- 23 Eylül 2016
- 9.782
- 34.255
- 548
Sadece şunu merak ettim, bu tezinizi hangi bilimsel araştırmaya dayandırarak savunuyorsunuz?Ya bazen öyle komik geliyor ki şuncacik çocuğa TV mi izlettin diyenler
Ya ananiz babanız size hiç mi yapmadı küçük çocuklar evde TV izlenirken gözü kapalı mi oturuyor acaba
Konu sahibi TV izletsin sustursun demiyorum elbet ama temel ihtiyaçları karşılayabilmek adına 5 dk ile 30 dk arası çocuğu kendi başına birakmissa analigi cöp bı insanmi ?
Bebeği oyalamak için türlü şeyler yapabilirsiniz benim tavanda asabilecegim yer vardı bı iki oyuncak asmistim onlara bakıyordu mesela
Bı ara müzikli oyuncaklar vardı onlar dönüyordu beşik üzerinde falan böyle şeyler le oyalayabilirsin
Mesela oyun oynatman gerektiğinde durmaginda biraz masaj yap ona ayak altlarına altklarinaozellik le gobusune ve sırtına onu biraz rahatlatır bu
İlgisini çekebilecek şeyler verebilirsin yutmayacagi onu bogmayacagi şeyler hem biseyler keşfeder
Kendine fazla bağlama hiç senden ayrılmazsa bunalmaya başlarsınız bir süre sonra
Bebeğine rabbim rahat uyku ve güzel bı hayat nasıp etsin az sabır
Bilimsel araştırma ve tez im söz konusu değil yok yaniSadece şunu merak ettim, bu tezinizi hangi bilimsel araştırmaya dayandırarak savunuyorsunuz?
Bende olmadı diye bilimsel araştırmaları çürütmeye çalışmayı anlayamıyorumBilimsel araştırma ve tez im söz konusu değil yok yani
Ben 10 günlük Ken gitmiş bizim evimize TV ve şunun altını cizeyim saatlerce izletilmemesi gerektiğine dair o raya zaman dilimi de bıraktım
3 tane çocuğum var evde TV izlerken eşim illaki onlarda izlediği oluyor
Ben hiç dışı program bakmam telefondan onlar yokken takip ederim
Bu benim onlara izletmeme engel değil illaki maruz kalıyorlar izlemeye
Ki eminim annemde beni bırakmıştır TV başında özellikle sormadım ama küçük kardeşim izlerdi daha da küçükken herhangi bir eksi yok hayatimizda TV ye bağlı
Ama izliyorlardı ne oluyor peki bunun cvp ini sizden alabilirmiyim ?
Niye abartip moral bozuyorsunuz..Sizin gibiler yüzunden bi donem psikolojim bozulmustu..kizim 4 aylikken dis cikqrmaya basladi ve kolikti...birsey tutup disini rahatlatamiyirdu bile..cok zor gunlerdi..senin gibiler hemen boburlenir "aman buyudukce zorlasacak" hadi canim ordan!Henüz küçük, esas biraz daha büyüdüğünde cok zor oluyor. Oglum 17 aylik, heryere tirmaniyor, arkami döndüğüm anda, tehlikeli birşeyle buluyorum onu.. bırakın işi falan. Yetiştirmeye çalıştıkça zaten yetişmiyor hiçbirşey. Kendimden biliyorum..
Biraz dinlenin, yoksa coook yıpranırsınız ve en başta bebeginize ve herkese herşeye tahammülünüz biter..
Kapınızı niye çalalım hanımefendi?Niye abartip moral bozuyorsunuz..Sizin gibiler yüzunden bi donem psikolojim bozulmustu..kizim 4 aylikken dis cikqrmaya basladi ve kolikti...birsey tutup disini rahatlatamiyirdu bile..cok zor gunlerdi..senin gibiler hemen boburlenir "aman buyudukce zorlasacak" hadi canim ordan!
Kizim 1 yasinda cok sukur eskusinden daha cok zaman ayirabiliyorum kendime..yuruyor simdilerde ben rahatladim..yok bi yurumeye baslasinda gör!! Laflarinz gerdikce geriyordu..
Buyudukce uykulari duzene girdi..kendi kendine oynamayi ogrendi.
Ben kizimi tek buyuttum yardimsiz! Ve xalisiyordum..esim de ayri sehirdeydi.
Bende o zamanlar ara sira cozgi film izlettim..
Cunku kahvalti hazirlamama banyo yapmama firsat kalmiyordu..
Kk nin cok bilmis hatunlari..
Hangi biriniz kapimizi calip 5 dk bakayimda sen bi duş dedediniz
Tv zararli hadi canim niz hic bilmiyorduk!!!
Annenin caresizligiyle ego tatmini yapmayin anlasildimi
Soylenmek istenen daha cok pesinde kosman gerektigidir. Simdi benim kizim emekliyor ama yuruyupte koltuklara tirmandiginda daha zor olacak bu belli birsey. Ha bu konuda panik yapmam tecrubemden dolayi. Buyudukce hem kolaylasir hem zorlasir. 14 yasindaki cocukta kendi basina bi cok seyini yapar ama birde skntilarini ergen annelerine sormak lazim burda: (Niye abartip moral bozuyorsunuz..Sizin gibiler yüzunden bi donem psikolojim bozulmustu..kizim 4 aylikken dis cikqrmaya basladi ve kolikti...birsey tutup disini rahatlatamiyirdu bile..cok zor gunlerdi..senin gibiler hemen boburlenir "aman buyudukce zorlasacak" hadi canim ordan!
Kizim 1 yasinda cok sukur eskusinden daha cok zaman ayirabiliyorum kendime..yuruyor simdilerde ben rahatladim..yok bi yurumeye baslasinda gör!! Laflarinz gerdikce geriyordu..
Asla amacım ego değil. Yanlış anlaşılmak istemem..Niye abartip moral bozuyorsunuz..Sizin gibiler yüzunden bi donem psikolojim bozulmustu..kizim 4 aylikken dis cikqrmaya basladi ve kolikti...birsey tutup disini rahatlatamiyirdu bile..cok zor gunlerdi..senin gibiler hemen boburlenir "aman buyudukce zorlasacak" hadi canim ordan!
Bu konuda bi dönem cok yiprandigim için dayanamayip yazdim aslinda bu tarz yaklasimlarda bulunup moral verilmesini beklerken moral bozan annelereydi lafim.biraz sert yazdim kusuruma bakmayinAsla amacım ego değil. Yanlış anlaşılmak istemem..
Anlatmaya calistigim, işleri yetiştirmeye çalıştıkça, annenin daha cok yıpranacağiydi aslinda. Varsın işler kalsın. Bebeğinden arta kalan zamanları kendine ayırsın. Işler zaten bitmiyor. Biraz uyusun, dinlensin demeye çalıştım. Aynini ben de yapmaya çalıştım ve olmadı. Simdi işler yarim da kalsa ben daha mutluyum. Benden naçizane bir tavsiyeydi sadece.
Benim oglum cok hareketli bir cocuk. Eskisinden daha cok dikkat istediğini farkediyorum simdilerde.
Uykuları hep aynı. O uyurken baska seyleri yetistirmeye çalışmak en cok yine beni yıprattı. Artık kendime de bakıyorum. Dinleniyorum da ve bana psikolojik olarak daha iyi geldi. Ben anneye bunu anlatmaya çalışmıştım.
Rica ederim. Aslinda sizi de anliyorum.. cunku ben de cevremde bu tur insanlarla cok karşılaştım. Ustelikte oglum 7 aylık doğmuş bir prematüre. Hic bir bilgisi olmayanlar bile, herseyi bilir gibi yorumlar yapıp cok moralimi bozardi. Asla öyle görünmek istemem..Bu konuda bi dönem cok yiprandigim için dayanamayip yazdim aslinda bu tarz yaklasimlarda bulunup moral verilmesini beklerken moral bozan annelereydi lafim.biraz sert yazdim kusuruma bakmayin
Oyle tabi cocuk buyudukce anne rahatliyor ilk zamanlara göre tabi..her dönemin ayri zorlugu ve ayri kolayligi var..simdi bebegimi oyalamak daha kolay ama bebekken oyalamak da zordu..zamanla ben onu tanidim o beni tanidi daha hafifledik.Soylenmek istenen daha cok pesinde kosman gerektigidir. Simdi benim kizim emekliyor ama yuruyupte koltuklara tirmandiginda daha zor olacak bu belli birsey. Ha bu konuda panik yapmam tecrubemden dolayi. Buyudukce hem kolaylasir hem zorlasir. 14 yasindaki cocukta kendi basina bi cok seyini yapar ama birde skntilarini ergen annelerine sormak lazim burda: (
Anladim seni.. psikolojik baski hissetmissin bu durumdan.. 3 aylikla 9 aylik bir degil o kesin.. kucuk olan ha bire agliyo sebepli sebepsiz.. 9 aylik oyle mi? Eline ekmek ver kemirsin o bile ugras onun icin mesela. Yuruyunce daha tehlikeli oluyolar dogru ama en azindan surekli kucakta olmuyolar mesela.. annelik kolay degilOyle tabi cocuk buyudukce anne rahatliyor ilk zamanlara göre tabi..her dönemin ayri zorlugu ve ayri kolayligi var..simdi bebegimi oyalamak daha kolay ama bebekken oyalamak da zordu..zamanla ben onu tanidim o beni tanidi daha hafifledik.
Uykularida duzene girdi..bi donem bebegim cok zordu ve bebegi benden buyk olanlar "bak gor buyusun daha zor oy oy"yaptiklari icin bu konuda dertliydim biraz
Yok bebegim 1 yasinda :) simdi iyiyiz sukur..Anladim seni.. psikolojik baski hissetmissin bu durumdan.. 3 aylikla 9 aylik bir degil o kesin.. kucuk olan ha bire agliyo sebepli sebepsiz.. 9 aylik oyle mi? Eline ekmek ver kemirsin o bile ugras onun icin mesela. Yuruyunce daha tehlikeli oluyolar dogru ama en azindan surekli kucakta olmuyolar mesela.. annelik kolay degil
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?