En ufak şeye sinirleniyorum

pammukgelin

Üye
Kayıtlı Üye
3 Mayıs 2017
65
27
8
28
Son zamanlarda o kadar sinirliyim ki en ufak bir şeye bile tahammül edemiyorum. Ayrıca aşırı alınganım eskiden her şeye ağlardım şimdi ise her şeye sinirleniyorum. Çevremdeki herkes sinirli olduğumu söylüyor ama ben kendimce olması gerektiği gibi tepki verdiğimi sanıyordum. Artık ben de farkına vardım bu durumun. Ne yapmam gerek bilmiyorum yardımcı olur musunuz?

Sinir kötü bir şey,bende de ziyadesiyle mevcut.
Ama ağlamaktan iyidir yine de.
Yani ben siniri ağlamaya tercih ediyorum.
Çaresi de sanırım sadece uzman desteği.

Tepki vermeden önce derin bi nefes al. Seni kizdiran ya da kizmana sebep olan insani sevdigini düşün. Kendini dizginle. Kesin çözüm ise iyi bi deniz kenari tatili. Tecrubeyle sabittir

Tepki vermeden önce derin bi nefes al. Seni kizdiran ya da kizmana sebep olan insani sevdigini düşün. Kendini dizginle. Kesin çözüm ise iyi bi deniz kenari tatili. Tecrubeyle sabittir
Ben sürekli orada yaşıyorum diye mi iyileşemedim
Artık nasıl kazuletsem

İnsan yaşadıklarından sonra tahammülsüzleşir . Bende çok sinirliyimdir ama umrumda değil

Ben inanılmaz sinirli bir insanım (öyle ki trafikte laf atan adamın yoğun trafikten faydalanıp inip de camını indirecek, karakolluk olacak kadar). Sonra diyorum ki sen napıyorsun? Pişmanlığım oluyor elbet ama damarıma basıldığında çevreye zarar veriyorum. Şöyle ki psikolojik tedavi de gördüm, arkadaşım yanımda vefat edince doktor aileme bunu önerdi ben de kabul ettim. Kullandığım bir takım ilaçlar oldu onlar bende daha da fazla sinir yaptı. Sonra kendimi iyi hissettim bıraktım psikoloğu da ilacı da. Psikolog her zaman her şeye çözüm olamıyor maalesef ki (boşanma, şiddet, ölüm gibi durumlar dışında tabi) olay insanın kendinde bitiyor.

Şöyle de bir şey var duygusal olacağıma sinirli olurum daha iyi. Yani duygusal olmayı tercih etmezdim. Kendim daha çok kırılırdım, kendime yapardım yani. Sinir bazen insanı güçlü kılar çevren seni ezemez senin yanıtından tavırından çekinir ancak duygusal insan daha fazla ezilir her zaman. Demiyorum ki tabi vur, kır, parçala ama duygusal olmaktansa ölçülü sinirli olmak daha iyi.

Duygusal insanın ezilme konusunda çok haklısın

Genelde bu bahsettğiniz durumlar regl döneminde olur, geçer.
Siz bilinçaltınızda kuruyor musunuz acaba olayları?
'Bak şimdi şöyle yapacak' vb.

bende sinirliyim arada geliyolar sonra geçiyo
adet döneminden önce başlıyo genelde sanki herkesle kavga edecekmiş gibi dolanıyorum bütün gün
birileriyle şöyle saç baş kavga edesim geliyo hani o gün biri bana çatsa yandı yani
arada eesiyorum bir kendimi gösteriyorum sakinleşiyorum
kendini telkin et sürekli ben öyle yapıyorum
sakin insanlarada hayret ediyorum

Duygusal insanın ezilme konusunda çok haklısın

Öyle. Ölçülü sinirli olup dik dur. Ağlayan insanın her zaman üzerine oynarlar. Kendini hastalık sahibi yapmaktan iyidir. He sinir hasta etmez mi eder? Ama bana cam kırdığım halde bir şey olmuyorsa sana hiç olmaz kaygılanma. Dersini alırsın, bir daha dereceni bilirsin olur biter. Çok rahatsızsan da bu durumdan psikoloğa git, psikiyatriye git (daha ağır olduğunda ilaç yazar ancak o ilaç da afedersin seni salak yapıyor duygularını yaşayamıyorsun sonra daha fena patlıyorsun).

hormonlarına ve vitamin değerlerine baktırmanı öneririm. ben regl öncesi aşırı sinirli oluyordum ve doktorun isteği ile kan tahlili yaptırdım . Vitamin değerlerim düşük çıktı. Vitaminlerin hormonlar üzerinde büyük etkisi varmış . Şimdi reglden önce vitamin takviyesi alıyorum ve sinir minir kalmıyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…