Çocuğum var 2 taneBilmiyorum ama en iyisi olmasa bile ona bunu hissettirmek sana ne kaybettirir ki eminim yine de elinden geleni yapıyodur. Bir şey kaybetmezsin benim annem dünyanın en iyisi iyiki varsın güzel annem demekle. Her anne bunları duymayı ister sorun olmamalı bence. Senin çocuğun olsa belki sende aynı şeyi istersin. Bu açıdan bak bı de
İşte sorun şu ben en iyi olduğumu iddiaa etmiyorum kiDesen ne olucak evet en iyi anne sensin desen ne kaybedersin ki
Herkesin annesi babası mükemmel değil seçerek dünyaya da gelmiyoruz
Ama belki güzel bir şey duymak istemiş olabilir
Mesela siz en iyi evlatmısınız?
Ya işte en özel anlarımda yok gibiydi düğündü doğumdu o yüzden en iyisi olarak göremiyorum en iyisi benim annemse en özel anlarında çocuklarının yanında Okan anneler be oluyorYaa kadın sevilmek övülmek istiyor demek ki, gerçekten kötü bir geçmişiniz yoksa evet en iyi anne sensin deyip bir de öpücük konduruverin ne olacak ki
2 çocuğunuz varmış size durup dururken anne sen çok iyisin iyiki benim.annemsin deseler bu sizi mutlu etmez miİşte sorun şu ben en iyi olduğumu iddiaa etmiyorum ki
Demek istediğim bu,ama söylüyoruz ve kesinlikle kabul etmiyor ya yapmadım der ya geçiştirir asla kabul etmez sizin anneniz kabul etmişAçık açık söyle
Benim annem de hep kendini ideal anne sanardi (ah yükselen aslan,ah) , bizi cocukken psikologa falan götürdüğü icin çocuk psikolojisinden cok iyi anladığını iddia eder herkese akıllar verir,herkesin anneliğini eleştirirdi.
Oysa yani toksik yani çok olan, sevgisi kadar hakareti de fazla bir insandır.
Neyse,yıllar geçti ablam da ben de onun tüm yanlışlarını bazen kavgalarda,bazen sohbetlerde yüzüne söyler olduk, ilkokul ikideyken böyle yapmistin, çocukken şöyle yapmıştın, Ergenken böyle yapmistin, şu davranisin kirici...şimdi iyi anne olmadığını biliyor.
Ama iyi oldu, bunlarla yüzleştikten sonra aramız epey bir düzeldi.
Size de tavsiye ederim . Söyleyin tüm çocukluk travmalarinizi, saçını süpürge yapmakla ideal anne olmadığını bilsin
Seni o kadar iyi anlıyorum kiSlm kızlar bugün annemle konuşmamızda neden en iyi anne sensin demiyorsun diye bi cümle kullandı tabi birden değil konuşurken laf lafı açtı ama bunu sürekli yapıyor aslında ..en iyisi olduğunu iddiaa ediyor heralde diğer annelerin çocuklarını yedi 24 dövdüğünü falan düşünüyor ve en iyi olabilecek bi anne değil sorumsuz bir baba ve çalışan çocuklarına sahip çıkan bi anne evet yaptı eksik olmasın ama en iyisi olduğunu düşünmüyorum ne anneler gördüm arkadaş gibi olan işyerindeki yemeği sen şimdi beğenmezsin diyip kızına yemekler getiren benim annem baskıcı yediğime içtiğime giydiğime karışır ederdi düğünümde doğumumda doğru düzgün yanımda dahi olmadı nasıl en iyisi olabiliyor gerçekten en iyi olduğunu savunması beni sanırım bi tık sinir ediyor iyi evet ama en iyisi değil bunu bilsin kabullensin istiyorum sizin anneleriniz en iyi anne olduğunu iddiaa ediyor mu yada benim annemin bu en iyisi benim inadının nedeni nedir çünkü en iyisi değil ve en iyisisin evet demek istemiyorum Buda onu sinirlendiriyor hakkını yiyormuşuz gibi konuşuyor
Yalandan söylemesinler gerçekten böyle hissettirdiysem söylesinler ki en güzel çağlarımda istediğim şeyi dahi giyememekten bahsediyorum baskılarından dolayı ben çocuklarıma asla bunu yapmam2 çocuğunuz varmış size durup dururken anne sen çok iyisin iyiki benim.annemsin deseler bu sizi mutlu etmez mi
Bu kadar ketun olmakta ne bileyim
Aynen kimlerle kimlerle kıyaslayıp kendini en iyi bizi en kötü ilan ediyorSeni o kadar iyi anlıyorum kiAnnem hem güçlü bulduğum hem de utandığım çok yanlış yaptığı tarafları olan bir kadın. İyi anne denir mi denmez ama maalesef ki konu açıldığında sen sanıyor musun ki filancanın aile hayatı çok iyi onlar da kavga ediyor işte onlarda şunu yapıyor diyerek kendini ennn kötüsüyle kıyaslayarak ennnn iyisi olmaya çalışıyor. Oysa ki kıyasladığı insan manyak hasta psikopat asla anne baba olmaması gerekirken olmuş kişiler. Neden iyi yetişmiş merhametli bilgili ailelerle kıyaslamıyorsun kendini deyince de bağırarak suç bastırmaya çalışıyor o gün bu gündür bi şey demiyorum bıraktım övsün dursun kendini ne diyim biliyorlar muhtemelen gerçeği de övgü istiyorlar Ama maalesef anne olmaktan hatta evlenmekten korkutacak seviyeye geldim farkında değil. Bu sadece annelerde değil genel olarak bi insan kkendini aşırı övüyorsa kesin o konuda çok eksiktir
Yalandan söylemesinler gerçekten böyle hissettirdiysem söylesinler ki en güzel çağlarımda istediğim şeyi dahi giyememekten bahsediyorum baskılarından dolayı ben çocuklarıma asla bunu yapmam
Ben birkaç kuzenimi örnek gösterip keşke onlar senin çocuğun olsaydı deyince o zaman ayy tövbe de istemem öyle evlat diyor içten içe de şükrediyorlarAynen kimlerle kimlerle kıyaslayıp kendini en iyi bizi en kötü ilan ediyor
Nasıl kabul etmesin, söylediklerimin hepsi doğru ve yaşanmış şeyler :) bir insanın anneligini sadece çocuğu elestirebilir.Demek istediğim bu,ama söylüyoruz ve kesinlikle kabul etmiyor ya yapmadım der ya geçiştirir asla kabul etmez sizin anneniz kabul etmiş
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?