Heh bu yorum yuzunden bosanmis anladim benEn iyi olabilmesi için babanın sorumsuzluğundan dolayı ebeveynlik görevini tek başına üstlenmiş olması yetmez mi? Bunun yorgunluğundan senin eksik gördüğün şeyleri tamamlayamamış olabilir mi? Ne olur kadının duymak istediğini söylesen? Seni üzmez yada eksiltmezz onu mutlu eder.
Bunları annene söylesen ya, bize söylemenin faydası ne?Slm kızlar bugün annemle konuşmamızda neden en iyi anne sensin demiyorsun diye bi cümle kullandı tabi birden değil konuşurken laf lafı açtı ama bunu sürekli yapıyor aslında ..en iyisi olduğunu iddiaa ediyor heralde diğer annelerin çocuklarını yedi 24 dövdüğünü falan düşünüyor ve en iyi olabilecek bi anne değil sorumsuz bir baba ve çalışan çocuklarına sahip çıkan bi anne evet yaptı eksik olmasın ama en iyisi olduğunu düşünmüyorum ne anneler gördüm arkadaş gibi olan işyerindeki yemeği sen şimdi beğenmezsin diyip kızına yemekler getiren benim annem baskıcı yediğime içtiğime giydiğime karışır ederdi düğünümde doğumumda doğru düzgün yanımda dahi olmadı nasıl en iyisi olabiliyor gerçekten en iyi olduğunu savunması beni sanırım bi tık sinir ediyor iyi evet ama en iyisi değil bunu bilsin kabullensin istiyorum sizin anneleriniz en iyi anne olduğunu iddiaa ediyor mu yada benim annemin bu en iyisi benim inadının nedeni nedir çünkü en iyisi değil ve en iyisisin evet demek istemiyorum Buda onu sinirlendiriyor hakkını yiyormuşuz gibi konuşuyor
Bence benim annem çok iyi bir anne(hatasız olunmaz herkesin vardır), iyi annelik bana göre koşulsuz sevgisini gösteren, çocuğa sevildiğini hissettiren, ne olursa olsun arkanda olduğunu bildigin annedir. Ona rağmen arada “ben çok hatalar yaptım çok üzülüyorum” falan diyor. İnsanın söz konusu çocuğu olunca daima yetersiz hissetmesi de bence iyi bir anne oldugunun göstergesi. Böyle ben çok iyi bir anneyim diyenlerin hele ki çocuğuna bunu dikte edenlerin iyi anne olduğunu düşünmüyorum, aksine kendini/karşısındakini ikna çabası olduğunu düşünüyorum.Slm kızlar bugün annemle konuşmamızda neden en iyi anne sensin demiyorsun diye bi cümle kullandı tabi birden değil konuşurken laf lafı açtı ama bunu sürekli yapıyor aslında ..en iyisi olduğunu iddiaa ediyor heralde diğer annelerin çocuklarını yedi 24 dövdüğünü falan düşünüyor ve en iyi olabilecek bi anne değil sorumsuz bir baba ve çalışan çocuklarına sahip çıkan bi anne evet yaptı eksik olmasın ama en iyisi olduğunu düşünmüyorum ne anneler gördüm arkadaş gibi olan işyerindeki yemeği sen şimdi beğenmezsin diyip kızına yemekler getiren benim annem baskıcı yediğime içtiğime giydiğime karışır ederdi düğünümde doğumumda doğru düzgün yanımda dahi olmadı nasıl en iyisi olabiliyor gerçekten en iyi olduğunu savunması beni sanırım bi tık sinir ediyor iyi evet ama en iyisi değil bunu bilsin kabullensin istiyorum sizin anneleriniz en iyi anne olduğunu iddiaa ediyor mu yada benim annemin bu en iyisi benim inadının nedeni nedir çünkü en iyisi değil ve en iyisisin evet demek istemiyorum Buda onu sinirlendiriyor hakkını yiyormuşuz gibi konuşuyor
Anneme evlendikten sonra (düğünüme teyzemin zoruyla geldiği halde sebebi de memur olmayan bi eş seçmiş olmam ) kredi çekip ev aldım kendim daha düğün borçlarını öderken bilmem anlatabildim mi yemekmiş,beyaz eşyalarını da aldım ayrıca ortaokuldan beri çalışıyorum 10 yaşından beri ve lise mezunu atandım yani ceketini satıp okutma durumu yokSen ne kadar iyi bir evlatsın peki ? En basitinden anneni alıp şöyle kıyak bir yere yemeğe götürdüm mü ? Iııh sanmıyorum.
Her annenin mücadelesi farklıdır. Elinden geleni yapmaya çalışmış , ancak o kadarlık yapabilmiş. Sende evlat büyütüyorsun , yarın öbür gün sende ‘anne iyi ki benim annemsin’ lafını duymak isteyeceksin.
Herkes yanlış anlamış ya iyi bi anne bunu söylüyorum yaptın ettin ama dünyadaki en iyi anne değil yani yalan mı söyleyeyimbenim annemde kendisinin mükemmel bir anne olduğunu söylerdi her fırsatda
valla bence evdeki tek mükemmel babam
ilk çorba yapmayı babamdan öğrendim, ilk bisiklete binmeyi, temizlik yapmayı bile babam öğretti,araç kullanmayı, ilk erkek arkadaşımı babam öğrendi, annemden gizlediğim seyi annem yakaladığında ilk babama koşup söylemiştim
doğum yaptığımda bile babam aradı geldi yardım etmeye çalıştı, çocuğumu da en çok babam seviyor ,hala da babamla dertleşiyorum
ama kendisini en mükemmel sanan annemannemle anım var mı diye düşünüyorum da
anne deyince aklıma nazi kampı falan geliyor benim :) sırf beni doğurmuş diye niye ona en mükemmelin o olduğunu söyleyeyim yooo o değil, gerçekten iyi anne olanlara haksızlık olur bir kere .
daha 2 gün önce babama sen harika bir babasın iyiki varsın dedim
annemle aramızda bunu söyleyebileceğim bir cümle bir an bile geçmedi...
Siz çalışırken anneniz tatile mi gidiyorduAnneme evlendikten sonra (düğünüme teyzemin zoruyla geldiği halde sebebi de memur olmayan bi eş seçmiş olmam ) kredi çekip ev aldım kendim daha düğün borçlarını öderken bilmem anlatabildim mi yemekmiş,beyaz eşyalarını da aldım ayrıca ortaokuldan beri çalışıyorum 10 yaşından beri ve lise mezunu atandım yani ceketini satıp okutma durumu yok
Hayır o da çalışıyordu ama bizde çalıştık lisede staja gidiyorduk ve staj paramla kira ödeniyordu kendime alıp okul harçlığı yapmak isterdim mesela ..yani ergenlik griplerine girip anne babasına çektiren bi çocuk değildim aksine küçük yaşlardan beri çalışıp bi yandan okumaya çalışan bi çocuktum siz 10 yaşındaki çocuğunuz çalışsın ister misiniz ben çalışıyordum yani o mükemmelde biz berbat çocuklar değildik bi sevgi gösterisi öpmesi sarılması da yoktur baskıcı bi kadındı da en iyi diyemiyorum kimse kusura bakmasın baban bunu iddiaa etse babama da derim en iyi anne baba değiller aksine yetiştiğimiz ortamda bi yere gelebilmemiz bile mucizeSiz çalışırken anneniz tatile mi gidiyordu
Her anne kendince en iyi olanı yapmaya çalışıyor evladı için, bilinçli olarak ezeyim, kısıtlayayım, üzeyim diye uğraşmıyorlar. Dikkatimi çeken şu ki yaşadığımız devirde hiç hatasız anneler aranıyor, süper kahraman gibi her yere yetmeleri, her şeyi düşünmeleri falan. Birazda televizyonda moda olan psikoloji tabanlı dizilerin etkisiyle de anneler çok sert eleştirilir oldu. Rahmetli annem zor kadındı, sertti, aşırı disiplinliydi vss ama şimdi düşünüyorum şartları bunu gerektiriyordu, babasız dört çocuk büyüttü kimsenin desteği olmadan, kırılan yanlarımı bile ondan kalan güzellikler olarak görüyorum artık, bizi atmadı, satmadı, dağıtmadı... Dünyanın katı, acımasız şartlarına karşı bizi muhafaza etmeye uğraştı kendi bilgisi ve aklıyla. Bu kadar vefasız olunmamalı, kendi imkanları dahilinde doğru bildiklerini yapıyorlar. Anne eleştirmeden önce evlat olarak ne kadar doğruyuz ona bakmak lazım, bizleri onlar yetiştirse de bir yaştan sonra kendi aklımız, fikrimiz, irademiz oluyor. Biz haklarını ne kadar ödeyebildik, onları ne kadar mutlu edebildik buna da bakmak lazım. Kendinizi annem şöyleydi böyledi diye doldurmayın, annem bana emek verdi, sağ salim hayatta, istediğimde iletişim kurabilirim diye pozitif bakın ona. Geçmişi deşelemek, hata aramak sizi üzer, bu saatten sonra yaşananlar da değişmez, annedir nihayetinde varlıklarına şükür, allah eksikliği ile sınamasınSlm kızlar bugün annemle konuşmamızda neden en iyi anne sensin demiyorsun diye bi cümle kullandı tabi birden değil konuşurken laf lafı açtı ama bunu sürekli yapıyor aslında ..en iyisi olduğunu iddiaa ediyor heralde diğer annelerin çocuklarını yedi 24 dövdüğünü falan düşünüyor ve en iyi olabilecek bi anne değil sorumsuz bir baba ve çalışan çocuklarına sahip çıkan bi anne evet yaptı eksik olmasın ama en iyisi olduğunu düşünmüyorum ne anneler gördüm arkadaş gibi olan işyerindeki yemeği sen şimdi beğenmezsin diyip kızına yemekler getiren benim annem baskıcı yediğime içtiğime giydiğime karışır ederdi düğünümde doğumumda doğru düzgün yanımda dahi olmadı nasıl en iyisi olabiliyor gerçekten en iyi olduğunu savunması beni sanırım bi tık sinir ediyor iyi evet ama en iyisi değil bunu bilsin kabullensin istiyorum sizin anneleriniz en iyi anne olduğunu iddiaa ediyor mu yada benim annemin bu en iyisi benim inadının nedeni nedir çünkü en iyisi değil ve en iyisisin evet demek istemiyorum Buda onu sinirlendiriyor hakkını yiyormuşuz gibi konuşuyor
sonuçta annenizi en iyi tanıyan sizsiniz kim olursa olsun herkese neyse onu söylemek lazım dediğiniz gibi yalana hiç gerek yokHerkes yanlış anlamış ya iyi bi anne bunu söylüyorum yaptın ettin ama dünyadaki en iyi anne değil yani yalan mı söyleyeyim
Kesinlikle anlıyorum ve yaptın ettin iyisin ama baskıcı olman hiç iyi gelmedi bana falan diyorum ama en iyi niye diyeyim ya bu her şartta koşulda çocuğunun yanında olan sevgiye boğan anlayışlı ve çocuğuna saygılı olan ebeveynlere haksızlık gibi geliyor en iyi beni annemse en iyi anne çıtasını düşürmek gerekeceksizi çok iyi anlıyorum, benim annem de tıpkı yenGenC'in tanımladığı gibi bir anne. hiç bir zaman eeen iyi anne benim gibi bir iddiası olmadı ama hiç kimsenin anneligini de begenmezdi.
şu an iki çocuk annesiyim. annemim çocukken yaşadıklarını daha iyi idrak ediyorum ve önemsiyorum. sevilmek nedir bilmemiş, küçücük yaşta çok büyük işler sırtına binmiş, en küçük hatasında abisi/annesi fiziksel ya da sözlü şiddete maruz bırakmış, vs. tüm bu travmalarini iyilestirmeden (belki onların farkında bile olmadan) bizi yetistirdi. en iyi bildiği şeyleri en iyi şekilde yapmaya çalıştı, her zaman temiz, başarılı, kibar olmamiz için çabaladı. ama sevmeyi, başımızı okşamayi, hatalarimizda yanımızda olup sorunları çözmekte bize yardımcı olmayı yapamadı çünkü böyle bir şey görmedi, sonradan gördükleri de bilinçaltindakilerle çatıştığı için yanlış geldi ona. bu yaşadıklarımızı, sevgisizligimizi değiştirmiyor ama affetmeyi kolaylaştırıyor. onun çabasını, yaşadıklarının çoğunu kompanse ederek bize çok azını yansıtmasini takdir ediyorum, ve şartlı iltifat sunuyorum. size de annenizi değerlendirirken onun yalnızca bugünü ile değil, tüm yaşanmışligini göz önünde bulundurmanizi öneririm :)
ayrıca burada nispet yaparcasına "deseniz ne olacak, annem başıma gelen en iyi şey" tarzı ifadeleri çok kaba ve anlayışsız buluyorum. yazmayın daha iyi, ne diye yazıyorsunuz ki bunu? emin olun herkes böyle düşünmeyi çok isterdi. annemi sonsuz seviyorum, ama asla başıma gelen en iyi şey değil.
Aminn kesinlikle böyle yapmaya çalışacağım ama en iyi anne değil yani iyi ama en iyisi değil bunu dikte etmekten vazgeçmeliHer anne kendince en iyi olanı yapmaya çalışıyor evladı için, bilinçli olarak ezeyim, kısıtlayayım, üzeyim diye uğraşmıyorlar. Dikkatimi çeken şu ki yaşadığımız devirde hiç hatasız anneler aranıyor, süper kahraman gibi her yere yetmeleri, her şeyi düşünmeleri falan. Birazda televizyonda moda olan psikoloji tabanlı dizilerin etkisiyle de anneler çok sert eleştirilir oldu. Rahmetli annem zor kadındı, sertti, aşırı disiplinliydi vss ama şimdi düşünüyorum şartları bunu gerektiriyordu, babasız dört çocuk büyüttü kimsenin desteği olmadan, kırılan yanlarımı bile ondan kalan güzellikler olarak görüyorum artık, bizi atmadı, satmadı, dağıtmadı... Dünyanın katı, acımasız şartlarına karşı bizi muhafaza etmeye uğraştı kendi bilgisi ve aklıyla. Bu kadar vefasız olunmamalı, kendi imkanları dahilinde doğru bildiklerini yapıyorlar. Anne eleştirmeden önce evlat olarak ne kadar doğruyuz ona bakmak lazım, bizleri onlar yetiştirse de bir yaştan sonra kendi aklımız, fikrimiz, irademiz oluyor. Biz haklarını ne kadar ödeyebildik, onları ne kadar mutlu edebildik buna da bakmak lazım. Kendinizi annem şöyleydi böyledi diye doldurmayın, annem bana emek verdi, sağ salim hayatta, istediğimde iletişim kurabilirim diye pozitif bakın ona. Geçmişi deşelemek, hata aramak sizi üzer, bu saatten sonra yaşananlar da değişmez, annedir nihayetinde varlıklarına şükür, allah eksikliği ile sınamasın
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?