• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

en yakın dostumla aram bozuldu

Korkunç bir arkadaslık anlayışı.
Bence kıskanmışsınız ve gitmesini erkek arkadasıyla gezecek olmasını çekememişsiniz o yuzden direkt ailesine söylemişsiniz.
Ben olsam bende bir daha asla görüşmem sizinle.

en baştan bu saçma oyunun içine girmek istemediğinizi ailesine söyleyeceğinizi söyleseydiniz belki bu kadar sert çıkmazdı yine çıkardı ona yandaşlık yapmadınız diye ama belki de bu kadar yıkıcı olmazdı. bakın böyle sorumlulukların altına hiçbir zaman girmeyin ömür boyu vicdan azabı çekmek hiçbirşeye benzemez. bırakın arkadaşınızı sizinle konuşmak isterse kendi gelecektir. siz kötü birşey yapmadınız şuan bunu anlayamaz... gelir yada gelmez bilemem ama siz bence daha fazla üstüne gitmeyin zaman en iyi ilaçtır...

Ben olsam bende görüşmezdim sizinle.
Bu hayatta herkesin bir yere kadar karışma sınırı var anne babanın bile gerisi arkadaşını bağlar.
Bu arada kimse kendi kızı yalan söyledi diye benim kapıma gelip benden bilemez.

Benimde böyle dostluklarım oldu, adımı kullanarak dışarı çıkmalar, sevgililerinde kalmalar.. En sonunda yeter dedim. Ailelerimiz çok yakın arkadaş. Bi süredir kabul etmiyorum artık ailenden bi telefon gelirse söylerim doğruyu benim başımı yakıyosun diyorum. Evet dostun söylememen gerekirdi ailesine lakin o dost olsa senin adını kullanarak böyle büyük bi yalanada girmezdi. Bence arama. Hata karşılıklı ama bana göre senide böyle büyük bi yalana atması kabul edilebilir bişey değil.

Anneye bak hem gönderiyor hem başına birşey gelse seni sorumlu tutacak
ne mecburiyetiniz var bu arkadaşa

Ben zaten arkadaşıma beni katma olaylara falan diye çok söyledim ama o ailesine Çoktan benimle olacağını söylemiş . Herkes öyle biliyormuş . Ben ona kaç defa ailene yalan söyleme doğruyu söyle senin ailen anlayışlı insanlar sen doğruyu söylesen izin verirler yalan söyleme ne olursa olsun diye çok söyledim . O da bana hayır ipleri onların eline veremem yoksa herşeyime burunlarını sokar dedi . Dostluk bunu gerektirir bence . Eğer ne hali varsa Görsün deseydim esas o zaman olmZdı . Daha önce yanlış yaptı ve bu defa ona engel olmak istedim . Dost Dediğin herşeyine okey vermek demek değil . Arkadaşım 20 li yaşlarda ayrıca 34 değil ! Artı erkek arkadaşını kıskandığım falan yok . Ben böyle küçük hesaplar Peşine asla düşmem . Çocuk ipsiz sapsız iş yok para yok kafa yok çocukça tavırlar sokak serserisi gibi birşey tanıştım ve bununla olmaz gelecek kurulmaz da dedim . Doğruları Söylemek suç mu neden bile bile üzülmesine seyirci kalayım ? Zamanında bir hata yaptı hali Berbattı o zaman yine biz bir birimize destek olduk şimdi insan ders almalı bile bile böyle birşey yapmak Saçma geliyor

Ben zaten arkadaşıma beni katma olaylara falan diye çok söyledim ama o ailesine Çoktan benimle olacağını söylemiş . Herkes öyle biliyormuş . Ben ona kaç defa ailene yalan söyleme doğruyu söyle senin ailen anlayışlı insanlar sen doğruyu söylesen izin verirler yalan söyleme ne olursa olsun diye çok söyledim . O da bana hayır ipleri onların eline veremem yoksa herşeyime burunlarını sokar dedi . Dostluk bunu gerektirir bence . Eğer ne hali varsa Görsün deseydim esas o zaman olmZdı . Daha önce yanlış yaptı ve bu defa ona engel olmak istedim . Dost Dediğin herşeyine okey vermek demek değil . Arkadaşım 20 li yaşlarda ayrıca 34 değil ! Artı erkek arkadaşını kıskandığım falan yok . Ben böyle küçük hesaplar Peşine asla düşmem . Çocuk ipsiz sapsız iş yok para yok kafa yok çocukça tavırlar sokak serserisi gibi birşey tanıştım ve bununla olmaz gelecek kurulmaz da dedim . Doğruları Söylemek suç mu neden bile bile üzülmesine seyirci kalayım ? Zamanında bir hata yaptı hali Berbattı o zaman yine biz bir birimize destek olduk şimdi insan ders almalı bile bile böyle birşey yapmak Saçma geliyor
Gerekirse yine hata yapar ama kendi kararı. İsterseniz siz bu sefer yardım etmezsiniz. Ailesiyle arasında tamiri zor bir soruna sebep oldunuz. Arkadaşlık raconunda iyiliği için bile olsa ispiyonlamak yoktur. Arkadaş birbirinin arkasını toplar, açığını kapatır.

Aranizi yapacak kimse yok mu arkadas cevrenizde,siz eski dostsunuz noldu boyle size barisin diyecek biri? Niye konusmuyorsunuz falan deyip onu yoklayacak biri? Ailesi de mi bisey yapamaz,annesi falan olgun insanlar demistin ? Bana cok kirildi,cok uzgunum,kotu niyetle dememistim falan desen?( arkadas cevrenede tam da bu sebep den tartistik diyerek baska hataya dusme bu sefer de!! )
Buyuk hata etmissin ama arkadasini cok da seviyorsun belli ki.. son bir defa daha ugras, gelmiyosa da kendi bilir artik. Pamuk ipligine bagli bir arkadaslik olacaksa da hic olmasin daha iyi..
Zaman herseyin ilaci,sakinlessin once..

Son düzenleme:
Ben de olsam asla konuşmazdım.Yakın arkadaş ailesine ispiyonlamaz başka yolunu bulur..

Aranizi yapacak kimse yok mu arkadas cevrenizde,siz eski dostsunuz noldu boyle size barisin diyecek biri? Niye konusmuyorsunuz falan deyip onu yoklayacak biri? Ailesi de mi bisey yapamaz,annesi falan olgun insanlar demistin ? Bana cok kirildi,cok uzgunum,kotu niyetle dememistim falan desen?( arkadas cevrenede tam da bu sebep den tartistik diyerek baska hataya dusme bu sefer de!! )
Buyuk hata etmissin ama arkadasini cok da seviyorsun belli ki.. son bir defa daha ugras, gelmiyosa da kendi bilir artik. Pamuk ipligine bagli bir arkadaslik olacaksa da hic olmasin daha iyi..
Zaman herseyin ilaci,sakinlessin once..
Var ablası var . O ben düzeltirim aranızı dedi sen en doğrusunu yaptın falan dedi bana ama ona da bir kaç gündür durumu sormadın açıkçası

Var ablası var . O ben düzeltirim aranızı dedi sen en doğrusunu yaptın falan dedi bana ama ona da bir kaç gündür durumu sormadın açıkçası
Ailesi olarak tabi ki sana hak verecekler, o zaman bi zahmet aranizi da yapsin ablası ;)
Bisey bahane edip ara abla nasilsin falan de.. sonra biz barismadik hala biliomusun bana cok kızgın de.. gerisini o halleder bence kardesiyle konusup.. insallah duzelirsiniz.

Yanlış yapmışsınız.Bende kesinlikle ailesine söylemenizi doğru bulmadım.Madem en yakın arkadaşınız,karşınıza alıp ikna etmeye çalışabilirdiniz.Her ne yanlış karar vermiş olursam olayım bunu aileme söyleyen arkadaşla ölene kadar bir daha arkadaşlık kurmazdım.Siz onun yanındakine güvenememişsiniz ama o artık size nasıl güvensin? ailesinin nasıl bi tepki vereceğini nerden biliyorsunuz konu oldukça ciddi.Yanlış yapmadığınızı düşünerek çok büyük bi yanılgı içindesiniz şuan.Ve hala böyle düşünmeniz çok acı.İkna etmenin bir yolu mutlaka bulunurdu.İkna edemeseydinizde en azından bunun için çok çaba sarfetmiş olurdunuz.Evet belki bu seferlik ''kendi yöntemlerinizle'' onu kendi tabirinizle ''kurtardınız''. Fakat bundan sonra muhtemelen hiç kimseye bişey anlatmıcaği için,bundan sonraki hiç bişeyde hiç kimse onu koruyamicak.Çünkü onun güvenini bitiren ve asıl çocukluğu yapan sizsiniz.Korumanın kontrol etmenin bin türlü yolu var. 3-4 aydan 3-4 gün gibi bahsetmişsiniz.Arkadaşınızın fevri olması onun akılsız olduğu anlamına gelmiyor.Eğer görüştüğü kişi hakkında çok kötü şeyler duymadıysanız bu sizin yanıldığınız anlamına geliyor.Her türlü siz yanlışsınız.Ben olsam kesinlikle bidaha görüşmezdim.Bence siz aramaktan vazgeçin.Yaptığınız hatanın bir bedeli olmalı.Umarım barışmaz diyebiliyorum sadece çünkü bunu hak ettiğinizi hiç sanmıyorum.Böyle bir çözüm yolu yok,olamaz.Bu kdar ciddi bir mevzuda ailesinin ne tepki vericeğini bilmeden..... bundan sonra onun hayatını nasıl etkiliceğini bilmeden...... Ben hayatımda bundan daha büyük çocukluk görmedim ve hadsizlik ettiğinizi bile düşünüyorum.Daha zor durumda bile bırakmış olabilirsiniz.''kendinizce'' mantıklı olanı yaparak.Garip,çok garip.

Bende olsam suratna bakmazdım sna mı kaldı ki demek sana sıgındıgı ıcın dile getirimiş empati yapsaydın seni ailene dese ne yapardın ? Affetmemesi normal yani sanada bidaha asla güvenmez iyi niyet değil resmen ksuura bakmayında kıskançlık yapmışssınız ?Kendiniz gidemiyor die o da gidemesin istemişsiniz?

Aslında davranışınız güzel bence.Ama önce ona sormamanız hataydı,keşke söyleseydiniz.Olan olmuş,eğer sizinle görüşmek istemiyorsa görüşmeyin.

Back
X