. Ben tereddüt ettiğim için su azalınca verdiler.

Senin de 26 haftaya gelene kadar suyun az az olsa da gelmeye devam etti mi ???? Ya ben Adana'da oturuyorum burda gapmıyrılar o işelemi konuştum ama burda ki üniversite hastanesi hayır Dedi ....Malatyaya gitmeyi düşünüyorum Bende ,suyum şuan yeterli biraz daha azalınca mı gideyim bilemedim ....

Evet benim de azar azar geliyordu, akıntı durmadigi için taburcu edemiyorlardi. Bence telefonla ya da maille görüşürün, durumunuzu anlatın. Hem yakinmis da yeriniz, onlarla karar verirsiniz. Perinatoloji uzmanı hoca, daha önce de yapmışlar şuanda da devam ediyorlar. Size de sağlıcakla doğurmayi nasip eder Rabbim inşallah

Dün kontrolde afi 9-10 dedirir bende şaşırdım yani gğnde yaklaşık 1 tatlı kaşığı kadar geliyor ,2 güne bir kontrol enfeksiyon var mı kanda ona bakıyorlar...Rauf bey yapıyormuş bir hocayla Sanırım benim doktorumun öğrencisi Rauf bey olmadı bugun ona aratmayı düşünüyorum , bu İşlemi yaptıran seninle hastane de olanlar sağ salim kucağına aldı mı Can'ım ,Allah sizin gibi insanlardan razı olsun bize umut oluyorsunuz ben çok kötüydüm ama bir kaç kişiden daha duydum böyle işlemi ve başarı oranı da yüksekmiş ,bebeğim tedavi ile oldu ....siz de umutsuzluğu düştüğünüzde bir kapı dan muhakkak ışık bulursunuz Rabbim kapılarımızı tam kapatmasın inş

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…