Enerji moral bişey kalmadı :(

Çok küçük daha yarım saat çizgi film izlemesi için bence. Ana kucağı sling alın işleri yaparken onu kullanın.

Allah yardımcıniz olsun demeye geldim geçecek annesi sabır sadece sabır

İki tane kızım var biri 5 yaşında bebekken çok çektirdi oy oy gece gündüz çok şükür 2 yaşını geçtikten sonra rahatladım

Küçük kızım şimdi 1.5 yaşında. Şimdi de beni küçük cadim çok yoruyor sabır diyorum emiyor gece sürekli kalkıyor her gece dua ediyorum ne olur hemen kalkmasın diye

Yataktan sinirli kalkıyorum taki kızımın odasının kapısına gelene kadar sonra sinir minir kalmıyor

Gündüz çok düşkün bana da çok şükür ablasıyla oyun oynarken rahatlıyorum

Ayy sizin minik sayesinde bende bizim cadıları anlatınca rahatladım
Allah bağışlasın bebişinizi
Rabbim bütün çocukları korusun kötüler kötülüklerden inşallah

Gözüm korktu simdi 2.5 aylik oğlum var.Gaz sorunumuz var .Gunduz max 1 saat uyuyor.Geceleri de sancidan verimli uyuyamiyor .
Herkes 3te düzelir diyor. Ya duzelmezse
Ben bile simdiden bunaldim. Hamile kaldigim kilonun bile altına düştüm
Allah yardimciniz olsun.

Ya bazen öyle komik geliyor ki şuncacik çocuğa TV mi izlettin diyenler

Ya ananiz babanız size hiç mi yapmadı küçük çocuklar evde TV izlenirken gözü kapalı mi oturuyor acaba

Konu sahibi TV izletsin sustursun demiyorum elbet ama temel ihtiyaçları karşılayabilmek adına 5 dk ile 30 dk arası çocuğu kendi başına birakmissa analigi cöp bı insanmi ?

Bebeği oyalamak için türlü şeyler yapabilirsiniz benim tavanda asabilecegim yer vardı bı iki oyuncak asmistim onlara bakıyordu mesela
Bı ara müzikli oyuncaklar vardı onlar dönüyordu beşik üzerinde falan böyle şeyler le oyalayabilirsin

Mesela oyun oynatman gerektiğinde durmaginda biraz masaj yap ona ayak altlarına altklarinaozellik le gobusune ve sırtına onu biraz rahatlatır bu

İlgisini çekebilecek şeyler verebilirsin yutmayacagi onu bogmayacagi şeyler hem biseyler keşfeder

Kendine fazla bağlama hiç senden ayrılmazsa bunalmaya başlarsınız bir süre sonra

Bebeğine rabbim rahat uyku ve güzel bı hayat nasıp etsin az sabır

Sadece şunu merak ettim, bu tezinizi hangi bilimsel araştırmaya dayandırarak savunuyorsunuz?

Sadece şunu merak ettim, bu tezinizi hangi bilimsel araştırmaya dayandırarak savunuyorsunuz?
Bilimsel araştırma ve tez im söz konusu değil yok yani

Ben 10 günlük Ken gitmiş bizim evimize TV ve şunun altını cizeyim saatlerce izletilmemesi gerektiğine dair o raya zaman dilimi de bıraktım

3 tane çocuğum var evde TV izlerken eşim illaki onlarda izlediği oluyor
Ben hiç dışı program bakmam telefondan onlar yokken takip ederim

Bu benim onlara izletmeme engel değil illaki maruz kalıyorlar izlemeye

Ki eminim annemde beni bırakmıştır TV başında özellikle sormadım ama küçük kardeşim izlerdi daha da küçükken herhangi bir eksi yok hayatimizda TV ye bağlı
Ama izliyorlardı ne oluyor peki bunun cvp ini sizden alabilirmiyim ?

Bebeğini böyle kabullenmekten başka çaren yok. Kabullenirsen daha kolay olur işin..
Benim oğlum da en az 1 buçuk yaşına kadar tam 1 saat uyumazdı. Hatta uykusunu alana kadar bir kaç defa salladığım olmuştur.
20-30-40 dak. hep bu şekildeydi uykusu..
Günü gününe uymazdı..

Ben artık o uyuyunca direk kahve içip ayaklarımı uzatıp oturmakla bulmuştum çaresini. O uyurken önce kendimi düşünmem gerektiğini anladım.
İşler kalırsa kalsın olduğu kadar dedim..
Uyanıkken yürütece koyup konuşarak yapmaya çalışırdım..

Sen iyiysen bebek de iyi. Bırak ev dağınık kalsın. Olduğu kadar.
Uyanıkken de ona seslenip konuşarak falan yap..

Henüz küçük, esas biraz daha büyüdüğünde cok zor oluyor. Oglum 17 aylik, heryere tirmaniyor, arkami döndüğüm anda, tehlikeli birşeyle buluyorum onu.. bırakın işi falan. Yetiştirmeye çalıştıkça zaten yetişmiyor hiçbirşey. Kendimden biliyorum..
Biraz dinlenin, yoksa coook yıpranırsınız ve en başta bebeginize ve herkese herşeye tahammülünüz biter..

Bende olmadı diye bilimsel araştırmaları çürütmeye çalışmayı anlayamıyorum
Sayfalardır yazılmış zaten ne olduğu

Niye abartip moral bozuyorsunuz..Sizin gibiler yüzunden bi donem psikolojim bozulmustu..kizim 4 aylikken dis cikqrmaya basladi ve kolikti...birsey tutup disini rahatlatamiyirdu bile..cok zor gunlerdi..senin gibiler hemen boburlenir "aman buyudukce zorlasacak" hadi canim ordan!
Kizim 1 yasinda cok sukur eskusinden daha cok zaman ayirabiliyorum kendime..yuruyor simdilerde ben rahatladim..yok bi yurumeye baslasinda gör!! Laflarinz gerdikce geriyordu..
Buyudukce uykulari duzene girdi..kendi kendine oynamayi ogrendi.
Ben kizimi tek buyuttum yardimsiz! Ve xalisiyordum..esim de ayri sehirdeydi.
Bende o zamanlar ara sira cozgi film izlettim..
Cunku kahvalti hazirlamama banyo yapmama firsat kalmiyordu..
Kk nin cok bilmis hatunlari..
Hangi biriniz kapimizi calip 5 dk bakayimda sen bi duş dedediniz
Tv zararli hadi canim niz hic bilmiyorduk!!!
Annenin caresizligiyle ego tatmini yapmayin anlasildimi

Kapınızı niye çalalım hanımefendi?
Burası sanal ortam.
Kim kimi tanıyor, durumunu biliyor ki?
Birbirimizin akrabası veya arkadaşı mıyız?
Biz çok bilmişlere haddimizi bildirdiniz umarım siniriniz,atarınız geçmiştir bu şekilde...

Soylenmek istenen daha cok pesinde kosman gerektigidir. Simdi benim kizim emekliyor ama yuruyupte koltuklara tirmandiginda daha zor olacak bu belli birsey. Ha bu konuda panik yapmam tecrubemden dolayi. Buyudukce hem kolaylasir hem zorlasir. 14 yasindaki cocukta kendi basina bi cok seyini yapar ama birde skntilarini ergen annelerine sormak lazim burda: (

Asla amacım ego değil. Yanlış anlaşılmak istemem..
Anlatmaya calistigim, işleri yetiştirmeye çalıştıkça, annenin daha cok yıpranacağiydi aslinda. Varsın işler kalsın. Bebeğinden arta kalan zamanları kendine ayırsın. Işler zaten bitmiyor. Biraz uyusun, dinlensin demeye çalıştım. Aynini ben de yapmaya çalıştım ve olmadı. Simdi işler yarim da kalsa ben daha mutluyum. Benden naçizane bir tavsiyeydi sadece.
Benim oglum cok hareketli bir cocuk. Eskisinden daha cok dikkat istediğini farkediyorum simdilerde.
Uykuları hep aynı. O uyurken baska seyleri yetistirmeye çalışmak en cok yine beni yıprattı. Artık kendime de bakıyorum. Dinleniyorum da ve bana psikolojik olarak daha iyi geldi. Ben anneye bunu anlatmaya çalışmıştım.

Bu konuda bi dönem cok yiprandigim için dayanamayip yazdim aslinda bu tarz yaklasimlarda bulunup moral verilmesini beklerken moral bozan annelereydi lafim.biraz sert yazdim kusuruma bakmayin

Bu konuda bi dönem cok yiprandigim için dayanamayip yazdim aslinda bu tarz yaklasimlarda bulunup moral verilmesini beklerken moral bozan annelereydi lafim.biraz sert yazdim kusuruma bakmayin
Rica ederim. Aslinda sizi de anliyorum.. cunku ben de cevremde bu tur insanlarla cok karşılaştım. Ustelikte oglum 7 aylık doğmuş bir prematüre. Hic bir bilgisi olmayanlar bile, herseyi bilir gibi yorumlar yapıp cok moralimi bozardi. Asla öyle görünmek istemem..

Oyle tabi cocuk buyudukce anne rahatliyor ilk zamanlara göre tabi..her dönemin ayri zorlugu ve ayri kolayligi var..simdi bebegimi oyalamak daha kolay ama bebekken oyalamak da zordu..zamanla ben onu tanidim o beni tanidi daha hafifledik.
Uykularida duzene girdi..bi donem bebegim cok zordu ve bebegi benden buyk olanlar "bak gor buyusun daha zor oy oy"yaptiklari icin bu konuda dertliydim biraz

Anladim seni.. psikolojik baski hissetmissin bu durumdan.. 3 aylikla 9 aylik bir degil o kesin.. kucuk olan ha bire agliyo sebepli sebepsiz.. 9 aylik oyle mi? Eline ekmek ver kemirsin o bile ugras onun icin mesela. Yuruyunce daha tehlikeli oluyolar dogru ama en azindan surekli kucakta olmuyolar mesela.. annelik kolay degil

Yok bebegim 1 yasinda :) simdi iyiyiz sukur..

Kimi çocuk uyku sevmiyor.
Ben de hep 40 dakikalık uykulardan musdariptim.
Hatta artik geyik muhabbetini yapıyorduk uyudugu anda saate bakip hadi bakalim 40 dakikayi bulacak mi yoksa biraz uzatip 1 saati gosterir mi diye

Oglum 2.5 yasinda hâlâ ayni degisen bir sey yok.
Sabah 7de gözünü açar ve tüm gün koşturur durur.

Artik kabullendim ben,umarim sizin minik uykuya alışır.
Durumunuzu gayet iyi anliyorum çünkü bir ara ben de hayalet gibi geziyordum evde zamanla alisti bünyem,size naçizane önerim d vitamini ve demir takviyesi almaniz ya da genel olarak vitaminler..

Benimki 14 aylık oldu
Daha yeni insana dönüyorum bundan öncesi yaşayan ölüydüm

Ben şu şekilde rahatladım diyebilirim
Sabah 8-9 gibi uyanıyor (bazen daha fazla uyuyor ama onu da gün içindeki uyku ile denkliyorum) kalkıp kahvaltı hazırlıyorum o sıra odadan odaya koşar oyuncaklarına oradan çekmecelere aşırı derecede hareketli.. kahvaltı yapıyoruz saat 10 buçuk oluyor oyalanıyoruz biraz sonra eline sebze yada meyve veriyorum o sıra mutfak temizlik ne iş varsayapıyorum artık yürüdüğü için benimle beraber bebeğimde yapıyor
Sonra oyun koşturma yemek derken saat 16:30 gibi uykuya dalıyor kendi uyanana kadar dokunmuyorum o sıra bende dinlenmeye çalışıyorum 1 saat bazen 1.5 saat uyuyor uyanıyor akşam 9 gibi tekrar uyuyor böyle geçiriyoruz diş dönemleri çok huysuz oluyorlar uyku,iştah tüm düzen bozuluyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…