En iyisi olduğunu iddiaa etmek

Söylemek zorunda değilsiniz. Ben sizi anlıyorum, onu söylerken kendinize haksızlık yapacağınızı düşünüyorsunuz.

Aminn kesinlikle böyle yapmaya çalışacağım ama en iyi anne değil yani iyi ama en iyisi değil bunu dikte etmekten vazgeçmeli
Bir yaştan sonra değiştirmek zor, en iyi olan ne biliyor musunuz onun sizin anneniz olması. Annemle yaşadıklarımı bilseniz aklınız almaz öyle zordu... Ama kan bağı mı, can bağı mı 44 yaşına geldim, annem öleli 12 yıl olacak hala ama hala canım yandığında burnumun direği sızlıyor, biliyorum ki canıma okusa da kılıma zarar gelmesine izin vermezdi... Ölümüne yakın bilinci yokken işyerinden kardeşimi aradım, kötü zamanlardı nasıl oldu falan diye konuştuk, kardeşim gözünü hiç açmadı bugün deyince bir ağlamak aldı beni, o arada bir dk dedi kardeşim annem gözünü açıp telefonu istemiş, duymuş biz konurken, niye ağlıyorsun dedi yok bişey anne canım sıkıldı dedim , cevabını ölürüm de unutmam, ben sizi ağlayın diye büyütmedim dedi... Onlar bizim oldukları için en iyiler, sahip olduğumuzu değiştiremeyeceğimize göre bırakın en iyi anne olsun, sizin gibi düşünebilen, ifade edebilen bir evladın büyümesine vesile olmuş daha ne olsun, ruhunuzu yormayın hayat çok kısa

Çok haklısınız çok iyi geldi yorumunuz,Farklı bir pencereden bakmamı sağladınız.Anneciğinize de Allah rahmet eylesin..

evet iyisin ama çok değil diye söze başlayın içinizdekileri güzel güzel konuşun
kırılmaca yok anne mesela herkesin annesi çocuğunun düğününde doğumunda başında olur sen doğru düzgün durmadın
vs vs neye kızdıysanız söyleyin ama üzmeden

bu arada işyerine yemek taşıyan anneler de iyi anne değil kusura bakmayın
ve gereksiz hareketler bana göre
çalışıyorsa yetişkindir ve herkes baksın başının çaresine

Ama kendin yazmışsın , annen de sizin için yapabildiği kadar mücadele etmiş. Bir de maddiyat değil aslında birlikte paylaşılan anlar çok daha önemli.

Yas kac Allah askına?He sensin diyip gecemiyor musunuz?
,Annem böyle bisey dese evet anne sensin derim gecerim.
Oturup sunu yapmadın bu yapmadın diye saymanın kime ne faydası var?Giden zman geri geliyor mu?Olmus bitmis.

Ben insanların kendi psikolojilerini oturup gecmisi düsünürken bozduklarını düsünüyorum.
Annem böyle,söyle olduydu da bu bana sunu yaptıda ah ne acılar cektimde.
Cekmissin bitmis bitir yani,önüne bak.
Bana sacma geliyor yani bilmiyorum.
Kendini yiyip bitirmek neden?Canına yazık.

ama cok iyi anneymis anneniz,

sizi kendi haklarinizi savunacak sekilde yetistirmis, bir anne babanin gorevi bu zaten

anneleri kiyaslamak, en iyi anne falan secmek zaten sacma,
o yuzden anneniz de hakli degil, siz de hakli degilsiniz.

Ama hakli olmak mi onemli bu konuda, anneniz demek ki biraz poh pohlanmak istiyor, simarmak istiyor, bence 2 guzel soz soylemek cok guzel olur.

Soylemiyorsaniz da hissettirin, bir buket cicek alin arada bir.

Ama kendin yazmışsın , annen de sizin için yapabildiği kadar mücadele etmiş. Bir de maddiyat değil aslında birlikte paylaşılan anlar çok daha önemli.
Kesinlikle aynı fikirdeyim ama annem öyle anı biriktireyim çocuklarımla diyen biri değil bi pikniğe gidelim desem dahi yok yok yok evinizde oturun falan der yani onunla anı biriktirmek imkansız gibi bi şey

Yas kac Allah askına?He sensin diyip gecemiyor musunuz?
,Annem böyle bisey dese evet anne sensin derim gecerim.
Oturup sunu yapmadın bu yapmadın diye saymanın kime ne faydası var?Giden zman geri geliyor mu?Olmus bitmis.
O zaman da ben en iyim siz en iyi değilsiniz diyor benim en iyi olmamın karşılığı bu mu diyor yani orda teşekkür edip bitirmiyor

Kesinlikle aynı fikirdeyim ama annem öyle anı biriktireyim çocuklarımla diyen biri değil bi pikniğe gidelim desem dahi yok yok yok evinizde oturun falan der yani onunla anı biriktirmek imkansız gibi bi şey
Daha yeni doğum yapmışsın. Ondan da batmış olabilir mi biraz sana ?

İşte en iyi olduğunu idaa etmese geçmişi düşünmeyeceğim her konuşmamızda kendi mükemmel anneliğinden bahşeder yani ister istemez geçmişi düşünüyorum kendim durduk yere geçmişi düşünmüyorum yani

Kim mukemmel anne ki pardon?
Is yerine yemek getirir ama baska yerden açık verir gayet de normal
Annen belli ki geçmişe dair keşkeleri var seninle ilgili ve vicdanı rahatsiz oluyor
Sadece iyileşmek istiyor anlamiyormusun

Daha yeni doğum yapmışsın. Ondan da batmış olabilir mi biraz sana ?
Belki de lohusalık psikolojisi ama annem hep en iyi olduğunu iddiaa ediyor bende en iyi olduğunu düşünmüyorum bi gün en iyisisin desek ertesi gün hiç en iyi sensin demiyorsunuz der unutur ya aslında değiştireceğim bi durum değil ama tüm anneler mi böyle benimki mi en iyi olduğunu iddiaa ediyor onu anlamaya çalıştım bende anneyim ama dünyadaki en iyi anne olduğumu düşünmüyorum elimden geleni yapıyorum diyorum onda elimden geleni yaptım sizin için yok en iyisi buydu kimsenin elinden daha fazlası gelmez var

Ama bir şey diyeyim mi ? Hiç bir şey dışardan göründüğü gibi değil.

Valla benim annem temizlik hastası.
Ona göre yeryüzündeki herkes pis bi o titiz:)
Titiz mi titiz tmm ama en titiz değil .
Napim simdi onu mu dert edeyim.
He anne sen temizsin biz pasaklıyız diyip geciyorum:)

Demekki biyerlerde takdir edilmemis eksiklik var.
Yani bunu görmek icinde psikolog olmak gerekmiyor.
Takıntı yapmıs kendine.

ama cok iyi anneymis anneniz,

sizi kendi haklarinizi savunacak sekilde yetistirmis, bir anne babanin gorevi bu zaten
Takdir ettiğim yanları çok ya, (çok haklı sebeplerle) kardeşini evden kovmustuk lisedeyken ablamla. Ama gerçekten çok haklı bir sebebimiz vardı,adamın terbiyesizliği sonrası. Koca adamı evden kovduk ne annem ne babam mutfaktan kapıyı açıp da 'kizlar napiyosunuz' demedi. Sonradan eş dost akraba kınamak için annemi aradığında 'bir şey diyemem çocuklara, haksız degillerdi' demişti
Hiç asla elalem ne der, ayıp, şikayet edip başina iş açma, bu kız işi değil falan demedi bugüne kadar. Evde çocukluktan beri hep soz hakkımız olurdu (ama son söz hakkı hep annemde olurdu tabii).
Otuz yasindayim, asla birileri beni eleştirir diye istediğim şeyi yapmaktan geri durmam, kendi hayatımı yaşamama hiç bir şey engel engel olmaz .. kendimde beğendiğim çoğu özellik aslında annemin eseri.
yine de en iyi anne diyemem, Allah çarpar tersi çok pis

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…