En dogal hakkım

Hsklisinizdir neler var neler
Ben de k validem gil de kalmayı düşündüm zaten yada işi bırakmak yoksa çok yoruldum bir senedir neler çektim Allah affetsin beni

Biz zaten beş sene yapmadık ev alalım dıe
Ama kim biirdi extra bi borç olacagini

Lütfen kusura bakmayın, sizi kırmak da değil niyetim. Ama bir çocuk dünyaya getiriliyorsa hiçbir şey ondan önce gelemez. Evi satıp, borçlarınızı kapatamaz mıydınız? Ya da kiraya verip kayınvalidenize yakın taşınamaz mıydınız? Bu kadar sıkışıklıkta araba alabilecek misiniz peki? Onun parasıyla bakıcı mı tutsanız diyorum, uygulanabilir bir fikir mi cevap vermiyorsunuz. Cevap vermek zorunda değilsiniz elbette ama ben de bebeğe üzüldüğüm için düşüncelerimi paylaşmak istedim. Yarın çoçuğunuz babaannesi ile bağ kurup sizi yabancılarsa daha çok üzülürsünüz. Bebeğinizi en yakın zamanda yanınıza almanız dileğiyle.

Tsk ederim kirilmadim
Babam yılbaşında para verecek onunla alacaz dıe ddm yada komple borcu kapatıp evde duracam k bakmayın konuma ilginiz için tsk

Zaten bir seneye kreşe verirsiniz
Bence gerek yok işi bırakmanıza kendi ayaklarınız üstünde durmak varken koca parası nereye kadar

Zaten bir seneye kreşe verirsiniz
Bence gerek yok işi bırakmanıza kendi ayaklarınız üstünde durmak varken koca parası nereye kadar
Ben vardiali çalışıyorum sabah 8 akşam altı
Diğer hafta 1 de başlayıp akşam 11 de bırakıyorum bu da sikinti

Senin durumun çok zor. Bebegin başka evde kalmamalı. Kv baksa da gece sizin yanınızda olmalı. Tek maaşla da geçinmek çok zor. Madem her akşam gidiyorsunuz bebeğinizi de alın sabah biraz uykudan fedakarlık yapıp bırakın.

Eğer işi bırakmaz araba alabilirsek öyle yapacam ins kızlar sağolun çok yıprandım kaç günler gözümün yaşı dinmedi Allah hiç kimseye yaşatmasın
Sanki Allah korusun evladım ölmüş gibi yastaydim

Gece uyanmiyor mu cocuk? O zaman ne yapiyor?

40 yasindayim hala anne babami affetmedim , sizin bebeginize yaptiginiz seyin aynisini bana yaptiklari icin
Kendi anneme de sormustum , size de soruyum , bakamayacaginiz cocugu neden dogurdunuz? Bir hayati boyle mahvederken vicdaniniz rahat mi??

40 yasindayim hala anne babami affetmedim , sizin bebeginize yaptiginiz seyin aynisini bana yaptiklari icin
Kendi anneme de sormustum , size de soruyum , bakamayacaginiz cocugu neden dogurdunuz? Bir hayati boyle mahvederken vicdaniniz rahat mi??
Vicdanim rahat olsa ne üzülürüm ne de çözüm yolu aramaya çıkardım
Bakamama değil konu şükür evladimdan yuk değil bana tamam haksızlık bu biliyorum ama kum kasıtlı bu durumu kabul eder eğer bi derdi olmasa

Yaptiginiz cok yanlis.
O cocuk sizi asla affetmeyecek.
Bana babaannem annelik yapti diyecek.
Yani gidin kv nin evinde yatin cocugu goturmek zor geliyorsa ama ayri kalmayin.
Cok uzucu

O zaman derdinizi açıkça yazın ki insanlar biraz daha anlayışlı yorum yapsınlar. Ev taksidi, araba taksidi deyince hangi anne bunları ödemek uğruna çocuğuyla ayrı evlerde yaşamayı göze alır diye sorar insanlar doğal olarak.. ilerde çocuk sorduğunda “anne ben neden babaannemle kaldım” diye “araba taksidi vardı oğlum” mu diyeceksiniz?

Birçoğumuz iyi kötü borç harç içinde çocuk dünyaya getiriyoruz. Kimimiz işi bırakıyor kimimiz mecburen veya tercihen çalışıyor. Ama hepimiz çocuklarımızla aynı çatı altında yaşıyoruz bir şekilde. Çocuklar gece uyanınca ebeveynlerini çağırıyorlar.

Çocuğunuza süt alacak paranız yoktur anlarım. Ama siz yeni evinizde otururken o çocuğun sizden kilometrelerce ötede yaşamasını anlayamam.

Çözüm diyorsunuz söylüyoruz işte
“Evinizi kiraya verip eşinizin ailesiyle yaşayın veya yakına taşının” Çocuğunuz sizinle yaşamalı.

Bizim bir tanidik var kiz ev hanimi esi calisiyor.bir cocuklari var ve bakici bakiyor.cocugu baba pazartesi bakicinin evine goturuyor,cuma aliyor.kiz calismadigi halde tum hafta cocugu yaninda degil oturuyor.daha dogrusu bol bol geziyor.bazi zamanlar hafta sonu gezmeye gideceklerse hafta sonu da almiyorlar.bu sekilde cocuk 4 yasina geldi.arkadasim duymus cocuk anne babasina sizin eve geldim diye konuşuyormuş.bu konuyu gorunce bu aklima geldi baya uzuldugum bir durumdur.tabi siz boyle degilsiniz yanlis anlamayin.aklima geldigi icin yazdim.maddi durumunuz yeterli degilse nasil isten ayrilacaksiniz zorlanmaz misiniz

Kar/zarar oranını doğru hesaplayamamışsınız. Evladınızda açılan yaralar hiçbir maddi gücün kapatamayacağı cinsten olabilir. Çok yakın bir tanıdığımız çocuğu 6 aylıkken çok ciddi bir kaza geçirdi. Değil çocuğa bakmak, kendi bakıma muhtaç hale geldi. Yıllar geçti çocuk büyüdü, bunun bir tercih olmadığının farkında olmasına rağmen düzeltemedi annesiyle ilişkisini. Hala suçluyor onu. Borç diyorsunuz bu devirde borcu olmayan mı var? Kv nize yakın bir eve kiraya çıkabilirdiniz kendi evinizi kiraya verip. Yada uygunlarsa onlarda kalabilirdiniz. Bu kadar zamandan sonra işi bırakmak yine düşüncesiz bir karar olur. Ya kayınvalidenizde kalın yada yakınına taşının.

Kar zarar bilemem ama işini bırakma tek tavsiyem budur ben o yanlışa düştüm yıllar önce çok çok kotuydu

Bu gerçek mi bakmayacaksa ne demeye doğurmuş . Evlatlık verse cocuga iyilik etmiş olurdu. Gerçekten yazık o yavruya çok üzüldüm.

Konuya gelince Türk insanının ev mezusuna bu kadar anlam yuklemesini gercekten anlamiyorum. Gerekirse evi satin borcu kapatın ama yavrunuzdan bir gun bile ayrı kalmayın. Farkinda misiniz bilmem ama "bu beni de alıştım diyorsunuz" Y avrunuza yabancilasmissiniz. Daha da önemlisi belki yavrunuz size yabancilasmistir. Ayrica sizden önce annesiyle birlikte olmak yasamak onun en dogal ve birincil hakkı.

Ev her zaman alınır, para her zaman kazanılır ama giden zaman, giden anlar geri gelmez. Hele ki anneyle bebek arasında güvenli baglanmanin oluştuğu ilk yıllar. Uzmanlar belli bir döneme kadar anneyle bebegin farklı odalarda kalmasını bile sakıncalı görürken ayrı evler... Allah korusun bebeginizde olusacak manevi bir hasari belki 10 ev parasi verseniz tamir edemeyebilirsiniz deger mi?

Ağır olduysa kusura bakmayın ama bir an önce sarsilin ve kaybolan zamani telafi edip toparlayın..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…