Enerji moral bişey kalmadı :(

Öyle yapiym bende anaucağı da var evde.
Evet uyuduğu vakitte hiçbişey yapılmıyor. Yapılsa da bir işe yaramıyor :)
Belki de kısa uykulardan hoşlanıyor.
Allah bağışlasın bu arada :)

bende cok ugrastim sonunda buldum.

sabah en gec 7 de kalkiyoruz. mamaydi kahavaltiydi derken zaman geciyor. sonra mutlaka disari cikiyoruz. bir saat. sonra eve geliyoruz oyundu derken saat 12 oluyor. sirtima sariyorum evi süpürüyorum sirtimda uyuya kaliyor. yataga atiyorum o sira ögle yemegi geri kalan isleri hallediyorum. oglan uyaniyor tekrar yemek disari eve geliyorum yalniz oynamasina izin veriyorum misal mutfaga oyuncaklari doldur kapiyi kapat o oynasin sen islerini hallet. uykusu geliyor ama uyutmuyorum koltuga uzanip koklasip duruyoruz sirt masaji filan. canlaniyor. aksam 7 gibi esim geliyor yemek su derken zaman geciyor o sira esim oynuyor o sira geri kalan isleri hallediyorum. 8 gibi yataga geciyoruz tekrar uyuyo.

pztesi tekrar ise basliyorum, nasil halletcem orasini pek cözemedim gerci...

Tabii ki senin çocuğun, annesisin daha iyi kararlar verirsin ama 6 aylık bebeğe televizyon izletmek iyi değil. Doktorun da şaşırmış herhalde, neyse. Televizyon hem zeka hem de dil gelişimi üzerinde olumsuz etkilere sahip. Bununla ilgili çok sayıda araştırma var. Onun yerine daha eğlenceli şeyler yapabilirsin. Ayna karşısında vakit geçirebilir, gözetimin altında kuru baklagille oynayabilir (duyu bütünleme açısından olumlu etkisi var) vs. Tabii gözetim altında, oğlum hala çok güzel oyalanır onlarla (15 aylık). Geçen kırılmamış kayısı çekirdeği koydum önüne, yarım saatten fazla oynadı, daha da oynardı da ben kaldırdım. Bir de o dönemlerde kısa uykular normal, benim oğlumda da vardı, sonra sonra geçti. Yarım saat bile uyumadığı olurdu, pertim çıkardı. Ne zaman biraz bağımsızlaştı, o zaman rahat ettim. Ama bunu da biraz kendi haline bırakarak sağladım, keşke daha önceden yapsaymışım dedim hatta.

Ah keşke yakinimda olsaydın ben bakardım sen uyurdun 6 aylık demişsin tamda lokmalik olmuştur senin dinlenmen için bi fikrim yok canım Allah bağışlasın yavrunu

Oy kıyamam bide çalışıcaksın.
Bende her uyku öncesi mutlaka 1 er saat çıkarıyorum. Gündüz normalde saati gelince uyurdu son 1 aydır böyle.
Hiç saatini şaşırmazdı ama bu aralar neden böyle çözemedim.
Kangurum var benim ama artık öyle iş yapamam ağırlaştı.

Ise gitmediginiz halde sabah 7de mi uyaniyorsunuz Cennet annelerin ayaklari altinda gercekten demeye geldim

Bebek Cocuk bakmak kadar sıkıcı yorucu eziyet verici başka birşey görmedim genel olarak bakıcı olmak eziyet
İkiz annesiyim allahım hala çekiyorum hayatım onlara endeksli okula bırakılcak okuldan alıncak beslenmesi akşam ne yicekler herşeyide yemezler seçiciler hergun ödev yaptır haftasonuda dahil yok yetişemiyorum ne onlara ne evişine
Formasını yıka spora gotur camasırını yıka okul başlarken bir yığın ihtiyaç al hasta olsun başını bekle evde ilkokuldalar hala bitmedi eziyet bitmiyo

Benimki de 8 aylık çocuk doktoru tv izletme kesinlikle donar kalır dikkatini ve davranışlarını etkiler dedi. Biz tabi izliyoruz o da arada görüyor ama televizyonu görmemesi için önüne bi şeyler koyuyoruz. Bi ara bizimki yalnız kalamıyordu ara ara yalnız bırakınca alışıyor ağlasa da bakmıyordum uzaktan izliyordum. Ses çıkaran ışıklı oyuncak ve piyanolar var çok etkili oyalanması için. O uyanıksa mama sandalyesiyle birlikte mutfağa alıyorum yemek yaparken arada sandalyenin altına girip Ce-ee oynuyorum :) sonra devam ediyorum. Çok zor zamanlar ama özellikle ses Çıkaran müzikli oyuncakları tavsiye ederim. Bizimki onunla ritm tutmaya oynamaya başladı baya olumlu etkiledi

Diş belirtisi de var evet üst dişleri çıkıyor.
Belki de ek gıdayı o yüzden red ediyor.
Muhtemelen dişten dolayı ve maalesef diş çıkarma bir iki haftalık bir olay değil bir diş için 2 ay uğraştık ay sonunda ikinci dişi pat diye birden çıkmıştı birkaç dişin ağrısını birden çekiyorlar o yüzden

Benim kızım da gündüzleri çok az uyur ama ben o uyuyunca tekrar uyanacağı zamana kadar enerji toplamam gerektiğini düşünüyorum o yüzden hiç bir işe elimi sürmüyorum zaten o dogduğunden beri sulu yemek falan hikaye oldu hep pratik şeyler yapıyoruz ya tavuk alıp sade haşlama yaparım ya hazır köfte ya da balık. Öyle çorbasıdır pilavidir kız büyüyene kadar pek mümkün değil benim icin

Ikiz annesi olmak ödül gibi tek dogum tek gebelik ama cift masraf cift zorluk Allah saglik versin mutlu olsunlar da yorsunlar
engelli anneleri napsin bir omur bebek kaliyorlar cevremde 2 kisi var boyle malesef..

Muhtemelen dis cikariyor. Normalde yemek yerken birden yememeye basladiysa disten dolayi oluyor. Bir iki hafta sabir

Keşke şu televizyonu öcü olarak görmekten vazgecsek
Mutlu anne =mutlu bebek diyorum
Bizim akrabanın cocugu küçük yasta ingilizce ögrendi cizgi film sayesinde
Tabikşde sabahtan akşama kadar izlesin demiyorum ama günde yarım saat bi saatten hiç bişeycik olmaz
Bizlerde cizgifilm izlerdik noldu hani gerizekalımı olduk

Ise gitmediginiz halde sabah 7de mi uyaniyorsunuz Cennet annelerin ayaklari altinda gercekten demeye geldim

keske erken kalkmayla cennetlik ola bilsek.

ztn bu yüzden milletin agzina düstüm. eskiden 8 de is yerinde olmam gerekirken. en erken 8:30 da oluyordum müdürüm diyordu artik. 8:30 kadar panik yapmam ama daha gec gelirsen ara basina girsey gelir haberim olmaz diye korkuyorum.

simd cumalari giderdim. biliyordu önce bir saatlik yolum oldugunu. oglumu babama birak geri dön. ama ben en gec 7:50 de ordayim. müdürüm her cuma ayni tepki: hayirdir sac bas da yapilmis ise heyecanindan uyumadin mi

ey gidim benim oglan 19 aylik hala sirtimda . simdi esime sinir oldum. hamilelikde 30 kilo alip dogumdan sonra 35 kilo verdim. biri birsey dediginde hemen atlar ayyyy emzirdi ya ondan cabuk verdi... hiiii sabah aksam sürünen kendisi ondan kiloyu aldikca aliyor ben keyfimden veriyorum

2 yasin altinda ki cocuklar tv izlememeli. 2 yasin üstünede gunde 15 dakika max. Otizmi tetikledigini gosteren bulgular var. Lutfenni izletmeyin tv. Gunde 1 saat izlet diyen doktoruda degistirin mutlaka.

Bencede 6 aylik cocuk tv izlememeli. Tv ocu degilde 6 aylikbebek icin cidden gereksiz. Zaten ilerde isteyecekler ne kadar gec o kadar iyi. Benim 6 yasindakini gelde frenle imkansiz gibi birsey.. bu yuzden erken izletmenin faydasi yok. Ama arada azicik izledi diyede dunya batmaz.

6 aylik cocuk bu kadar cok oyun ister mi ya: ( inanirmisin ben kizi bile unuttum..11 aylik kendisi. Yere battaniyesini sererdim yaninda otururdum ve eline oyuncak verirdim. Bazende agliyosa eger birakirdim aglardi.. yapabildigi tek sey o kendini ifade etme konusunda.. dis cikariyosada yerse yiyecek yemezse yemeyecek.. zamana birak azicik

Bu durumu elbette kötülük olarak yorumlamam çünkü bana göre hiç bir anne bile isteye evladına zarar vermez, psikolojisi bozuk olanlar hariç...
Bununla birlikte size bu izni veren doktoru sorgulamalısınız .
6 aylık bebek yarım saat de olsa çizgi filme veya TV'ye maruz bırakılmamalı.
Erken çocukluk uzmanıyım 2 yaş öncesinde bu tip bir uygulamayı kesinlikle tavsiye etmiyorum.
Sizi anlıyorum 'kısa süreli oyalanıyor ben de işimi yapıyorum' diye düşünüyorsunuz ama uzun vadede bunun zararı olabilir.
Bu arada bu benim şahsi fikrim değil alanda yapılmış araştırmalar ve literatür bunu söylüyor.
2 yaş öncesinde kısa süreli bile olsa düzenli tv'ye maruz kalmanın otizmi ve konuşma geriliğini tetiklediği de araştırma bulguları arasında.
Maddi anlamda sizi zorlamazsa haftada 3 gün saatli bir yardımcı alsanız ev işleri için?
Siz de bu arada strese girmeden bebişle ilgilenirsiniz.
Güvenilir biri olduğuna emin olduktan sonra 1 saat emanet edip bir kahve içimi dışarı çıkarsınız bu sizi psikolojik olarak rahatlatır.
Bu arada bebeğinizin uyku durumu aynı benim oğlumunkine benziyor.
2,5 yaşına kadar gece bile kesintisiz uyumadı benim oğlum gündüz de yarım saat maksimum 45 dk. Ne günlerdi? Şimdi o kaosu bile özlüyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…