Size kendimden örnek veriyim. Aylik güzel bir kazancim ve iyi bir isim var.Ailelerden uzak bir şehirde yasiyoruz. Su an ucretsiz izindeyim. uzretsiz izin bitimi oglum iki yasinda olacagi icin krese baslatmak istemiyorum. Krese başlama yaşına gelene kadar da annenler gelip bakicak. Ancak ev ev üstüne de olmaz diye Oturduğum sitede hemen yan binada esyali ev buldum ve bir daha bu sekilde ev bulamam diye kiraladim ve yazdan bu yana bos eve kira ödüyorum. Annemler geldiginde orada kalsin diye.Bizim ev de kira.Ağır değil haklısınız
Eşime ddm anne lerde kalalım dıe yazın annenler evlerine gitmek istediğinde dıe gülüp geçio tamam elin evi ama evlat için değer
Yada araba alalım birikmişe bebegimizi getirip götürelim ddm bakalım vs dio
Beni zora koşan bi taraftan da esim gibi
Siz mi,ben mi?Ben konunun dinamiğini çözdüm sanırım. Konu sahibinin eşinin ailesinde böyle bir gelenek var. Doğan çocuklara onlar bakıyor yatılı. Konu sahibinin eşi babalık yapmayı bilmiyor, çocuğa zaten uzak. Misafirlikten misafirliğe görüyor.
Konu sahibi eşinin ve ailesinin bu tutumu karşısında pasif kalmış. Kreş diyene yaşı küçük, bakıcı diyene ayy hayatta olmaz, yakına taşının diyene de yok eşim istemiyor diyor. En tahammül edemediğim insan davranışı. Bir konuyu çok dert ediyor gibi görünüp aklı selim çözüm yollarının her birine bahanesi olan insan.
Eş istemiyor diye ayrı evlerde yaşanıyor, kaynana istemiyor diye kendi evine dönüyor ama tek lafı geçmesi gereken kişi olan “anne” sessizce bir köşede izleyip sonra da EN DOĞAL HAKKIM diye ağlıyor. Kendi çocuğundan “bir süredir birlikteyiz ben çok alıştım bu bebişe” diye bahsediyor.
Konu sahibi kendine gelsin artık. Bu konu aşırı derecede sinirimi bozduğu için başka yorum yapmıcam.
Yani bir hafta akşamları giderseniz görüyorsunuz diğer hafta hiç görmüyorsunuz çocuğunuzu.Ben vardiali çalışıyorum sabah 8 akşam altı
Diğer hafta 1 de başlayıp akşam 11 de bırakıyorum bu da sikinti
Aslında bir erken cocukluk uzmanı olarak konu sahibinin çocuğundan bu şekilde ayrı kalmasının çocuğun uzerinde nasıl bir etki etki birakabilceginden biraz bahsetseniz güzel olur. Belki bilmiyordur.Siz mi,ben mi?
Yazıp yazıp siliyorum.
Konu sahibisevde_ adlı kullanıcıya;
'tepemin tasını attırma' demişsiniz ya,
keşke bu tavrı kocanıza da gösterebilseniz.
kesinlikleAslında bir erken cocukluk uzmanı olarak konu sahibinin çocuğundan bu şekilde ayrı kalmasının çocuğun uzerinde nasıl bir etki etki birakabilceginden biraz bahsetseniz güzel olur. Belki bilmiyordur.
Ne kadar kibarsınız.Aslında bir erken cocukluk uzmanı olarak konu sahibinin çocuğundan bu şekilde ayrı kalmasının çocuğun uzerinde nasıl bir etki etki birakabilceginden biraz bahsetseniz güzel olur. Belki bilmiyordur.
Yahu onlar da azcık sabrediversinler , yazık günah yavrucağa, torunları için biraz katlanıversinler , hiç kolay değil onlar için de ama en azından bebiş için karşılıklı fedakarlık yapmak gerek, rica ettiniz mi , konuştunuz mu hiçBu kadar sıkıntılı olacağını ve ayrı olacağımızı tahmin bile edemedik ve bn artık yoruldum evladım şuan yanımda
Tsk ederim destek için ..
Herkes haklı biliyorum ama inanın biz de çözüm bulmaya çok uğraştık her boş animızda yaninda olduk
Izinlerimde getirdim eve
Biliyorum haksızlık ama ben evde olunca düzelecek olsaydı düzeltmeye çalışırdık
Esim bir sene daha sabret dio
Ama bn bıktım bebeğim için üzülüyorum
Zannediyorsunuz biz rahatız ama hiç öyle değil evlad hasreti bizi tuketti
Şuan k validem bizde ameliyat oldu k pedrrle bebeğime bakio ama yaza biz rahat değiliz eve gitcez dio ve ben ayrılmak istemiyorum
Bakiciya guvenemiyorun hiç yapamam
Heralde siz aciklasaniz güzel olur derken emrivaki gibi algılandı evet algilanmaya da müsait bi şekilde yazmışım ama niyetim oyle degildi k.bakmayın. bilgiler için tesekurler.Ne kadar kibarsınız.
Konu sahibinin ve eşinin, bu konuda bilgi sahibi olmadığı çok belli aslında.
0-2 yaş arasında çoçuğun annesiyle,sonra da babasıyla olan ilişkisi tüm kişiliğini ve hayatını etkileyecek kadar önemli ve belirleyicidir.
Bebek, bu dönemde ihtiyaçlarını (beslenme,bakım,fiziksel temas,sevgi,güven) ağlayarak ifade eder,anne veya temel bakım veren onun bu ihtiyaçlarını olumlu bir tavırla karşıladıkça gelişir ve büyür.
Yetimhanelerde bakılan ve tüm fiziksel ihtiyaçları karşılandığı halde, duygusal ihtiyaçları yeterince karşılanmadığı için büyüyemeyen hatta hayatını kaybeden bebekler olduğu araştırmalarla sabittir.
Merak edenler Web'e 'Romanya'daki yetimhaneler' yazıp araştırabilirler.
Kısacası çocukların karnını doyurup, altını temizlemek yetmiyor onların büyüyüp gelişmesi için.
Çocukluk travmaları hakkında yazılmış en önemli kitaplardan biri olan 'Köpek Gibi Büyütülmüş Çocuk' adlı gerçek olayları aktaran kitapta,özellikle 0-1 yaş arasında beyin sapının gelişiminde, annenin veya temel bakım verenin tavrının ve çoçuğa yaklaşımının önemi anlatılır.
Beyin gelişimindeki aksaklık veya gerilik ilerdeki tüm hayatımızı etkiler.
0-2 yaş arasında güvenli bağlanmanın oluşabilmesi için bebeğe mümkünse annesi bakım vermeli.
Güvenli bağlanma, çocuk için hayati bir ihtiyaç.
Anne çalışıyorsa,çocuk mümkün mertebe,
kendi evinde,tanıdığı,bildiği ortamda bakılmalıdır.
Anne, işten eve geldikten sonra, ilk iş olarak, çoçuğun ihtiyaç duyduğu ilgi,sevgi ve fiziksel teması sağlamalıdır.
Konu sahibinin durumunda olduğu gibi çocuk,aile büyüklerinin evinde bakılıyorsa,
günün kalanını mutlaka anne-babasıyla birlikte geçirmeli.
Çoçuğun sadece hafta sonunda evine geldiği durumlarda, ne yazık ki çocukla anne-baba arasında duygusal bir kopukluk olması muhtemeldir.
Çocuk ebeveynleri ile o sevgi ve güven bağını bir türlü kuramaz, çünkü bunu nasıl yapacağını öğrenememiştir.
Bu tip çocukların güvensiz,tedirgin,içe kapanık,duygularını tanıma ve ifade etmekte ve başkalarının duygularına empati göstermekte güçlük gibi sorunlar yaşaması hiç şaşırtıcı olmayacaktır.
Son söz olarak hamile veya yeni anne olmuş genç üyelere söylemek istediğim bir şey var.
Evimize yeni bir eşya aldığımızda düzgün çalışsın,aman bozulmasın diye kullanma kılavuzunu okuyoruz değil mi?
Çocuklarımızın evdeki eşya kadar değeri yok mu ki;
İnsan; çocuk sahibi olmaya karar verdiğinde:
Bebek nasıl doğar?
Nasıl büyütülür?
Fiziksel ve duygusal ihtiyaçları nedir?
Nasıl karşılanır?
Karşılanmadığında ne olur?
Sorularının cevabını merak etmez, aramaz, bulmaz?
Ben de bunu merak ediyorum.
Hayır,hayır,şahsım için emrivaki olarak algılamadım.Heralde siz aciklasaniz güzel olur derken emrivaki gibi algılandı evet algilanmaya da müsait bi şekilde yazmışım ama niyetim oyle degildi k.bakmayın. bilgiler için tesekurler.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?