En yakinindakinden Esini kiskanmak! Delilik mi bu?

kıskançlık bir illet, ben de çok kıskanç biriyimdir ve hiç haklı çıkmadım bugüne kadar,
bu yönümü törpülemek için arada mevzuları arkadaşlara anlatıyorum, sağolsunlar sözleri ile pataklıyorlar.

bence buradaki abartıyorsun diyenleri kötü yorum yapıyorlar diye düşünmeyin.
Azıcık silkelenin.
Ablanızın ilgisi farklı bile olsa kıskançlık burada yapılacak doğru bir davranış veya duygu değil.

İlginç geldi bana da. Gizli bir hayranlık duyabilir. Ablanız evli mi? Bana göre de davranışları pek normal gelmedi.

ablamin ilgisii farkkliysa ne onerirsin peki kiskanclik haricinde?

altını çizdiğim cümle bana geldi değil mi :)
ama inanın ben de dalga geçmek amacıyla yazmadım. kendimi örnek verdim hatta. abisinin ortamızdan yürüdüğünü, kaç kere stalkladığımı ama bi art niyetimin olmadığını söyledim vs vs.
o cümlemde de kötü bir niyet yoktu. hastalık derecesinde kıskanç olduğunuz için abartıyor olmanız olası. siz de bunun farkına varın demek istedim. ama siz hislerinize çok güvenmek istiyorsanız güvenin tabii, yapacak bir şey yok.

herkesin hayata bakisi, yasam bicimi, gorusu ayri. benim yapima ters, yakinlik derecem ne olursa olsun bir ciftin arasina girip yurumek ya da aralarina girip yemek yemek vs vs.
ablanızın hayata bakışı, görüşü, yaşam biçimi sizinkiyle aynı mı peki, bunu biliyor musunuz? eğer ablanız da benim kafamdaysa bu durumu çok normal görerek yapmıştır bu hareketi mesela. hatta düşünmemiştir bile.

evet size. Zaten bende bunun icin yazdim buraya ben mi yanlis dusunuyorum sorun ne diye. Ama sizofrenlik ya da baska bi rahatsizligim da yok yani, hayal gormuyorum, ben size olani anlattim yorum katmadan. Ve de akabinde bende olusan hislerden bahsettim. Hepsi bu. Kendimi yeterince kotu hissediyorum zaten, inanilmaz bir vicdan azabi da beraberinde. Bugune kadar kimseyle paylasmamis olmam da ondan, kuru bir kiskanclik yapiyorumdur diye kendimi inandirmaya calismam. Ama icim icimi yedi.

Bizim enişte bey' den nefret ediyorum o yüzden bana aşırı geldi

ablamin ilgisii farkkliysa ne onerirsin peki kiskanclik haricinde?

ablanız kötü niyetli biri ise mesafeyi artırırsınız,

yok ablanızı seviyorsanız ve iyi niyetli biri olduğunu düşünüyorsanız, ablanızla konuşursunuz ve ona bu hislerinin yanlış yöne kaydığını hissettiğinizi ancak bunu aşmasında istediğiniz desteği verebileceğinizi samimi bir şekilde dile getirirsiniz. Kardeşler arasında çözülebilir bir meseledir, ne olursa olsun.

yav ben size kötü bir şey demedim ki :) hayal görüyorsunuz, şizofrensiniz de demedim. açtım yorumumu tekrar okudum sert bir şey mi yazmışım diye, yoo. boş yere bana alınmayın. sanki sizi kırmışım gibi konuşuyorsunuz

Şu son anlattığın ablanın bariz sempatisini belli ediyor. ..hoşlanıyor olabilir ki bu bile başlıbaşına bir trajedi..illa şeytana uymasına gerek yok yani...
Ayrıca kendine kıskan kıskanç deyip durma...insan keyfinden kıskanmaz
Belli ki eşin seni bu noktaya getirdi...ve güveniyorum deyip durma...güvenen insan kıskanmaz

Gulden Karabocek te ablasi Nese Karabocegin esini elinden almisti.

bunlar yasadigimiz yere ve cevreye, buyutulus seklimize gore degisir. Onemli olan bu. Yakin arkadasim enistesine bayilir arar eder sarilir o ailede ve cevrede garip bulunmuyor bende bulmuyorum ama is yerimde baska bir arkadasim var ve hayat tarzini biliyorum. Enistesiyle telde sohbet etse garipserim heralde.
Benim icin anlattiklarin garip degil, sevdigim kisinin hayatindaki insani bende merak ederim.
Kiskanclik ise sizin sucunuz degildir ama ileri derecesi tedavi edilmesi gerekir hem sizi uzer hemde etrafinizi. Seviyorum diyip gecistirilecek birsey degildir.

Allah korusun, elinden almak demeyin oyle bir sey olacagini zaten dusunmuyorum, dusunmekte istemiyorum ama benim onun eski esine olan davranislarimi dusundukce, onun ki de tam tersi yonde olunca da afalladim ben. Evet yapilarimiz da farkli ama ben ondan daha sosyalimdir, daha konuskanimdir, daha sicagimdir vs. O halde mesafemi korumusumdur ben hep. Yani tum bu ozellliklerimizi de kiyaslayinca onun kimseyle samimi olmayip esimle samimi olmasi da bir soru isareti. Bunlari dusunmek, yazmak bile inanin ellerimi titretiyor, yuregimi sıkıstırıyor.,

Sürekli kafanıza takmayın, taktıkça daha çok kuracaksınız. Eşinize bunu asla yansıtmayın. Ve sizi bu denli rahatsız ediyorsa görüşmeyin. Ancak kıskançlık sorununuza da çözüm bulmaya çalışın böyle hayat geçmez. Ablanızdan kurtulsanız yarın öbğr gün komşum kocama bakıyor diye takıntı haline getirebilirsiniz. Huzurunuzu bozmayın.

kardesiniz sizi seviyor mu?

Valla hiç bi abla böyle davranmamalı bnce. Sen haklısın

bastan sacma bir kıskanclık dedim ama yuruken aranıza girmesi depremden sonra sizi degil de onu sorması garip biraz sert tepki gosterin bence anlayacaktır

benim tüm yorumlarımda demek istediğim şey şu, sizin eski eniştenize olan davranışlarınızla onun eşinize olan davranışlarını kıyaslamayın. burda sizin düşünmeniz gereken tek şey ablanızın özellikleri.
bu samimiyeti sadece eşinize karşı mı? bu eşinizi arkadaş olarak sevip yakın gördüğünden dolayı olamaz mı, kendi arkadaşlarına karşı nasıl? diğer sevdiği arkadaşlarının eşlerine karşı nasıl?
bunu düşünün.

yine kendimden örnek vereyim. bir kız arkadaşı vardı eski sevgilimin, fotoğrafının altına yorum yapmış. yakışıklı şu bu diye. ilk görünce çıldırdım. ki ben rahat bi insanımdır, bayağı rahat hem de. ama hiçbir kız ya da erkek arkadaşıma yakışıklı/güzel demem, fotoğraflarına kalpler atmam. bunu görünce de benim de içimde hisler şunlar bunlar oluştu. başka başka sebeplerim de vardı. ben de burda konu açsam herkes bunda bi iş var normal değil falan derdi.

gittim araştırdım kızı. bu kız herkese böyleymiş. sırf onu stalklayabilmek için hesap açtım ben arkadaşlarının tüm fotoğraflarını beğeniyor, kalpler aşkımlar canımlar göklerde uçuşuyor. bütün erkek arkadaşlarıyla mıç mıç ilişkileri var. demek ki dedim onun arkadaşlık anlayışı bu, benimkine özel değil, art niyet yok dedim geçtim.

sevgilime diyebilirdim mesela "git bu kıza söyle sana bi daha yakışıklı falan yazmasın kalp malp atmasın" diye. ama kızın özelliğinin bu olduğunu öğrenince takmadım. benim sevgilim ona kalp atmasın, iltifat etmesin, benim rahatsız olacağım yerde sınırını koysun, temas etmesinler mesela bundan acayip rahatsız olurum. bunlar bana yeterli. kızın herkese olan davranışını sevgilime de göstermesi beni kıskandırmıyor.

siz de bence yine araya girme, aynı ülkeye girme meselesine vs takılmayın. bana çok normal davranışlar geldi. en fazla diğer erkeklerle samimi olmayıp eşinizle samimi olmasına takılabilirsiniz ama bunu da gözlemleyin. herkese soğuk neden bi eşime böyle diyorsanız eşinizi arkadaş olarak sevdiği, akraba ortamındaki diğerleriyle kafası uyuşmadığı için olabilir. en iyisi sevdiği erkek arkadaşlarıylayken gözlemlemeniz.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…