En dogal hakkım

Kv yakin bir yerden ev tutmalisin tek cozumu bu. Aksam bebegi alip sabah birakirsin. Ben oyle yaptim annemin sokagindan ev tuttum nasip olup bebek dogarsa sabah birakirim yada annem bana gelir bakar. Aksamda alirim yada annem gider. Esinin aldigi ucret yuksek degilken isten cikmayi dusunemezsin cocuk biraz buyudugunde tekrsr is bulman zor olur. Cocugun ihtiyacini maddiyat yuzunden karsilayamazsan da bu sefernyine uzuleceksin. Ama mutlaka gece cocugun yaninda olsun. Anne baba sevgisi gormeden buyumesin.

Size kendimden örnek veriyim. Aylik güzel bir kazancim ve iyi bir isim var.Ailelerden uzak bir şehirde yasiyoruz. Su an ucretsiz izindeyim. uzretsiz izin bitimi oglum iki yasinda olacagi icin krese baslatmak istemiyorum. Krese başlama yaşına gelene kadar da annenler gelip bakicak. Ancak ev ev üstüne de olmaz diye Oturduğum sitede hemen yan binada esyali ev buldum ve bir daha bu sekilde ev bulamam diye kiraladim ve yazdan bu yana bos eve kira ödüyorum. Annemler geldiginde orada kalsin diye.Bizim ev de kira.

Bu surecte kenarda üç beş bisey vardı hepsi bitiyor. Tek esimin maaşıyla kıt kanaat geciniyoruz. Her ay kredi kartı ful doluyor. Kendime tek bir cöp bile alamiyorum. Esim de aynı şekilde. Sirf oglumun altin cagi olan erken cocukluk donemi verimli guzel gecsin diye. Tabi Yavrumuzun ihtiyaçlarını çok sukur karşılıyoruz yanlis anlasilmasin.

Tabi esim basta ucretsiz izne ayrilmami hiç istemedi. kiralik evi de istemedi.Çünkü çok rahat sekilde yasiyordu. Hatta arabayi yenilemek istiyordu. Ama ben dinlemedim.rest çektim. Eger cocuguma kendim bakacagim, onunla birlikte olacagim bu sureci ve firsati kacirirsam omrum boyunca onu affetmeyecegimi suclayacagimi, basinin etini yiyip surekli gundeme getirecegimi soyledim. Bilir yaparım da. Ömrünü yiyeceğini bilir.

Şimdiyse oglumun mutluluğunu, onun gelişimini gördükçe esim de destekliyor iyi ki izne ayrilmissin diyor. Demem o ki eşiniz baba, babalar anneler gibi olmuyor onlar yaşamadan anlamıyor, is sizde bitiyor.

çocunuzdan ayrı olmanıza kalbim sıkıştı
nasıl özlüyorsunuz kim bilir o size sizin konuza nasıl hasrettir ,
siz onlara yakın biryere taşınsanız yada onlar size yakın taşınsa ,
bir an önce çözüm bulurusnuz inşallahh

kendi çocuğunuzdan bu bebiş olarak bahsetmeniz çok ilgin. sanki komşunun evcil hayvanına alışmış gibi bahsediyorsunuz. çocuğu siz doğurmuşsunuz ama anne değilsiniz sanki. gerçekten ok garipsedim. kayınvalide yakınına taşının ve sorumluluk alın derim.

Ben konunun dinamiğini çözdüm sanırım. Konu sahibinin eşinin ailesinde böyle bir gelenek var. Doğan çocuklara onlar bakıyor yatılı. Konu sahibinin eşi babalık yapmayı bilmiyor, çocuğa zaten uzak. Misafirlikten misafirliğe görüyor.

Konu sahibi eşinin ve ailesinin bu tutumu karşısında pasif kalmış. Kreş diyene yaşı küçük, bakıcı diyene ayy hayatta olmaz, yakına taşının diyene de yok eşim istemiyor diyor. En tahammül edemediğim insan davranışı. Bir konuyu çok dert ediyor gibi görünüp aklı selim çözüm yollarının her birine bahanesi olan insan.

Eş istemiyor diye ayrı evlerde yaşanıyor, kaynana istemiyor diye kendi evine dönüyor ama tek lafı geçmesi gereken kişi olan “anne” sessizce bir köşede izleyip sonra da EN DOĞAL HAKKIM diye ağlıyor. Kendi çocuğundan “bir süredir birlikteyiz ben çok alıştım bu bebişe” diye bahsediyor.

Konu sahibi kendine gelsin artık. Bu konu aşırı derecede sinirimi bozduğu için başka yorum yapmıcam.

KV yakin olmuyayim diye uzagindan ev almissin ama simdi evladinla beraber degilsin.bir sene daha ayri kalma isi birak cocuguna kendin bak olmassa kv nin evinde yasayin beraber.

Siz mi,ben mi?
Yazıp yazıp siliyorum.
Konu sahibi sevde_ adlı kullanıcıya;
'tepemin tasını attırma' demişsiniz ya,
keşke bu tavrı kocanıza da gösterebilseniz.

Ben vardiali çalışıyorum sabah 8 akşam altı
Diğer hafta 1 de başlayıp akşam 11 de bırakıyorum bu da sikinti
Yani bir hafta akşamları giderseniz görüyorsunuz diğer hafta hiç görmüyorsunuz çocuğunuzu.

Bence de hak ile ilgili değil bu durum. Tek maaşla geçinebilecek misiniz bence soru bu.

Siz mi,ben mi?
Yazıp yazıp siliyorum.
Konu sahibi sevde_ adlı kullanıcıya;
'tepemin tasını attırma' demişsiniz ya,
keşke bu tavrı kocanıza da gösterebilseniz.
Aslında bir erken cocukluk uzmanı olarak konu sahibinin çocuğundan bu şekilde ayrı kalmasının çocuğun uzerinde nasıl bir etki etki birakabilceginden biraz bahsetseniz güzel olur. Belki bilmiyordur.

Aslında bir erken cocukluk uzmanı olarak konu sahibinin çocuğundan bu şekilde ayrı kalmasının çocuğun uzerinde nasıl bir etki etki birakabilceginden biraz bahsetseniz güzel olur. Belki bilmiyordur.
kesinlikle derin sularda lutfen yazin ki konu sahibi kendine gelsin birazda olsa her cozume bahanesi var kedi yavrusu gibi birakilir mi bir bebek ya ha ekmek alicak para olmaz o zaman tamam ama bu tamamen bahaneymis bak isin rengi degismeye basladi esi istemiyormusta laf anca neyse cok sinirlerim bozuldu bencede bahsetsin hatta ornek verme imkani varsa verse cok guzel olur belki gozu biraz açılır

Ne kadar kibarsınız.
Konu sahibinin ve eşinin, bu konuda bilgi sahibi olmadığı çok belli aslında.
0-2 yaş arasında çoçuğun annesiyle,sonra da babasıyla olan ilişkisi tüm kişiliğini ve hayatını etkileyecek kadar önemli ve belirleyicidir.
Bebek, bu dönemde ihtiyaçlarını (beslenme,bakım,fiziksel temas,sevgi,güven) ağlayarak ifade eder,anne veya temel bakım veren onun bu ihtiyaçlarını olumlu bir tavırla karşıladıkça gelişir ve büyür.

Yetimhanelerde bakılan ve tüm fiziksel ihtiyaçları karşılandığı halde, duygusal ihtiyaçları yeterince karşılanmadığı için büyüyemeyen hatta hayatını kaybeden bebekler olduğu araştırmalarla sabittir.
Merak edenler Web'e 'Romanya'daki yetimhaneler' yazıp araştırabilirler.
Kısacası çocukların karnını doyurup, altını temizlemek yetmiyor onların büyüyüp gelişmesi için.

Çocukluk travmaları hakkında yazılmış en önemli kitaplardan biri olan 'Köpek Gibi Büyütülmüş Çocuk' adlı gerçek olayları aktaran kitapta,özellikle 0-1 yaş arasında beyin sapının gelişiminde, annenin veya temel bakım verenin tavrının ve çoçuğa yaklaşımının önemi anlatılır.
Beyin gelişimindeki aksaklık veya gerilik ilerdeki tüm hayatımızı etkiler.

0-2 yaş arasında güvenli bağlanmanın oluşabilmesi için bebeğe mümkünse annesi bakım vermeli.
Güvenli bağlanma, çocuk için hayati bir ihtiyaç.
Anne çalışıyorsa,çocuk mümkün mertebe,
kendi evinde,tanıdığı,bildiği ortamda bakılmalıdır.
Anne, işten eve geldikten sonra, ilk iş olarak, çoçuğun ihtiyaç duyduğu ilgi,sevgi ve fiziksel teması sağlamalıdır.

Konu sahibinin durumunda olduğu gibi çocuk,aile büyüklerinin evinde bakılıyorsa,
günün kalanını mutlaka anne-babasıyla birlikte geçirmeli.
Çoçuğun sadece hafta sonunda evine geldiği durumlarda, ne yazık ki çocukla anne-baba arasında duygusal bir kopukluk olması muhtemeldir.
Çocuk ebeveynleri ile o sevgi ve güven bağını bir türlü kuramaz, çünkü bunu nasıl yapacağını öğrenememiştir.
Bu tip çocukların güvensiz,tedirgin,içe kapanık,duygularını tanıma ve ifade etmekte ve başkalarının duygularına empati göstermekte güçlük gibi sorunlar yaşaması hiç şaşırtıcı olmayacaktır.

Son söz olarak hamile veya yeni anne olmuş genç üyelere söylemek istediğim bir şey var.
Evimize yeni bir eşya aldığımızda düzgün çalışsın,aman bozulmasın diye kullanma kılavuzunu okuyoruz değil mi?

Çocuklarımızın evdeki eşya kadar değeri yok mu ki;
İnsan; çocuk sahibi olmaya karar verdiğinde:
Bebek nasıl doğar?
Nasıl büyütülür?
Fiziksel ve duygusal ihtiyaçları nedir?
Nasıl karşılanır?
Karşılanmadığında ne olur?
Sorularının cevabını merak etmez, aramaz, bulmaz?
Ben de bunu merak ediyorum.

Yahu onlar da azcık sabrediversinler , yazık günah yavrucağa, torunları için biraz katlanıversinler , hiç kolay değil onlar için de ama en azından bebiş için karşılıklı fedakarlık yapmak gerek, rica ettiniz mi , konuştunuz mu hiç

Bakiciya guvenemiyorun hiç yapamam

neden

yani çocuğu nerede ise hiç görmeyeceğim ama bakıcı bakmasın ısrarınız

yazmışsınız bir hafta 8-18 bir gafta 13-23 çalışıyorum diye

13 te işe gittiğiniz hafta çocuğu ne zaman gördünüz

gece oldu eve geldi yattınız sabah kalkıp mı gittiniz

yani şartlar zor diyelim hadi de o zaman siz kv de kalsaydınız

yani akşam git çocukla oyna 9 oldu evimize geçelim yeni evli modunda

bunu yaşarken insan hiç mi düşünmez bir yerde hata var galiba diye

oğluma bakıcı baktı, kv dem de aynı şehirde oğlum 8 yaşında ve kv de bir gece dahi kalmadı

çocuğun yeri ana babasının yanıdır hele de sizinki daha çok küçük

pratik çözüm kvyi bu kışı sizde geçirmeye ikna edin olmuyorsa siz gidin onda kalın

arabanız olursa da asla bırakmayın çocuğu kv evinde her gün getirip götürün gerekirse 1 saat erken kalkıp bir saat geç yatsın ama anası babası ile yaşasın

Heralde siz aciklasaniz güzel olur derken emrivaki gibi algılandı evet algilanmaya da müsait bi şekilde yazmışım ama niyetim oyle degildi k.bakmayın. bilgiler için tesekurler.

Çocuğunuzla aranızdaki bağ zaten kırılmış. Başkasınınkini sever gibi 2 - 3 saat görüp nasıl bıraktınız? Bir de tutup hakkım değil mi bakmak diyorsunuz. Pes. Asıl o çocuğun hakkı annesiyle, babasıyla olmak. Sizin yüzünüzden ileride problem yaşayacak. Anlamıyor sanıyorsanız çok yanılıyorsunuz. Bakamayacağınız çocukları doğurmayın.

Heralde siz aciklasaniz güzel olur derken emrivaki gibi algılandı evet algilanmaya da müsait bi şekilde yazmışım ama niyetim oyle degildi k.bakmayın. bilgiler için tesekurler.
Hayır,hayır,şahsım için emrivaki olarak algılamadım.
Tersine görüşlerime değer verip, konu sahibi için yardım istemenize memnun oldum.
Konu sahibi için 'belki bilmiyordur' yazmanız hoşuma gitti,kibarca ifade etmişsiniz,
ona vurgu yapmak istemiştim,
anlaşılan kendimi doğru ifade edememişim,
yanlış ifadem için özür diliyorum sizden.

Burada fedakarlık edecek olan kaynananız
Ya birlikte yaşayacaksınız
Ya evleri yakına tasiyacaksiniz

A Aden42 bizim de yüklü bir borcumuz var ve geçimimizde öncelik kazandigimizparayi borçlara harciyoruz.kalanini ev giderleri ve çocuklara harciyoruz.bu kış kendime mont alamadım mesela oysa montum yok ve çok ihtiyacim var.calisabilirim ama çocuklarımı bakıcıya versem maaşım bakıcıya gider.cocuklarimi anneme bırakabilirim ama annem 1 saat uzaklıkta yaşıyor.sahane ötesi bakar çocuklarıma ama çocuklarım benim için herşeyden önemli.yani eğer borçları düzenli ödeyemezsek çok sıkıntı çekeriz belki yiyecek bile zorlanıriz lakin aç kalicaksam çocuklarımla kalayım onların iyiliği için deyip ayrı kalamam çünku çok küçükler henüz .siz de ya işi bırakın ya kayınvalidenizle yaşayın.cidden simdşzor gelmiyor gibi görünse de ilerde bunun kotusonuclarini yaşayabilirsiniz.
Şu an size çok ihtiyacı var çocuğunuzun.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…