Dün gece Arkadaşım Şeytan Filmini izledim. 1988 yapımı bir Atıf Yımaz filmi, fantastik Türk sinemasının vahim eserleri arasında yapım yılına rağmen son derece başarılı, yer yer gülmeceli çok tatlı bir film. Şeytan dünyaya gelir ve insanların değişimi karşısında aklı şaşar, insan şeytandan daha şeytan olmuştur artık; önceleri ruhlarını şeytana sattıkları halde artık ruhsuz yaşayabildikleri için şeytandan korkmayı da bırakırlar. ben çok eğlendim gerçekten, ara ara MFÖ şarkıları dinlemek de apayrı bir keyifti. Bu arada Yaprak Özdemiroğlu'nun kadın tiplemeleri de başka bir eleştirel bakış yakalamış, şeytan bir türlü ayar tutturamıyor karşısındaki kadın olduğu için, çok hoş; tavsiye ederim.
Konusu: Fatih (Mazhar Alanson) arkadaşlarıyla barlarda müzik yaparak geçimini sağlayan içine kapanık bir gençtir. Yaptığı işe çevresindeki kimse önem vermez. Onun hayali ise ünlü bir müzisyen olmaktır. Dertleştiği tek arkadaşı ise bir gelinlikçi vitrinindeki mankendir. Bir gün karşısına Şeytan (Ali Poyrazoğlu) çıkar ve ruhunu kendisine satması karşılığında Fatih' e istediklerini vereceğini söyler. Atıf Yılmaz ustadan hafif politik soslu fantastik bir film.
bu filmin varlığından bile haberim yoktu :s hemen arşivime ekleyip izlemem lazım...
bende dün gece E.T yi izledimdelikafadulden
ilk defa izledimakannehir keşke küçükken izleseymişim
Dün gece Arkadaşım Şeytan Filmini izledim. 1988 yapımı bir Atıf Yımaz filmi, fantastik Türk sinemasının vahim eserleri arasında yapım yılına rağmen son derece başarılı, yer yer gülmeceli çok tatlı bir film. Şeytan dünyaya gelir ve insanların değişimi karşısında aklı şaşar, insan şeytandan daha şeytan olmuştur artık; önceleri ruhlarını şeytana sattıkları halde artık ruhsuz yaşayabildikleri için şeytandan korkmayı da bırakırlar. ben çok eğlendim gerçekten, ara ara MFÖ şarkıları dinlemek de apayrı bir keyifti. Bu arada Yaprak Özdemiroğlu'nun kadın tiplemeleri de başka bir eleştirel bakış yakalamış, şeytan bir türlü ayar tutturamıyor karşısındaki kadın olduğu için, çok hoş; tavsiye ederim.
Konusu: Fatih (Mazhar Alanson) arkadaşlarıyla barlarda müzik yaparak geçimini sağlayan içine kapanık bir gençtir. Yaptığı işe çevresindeki kimse önem vermez. Onun hayali ise ünlü bir müzisyen olmaktır. Dertleştiği tek arkadaşı ise bir gelinlikçi vitrinindeki mankendir. Bir gün karşısına Şeytan (Ali Poyrazoğlu) çıkar ve ruhunu kendisine satması karşılığında Fatih' e istediklerini vereceğini söyler. Atıf Yılmaz ustadan hafif politik soslu fantastik bir film.
hep gülümsetiyorsun beni Şenizsensin o şirin:asigim:
bunu izledim şimdi sıra susam sokağında:hulya:kaydirigubbakcemile3
tuce acaba filmde soyle bir sahne var miydi? iki adam birlikte birinin kanatlari var boyle yuksek binalarin tepesinde duruyolar. bir adam digerine aciklama yapiyor yaparken elinde bir yumurta tutuyor.
boyle bir sahnesi var miydi bu filmin? cok kucukken izledigim filmin bir sahnesi bu anlattigim turk mu yabanci mi onu bile bilmiyorum. ama bu kadar sene gecmesine ragmen bu sahnenin zihnimde canli kalmis olmasi beni onu aramaya yoneltiyor. her eski filmi izledigimde acaba bu o muydu diyorum ister istemez..
vardı tatlım, filmin son sahnesi o hatta, şeytan ruhunu kendisine satan insanların ruhunu yumurtalarda saklıyor :):) insanların şeytanlaşması sonucunda da kendisi meleğe dönüşüyor, kanatları çıkıyor, o meleğin uçma sahnesi olmasa da olurdu ama vakt-i zamanı için ancak o kadar yani kaydirigubbakcemile3
ohaaaaaaaaaa delikafadulden delikafadulden delikafadulden
bulduuuuuuuuuuuuuuuum delikafadulden delikafadulden delikafadulden
ay cok mutluyum su an tuce nerdeyse 10 yildan fazladir aklima takilan birseyi cozumledin sen su an delikafadulden delikafadulden delikafadulden
:sm_cool::sm_cool::sm_cool:
yukari bak i izledim sinemada..
ortalamanin ustu iste.. ama cok da iyi degil..
ask adina cok romantik seyler barindiriyor valla sevgilimi daha da sevesim geldi izlerken
ama cocuk filmi gibi biraz.. coluk cocukla izledim ben resmen :))
caniniz sklrsa nese icin izleyin derim :)
yukari bak i izledim sinemada..
ortalamanin ustu iste.. ama cok da iyi degil..
ask adina cok romantik seyler barindiriyor valla sevgilimi daha da sevesim geldi izlerken
ama cocuk filmi gibi biraz.. coluk cocukla izledim ben resmen :))
caniniz sklrsa nese icin izleyin derim :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?