en yakınınızı piskoloğa gitmeye nasıl ikna edersiniz?

sekerim00

Guru
Kayıtlı Üye
9 Haziran 2013
6.150
9.642
398
kızlar konuyu biraz açıcam. şimdiden kusura bakmayın. bu anlattığım yaşadıklarımızdan sadece biri bu arada. dün akşam ablamla tartistik. Aramizda 4 yas var.
işe ablam ben enistem gidiyoruz onlarin arabasiyla. Yolda denk geldik farkli firmalardayiz bu arada.
enistemin oraya dogru yuruyoruz bi araba durmus o arkasindan ben onunden gidiyoduk elimde tlf vardi niye ordan gidiyosun abla gelsene dedim sen niye ordan gidiyosun dedi aman dedim orda dukkan var bosver.

Neyse o sırada enistem aradi biz suraya dogru yuruyoruz gel dedi.tarif ederken neye sinirlendiyse argo kelime kullandi neyse konustular kapatti. Bende niye bagiriyon dedim sanane dedi hem nerden yurudugume karisiyon hem kocamla konusmama karisiyon seni ilgilendirmez gibi laflar etti.

Bende dedim nerden yurudugunemi karistim gel burdan yuru dedim dedim.dukkanin onunden gecersem nolcak hirsizlikmi yapcam dedi bende artik sakaya vurmak icin is ciddiye binmesin diye he senin isin belli olmaz simdi dedm ama saka soyluyorum tabiki. senin kac kere esyani caldiysam dedi.

Neyse biraz uzattık.yolun ortasinda adama b.k diosun bagirarak herkes bize bakti dedim. Iste benle gorunmek istemiyosan kenarda beklersin enisteni bi dahakine dedi. O kadar sinirlendimki ablamın dengesiz hareketi cok. insan içinde bağırması tartışması vs çekinmez. bi tek banada değil genel olarak hepimize böyle.

dün aksam diger kardesimiz onlara oturmaya gelecekti bizide cagiriyo yoldayz eve gidiyoruz siz takilin ben eve gidicem dedim sustu sustu sen bilirsin dedi. Cok sinirliyim artik ablamin bu dengesiz laflarina dayanamiyorum. Diyoki sonrada siz hep haklisiniz ben yanlisim her dogruyu siz biliyonuz ben bisey bilmiyorum zaten diyor. bide hergun beraber gidip geliyoruz nasil duzelticez biz ablamı akil verin lutfen .

bu arada dün akşam gittim yine kardeşim aldı bizi evden onun hatrına gittim. hoş geldin deyişi var suratı sirke satıyo. doğru düzgün laf bile atmadı. herneyse geneldede çok anlaşmazlığımız olur ama iyiyiz yine sonuçta kardeşiz. hergün işe beraber gidip geldiğimiz ve evlerimiz yakın olduğu için araya mesafe koy diyenlere buna göre bişey söylemelerini istiyorum.

bide biz normalde farklı şehirdeydik. 1.5 senedir aynı şehirdeyiz. bide yakın olduğumuzdan heryere giderken çağırmak zorunda hissediyorum kendimi. buda beni yoruyor kocamla başbaşa bişey yapamıcakmışım gibi çünkü sonradan duyduğunda trip atıyomuş gibi davranıyor onları çağırmadık diye genelde birlikte aktiviteler yapıyoruz onlar çağırır bende çağırırım ama kocasıyla tek yapmak istemez genelde. bunu nasıl çözebilirim sizce o alınmadan?

ablamın psikoloğa gitmesi gerekiyomu sizce en önemli sorumda bu kabul etmiyor daha önce gidelim beraber dedim ama yok üzülüyorum onun için yıpranıyor kendiside. kusura bakmayın çok uzun oldu.

Bence fazla muhabbet tez ayrılık getirir
Hepiniz ayrı aile olmuşsunuz artık sürekli dip dibe olmak sıkıntı vermiyor mu ?
Kimseyi sürekli göremem valla zaten sıkıntılı bir tipim ben çekemem .
Işe tek başıma giderim
Aklım var fikrim var iki ayagim var ne diye onlarla gitmek zorundayım???
Eehhhh senin laflarını çekemem
Neresi işine geliyorsa ordan yuru deyip çoktan işin yolunu tutmuştum ben

ya işimiz evden uzak işi eniştem buldu banada zaten beraber gidip geliriz diye yoksa çalışamam burda eve baya uzak yani

Ne saçma bir düzen.
Her yere birlikte gitmek zorunda hissetmek falan.
Bence bu iç içelikten o da memnun değil size öyle geliyor alınıyormuş bilmem ne.
Kadını 15 gün aramayın rahat bırakın da görün.
Darlanmış her b.ka çatar olmuş gibi hissettim :)

çünkü onların olduğu şehire 1.5 sene önce geldik ve birbirimizden başka kimsemiz yok. biz yokken yalnızdı sadece eşi vardı. şimdi biz gelince herşeyi bizle yapmak istiyo. bencede normal değil ama napıyım değişmiyor.

Belki de eşiyle baş başa olmayı o da özlemiştir.
Bir deneyin tat alınca oh be dünya varmış diyecek.

Eşi de iyi dayanıyor valla.
Ben olsam çoktan yeter lan başlarım kardeşine de demiştim :)

Belki de eşiyle baş başa olmayı o da özlemiştir.
Bir deneyin tat alınca oh be dünya varmış diyecek.

Eşi de iyi dayanıyor valla.
Ben olsam çoktan yeter lan başlarım kardeşine de demiştim :)
ya o kadarda abartı değil görüşmelerimiz aslında eniştemle eşim iyi anlaşırlar. biz sabah akşam işe beraber gidip geldiğimiz için sıkıntı bence birazda ama bnmde başka çarem yok. mesela diğer kız kardeşimle aramızda hiç problem yok. birbirimizi gayet iyi anlıyoruz. ama ablamın herşeye alınma ve en ufak şeye kızma bağırma huyu çok fazla.

eşiyle başbaşa kalmak istmezki çok .. mesela evler yakın bize oturmaya geldiler diyelim kal desek kalır eve gitmek istemez benim hiç öyle huyum yoktur gider yatağımda yatarım mis gibi ne gerek var.

1. Gerçekten tavsiye istiyorsunuz gibi durmuyor çünkü her yoruma karşı çıkıyor uzun uzun açıklama yapıyorsunuz. Akıl danışmak istiyorsanız, yorumlarımızı karşı çıkmak için değil empati kurabilmek için okumalısınız bence.
2. Bence ablanızın psikolojik bir sorunu yok tek sorun ikinizin birbirinizle iyi anlaşamaması. Sizin de onun da hataları vardır ama ablamın psikolojik sorunları var bu yüzden böyle ololur iye düşünürseniz kolaya kaçmış olursunuz

Yıllarca sosyal anksiyete ile boğuşmuş biri olarak sizin de psikoloğa bir uğramanızın iyi bir fikir olduğunu söyleyebilirim. Sokakta yürümek için ideal ve ideal olmayan yollar belirlemeler, insanlar senin yüzünden bize bakıyor diye rahatsız olmalar filan çok hayra alamet gelmedi bana.

Tamamen boyle dusunmuyorum benimde hatam var tabiki anlasamiyoda olabiliriz ama ben kimsenin dusuncesine karsi cikmiyorum. Konuda anlatamadiklarimi cevaplarda yazmaya calisiyorum.isyerinde rahat yazamadigim icin.

Ideal yol diye bisey yok yanindaki kisiyle ayni yoldan yurumek var. Sanirim ben yanlis anlattim. Istedigi yerden gitmekte herkes ozgur. Konu sadece bu degil zaten ben en son olan biseyi anlattim. He birde yaninizda biri bagirarak konussa ve herkes size baksa sakin olmasi icin onu uyarmazmisiniz acaba?

Bence ablanizi biraz rahat birakin.
Ise giderken fazla konusmayon mesela.
Birsey derse cevap verin sadece.
Ne bileyim biraz mesafeli olmaniz lazim.
Kardes de olsa her dakka bu kadar ic ice olmaya karsiyim ben.

Psikologluk bir durum.goremedim

Ablanızdan da dinlemek lazım. Ben sizin anlatmanızla bile onu gıcık ettiğinizi düşündüm.

Hem sinirli diyorsunuz, hem yok ordan yürüme, yok öyle konuşma. Psikoloğa gitmen gerekli deyin de iyice çileden çıksın. B.k dedi diye psikoloğa gitmesi gerekmiyor. Geri kalan sizin gıcık etmenizle olmuş.

Direkt size bir şey yapmadığı sürece ne yapacağına müdahale etmeyin. Çocuk değil ve ayrıca sizden büyük. Toplum içindeki davranışlarından memnun değilseniz, az görüşün ve çok isterseniz sebep olarak da bunu söyleyin. Ama ona karışma, ona onu yap bunu yapma deme hakkınız yok.

Son düzenleme:

Evet bendede var hata biliyorum. Konustuk zaten bugun anlastik ve dahada konusacagiz neden anlasamiyoruz diye birbirimizi anlamimiz gereken 2 kardesiz biz yabanci degil. Ama basaramiyoruz bunu.onunla ilgili sorunumuz sadece cok sinirli olmasi ve hemen herseye parlamasi baska bi skntimiz yok aslinda gercekten

Ama mesele aynı yolda yürümek olsaydı 'Orada dükkan var bu taraftan yürüyelim' demek yerine ablanızın tarafına geçiverirdiniz. Dükkanın önünden geçmek neden olumsuz bir durumdu sizin için? Uyarma konusuna gelince benim işaret ettiğim durum sizin ablanızı uyarmanız değil ablanızın istenmeyen bir ilgiyi sizin de üzerinize çektiği düşüncesini olduğundan daha rahatsız edici şekilde algılamanız.

Calistigimiz yer genelde erkek doludur yani sektorden dolayi. Dukkan bos dukkandi kapisi acikti kapinin onune kadar bi tane buyuk araba parketmis.hani nolur nolmaz orasi dardi.yani ben tamamen iyi niyetle meydandan gidelim aralardan gitmeyelim dige cagirdim.buyutulcek bisey yoktuki bunda aslinda.

Daha iyi anladım şuan sizi. Bahsettiğiniz olay boyunca bana göre siz asıl gergin olan taraftınız çünkü. Bu gerginliğin sosyal anksiyete kaynaklı olabileceğini düşünmüştüm ama bulunduğunuz ortamda güvende hissetmemenizden kaynaklanıyormuş. Belki ablanız o bölgeye sizden daha alışkınsa o yüzden daha rahat davranıyor sizin temkinli oluşunuza anlam veremiyor olabilir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…