- 25 Eylül 2011
- 7.586
- 11.495
- 498
Tabiki bunu imalı ironi olarak söyledim.Cok bilmişlere haddini bildiririz derken? Sürekli moral bozan çok bilmişlere yani sizin gibilere mi?Kapınızı niye çalalım hanımefendi?
Burası sanal ortam.
Kim kimi tanıyor, durumunu biliyor ki?
Birbirimizin akrabası veya arkadaşı mıyız?
Biz çok bilmişlere haddimizi bildirdiniz umarım siniriniz,atarınız geçmiştir bu şekilde...
Bebek büyüttüm koca adam oldu, 18 yaşında.Tabiki bunu imalı ironi olarak söyledim.Cok bilmişlere haddini bildiririz derken? Sürekli moral bozan çok bilmişlere yani sizin gibilere mi?
Bir bebeginiz yok herhalde..o süreçlerden belkide geçmediniz..lafımda yarim saat cizgi film izletme mecbureyetinde kalanlara ahkam kesenlereydi benim..
Gelip bir faydası olmayan insanlar birde akıl veriyir ya ona tahammülum yok
im bir yakınımda bunun örneği var tabiki izleyecek ama en az 3 yaşında olması lazımKeşke şu televizyonu öcü olarak görmekten vazgecsek
Mutlu anne =mutlu bebek diyorum
Bizim akrabanın cocugu küçük yasta ingilizce ögrendi cizgi film sayesinde
Tabikşde sabahtan akşama kadar izlesin demiyorum ama günde yarım saat bi saatten hiç bişeycik olmaz
Bizlerde cizgifilm izlerdik noldu hani gerizekalımı olduk
Darısi bizlerin başına diyelim.ilk yazdiğınız mesaj içeriğinde akademik bilgiye sahip biri gibi yazmadınız.Bebek büyüttüm koca adam oldu, 18 yaşında.
Çalıştığım okul öncesi kurumda da bir çok çocukla ilgileniyorum.
6 aylık bebeğin tv izlemesini doğru bulmadığım şeklinde bir yorum yaptığım için 'çok bilmiş hatunlar' lafını üzerime alındım.
Ahkam kesmedim, akademik bilgim ve mesleki tecrübem nedeniyle tavsiyede bulundum konu sahibine...
Öncelikle bebeğinizin kendi kendine oynamasına izin verin. Gözünüzün önünde serin yere battaniyesini bırakın kendi haline oynaya oynaya yorulsun. En önemlisi de tv den uzak tutun.ya ben çok zorlanıyorum artık enerji bişey kalmadı ne dinlenebiliyorum ne uyuyabiliyorum. Ne kendime 5 dk ayrabiliyorum
Ağlayasım geliyor artık. Bütün gün uyumuyor kızım 6 aylık oldu gündüz uykularını bir türlü çözemedim neden böyle yaptığını. En uzun uykusu yarım saat 40 dk sürüyor. O sırada yemek veya temizlik vs ne yapılması gerekiyosa yapıyorum ama 5 dk oturmaya vaktim yok. Uyanıkken zaten sürekli bir aktivasyon içindeyim. Ya gezdiriyorum ya oyun oynuyorum. Kendi kendine pek bırakmıyorum çok bi işim olmadığı sürece. Bazen tv karşısında yarım saat bırakıyorum işim var diye,onun dışında hep onu oyalamak için uğraşıyorum. Niye böyle ya niye uyumuyor ben çözemedim. Desteksiz uykusu da var kendi kendine uykuya dalıyor.
Atak dönemi diye düşünüyorum etkiler mı bu derece? O kadar halsizim o kadar enerjim düşük ki. Biraz uzun uyusa işlerimi halledip bi kahve içebilsem kendime yarım saat ayırabilsem kendime gelicem
Drunuzu değiştirin bence. 3 yaşına kadar günde en fazla 30 dk izlemeli. Ki en iyisi hiç izlememesi tabiNiye şaka yapiym? Yarım saat çizgi film izlemesinde bir sakınca görmüyorum.
Doktorumun onayı da var günde en fazla 1 saat.
Kötülük böyle olmaz bütün gün tv karşısında bırakırsam kötülük olur.
O kadar rahat bir hamilelik geçirdim ki. Hiç uyku sorunum olmadı. Hep uyudum, dinlendim, yüzdum. Ama bendeki şanssızlık işte; bebeğim kolikti ve hala huysuz. Arkadaşlarım hayret ediyorlar. Senin gibi sakin bir insandan bu çocuk nasıl çıktı diye. Bende çok şaşkınim. Eşimle bile tartışmadim hamileyken bebeğe yansimasin diye. Bende niye tutmadıAkademik bilgim yok ama çevremde gözlemlediğim şu, hamileyken ne kadar huzurlu olur ve uyursak o bebeğe aynen yansıyor. Hamileğimde denedim ve oldu.
Haklısınız o konuda muhakkak etkiliyor ama çok vakit geçirmesine izin vermiyorum. Biz hepimiz nasıl büyüdük ben bazı şeyleri abartıldığını düşünüyorum. Ben hep çizgi filmle büyüdüm inglizce o şekilde öğrendim. İzlettiğim şeyler genelde şarkılı renkli karakterler. Yani çizgi film bile değil sürekli bir şarkı halinde olan birşey.Tabii ki senin çocuğun, annesisin daha iyi kararlar verirsin ama 6 aylık bebeğe televizyon izletmek iyi değil. Doktorun da şaşırmış herhalde, neyse. Televizyon hem zeka hem de dil gelişimi üzerinde olumsuz etkilere sahip. Bununla ilgili çok sayıda araştırma var. Onun yerine daha eğlenceli şeyler yapabilirsin. Ayna karşısında vakit geçirebilir, gözetimin altında kuru baklagille oynayabilir (duyu bütünleme açısından olumlu etkisi var) vs. Tabii gözetim altında, oğlum hala çok güzel oyalanır onlarla (15 aylık). Geçen kırılmamış kayısı çekirdeği koydum önüne, yarım saatten fazla oynadı, daha da oynardı da ben kaldırdım. Bir de o dönemlerde kısa uykular normal, benim oğlumda da vardı, sonra sonra geçti. Yarım saat bile uyumadığı olurdu, pertim çıkardı. Ne zaman biraz bağımsızlaştı, o zaman rahat ettim. Ama bunu da biraz kendi haline bırakarak sağladım, keşke daha önceden yapsaymışım dedim hatta.
ahahaha bende böyle geçirdim sakin,huzurlu. Tartışmam bile olmadı :) ama pek uyumadım özellikle gündüz :)) zaten gündüz uykularım hiç yoktur benim hayatta uyuyamam. Benim de kolikti :)O kadar rahat bir hamilelik geçirdim ki. Hiç uyku sorunum olmadı. Hep uyudum, dinlendim, yüzdum. Ama bendeki şanssızlık işte; bebeğim kolikti ve hala huysuz. Arkadaşlarım hayret ediyorlar. Senin gibi sakin bir insandan bu çocuk nasıl çıktı diye. Bende çok şaşkınim. Eşimle bile tartışmadim hamileyken bebeğe yansimasin diye. Bende niye tutmadı
Evet sesler hoşuna gidiyor. Hep yanımda zaten pek ayırmıyorum yanımdan.Geçecek bugünlerin hepsi.
Bir çocuk kolay mi büyüyor? BIR kaç ay sonra biraz rahatlarsın ..yavaş yavaş uyku düzenini oturtmaya çalışıyor..
Dişlerinden de sıkıntısı olabilir annesi daha çok küçük ve sadece sana muhtaç.
Ben yemek yaparken pusetle tezgahın üzerine koyuyordum eline birde poşet veriyordum çıkardığı hışırtı sesi hoşuna gidiyordu
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?