Hsklisinizdir neler var nelerÇocuklarla çalışan ve sıklıkla çocukluk travmaları ile muhatap olan biri olarak bu konu beni çok üzdü ve fazla yorum yapmak istemiyorum.
Sadece şunu yazacağım,aynı durumda olsaydım aldığım evi kiraya verir,kendim oğlumla birlikte kv'nin evinde kalırdım.
Ölüm ve hastalık dışında,hiç bir sebep beni çocuğumu, babaannesi dahil bir başkasının evinde bırakıp, evime gelmeye ikna edemez.
Benim okuyup, şahit olduğum vakaları bilseniz belki siz de böyle düşünürdünüz.
Biz zaten beş sene yapmadık ev alalım dıe
Ama kim biirdi extra bi borç olacagini
Tsk ederim kirilmadimLütfen kusura bakmayın, sizi kırmak da değil niyetim. Ama bir çocuk dünyaya getiriliyorsa hiçbir şey ondan önce gelemez. Evi satıp, borçlarınızı kapatamaz mıydınız? Ya da kiraya verip kayınvalidenize yakın taşınamaz mıydınız? Bu kadar sıkışıklıkta araba alabilecek misiniz peki? Onun parasıyla bakıcı mı tutsanız diyorum, uygulanabilir bir fikir mi cevap vermiyorsunuz. Cevap vermek zorunda değilsiniz elbette ama ben de bebeğe üzüldüğüm için düşüncelerimi paylaşmak istedim. Yarın çoçuğunuz babaannesi ile bağ kurup sizi yabancılarsa daha çok üzülürsünüz. Bebeğinizi en yakın zamanda yanınıza almanız dileğiyle.
Ben vardiali çalışıyorum sabah 8 akşam altıZaten bir seneye kreşe verirsiniz
Bence gerek yok işi bırakmanıza kendi ayaklarınız üstünde durmak varken koca parası nereye kadar
Senin durumun çok zor. Bebegin başka evde kalmamalı. Kv baksa da gece sizin yanınızda olmalı. Tek maaşla da geçinmek çok zor. Madem her akşam gidiyorsunuz bebeğinizi de alın sabah biraz uykudan fedakarlık yapıp bırakın.Kızlar size birşey danışmak istiyorum.
Ben evleneli 6 sene oldu . Bu sırada bir yıl bir yerde çalıştım. Daha sonra şuan 3,5 senedir de bir yerde çalışıyorum. Martta iki yaşına girecek bir oğlum var.esim de asgari ücretten azıcık fazla olan bi yerde çalışıyor .
Demem o ki benim bebise k validem bakio. Benim işim nedeniyle ve k valide evi uzaklığı sebebiyle evladım bir senedir onlar da kalıo. Biz işten çıktık mı hemen onlara gidiyoruz 6 gibi, 9 gibi geri eve geliyoruz bebegim orda kalıyordu .
K valide 2 ay önce belinden ameliyat oldu bizdeler bebeğim de bizde ve k peder ikisi ben isdeyken bebeğime bakio. Ben gelince ilgileniyorum. Ama bn bu bebisin yanımda olmasına o kadar alıştım ve istiyorum ki işi bırakmayı düşünüyorum .
(K valide hep bizde kalsın diyeceksiniz ama o istemiyor rahat edemezmis iyilesince bebegimide alıp k pederle eski düzene devam yani .)
Benim gibi işi bırakan var mı . Ben yoruldum bu durumdan evladimi kendim büyütmek istiyorum . Bu benim en doğal hakkım..
Eğer işi bırakmaz araba alabilirsek öyle yapacam ins kızlar sağolun çok yıprandım kaç günler gözümün yaşı dinmedi Allah hiç kimseye yaşatmasınSenin durumun çok zor. Bebegin başka evde kalmamalı. Kv baksa da gece sizin yanınızda olmalı. Tek maaşla da geçinmek çok zor. Madem her akşam gidiyorsunuz bebeğinizi de alın sabah biraz uykudan fedakarlık yapıp bırakın.
Kolay kolay uyanmaz uyandığında da oyun oynayıp uyutuyorGece uyanmiyor mu cocuk? O zaman ne yapiyor?
Tsk ederim kirilmadim
Babam yılbaşında para verecek onunla alacaz dıe ddm yada komple borcu kapatıp evde duracam k bakmayın konuma ilginiz için tsk
Tsk ıi aksamlarAllah yardımcınız olsun. İyi akşamlar.
Vicdanim rahat olsa ne üzülürüm ne de çözüm yolu aramaya çıkardım40 yasindayim hala anne babami affetmedim , sizin bebeginize yaptiginiz seyin aynisini bana yaptiklari icin
Kendi anneme de sormustum , size de soruyum , bakamayacaginiz cocugu neden dogurdunuz? Bir hayati boyle mahvederken vicdaniniz rahat mi??
O zaman derdinizi açıkça yazın ki insanlar biraz daha anlayışlı yorum yapsınlar. Ev taksidi, araba taksidi deyince hangi anne bunları ödemek uğruna çocuğuyla ayrı evlerde yaşamayı göze alır diye sorar insanlar doğal olarak.. ilerde çocuk sorduğunda “anne ben neden babaannemle kaldım” diye “araba taksidi vardı oğlum” mu diyeceksiniz?Vicdanim rahat olsa ne üzülürüm ne de çözüm yolu aramaya çıkardım
Bakamama değil konu şükür evladimdan yuk değil bana tamam haksızlık bu biliyorum ama kum kasıtlı bu durumu kabul eder eğer bi derdi olmasa
Kar zarar bilemem ama işini bırakma tek tavsiyem budur ben o yanlışa düştüm yıllar önce çok çok kotuyduKızlar size birşey danışmak istiyorum.
Ben evleneli 6 sene oldu . Bu sırada bir yıl bir yerde çalıştım. Daha sonra şuan 3,5 senedir de bir yerde çalışıyorum. Martta iki yaşına girecek bir oğlum var.esim de asgari ücretten azıcık fazla olan bi yerde çalışıyor .
Demem o ki benim bebise k validem bakio. Benim işim nedeniyle ve k valide evi uzaklığı sebebiyle evladım bir senedir onlar da kalıo. Biz işten çıktık mı hemen onlara gidiyoruz 6 gibi, 9 gibi geri eve geliyoruz bebegim orda kalıyordu .
K valide 2 ay önce belinden ameliyat oldu bizdeler bebeğim de bizde ve k peder ikisi ben isdeyken bebeğime bakio. Ben gelince ilgileniyorum. Ama bn bu bebisin yanımda olmasına o kadar alıştım ve istiyorum ki işi bırakmayı düşünüyorum .
(K valide hep bizde kalsın diyeceksiniz ama o istemiyor rahat edemezmis iyilesince bebegimide alıp k pederle eski düzene devam yani .)
Benim gibi işi bırakan var mı . Ben yoruldum bu durumdan evladimi kendim büyütmek istiyorum . Bu benim en doğal hakkım..
Bu gerçek miBizim bir tanidik var kiz ev hanimi esi calisiyor.bir cocuklari var ve bakici bakiyor.cocugu baba pazartesi bakicinin evine goturuyor,cuma aliyor.kiz calismadigi halde tum hafta cocugu yaninda degil oturuyor.daha dogrusu bol bol geziyor.bazi zamanlar hafta sonu gezmeye gideceklerse hafta sonu da almiyorlar.bu sekilde cocuk 4 yasina geldi.arkadasim duymus cocuk anne babasina sizin eve geldim diye konuşuyormuş.bu konuyu gorunce bu aklima geldi baya uzuldugum bir durumdur.tabi siz boyle degilsiniz yanlis anlamayin.aklima geldigi icin yazdim.maddi durumunuz yeterli degilse nasil isten ayrilacaksiniz zorlanmaz misiniz
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?