En dogal hakkım

Ağlamak falan sizin vicdan rahatlatma yönteminiz olabilir. Lakin bunun o çocuğa faydası yok.

Borcunuz çoksa yeni ev, araba almak ne oluyor? Bunun mantığı ne? Besbelli ki çocuk sizin önceliğiniz değil. Kendi kendinizi kandırmayın. Çözüm arayan insan ev, araba alacağı parayla borcunu öder, çocuğunu başkasının evine bırakıncaya kadar. Çocuğu olanların hepsinin evi, arabası mı var? Daha hala 1 sene geçsin de arabanızı da alınmış, ölme eşeğim ölme. Bırakın Allah aşkına ya.

Sizin gibi bir aile biliyorum. Çocuğu sağlık problemlerinden dolayı bakım evinde yaşıyordu. Aile çocuğu çook nadir görmeye geliyordu. İşte senede 2 kere falan. Anasına ne zaman sorsan güya çocuğun hasretinden ölüyor, ağlamalar, çocuğu aslında ne kadar sevdiğini söylemeler.... Çocuğu görmeye gelmez, neymiş, arabası yokmuş, işi yokmuş, parası yokmuş. Sizin gibi, bahaneler gırla... Bu sırada başka çocuğa hamile kalmayı bildiler tabii. Hani nasıl sizin borç gırtlakta deyip ev araba almanız gibi saçma sapan şeyler.
Bu çocuk 4 yaşında öldü. 4 yıl gencecik anası babası olduğu halde öksüz yetim büyüdü. Ailesi çeksin şimdi ömür boyu vicdan azabını. Sıra bir türlü bu çocuğa analık yapmaya gelmedi, hayatta başka öncelikleri vardı. Aynı sizin gibi. Anası en son facebookta oğlunun fotoğraflarını soruyordu milletten, hani kendisinde birkaç tane var, başkasında varsa bari kendisine versinler ölen evladının diye.

Bahaneleriniz de siz de hiç ama hiç inandırıcı değilsiniz. Ağlıyorum ölüyorum diye şov yapın, vicdan rahtalatın anca.

Ağır değil haklısınız
Eşime ddm anne lerde kalalım dıe yazın annenler evlerine gitmek istediğinde dıe gülüp geçio tamam elin evi ama evlat için değer
Yada araba alalım birikmişe bebegimizi getirip götürelim ddm bakalım vs dio
Beni zora koşan bi taraftan da esim gibi

Bakamayacaksınız doğurmayın
Mesela çalışmanıZda değil

Bizde çalıştık
Ama çalışıyoruz diye parayı önceliklerimizin önüne koymadık analığımızı aile birliğimizi bu şekilde suistimal etmedik ....
İcap ettiğinde çalışma hayatını bırakıp çocuğumuZu seçmeyi de bildik....

Bak benim tepemin tasini artırma kk falan dinlemem ne şovu be insan gibi konu açtık sorduk herhalde bizde meraklı değiliz bu duruma belli ki şovları ıi bilen birisiniz. Ama yemezler. Ben keyfimden bu durumdayim dimi
Beni ve evladımı ne kadar biliyorsun acaba yada hayatimizi ..
Haddinizi bilin
Tamam haklı diğer yazanlar ama siz bana şov diemezsiniz. Ben burda kime ne şovu yapacam.. yüzünü bile bilmedigim insanlara mı. Zaten derdim bana yetio bi de senin gibiler meydanda at kosturuyor yazikkk

Sizin tepeniz atsa ne olur allah aşkına ya... burda adam korkuttuğunuzu mu sanıyorsunuz... :)
Ben sizin gibileri de bu şovları da çook iyi biliyorum evet.

K bakmayın ben durumu anlattım sagolsun önerisi olanlar yazdı da peki siz benim yazdiklarimi zerre okumammissiniz
Ben getirip goturemem çünkü evler çok uzak arası
Bakıcı asla tanımadığım insan
Borç olmasa zaten şuan evdeydim
Araba dememin sebebi cocugumu getirip götürmek için almak birikime belki kısmet olursa yakında da alabiliriz
Evi kıra vermiyor esim bunu düşündük önce den

Sizin tepeniz atsa ne olur allah aşkına ya... burda adam korkuttuğunuzu mu sanıyorsunuz... :)
Ben sizin gibileri de bu şovları da çook iyi biliyorum evet.
Belli belli bildiğiniz masaallah artık nerde eğitim aldıysanız şov için
Bu arada amaç korkutmak değil sadece kizginligimi belli etmekti

Eşime bu durumun normal gelmeside kız kardeşi yüzünden 12 yaşına kadar gorumcemin oğluda k validemlerde kalmis onlar bAkmış

Kendi beceriksizliğinizi hatalarınızı söylediğimizde de eşim izin vermiyor eşim kabul etmiyor
Bahane bahane bahaneee

Çocuğunuzu yetiştireceğiniz hayat şekli üzerinde bile söz hakkınız yokken
Çalıştığınızın ne hayrı olacak

Eşiniz çocuğa soğuk, hiç bir çözüme yanaşmamış, siz de pek ısrarcı değilsiniz gibi görünüyor yazdıklarınızdan.
Neredeyse hiçbir haklı sebep olamaz bu devirde çocukla ayrı yaşamak için.
Kendinizi haklı çıkarmaya çalışmayın. Yazık o minicik bebeğe. Anne baba kokusu olmadan büyüyüyor. İleride ya sizden uzak olacak ya da size bağımlı olacak. Sağlıklı bir bağlanma beklemeyin bu durumdan.
Ne yapın ne edin çocuğunuzla birlikte yaşayın. Bu günler geri gelmez.

tamam vurmayin öldü konu sahibi bazen hafta ici bir kac gece birakmak zorunda kalsanizda genel olarak cocuklarda ev kavraminin karismasina izin vermemeniz gerekiyor.. herkes buna takilmis normal olarak ben ise farkli bir konuya takildim.. esiniz asgari ucretten biraz fazla aliyor, ev borcu haricinde borcunuz da var ama esiniz normalde bunu odeyebiliyor oyle mi? Neyle yasiyorsunuz siz yahu? Ben gercekten bizim milletteki ev sahibi olma askini anlamiyorum arkadas ya, sosyolojik olarak incelenmeli bu ev, araba saplantisi..

Bu konuya ne yazılır bilmiyorum. Çocuğumdan ilk defa doğuma giderken ayrı kaldım. Kızıma eltim bakacaktı amcasıyla gidecekti, babasının iş yerine götürdüm. 4 yaşına girmesine 2.5 ay vardı. İki gece ayrı kalacaktık ama onu oraya bırakışımı asla unutmam. O bakışı, gülümsemesine rağmen ayrılma korkusu, sesinin titreyişi. "Anne hastaneden yarın geliceksin değil mi," bir soru değil, geri döneceğimi bilme onaylanma arzusuydu. Akşam yengesiyle geldi, sabah doğumdan çıktığımda oradaydı. Kardeşinin ardından beni odaya gönderirlerken aklımda sadece kızım vardı. Ne hissetti kardeşini görünce, beni göremeyince korktu mu? Nitekim tahmin ettiğim gibi de oldu. Odaya girer girmez gözüm ilk kızımı aradı, yüzünde dehşete kapılmış bir ifade vardı. O gün hiç yanıma yaklaşmadı. Sanki bir yabancıymışım gibi bakıp durdu. Yerimden kıpırdayamadığım halde gel anneciğim yanıma yat, öpeyim çok özledim dememe rağmen sadece öpmeme izin verdi, öpmedi. Sanırım artık annesi olmadığımı düşündü. Akşama doğru gittiler. Fakat o gün dişlerimi birbirine vurdıracak kadar fiziksel acı çekmeme rağmen kızımın o yabancıya bakar gibi bakışlarından daha beter bir acı hissetmedim. Sezeryanlı olduğum halde geceleri aldım koynumda yatırdım. Gecelerce annemi istiyorum diye ağladı uykusunda. Sarıldım buradayım dedim, itti yine annemi istiyorum dedi. Her gece 10 dakikada bir uyanıp yanında olduğumu idrak edene kadar sayıklayıp durdu. Dikişlerime mi tekme atmadı, uyku sersemi elleriyle yüzüme mi vurmadı... 4 yaşındaki çocuk annesini kaybetme/paylaşma duygusu ile bu denli sarsıldıysa sizin çocuğunuzu düşünemiyorum.

canım sen gaza gelme. ekonomik durumunuzda o çocuğun geleceği için çok önemli. işten ayrılma. ve sakın çocuğu kreşe vermek gibi bir hata yapma. saolsun babanesi bakiyor zaten. sen evini kiraya ver ve babaneye yakın bir ev tut. bu şekilde hem çocuk bu zamana kadar aliştigi babanesindende ayrilmamiş olur. hemde sizle birlikte olur.

Kimin için çalıyorsunuz oğlunuz için ama oğlunuz babaannede kalıyor ve çok küçük bence ev taşısaydınız keşke ya da sabah erkenden götürseydiniz yani kalmak arada olabilir tabi ki ama sürekli zor olur küçük çocuğa

Eşiniz ne yapıp ne edip güzel bir iş bulmalıydı ve çocugunuza da siz bakmalıydınız. Ya da yanınızda kalmalıydı bebeginiz bir şekilde hallederek. Büyükanne büyükbabalar bir şekilde onlara bakar ama yanınızda olmadıktan yetiştirmedikten sonra, adam akıllı paylaşım olmadıktan sonra da o çocuktan ne bekleyeceksiniz.

En kötü evi yakında tutup geceyi bebeginize geçirebilirdiniz

Şu an bende düşünüyorum da, benim annem de haftada 2 3 babaanneme gelir beni görür giderdi ama ben doyamazdım.ne zaman bilinçlendim, aklım başıma geldi o zaman sogudum, uzaklaştım. Şimdi özlemiyorum bile, konuşsam bile gerisi gelmiyor. AA bir insan nasıl annesini özlemez, annedir görüş diyorlar ama anne olunca anladım, benim istedigim Meger, hasta isem yanımda olması, benim yemegimle, kahvaltımla okulumla, kıyafetimle, veli toplantım vs. İle babaannemin degil onun ilgilenmesini istememmiş. Ve sittin sene geçse içimdeki buz bu sebepten sogumaz eminim. Çünkü Kendimi çok dışlanmış hissettirdi bana. Siz de gerçekten anne olun bebeginize. Nerden dönerseniz kardır

Son düzenleme:
Kar zarar bilemem ama işini bırakma tek tavsiyem budur ben o yanlışa düştüm yıllar önce çok çok kotuydu
Hiçbir yanlış ana baba kuzusu olan bir yavrunun ayrı çatı altında büyümesine seyirci kalıp, çalışma saatleri bile bozuk bir işte çalışmasından daha yanlış degildir.Kariyerin varsa bırakma işini.

Başta nasıl kabul ettiniz işten cıkınca 9 a kadar niye orda kalğyorsunuz 6 da evladınızğda alın gidin evinize bende çalışan anneyim sabahın 7 lerinde evladımğ bırakıp 5/6 da alıyordum yapacak birşey yok. Kv olsa sürekli olarak onun başkasının evinde uyumasına izin vermizdim

Para pul ev araba bunlar size ait bile değil. Giderken hicbirsey götürmeyeceksiniz. Bu pencereden bakarsak cocukta size Allah'ın emaneti,onunda sahibi degilsiniz yani anne babasisiniz ama uzerinde malesef bazi haklarınız yok
Bunlardan birtanesi de ona bu sekilde bir durumu yasatmaniz..
Yarin birgün o cocuk ne düşünecek? Hic düşündünüz mü anneannesine anne diyen cocuklar var..
Kötü dimi? Bence kötü. Ya isi bırakın ya da yakın bir yerden ev kiralayin böyle iş olmaz cocuk en cok anne babaya ihtiyac duyar

Ben sizin esinize cok kizdim. Ne demek evi kiraya vermek istemiyorum. Esiniz duyarsiz olabilir ama siz onun annesisiniz.
Onun size cok ihtiyaci var emin olun.
Cocugu ya krese gonderin yada yakin bi yerden ev kiralayin.
Kararli olun. Esinize sozunuzu gecirin. Gorumceniz hata yapti diye sizin o hatayi devam ettirmeniz gerekmiyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…