En yakın arkadaşa düğünde ne takılır?

Artık hepsine sayar. Bundan sonra bişey almam.

O nasıl yakın arkadaş ya. En yakın arkadaşım ben evlenirken nikah şahidimdi ayrıca işsizdi ve maddi sıkıntıları vardı. Kuaförüne kadar ben karşıladım. Yemin verdirdim birşey alma diye. Şimdi memur olarak atandı. Ne zaman dışarı çıksak bişey beğen alıcam diye tutturuyor Tabi ben bişey beğenemiyorum Ben üniversite okumayı düşünüyorum. Sınava girmem için ısrar etti ve işten çıkıp okursan maddi desteğin benden dedi. Yani yakın arkadaş anlayışı bana çok ters geldi.

Zengin isem ve durumumu etkilemeyecek ise takılmam böyle şeylere. Bol keseden harcarım. Ancak böylesine yüzsüz bir model benim en yakın arkadaşım olamaz zaten. Sipariş verdiği için takmam bir şey.

Bacim sen iki ceyrek takmissin zaten daha ne istiyor yuzsuzluge bak.sende pahali birsey iste bakalim düğünde sana hediye kiyafet alsin nedimen olcam de alacak mi bakalım
Artık çok geç. Kıyafetimi aldığımı biliyor. Ama yeni önerilere açığım :)

Takı falan takma , bir çeyrek alsan adı altın olurdu.

Ev hediyesi aldım deseniz herkes 200 300 liralık bir şey aldınız sanacak. 800 lira çeyrek fiyatından bile fazla.

Büyük ihtimalle sizin düğününüze de gelemeyecek, ya uzaklığı bahane eder ya hamileliği.

Şakayla karışık deyin ki canım altın fiyatlarında uçmuş perdeye iki çeyrek parası vermiş oldum iki çeyrek aldım say sana de gül geç. Sana çünkü düğünde gelirse o zamanın parasıyla iki çeyrek getirmesi lazım ama çeyrek takar. Şimdiden zarardasın yani, bir de ekstra takı takarak iyice zarar etme derim.

Böyle talepkâr insanları hiç sevmiyorum bence arkadaş değil o resmen sizi kullanıyor.
Böyle arkadaşlık mı olur bunun adı olsa olsa çıkarcılık olur.

Sizden birsey istedi diye 800 liraya esya mi alinir yahu...
Neyse almissinz olan olmus. Yuzsuz gibi bide altin istemis. Bence sizin biraz yumusak kalpli hatirnaz birazda saf biri oldgnza kanaat getirmis. Biraz sizi kullanmis.
Kendinizi kullandirtmayn o dugune hicbisey almadan gidin .herhangi bisey soylerse de bn sana bi arkdsn yapacagndan fazlasini yaptim ama sein tavrin biraz itici . diyip lafi yapistirin.
Ne zannediyormus kendini ay acayip sinir oldum haaaa

Muhtemelen sizin düğün zamanı çocuğu dış çıkarır ve düğüne katılamaz bile
Muhtemelen ve bekarsaniz diye söylüyorum...
Benim çoğu arkadaşım bana böyle yaptida

Allah canını almasın emi :))) Sus zaten linç yemişim, dalga geçme.

Yo ben ciddiyim en son açtığım konuya bak aynısını açtım.
Çok çok sevdiğim bi arkadasa ne taksam diye konu açtım ben yine cumhuriyet filan diyordum
Bilezikte karar kıldım

Ama tek farkımız var arkadasım ayni değerde bir şey alır Emin’im
Ki almasa da olur benim içimden geldi

Bu modelden bana da denk geldi.
Beyaz eşya istedi yok şaka yollu güldüm geçtim.
Bilezik takarsın artık dedi allah allah dedim.
Bir cumhuriyetini alırım o zaman herkes öyle takar bizim oralarda dedi. Oha ciddi bu galiba dedim. Kalktım gittim 1000km yol elimde yarım altın. Kim ne taktı göremedim keseye atıldı:) Diyen kişinin de durumu çok çok iyi. Bana dönüşü oldu mu dersen olmadı

Nazar boncuğu tak, kurdeleye perdeler benden yaz

Arkadaşınızı en iyi siz tanırsınız. Düğününe gelmez, o sana takmaz diyenlere bakmayın. Biz eşimle evlenirken 3 yakın arkadaşı cumhuriyet altını takmıştı. Ikisi evlendi biz de onlara taktik. Evlerine gittiğimizde hediye aldık. Eminim aranızda düğün hediyesi muhabbeti olmuştur hey dostum bana perde alsana dememiştir.
Gerçekten en yakının olduğunda bir şeyleri isterken de verirken de çekinmiyor insan. Içimizden geliyorsa bir çeyrek sizi zorlamazsa takabilirsiniz bence. Bunca sey paylasitiginız birisi hakkinda olumsuz yorumlara da çok hosgorulüsünüz. Yine de isin sadece maddi olurunu, geleneğini merak ettiğiniz için sorduğunuzu varsayarak konuştum.

Baya yakınınsiniz heralde ben kendi kardeşime bile şu eşyamı alirmisin iz diyemem. Zaten evine eşya almışsınız daha ne yapicaksiniz anlamadim

Kimileri çeyrek demiş ama bence çeyrek bile fazla çünkü zaten 800 lira harcamışsın. Çeyrek eskisi gibi 70 100 lira değil. Ben olsam artık bir şey takmam. Ayrıca böyle yüzsüz gibi ağzıyla isteyenden de nefret ederim. Benim de ilkokul arkadaşlarım var 17 yıldır beraberiz düğünümde asla şunu takın demem. Ne takarlarsa da aynen götürürüm en kötü hediyesini ibanına yollarım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…