En yakın arkadaşımdan dolayı ailemle birbirimize girmemiz

Ben dostum bile olsa aileme sormadan yazlığa davet etmem
Arkadaşım teklif etse aileme sorarım önce
Ayrıca arkadaşıma şunu derim "klimadır sudur kullanıcaz ben bile kendim gittiğimde eve para bırakıyorum ki faturalara katkı olsun diye. Okeysen ailemle konuşayım bi" derdim
Çıkmadan da bi yardımcı tutup evi temizletip öyle çıkardım
Ailesi için de ev bakalım derdim
Otele 15 bin vermeye hazırmış ama yiyecek işine bin tl verip kapamış tatili resmen
Tamam 15 yıllık dostluk ama hiç mi beraber alışverişe falan çıkmadınız o nasıl dost ki düşünemiyor bedavaya kalmak olmaz insanların evinde kalıyoruz katkımız olsun demez? Aileler soğuksa şunu da diyebilirdi sende aileni çağır bi yemek ayarlayalım kaynaşsınlar biz yıllardır dostuz onlarsa uzak kaldılar bu da vesile olur diye. Hiç düşünce yok. Ailen ondan bu kadar tepki vermişler selam bile vermeyen insanlar yazlığımızda kalıyor diye. Yoksa duvarları kemirmcekler sonuçta. Ama adamlar örf adap bilmiyorlar. Kkda konularda arkadaşlığını kaybedecek diye ödü kopanları hiç anlamıyorum. Kocası hata yapsa boşanayım mı diye konu açanlar, arkadaşı hata yaptığında kaybedemem onu diyip titriyor. İlginç

Yazlık sizin ayol neyinden çekiniyorsunuz arayın annemler geçecek bu hafta sonuna kadar boşaltın diyin geçin .

Hiçbir insanı hayatınızın merkezine koymayın .

Aileniz sonuna kadar haklı

Ay ne garip insanlar var yahu. Gerçekten merak ediyorum böyle insanlarla paylaşacak ne buluyorsunuz. Koskoca insanlar toplaşıp bir başkasının yazlığına gitmeyi kabul ediyo ve sonrasında teşekkür etmeyi bile akıl etmiyo. Yani bu görgüsüzlüğün kaçıncı seviyesi bilemiyorum.

Versin parasini tutsun bi ev ya da otel. Bu insanlarin yuzsuzlugu de fazla olmus artik. Annenizin yerinde olsam tanimam etmem benim mutfagimda banyomda yataginda elalemin ne isi var der bozarim bu isi.
Soyleyin biz kullanicaz ne zaman cikicaklar deyin. Cikarken temizlikci tutsun evi temizletsinler bari. Iyilik adi altinda sizi kullaniyorlar gibime geldi

ben kim kimin evinde anlamadım . yazlık aileniz ve siz kendi ailenize sormadan arkadaşınıza anneni babanı al kal mı dediniz ? ne kadar süre kalacaklar ?

resmen saçmalamışssıız eğer böyleyse , selam vermemeleride arayıp teşekkür etmemeleri ayrı öküzlük .
ki selam verseler bile aileniz evini açmak zorunda değil

Abimin yazlığının anahtarı bende. Benim yaşadığım yere lokasyon olarak daha yakın. Biz hafta sonu için gidebiliyoruz, onlar o kadar yolu gelmiyorlar ancak uzun izinlerde geliyorlar. Genelde boş kalıyor. Buna rağmen gideceksem arayıp sorarım gidebilir miyiz, müsait midir yazlık diye her seferinde azar işitirim neden izin alıyorsun diye, yine sorarım ama. Yıllardır arkadaşlarımı götürmedim, aklıma bile gelmedi götürmek ben yanlarındayken dahi. Kaldı ki benim olmayan evin kullanımı başkasına tahsis edecem. Mümkün değil.

İnsanlar haklı sadece arkadaşın olsa neyse de muhabbetleri olmayan bir insanın bilemiyorum

Ailenize sormadan boyle bir emrivakide bulunmak basli basina olay anladigim kadariyla oyle cok da ustunuze gelmemis aileniz, sadece rahatsizliklarini dile getirip biraz tavir almislar saolsunlar, sanslisiniz ( hepsini okuyamadim, anladigim bu kadar) guzel bir ders olmus bence, bir daha aslaa...

Herkes yazmış zaten yanlış iş yapmışsınız. İmayı bırakın direkt isteseler bile "orası aileme ait bir mülk müdahele edemem" deyip kapatmalısınız konuyu.
Daha dün eski bir arkadaşımla telefonda konuştuk. Ailesinin yazlığındaymış haftasonu için davet etti. Kibarca reddettim dönüşte bize uğrayın bizde görüşelim dedim. Direkt arkadaşımın yazlığı bile olsa yazlık misafirliklerinin zorluğunu bildiğim için gitmek istemezdim sanırım. Birde annesini çok az tanıyorum, belki aşırı titiz bir kadın. Niye arkamdan laf ettirip, birde üstüne insanları yorayım. Çünkü bende eşyalarımı huyunu suyunu bilmediğim insanların kullanmasını istemem. Ne koltuğumu ne yatağımı kullanmak içime sinmez sonrasında.
Ailenize "gerekirse ben öderim" derseniz kırmamak için gerek yok derler. Şahsen kızım değil başka bir yakınımda söylese tamam sen öde diyemezdim ben. Teklifsiz yapın bence ödemeyi, sizinde içinize sinsin derim.

Son düzenleme:
arkadaşınız gururundan doğru düzgün rica bile etmemiş. aileniz tamamen haklı bi teşekkür etmez mi insan yuh yani.minnetsiz insanlar

Aileniz haklı , tatil yapmak isteyen versin parasını yapsın otelde bilmem nerde . Siz çok saçma davranmışsınız .

Bütün klimaları açtılarsa gelebilir. Komşumun yazlıginda 4 adet klima var, bir de termosifon elektrikli o da aşağı yukarı o kadar fatura ödüyor.

Nasıl ya 4 klima olup 600 civarı ödeyebilir?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…