• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Emrivaki yapan kaynanam

Geldiler akşamüstü ben çocuğa baktım eşim evi süpürdü banyoyu yıkadı sonra o baktı ben mutfağı temizledim ama istediğim gibi olması gerektiği gibi değil bende şöyle birşey oldu zaten hiçbir zaman istediğim gibi temizleyemiyorum yarım kalıyor diyip salma oldu bu çok yanlış tabi ama öyle oldu işte neyse akşam 11 gibi geldiler çayın yanına dışardan börek kurabiye vs aldık onları yediler ütülü nevresimlerde yatamadılar tabi sonra sabah kalktık kahvaltıya bi yere götürdük öğlen evde Allah ne verdiyse hazırladım akşam da dışarda yedik korktuğun gibi olmadı ama oğlumu ihmal ettiğimi düşünüyorum bu sürte zaten ev işi konusunda elimi kokumu bağlayan da bu ya çocuğumla ilgili bir an birşeyi gözümden kaçırırsam korkusu… biran önce büyümesini diliyorum Allah tüm yalnız ve tecrübesiz annelere yardım etsin temizlikle ilgili nutuk atan mükemmel anne ve gelinleri de tebrik ediyorum size hiç kızmadım size özeniyorum umarım birgün ben de sizin gibi biri olabilirim teşekkğrler herkese sizleri seviyorum canım kadınlar …
Çocuğunuza karşı neden kendinizi bu kadar suçlu hissediyorsunuz ki? Temizlik yaparken onunla ilgilenemeyebilirsiniz o zamanı da yalnız geçirebilir. Çocuğunuza karşı duskunlugunuz biraz fazla. O yüzden diğer bütün her şeyi gözünüzde çok büyütüyorsunuz.

14 aylık haftada 1 süpürdüğüm oluyor. O da mutfak. Yerden bir şey yese saha sık süpürürdüm. İş güç vakit kalmıyor. Bende her gün koca evi süpürenlere şaşırdım. Hem de bebek kucakfa ağlarkenmsüpüren varmış. Eziyet resmen. Benim temizlik takıntım yok demek ki

Tabiki ağlayarak değil güvenli alana koyup ben park yatağına koyuyorum karnı tok ve neşeli olduğu zaman önüne oyuncak tabak çanak ilgisini ne çekiyorsa koyarak hızlı hızlı supuruyorum. Çocuklu evde dip köşe zaten imkansız ama çok pis evde de yaşanmaz ya. O kendi tembelligimiz oluyor artık çocuk bahane :) bazı çocuklar kanguru sever onunla yapılabilir. Benim bebeğim ne bulsa ağzına atar gözleri sürekli yerde o yüzden de takıntı yapmış olabilirim :)

Eskiden çok nadir ev süpürürdğm şimdi çalıştığım halde sırf çocuk yerdeki kırıntıları yiyor diye ya robot ya biz süpürmek zorunda kalıyoruz. 13 aylık benimki de valla robot süpürge gibi bi halıyı yalamadığı kaldı 😅

Benimki de öyle milim milim inceliyor birşey bulsam da ağzıma atsam diye :) bir de elinden almamdan korkuyor birşey bulup diğer odaya kaçıp ağzına atıyor 😅 mecburen hergun supuruyorum bende.

M -mathilda- Ne yaptınız?

Bazı üyeler abartıyor eleştiriyi cidden. Bu temizlik üzerinden kadının kadını vurması çok itici yahu. Yani kendinin ne kadar temiz olduğunu anlatıp kadına alenen pis deyince durum değişmiyor ki? Ben de öneride bulundum ama bazıları eleştiri dozunu aşıyor. Ekransiz çocuk büyütürken ev işi yapabilmek, hele de aşırı hareketli ve kucak sevdalısı çocukla çok zor. Yaşadım biliyorum. Hala hareketli ama en azından kendi kendine oyalanabilir yasa geldi biraz rahat ettim. Hepsi bir dönem, geçecek. Üzme kendini.

14 aylık haftada 1 süpürdüğüm oluyor. O da mutfak. Yerden bir şey yese saha sık süpürürdüm. İş güç vakit kalmıyor. Bende her gün koca evi süpürenlere şaşırdım. Hem de bebek kucakfa ağlarkenmsüpüren varmış. Eziyet resmen. Benim temizlik takıntım yok demek ki

Katılıyorum size :) ben hayatımda hiç titiz insan olmadım ve titizliği de hiç sevmem :) gereksiz zaman kaybı geliyor bana. Kızım var 7 aylık. Yerde geziyor. Temiz bir battaniye seriyorum yere oraya oyuncaklarını koyuyorum oynuyoruz, şarkı söylüyoruz, kitap okuyoruz. Artık o bölgeden de çıkmaya başladı evet o yüzden oturup bakıyorum ağzına atıp havayolunu tıkayabilecek bir şey var mı diye yoksa sorun yok. Biraz toz yuttu diye bir şey olmaz çocuğa ki aksine aşırı temiz büyütülen çocuklarda ilerde otoimmün hastalıklarda artış görülüyor. Bebekken özellikle köpeklerle birlikte büyüyen çocukların allerjisi çok daha az oluyormuş nesela. O tüyler yutulacak :)

Ben yemek, bulaşık hariç hiç iş yapmıyorum. Haftada 1 gün yardımcı geliyor evi temizliyor. Yardımcının da hatta aşırı titiz olmasından çok rahatsızım. Her yeri çamaşır suyuyla siliyordu. Zorla yüzey temizleyiciye döndürdüm. Bir tek banyoda çamaşır suyu kullanıyor neyseki şimdi de çocuklu evde yerlerin yüzel temizleyiciyle silinmesi de beni rahatsız ediyor. Zararlı kimyasallara dokunmasını istemiyorum. Siz neyle siliyorsunuz?

Katılıyorum size :) ben hayatımda hiç titiz insan olmadım ve titizliği de hiç sevmem :) gereksiz zaman kaybı geliyor bana. Kızım var 7 aylık. Yerde geziyor. Temiz bir battaniye seriyorum yere oraya oyuncaklarını koyuyorum oynuyoruz, şarkı söylüyoruz, kitap okuyoruz. Artık o bölgeden de çıkmaya başladı evet o yüzden oturup bakıyorum ağzına atıp havayolunu tıkayabilecek bir şey var mı diye yoksa sorun yok. Biraz toz yuttu diye bir şey olmaz çocuğa ki aksine aşırı temiz büyütülen çocuklarda ilerde otoimmün hastalıklarda artış görülüyor. Bebekken özellikle köpeklerle birlikte büyüyen çocukların allerjisi çok daha az oluyormuş nesela. O tüyler yutulacak :)

Ben yemek, bulaşık hariç hiç iş yapmıyorum. Haftada 1 gün yardımcı geliyor evi temizliyor. Yardımcının da hatta aşırı titiz olmasından çok rahatsızım. Her yeri çamaşır suyuyla siliyordu. Zorla yüzey temizleyiciye döndürdüm. Bir tek banyoda çamaşır suyu kullanıyor neyseki şimdi de çocuklu evde yerlerin yüzel temizleyiciyle silinmesi de beni rahatsız ediyor. Zararlı kimyasallara dokunmasını istemiyorum. Siz neyle siliyorsunuz?
Bize de yardımcı geliyor 2 haftada 1 full temizlik. Ben onun haricinde çok kırıntı zibil varsa süpürüyorum. Silmiyorum ekstra çok bir şey dökülnediyse. Arap sabunu aldım kendisine onunla temizliyor

Sirkeli temizleyiciler var sprey şeklinde. Highgenic markası bayağı güzel özellikle ama diğerleri de olur. Lavantalisi çok da güzel kokuyor, içerik olarak daha hafif. Daha temiz içerik olsun derseniz de Viking markasının ürünlerinde toksik kimyasal içermez yazıyor. Daha da masum isterseniz Minoris vs bakın.

Çoçuğum yok evdeyim
2gün ev süpürmesem toz almasam pamuk gibi uçuşuyorlar parkelerm açık renk banyomda öğle
Hafta 1 temizlesem nolur Allah bilir
Bende hapşırmaya başlıyorum tozdan dolayı
Birde çoçuklu ev ne bileyim hafta 2 sefer eşiniz çoçuğa bakıp sizde temizlik yaparsınız eşinizle iş paylaşımı yaparsınız felan
Çoçuklu ev de bal dök olmaz ama
Rutin oluştursanız sizde çok yorulmazsınız

Hayatınız bu şekilde zor.Ama bilemedim 10 aylık çocuk nasıl bu kadar zor oluyor.İki çocuk büyütmüş bir anne olarak.Yabancılara bakıyorum yanlış anlamayın ama bizden çok farklı çocuk büyütüyorlar.Zaten araştırma yapılmış bizim çocuklar çok ağlıyormuş. Öncelikle bu düzen nasıl değişir çocuk nasıl düzene sokulur bu konularda mutlaka faydalı bilgiler videolar vardır onları arayıp bulun izleyin derim...
Kayınannenizin yaptığı da çok anlamsız gerçekten ve hiç hoş değil.O zaman siz de ona göre davranacaksınız.Evinizi üstten biraz toparlayın.Yemek de ne varsa.Kusura bakmayın elimden bu kadar geldi diyeceksiniz.Sizin için ne denirse densin.Bu kadar da umursamayın.Dese ne olacak çok takmışsınız bunu
Evet çocukları sakin oluyor ağlamıyor ama bunun sebepleri var. Bir kere doğum öncesi ve sonrası yatılı kimse gelmez. Baba da doğum izni alır ve her işi yapar evde. Annem gelsin, doğum temizliği yapılsın lohusalığımda bu yardım etsin... Bu gelenekler yok. Az eşya, az insan, sakinlik sessizlik ortamında büyüyor çocukları. Büyük çocuk bile varsa baba yapıyor her şeyini. Arkadaş grubumuzla haftanın bir günü kahvaltıya giderdik ve doğum yapan arkadaşım sadece 1 hafta katılmadı bize 1 hafta sonra kadın eskisi gibi aramızda, hatta eve dönerken de alışverişini yapıp diğer çocuğu kreşden alıyordu.

1 kamyonetle 2 saat içinde eşya taşıyabilirler. Her evde beyaz eşya, gömme dolaplar ve store perde var, 2000 senesi sonrası evler genelde yerden ısıtma halı derdi yok.

1 hafta 10 gün içinde kadın eski hayatına dönüyor. Alışveriş ev işi yemek hazırlama falan. Kadın dediğime bakmayın, koca her adımda var ve yardımcı. Esnek çalışma sistemi var. Haftanın 5 gününü %100 olarak düşünün; mesela bir tam gün %20, bir yarım gün %10. Kadın doğum öncesi atıyorum ben %30 veya %40 çalışmak istiyorum diyebiliyor ve işvereni ona göre ayarlıyor. Ek olarak geçici birini alıyor.

Sessiz gürültüsüz ortamda çocuk da öyle büyüyor veya beslenip, gazı çıkartılıp, altı temizlenen bebeği çatlasa bile almıyorlar yatağından. Arkadaşımın bebeğinin ek gıda saati yaklaşmıştı, saat 10:00 da meyve püresi verecekti ama çocuk ağlıyor durmuyor diye 09:45'te vermedi bekledi saatini. Şimdi verirsem yarın yine ağlar dedi. Bize taş kalplilik geliyor ama onlar disiplin diyor buna. Çocuklar niye ağlamıyor çünkü ağlatarak ağlamamayı öğretiyorlar. Markette yere yatıp veya toplu taşımada sinir krizi geçiren çocuğun annesini kimse ayıplamıyor. Herkes anneyle birlikte çocuğun sakinleşmesini bekliyor baskı stress yapmıyor millet. Bi çocuğu susturamadı demek yerine anneyle göz teması kurup gülümsüyorlar. Bizde var mı böyle? Kayınvalide görümce elti dertleri yok, kimsenin haddine değil cazgırlık yapmak.

Son olarak temizlik bizdeki gibi sadece kadından sorumlu değil. Evler az eşyalı olduğu için temizlemesi de kolay. Yatılı misafir olayı olmadığı için yatak çarşaf dertleri de yok. Biri çok mecbur kalacaksa salonda kanepede yatar. Bir kaç günlük gelen de otele yerleşir. Hepsi bize sevimsiz geliyor değil mi, ama büyük resme bakınca herkesin özel alanı özel hayatı var. Plansız çat kapı gelen yok, çekirdek aileyle plan program yapıyor ama arada bir veya mutlaka dini özel günlerde herkes ailesini ziyaret ediyorlar. Pazar günü büyük aileyi davet eder yemek yerler.

O ağlamayan çocukların niye ağlamadığının nedeni bu. Ailenin işsizlik geçim derdi yok, sakin hayatları var, çocukları mahalle okuluna yürüyerek gidiyor, kesinlikle şımartılmıyor birey gibi davranılıyor. Yedikleri içtikleri bizden daha kaliteli sağlıklı.

Hiiic birseye elinizi surmeyin. Esiniz ister yapsiiin ister yapmasinnn. Bulduklarini yesinler bulduklari yerde yatsinlar. Hiic orali olmayin bile
Çok ayıp olur
emrivakiden hiç hoşlanmam o konuda kesinlikle haklısınız, ama merak ettiğim başka bir yer oldu 😂 gerçekten haftada 1 kere mi süpürüyorsunuz? Benim evim her gün süpürülmese ertesi gün toz akıtıyor, sanki ahırda yaşıyoruz . Biz de mi bir sıkıntı var acaba :/
Tabi 3 çocuğum olması da evin ahıra dönmesine sebep oluyor olabilir 😂😂
Bende ona takıldım 1 hafta ev süpürmek nedir konu sahibi bana biraz rahat gibi geldi

Evet çocukları sakin oluyor ağlamıyor ama bunun sebepleri var. Bir kere doğum öncesi ve sonrası yatılı kimse gelmez. Baba da doğum izni alır ve her işi yapar evde. Annem gelsin, doğum temizliği yapılsın lohusalığımda bu yardım etsin... Bu gelenekler yok. Az eşya, az insan, sakinlik sessizlik ortamında büyüyor çocukları. Büyük çocuk bile varsa baba yapıyor her şeyini. Arkadaş grubumuzla haftanın bir günü kahvaltıya giderdik ve doğum yapan arkadaşım sadece 1 hafta katılmadı bize 1 hafta sonra kadın eskisi gibi aramızda, hatta eve dönerken de alışverişini yapıp diğer çocuğu kreşden alıyordu.

1 kamyonetle 2 saat içinde eşya taşıyabilirler. Her evde beyaz eşya, gömme dolaplar ve store perde var, 2000 senesi sonrası evler genelde yerden ısıtma halı derdi yok.

1 hafta 10 gün içinde kadın eski hayatına dönüyor. Alışveriş ev işi yemek hazırlama falan. Kadın dediğime bakmayın, koca her adımda var ve yardımcı. Esnek çalışma sistemi var. Haftanın 5 gününü %100 olarak düşünün; mesela bir tam gün %20, bir yarım gün %10. Kadın doğum öncesi atıyorum ben %30 veya %40 çalışmak istiyorum diyebiliyor ve işvereni ona göre ayarlıyor. Ek olarak geçici birini alıyor.

Sessiz gürültüsüz ortamda çocuk da öyle büyüyor veya beslenip, gazı çıkartılıp, altı temizlenen bebeği çatlasa bile almıyorlar yatağından. Arkadaşımın bebeğinin ek gıda saati yaklaşmıştı, saat 10:00 da meyve püresi verecekti ama çocuk ağlıyor durmuyor diye 09:45'te vermedi bekledi saatini. Şimdi verirsem yarın yine ağlar dedi. Bize taş kalplilik geliyor ama onlar disiplin diyor buna. Çocuklar niye ağlamıyor çünkü ağlatarak ağlamamayı öğretiyorlar. Markette yere yatıp veya toplu taşımada sinir krizi geçiren çocuğun annesini kimse ayıplamıyor. Herkes anneyle birlikte çocuğun sakinleşmesini bekliyor baskı stress yapmıyor millet. Bi çocuğu susturamadı demek yerine anneyle göz teması kurup gülümsüyorlar. Bizde var mı böyle? Kayınvalide görümce elti dertleri yok, kimsenin haddine değil cazgırlık yapmak.

Son olarak temizlik bizdeki gibi sadece kadından sorumlu değil. Evler az eşyalı olduğu için temizlemesi de kolay. Yatılı misafir olayı olmadığı için yatak çarşaf dertleri de yok. Biri çok mecbur kalacaksa salonda kanepede yatar. Bir kaç günlük gelen de otele yerleşir. Hepsi bize sevimsiz geliyor değil mi, ama büyük resme bakınca herkesin özel alanı özel hayatı var. Plansız çat kapı gelen yok, çekirdek aileyle plan program yapıyor ama arada bir veya mutlaka dini özel günlerde herkes ailesini ziyaret ediyorlar. Pazar günü büyük aileyi davet eder yemek yerler.

O ağlamayan çocukların niye ağlamadığının nedeni bu. Ailenin işsizlik geçim derdi yok, sakin hayatları var, çocukları mahalle okuluna yürüyerek gidiyor, kesinlikle şımartılmıyor birey gibi davranılıyor. Yedikleri içtikleri bizden daha kaliteli sa
Yani diyorsunuz ki bizimkilerin hiç yaptığı yanlış yok...
Şöyle bir yazı okumuştum.Biz çocukların ilk yıllarında çok kollar korurmuşuz.Örneğin düştü mü hiç kendisinin kalkmasına izin vermeden hemen biz kaldırırmışız gibi...Bunun gibi yanlışlar.. Sonra yine bizlerin yaptığı bir yanlış var.Merak etmeyin ben yapmadım demiyorum mutlaka yapmışımdır.İnsan yaş aldıkça daha iyi görüyor..Hep suçu başkasına atıyoruz.İşte şöyle olsaydı böyle olsaydı yani ama diyoruz.Halbuki onun yerine mevcut durumda şunu yapmak daha doğru olur demek daha iyi olmaz mı

Şöyle bir yazı okumuştum.Biz çocukların ilk yıllarında çok kollar korurmuşuz.Örneğin düştü mü hiç kendisinin kalkmasına izin vermeden hemen biz kaldırırmışız gibi...Bunun gibi yanlışlar.. Sonra yine bizlerin yaptığı bir yanlış var.Merak etmeyin ben yapmadım demiyorum mutlaka yapmışımdır.İnsan yaş aldıkça daha iyi görüyor..Hep suçu başkasına atıyoruz.İşte şöyle olsaydı böyle olsaydı yani ama diyoruz.Halbuki onun yerine mevcut durumda şunu yapmak daha doğru olur demek daha iyi olmaz mı
Bizdeki hayat şartları maalesef aynı değil. İnsanların istediği gün istediği kadar çalışma imkanı yok. Haftanın 5-6 günü sabahtan akşama kadar mesai yapılıyor. 1,5 gün yada 3 gün çalışırım diyemiyoruz. Ya hep ya hiç. Onlarda kim daha fazla kazanıyorsa o devam ediyor yoğun çalışmaya. Ya da karı koca %50 çalışıyor dönüşümlü çocuklarına bakıyorlar. Kültür farkı var, anne işe gidiyor baba tüm gün çocuğa bakıyor. Sabah bebek arabasıyla kafede çay kahve içen babalar o kadar normal ki. Bizdeki işsiz adamlar bırak çocuğa bakmayı, evde elini sürmüyor bir şeye. Anaları prens olarak doğuruyor çünkü onları.

Anne çalışıyorsa bakıcı lazım oluyor. Bakan kişi anneanne veya babaanne olunca doğal olarak iki ev olunuyor. Bu sefer çocuk üzerinden tartışma huzursuzluk çıkabiliyor ki burada çok konu açıldı bunun gibi. Bakamıyor pişik oluyor deniyor veya anne-kayınvalide çocuğu sahiplenip anneye laf söylüyor.

Bu ekonomik ortamda maalesef çözüm yok. Herkes hayatta kalmaya çalışıyor. Biz aileci toplumuz, kolayca gelenek görenek değiştiremeyiz. Evlenirken aileler de evleniyor, çocuk doğunca aileye torun geldi deniyor. Herkes medeni olup sınırını haddini bilse gül gibi geçinilir ama niyeyse evlenen çiftlere bencillik çekememe kin güdülüyor.

Bu arada son olarak burada çocuklarının çok zor olduğu o nedenle şunları yapamıyorum gibi konuları okuyunca bazılarının da (herkes değil tabi) bu konu arkasına sığındığını düşünüyorum.

Kaynımın kız isteme durumları sebebiyle başka ildeki dayılarının evinde yatılı kaldık bir gece. Dayı kaptan gemide, eş evde iki çocukla ücretsiz izinde filan. Hiç istemedim gitmeyi kendimden biliyorum çünkü, iki çocukla uğraşmaktan o kadın kendine eve bakamıyordur bir de misafir stresine neden girsin bir gece değil mi otelde kalalım dedim yok dediler öğle vakti vardık eve, kadının evi berbat haldeydi her yer dağınık çocuklar ağlıyor tezgahta sabah bulaşıkları filan belli yetişememiş hiçbir işe, hiç dert etmedik üzerimizi çıkardığımız gibi iş bölümü yaptık evi toparlama, bulaşığı yıkama, bebeği kucaktan kucağa gezdirme, akşam yemeğine hazırlık derken hallettik hepsini, ev sahibi dinlendi biz de kendi evimiz gibi ilgilendik evle. Çocuklu eve yatılı gidiliyorsa elinin taşının altına iyice sokacaksın bir kere, yazık günah değil mi bizlere cidden, bu stresi çekmeye ne mecburiyetimiz var. Siz de hiç sıkıntı yapmayın emrivaki yapıp geliyorsa işin ucundan da tutacak, haber verseydiniz hazırlık yapardım deyip lafınızı da söyleyin, her şeyi dört dörtlük yapacağım diye de uğraşmayın olduğu kadar, tam nizami şekilde yapıyoruz da ne oluyor kıymet mi biliniyor

Çalışmıyordum. Ama iki çocuğum da pfaba sendromluyuydu. Haliyle ateşli bir hastalık. Günlerim hastane, sağlık ocağın da geçiyordu. Saat başı telefon alarmını kuruyordum. Mazallah havale geçirir korkusuyla. Haliyle gece gündüz baslarindaydim. Gece ateşini olcerdim. Ardından ütü yapardım. Ya da ne bileyim. Çamaşır katlar, yemek yapardım. Bir oğlum 6 yaşına kadar bunu yaşadı. Diğer oğlum 3 yaşına kadar. İki çocuğum da çok çekti, tabi bende. Ama yemeğimi de yaptım, temizliği mi de. Bende popomu devirip yatabilirdim ama pis ve tozlu bir evde çocuk buyutulmez.
Konuyla çok alakasız ama pfapa 'yi nasik atlattınız çok zor durumdayım oğlum her hafta atak geçiriyor

Benim evde pis. Gelirken emrivaki esim aranir ben bile degil 2 kisi beklerken kaynanamin kardesleri yigenleri annesi yada gorumcemin kankasida ek de sunulur. O iki kisi bakmisin 10/12 kisi cocuklarla. Aman kizim hicbisey yapma yedikde geldik derler her sey yeme.icme gibi ama yatak odama kadar karistirilir. Basta kiziyordum ama otursunlar benim pasagimla yetemiyorum napayim. Cocugami bakayim evmi temizleyim ikrammi hazirlayim hamilelikte cabasi. Bi sure sonra bikkinlik geliyor yapacak bisey yok bahaneniz olsada gelecekler. Hastanrdeyiz deseniz siz yokken kalacaklar kacis yok bence simdiden.kolay gelsin stres yapmayin

Merhaba arkadaşlar. Lütfen bana bir yol gösterin sinirlerim tepemde bu tarz şeyleri yaşayanlar eminim ki vardır. Şöyle ki benim kayınvalidem asla birşeyi tam olarak net olarak söylemez hep dolambaçlı şekilde oldu bittiye getirir. Ben hiç birşeyi olacağını sandığındaki şekilde yaşamıyorum bir bakıyorum bambaşka birşeyin içindeyim. Geçen hafta beni aradı bu hafta diğer oğluma gideceğim uçak bileti aldık mecbur sizin ordan uçağa bineceğim giderken de size uğrayacağız (kaynımla) akşamüstü yarım saat filan dedi ben de tabi buyurun gelin dedim. Ben bugün sabaha kadar böyle olacağını sanıyordum ne olacak bir çay hazırlarım biraz oturur giderler diye düşünmüştüm. Ama bu sabah yarın akşam geleceklerini cuma cumartesi kalacaklarını ve pazar günü gideceklerini öğrendim. 10 aylık çok yaramaz hiç durmayan bir yavrum var ev almış başını gidiyor tek başıma bu kadar becerebiliyorum ev çok dağınık ve pis açıkçası. Hiçbir yemek hazırlığım yok hizmet edecek halim de yok. Yatak ser kaldır vs vs düşündükçe bile deliriyorum çünkü oğlum hali hazırda diş çıkarıyor çok huysuz ancak ona yetebiliyprum. Eşim sen canını sıkma ben evi temizlerim dedi ama biraz önce uyudu. Bir de onun temizleyebileceği şekilde değil bildiğiniz pis yani aylardır şöyle dip köşe temizlenmiyor en fazla haftada bir süpürülüyor. Kaynanam aşırı alıngan yalan dolan dolambaçlı biridir. Müsait değiliz desem eşimin burnundan getirir küser vs vs saçmasapan biri yani tahmin edebilirsiniz aşağı yukarı… şimdi bana sağlam bir bahane lazım ne diyebilirim gelmemeleri için sabahtan beri dua ediyorum ama yok gelecekler… bir bahane bulalım beraber lğtfen. (Bu arada zamanında bana çok kötü şeyler yaşattı kendisinden ve karakterinden tiksiniyorum bildiğiniz benimle yarışan kaynana tipi eğer alçak gönüllü halden anlayan açık örten bir tip olsa ne olursa olsun başımın üstünde yeri var ama geliş şekli oldu bittiye getirmesi bile beni delirtiyor işte)
Eve bir gunlugune temizlikçi çağırıverin.

Temizlik için birini alsın eşiniz. Yemeği de bir çeşit sebze yap. Bir pilav toplasan 45dk sürsun. Bir gün de tavuk sosla at fırına. Yine yanına makarna vs. Basit yemekler yapın. 2 çeşit yeterli. Zaten çocuk var. Ziyafet sofrası hazırlamak zorunda değilsiniz. son dakika söylemişler. Geldiklerinde de torunla ilgilensin işte ozlemistir. Siz yine o çocuk bakarken atın fırına bisiler o kadar. Yada durumunuz iyiyse dışarıdan sipariş alanlar da oluyor iki tencere yemek de söylenebilir. Siz de bı pilav yaparsın 15 dk sürer.o da bı alternatif.

Back
X