Peki, izleyenlerin bir kısmını (özellikle ABD’lileri) filmden nefret ettirip, diğer kesimi kendine hayran bırakan yönü nedir Dogville’in?
Merak ettim dogville şimdi, nicole kidmanın oynadığı ve beğenmediğim hiç bi film hatırlamıyorum, en kısa zamanda izlicem.
Ay sohbetleri takip etmekten nevrim döndü gidip film izliyim ben, dönüp yorumumu yaparım sonra zemuszemus
canım türkçesi yok bunun sanırsam, çünkü özel isim, hikayenin geçtiği kasabanın adı dogville, bi de dublajı da yok maalesef, ya da ben rastlamadım ama bu film türkiyede vizyona girmedi diye biliyorum yalnızca festivalde gösterildi burada, o yüzden çevirmemiş olabilirler. ama alt yazılı izlemeni tavsiye ederim anlatım çok etkileyici çünkü
evet cnm özel isim ancak türkçeye çevirirken onu bile değiştiriolar, geçenlerde george clooney den bi film izledim, orjinal adı "micheal clayton" (yani filmdeki clooneyin canlandırdığı karakter) ama türkçeye "avukat" olarak çevrilmişkafamçokkarıştı
zaten ben genelde alt yazılı filmleri severim ve tercih etmeye çalışırım.. dublajda hislerin kaybolduğunu düşünüorum, bazende kullanılan sesler hoşuma gitmio, hemde ingilizceme katkı sağlıo ii oluo o açıdanda..
kiraladığım yerde filmlerin %90ı türkçe dublaj malesef:sinifsinif: inşallah bulabilirim...
kızlar film bakınırken gördüm, 1.5 sene önce izlediğim bi filmdi.. sürükleyici ve kurgusu çok güzel bi film.. giriş bölümünde 8 farklı gözden olayın nasıl gerçekleştiği anlatılıyor, gelişmede heyecan aksiyon tavan yapıo ve güzel bi finalle film bağlanıor.. izlemeyenlere tavsiye ederim...
ooooo bende bu filmi cok begenmıstım seninle film zevklerimiz uyusuyor gibi :içelim:
çok film var ciciş zemuszemus haftaya anket sırası bende mesela orda ne seçilirse seçilsin hepsini izle bence sositososito onun dışınca eğlenmek gülmek oynamak istiyosan "black cat white cat"i izle, bunu olduğu gibi çevirmişler "ak kedi kara kedi" :)) "dead man walking"i izleyebilirsin dram filmi.. yine bi dram olarak lorenzo'nun yağı'nı izleyebilirsin tvde de çok dönmüştür.. hani bi ara bi haber çıkmıştı amerikada lisede 2 öğrenci katliam yapmıştı işte onu anlatan "elephant"var hepsi bire bir gerçektir filmin o yüzden çok etkileyici.. efendiiiim bi de chicago'yu izlemediysen hemen koş al
magiclowe önerdi ben ondan önce izledim kaydirigubbakcemile2
Kore yapımı Oasis
Ben beğendim. Korkumuz tecavüz sahnesiydi ama alakası yok, çirkin başladı midem dayanmaz dayanmaz kapatırım dedim. Evet filmin içinde cinsellik var ama göze batan türden değil, hatta ilginçtir, biri bedensel biri zihinsel engellinin yaşadığı cinsellik gayet de estetikti. A dostlar koreliler yine aşkı anlatıyo
Çok etkilendiğim 2 sahne vardı, izleyen olursa sonra söylerim gamyoncuiremsu
Sinemalar sitesinin film tanıtımı çok kötüymüş hakikaten, hiç alakası yok :mymeka:
Bu da doğru düzgün yapılmış bi tanıtımı;
En doğal ve en gerçekçi haliyle Vaha'nın ifade ettiği aşkın kuralları bunlar. Bu film toplum dışına itilen âşıkların dramını anlatıyor. Jong-du, hafif zihinsel geriliği yüzünden, ailesine hep sorun yaratmıştır. Alkollü araba kullanırken kaza yapmış ve bir adamın ölümüne neden olduğu için hapse girmiştir. Hapisten çıkınca, kazada ölümüne neden olduğu adamın ailesini ziyarete gider ve adamın engelli kızı Gong-ju'dan çok etkilenir. Ailesi Gong-ju'yu terk edince, aralarında herkesten gizledikleri yoğun bir ilişki başlar
:dilcikar:
ben cok agliorum bu tarz filmlerde bide hayvan olumleri ve yaralanmalarinda
sende çok seviyosun hayvanları demi canım benimde köpeğim var bikeresinde bacağını araba ezmişti hayatımın en kötü günleriydi allahtan şimdi çok iyi tosunum=)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?