Vicdanim rahat olsa ne üzülürüm ne de çözüm yolu aramaya çıkardım
Bakamama değil konu şükür evladimdan yuk değil bana tamam haksızlık bu biliyorum ama kum kasıtlı bu durumu kabul eder eğer bi derdi olmasa
Ağır değil haklısınızBu gerçek mibakmayacaksa ne demeye doğurmuş . Evlatlık verse cocuga iyilik etmiş olurdu. Gerçekten yazık o yavruya çok üzüldüm.
Konuya gelince Türk insanının ev mezusuna bu kadar anlam yuklemesini gercekten anlamiyorum. Gerekirse evi satin borcu kapatın ama yavrunuzdan bir gun bile ayrı kalmayın. Farkinda misiniz bilmem ama "bu beni de alıştım diyorsunuz" Y avrunuza yabancilasmissiniz. Daha da önemlisi belki yavrunuz size yabancilasmistir. Ayrica sizden önce annesiyle birlikte olmak yasamak onun en dogal ve birincil hakkı.
Ev her zaman alınır, para her zaman kazanılır ama giden zaman, giden anlar geri gelmez. Hele ki anneyle bebek arasında güvenli baglanmanin oluştuğu ilk yıllar. Uzmanlar belli bir döneme kadar anneyle bebegin farklı odalarda kalmasını bile sakıncalı görürken ayrı evler... Allah korusun bebeginizde olusacak manevi bir hasari belki 10 ev parasi verseniz tamir edemeyebilirsiniz deger mi?
Ağır olduysa kusura bakmayın ama bir an önce sarsilin ve kaybolan zamani telafi edip toparlayın..
Bak benim tepemin tasini artırma kk falan dinlemem ne şovu be insan gibi konu açtık sorduk herhalde bizde meraklı değiliz bu duruma belli ki şovları ıi bilen birisiniz. Ama yemezler. Ben keyfimden bu durumdayim dimiAğlamak falan sizin vicdan rahatlatma yönteminiz olabilir. Lakin bunun o çocuğa faydası yok.
Borcunuz çoksa yeni ev, araba almak ne oluyor? Bunun mantığı ne? Besbelli ki çocuk sizin önceliğiniz değil. Kendi kendinizi kandırmayın. Çözüm arayan insan ev, araba alacağı parayla borcunu öder, çocuğunu başkasının evine bırakıncaya kadar. Çocuğu olanların hepsinin evi, arabası mı var? Daha hala 1 sene geçsin de arabanızı da alınmış, ölme eşeğim ölme. Bırakın Allah aşkına ya.
Sizin gibi bir aile biliyorum. Çocuğu sağlık problemlerinden dolayı bakım evinde yaşıyordu. Aile çocuğu çook nadir görmeye geliyordu. İşte senede 2 kere falan. Anasına ne zaman sorsan güya çocuğun hasretinden ölüyor, ağlamalar, çocuğu aslında ne kadar sevdiğini söylemeler.... Çocuğu görmeye gelmez, neymiş, arabası yokmuş, işi yokmuş, parası yokmuş. Sizin gibi, bahaneler gırla... Bu sırada başka çocuğa hamile kalmayı bildiler tabii. Hani nasıl sizin borç gırtlakta deyip ev araba almanız gibi saçma sapan şeyler.
Bu çocuk 4 yaşında öldü. 4 yıl gencecik anası babası olduğu halde öksüz yetim büyüdü. Ailesi çeksin şimdi ömür boyu vicdan azabını. Sıra bir türlü bu çocuğa analık yapmaya gelmedi, hayatta başka öncelikleri vardı. Aynı sizin gibi. Anası en son facebookta oğlunun fotoğraflarını soruyordu milletten, hani kendisinde birkaç tane var, başkasında varsa bari kendisine versinler ölen evladının diye.
Bahaneleriniz de siz de hiç ama hiç inandırıcı değilsiniz. Ağlıyorum ölüyorum diye şov yapın, vicdan rahtalatın anca.
Bak benim tepemin tasini artırma kk falan dinlemem ne şovu be insan gibi konu açtık sorduk herhalde bizde meraklı değiliz bu duruma belli ki şovları ıi bilen birisiniz. Ama yemezler. Ben keyfimden bu durumdayim dimi
Beni ve evladımı ne kadar biliyorsun acaba yada hayatimizi ..
Haddinizi bilin
Tamam haklı diğer yazanlar ama siz bana şov diemezsiniz. Ben burda kime ne şovu yapacam.. yüzünü bile bilmedigim insanlara mı. Zaten derdim bana yetio bi de senin gibiler meydanda at kosturuyor yazikkk
K bakmayın ben durumu anlattım sagolsun önerisi olanlar yazdı da peki siz benim yazdiklarimi zerre okumammissinizBakamayacaksınız doğurmayın
Mesela çalışmanıZda değil
Bizde çalıştık
Ama çalışıyoruz diye parayı önceliklerimizin önüne koymadık analığımızı aile birliğimizi bu şekilde suistimal etmedik ....
İcap ettiğinde çalışma hayatını bırakıp çocuğumuZu seçmeyi de bildik....
Belli belli bildiğiniz masaallah artık nerde eğitim aldıysanız şov içinSizin tepeniz atsa ne olur allah aşkına ya... burda adam korkuttuğunuzu mu sanıyorsunuz... :)
Ben sizin gibileri de bu şovları da çook iyi biliyorum evet.
Kendi beceriksizliğinizi hatalarınızı söylediğimizde de eşim izin vermiyor eşim kabul etmiyorK bakmayın ben durumu anlattım sagolsun önerisi olanlar yazdı da peki siz benim yazdiklarimi zerre okumammissiniz
Ben getirip goturemem çünkü evler çok uzak arası
Bakıcı asla tanımadığım insan
Borç olmasa zaten şuan evdeydim
Araba dememin sebebi cocugumu getirip götürmek için almak birikime belki kısmet olursa yakında da alabiliriz
Evi kıra vermiyor esim bunu düşündük önce den
canım sen gaza gelme. ekonomik durumunuzda o çocuğun geleceği için çok önemli. işten ayrılma. ve sakın çocuğu kreşe vermek gibi bir hata yapma. saolsun babanesi bakiyor zaten. sen evini kiraya ver ve babaneye yakın bir ev tut. bu şekilde hem çocuk bu zamana kadar aliştigi babanesindende ayrilmamiş olur. hemde sizle birlikte olur.Kızlar size birşey danışmak istiyorum.
Ben evleneli 6 sene oldu . Bu sırada bir yıl bir yerde çalıştım. Daha sonra şuan 3,5 senedir de bir yerde çalışıyorum. Martta iki yaşına girecek bir oğlum var.esim de asgari ücretten azıcık fazla olan bi yerde çalışıyor .
Demem o ki benim bebise k validem bakio. Benim işim nedeniyle ve k valide evi uzaklığı sebebiyle evladım bir senedir onlar da kalıo. Biz işten çıktık mı hemen onlara gidiyoruz 6 gibi, 9 gibi geri eve geliyoruz bebegim orda kalıyordu .
K valide 2 ay önce belinden ameliyat oldu bizdeler bebeğim de bizde ve k peder ikisi ben isdeyken bebeğime bakio. Ben gelince ilgileniyorum. Ama bn bu bebisin yanımda olmasına o kadar alıştım ve istiyorum ki işi bırakmayı düşünüyorum .
(K valide hep bizde kalsın diyeceksiniz ama o istemiyor rahat edemezmis iyilesince bebegimide alıp k pederle eski düzene devam yani .)
Benim gibi işi bırakan var mı . Ben yoruldum bu durumdan evladimi kendim büyütmek istiyorum . Bu benim en doğal hakkım..
Hiçbir yanlış ana baba kuzusu olan bir yavrunun ayrı çatı altında büyümesine seyirci kalıp, çalışma saatleri bile bozuk bir işte çalışmasından daha yanlış degildir.Kariyerin varsa bırakma işini.Kar zarar bilemem ama işini bırakma tek tavsiyem budur ben o yanlışa düştüm yıllar önce çok çok kotuydu
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?