En son izlediğiniz, tavsiye ettiğiniz filmler ve yorumları?

Yönetmenliğini James McTeigue'nın yaptığı ve Alan Moore ve David Lyod'un yazdığı The Matrix'in senaristleri The Wachowski Kardeşler'in derlediği "Daima,Özgürlük" diyen V for Vendetta, ıngiltere'deki baskı ve zülmün ulaştığı boyutları işliyor.

V for Vendetta - 2006
Baskı rejimi ezmek istediği halk kitleleri üzerinde çeşitli deneyler yapmış ve 80.000 insanın ölümüne neden olmuştur.Yalnız " V " dışında!V (Hugo Weaving) bu faciadan sonra normal insan olma vasfından mahrup olup kendini bir fox maskesi ardında saklar ve hayatını bu 80.000 insanın ölümünün sorumlularından intikam almaya adar.

Alacakaranlik i tavsiye ederim.Ilk tavsiye edildiginde vampir mi kurt mu asla boyle filmler izlemem diyordum ama inanin formati cok farkli.Cok iyi bir romandan uyarlandi filme ve kasim 20 de new moon isimli 2. filmi geliyor devami niteliginde.zemuszemus

a moment to remember ( hatırlanacak bir anı ) çok güzeldi izlemelisiniz

konusu:Bir marangoz olan ve inşaatlarda usta başı olarak çalışan Cheol-su ile hazır giyim sektöründe çalışan Su-jin, bir marketin kapısında tesadüfen karşılaşırlar. Zaten unutkan olan güzel kız, aynı gün içinde çok büyük bir hayal kırıklığı yaşamış olmasının da etkisiyle; marketten çıkan Cheol-su ‘nun elindeki kolayı, markette unuttuğu kendi kolası sanar ve kolayı, genç adamın elinden büyük bir rahatlıkla kapar…
Cheol-su, kolasının gaspedilmesine ses çıkarmayınca; Su-jin, yaptığı hatayı ancak cüzdanını da unutmuş olduğu markete ikinci kez dönmek zorunda kaldığında fark edebilir. Fakat iş işten geçmiş, genç adam olay mahalinden çoktan uzaklaşmıştır…
Ertesi gün babası ile birlikte, babasının sahibi olduğu inşaata giden Su-jin bir şok daha yaşar: Cheol-su, babası için çalışmaktadır! Yakışıklı usta başı, arabanın içinde oturan Su-jin ‘i fark etmemiştir. Fakat Su-jin ‘in, başına buyruk ve umursamaz tavırlar sergileyen bu çekici adamı ikinci kez görmesi; içinde bir şeylerin kıpırdamasına sebep olmuştur…
İş yerindeki bir dekorasyon sorununu, altın bir fırsat olarak gören Su-jin; bu fırsatı babasından yardım isteyerek değerlendirir. Babasıysa, sürekli mimarlarla kavga eden ve onlara iş öğretmeye çalışan Cheol-su ‘yu büyük bir mutlulukla kızının sorununu çözmesi için görevlendirir. Tahmininin tutmasıyla birlikte yüzünde güller açan Su-jin, şeytanın bacağını kırdığına, talihinin artık döndüğüne inanacak; fakat kader, çok geçmeden bu aşkın yoluna dev gibi kayalar yığacaktır…

A moment to remember çok güzel bir filmdi..ağladığım nadir filmlerdendir..ama sonu biraz havada kaldı gibi geldi bana..

Söz konusu kore filmi olunca dikkatimi çekiyor ve merak ediyorum
En yakın zamanda bu filmi bulup izliyecem..

o moment to remember mutlaka izleyin çok güzel bir film.
ondan önce yine güney kore filmi "daisy" izleyin. (erkek oyuncu aynı) hayatım boyunca izlediğim en güzel aşk filmi. sevişme öpüşme olmadan da aşk filmi yapılabiliniyormuş ( hemde en babası) onu anladım bu filmde.

merhaba kısslar,ben aranızda yeniyim.bugüne kadar sadece yorumlarını okuyordum,ancak sinema sayfasını görür görmez filmsever olarak hemen üye oldum :=)
benim favorilerim,
American History,Leon.Esaretin Bedeli,Guguk Kuşu.gerçi bunlar artık kült olmuş filmler
bunların dışında gerilim filmi hastası olarak,The Others,Ring 1-2,Saw serisi,Davetsiz,Kimlik filmlerini öneririm,aslında daha pek çok film varda ilk aklıma gelen bunlar oldu,paylaşmak istedim henüz izlemeyenler ile

canım bu filmleri hemen listeme alıyorum, başka önerin varsa dikkate alacağımdan emin olabilirsin a.s.

arkadaşlar neden kore filmlerini seviyorsunuz ABD filmlerinden nesi farklı, neden size çekici geliyor gerçekten merak ettim
ben bi kere izlemeye kalktım sonra ingilizceye alışık olduğumdan korece garip geldi bıraktım
bişeyler mi kaçırıyorum acaba diye soruyorum

[bu maskenin altında bir yüz var...
ancak benim değil.
ne altındaki kaslardan daha "ben"dir o yüz...
ne de altındaki kemiklerden.
bu maskenin altında
etten daha fazlası var.
bu maskenin altında
bir fikir var!
ve fikirler kurşun geçirmez!..
bu gece size en ciddi
yeminimi ediyorum...
adalet hızlı olacak...
dürüst olacak....
ve merhametsiz olacak.[/QUOTE]

saygıyla eğiliyoruz...

nihayet bugün SıNEMA da buz devrini seyredebildim.En son ıssız adamda kalmıştım sanırım.çok olmuş özlemişim salon tozunu...bide public enemies varmıymış diğer salonda hönkkkk kaldım.nasıl gelmiş böle bir film buralara umarım onuda tekrar sinemada seyredebilirim...

amerikan filmlerini de severek izlememe rağmen belli hollywood klişelerinin olması , artık bir noktadan sonra sıkıcı olmaya başlıyor. çoğunda filmde ne olacağını hangi sözlerin söyleneceğini bile tahmin ediyorsunuz.
güney kore filmlerinde ise dikkatimi çeken ,çok fazla diyalog olmamasına rağmen anlatılmak istenen tam olarak verilmesi. yani sözler olmasa bile doğrudan duygular hedef alınıyor ve siz o duyguyu yaşabiliyorsunuz. dram içinde komedi ,komedi içinde dram yapıyorlar ve bence çokta iyi geçişlerle bunu sağlıyorlar. sonra abartısız görsellikleri var, daha samimi geliyor ve çoğu filmlerinin konusu bana göre orijinal. hollywoodda bu tarzdan etkilenmiş olacak ki kore filmlerinden kendi uyarlamalarını bile yapmışlar. (örn; my sassy girl)
son olarak benim tercih etmemin nedenlerinden biri de uzakdoğu kültürüne olan merakımdır. : ))
a.s

canım daisy listemde vardı en kısa zamanda onuda izlicem aşk filmi deyince kore diyorum bende.izlemediysen the classic isimli filmi kesinlikle izlemelisin harikaydı oda.

canım daisy listemde vardı en kısa zamanda onuda izlicem aşk filmi deyince kore diyorum bende.izlemediysen the classic isimli filmi kesinlikle izlemelisin harikaydı oda.

teşekkürler, ben de bunu izlemek için listeme aldım. bu arada izlemek isteyenler için " daisy" KK' da online filmler bölümünde bulunuyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…