Enerji moral bişey kalmadı :(

Tabiki bunu imalı ironi olarak söyledim.Cok bilmişlere haddini bildiririz derken? Sürekli moral bozan çok bilmişlere yani sizin gibilere mi?
Bir bebeginiz yok herhalde..o süreçlerden belkide geçmediniz..lafımda yarim saat cizgi film izletme mecbureyetinde kalanlara ahkam kesenlereydi benim..
Gelip bir faydası olmayan insanlar birde akıl veriyir ya ona tahammülum yok

Sana tek tavsiyem sakın ama sakın tvnin karşısına bırakma böyle 1 yıl çekeceğin çileyi bir ömür çekersin sakın bırakma diş çıkarıyordur normal bırak evin pis kalsın kadın tut temizliğe ütüye filan tüm ilgini bebişine ver büyüdükçe düzelecek herşey bir yakınım yaptı aynısını Tv önü filan şimdi yıllardır tvnin derdini çekiyor

Bebek büyüttüm koca adam oldu, 18 yaşında.
Çalıştığım okul öncesi kurumda da bir çok çocukla ilgileniyorum.
6 aylık bebeğin tv izlemesini doğru bulmadığım şeklinde bir yorum yaptığım için 'çok bilmiş hatunlar' lafını üzerime alındım.
Ahkam kesmedim, akademik bilgim ve mesleki tecrübem nedeniyle tavsiyede bulundum konu sahibine...

Ben
im bir yakınımda bunun örneği var tabiki izleyecek ama en az 3 yaşında olması lazım

Darısi bizlerin başına diyelim.ilk yazdiğınız mesaj içeriğinde akademik bilgiye sahip biri gibi yazmadınız.
Bende ögretmenim..atanmadan öncede yıllarca anaokullarinda resim ögretmenligi yaptım..ayrıca 2 yeğen büyüttüm..
Hamileligimin sonunda atanadım doğuya geldim..eşim aylarca yanıma gelemedi.
2 aylık bebeğimle mecbur göreve başladim..4 ay olana kadar annem geldi baktı..yol.çok uzak ve herkesin kendi düzeni olunca mecbur bakıci buldum..bebegimj bırakip okuldan donuyordum.5_6 aylık zamanlarinda..hem tek basima çalisip hem bebek buyutmek zor bi surec..
Banyo yaparken veyya sabah okula giderken hazirlanma sebebi ile acardim tv.
Bazen cok caresiz kalirdim..bazen yemek bile yiyemezdim..cunku hem aşı zamanlarindaki huysuzluk hem gazli bir bebek hem dıslerini erken cikarmaya baslayan bir bebekti.
Zararli oldugunu elbet biliyordum ama bazen hayat sartlari teoriye uymuyor malesef.
Kimse gelip bi el atayim demiyor.niye desin dediginiz gibi ama onu demiyorsa bana akil vermeside yanlıs diyorum.
Ha simdi eşim geldi 1 yasina girdik..daha iyiyiz..tv izletmiyoruz..bikac defa uzun yol yapik o zamanlar kullaniyoruz mecburen durmuyor.
Sonuc olarak her anne bebegi icin en iyisini yapmaya gayret eder

K.K hanımlarının hem hayvan besleyip hem bebeklerine bakabilmeleri takdirlik.Ben asla bırakmazdım neolur neolmaz hayvanin sagi solu belli olmaz ,bebeğime bişey yapar falan her dakka kontrol falan yapardım pinprikliyim zaten içim rahat etmezdi benim .

Dis doneminde benim kizim da birsey yemiyor. Deneye deneye yogurtlu corba yedigini fark ettim. O donemleri corbayla atlatiyoruz. Cok cignemek istemiyor. Ama ben olsam ek gidaya ara vermezdim. Yemese de teklif etmek bana daha mantikli geliyor. Yeme rutinini bilsin.

Yorgunluk kismina gelince...ay ben de oyleydim. Ben haftada 2 gun bakici buldum. Ama bakici imkaniniz yoksa varsin dursun isler haftada bir gun bile olsa kendinize bir dinlenme günü verin. Ya birlikte uyuyun ya kahve icin. Aksama da bir makarna cakin tamamdir.

benım oglan da dis cikariyor yorucu baya dinlenmek yok. sagliklari yerinde olsun da gecer bu gunler.

Akademik bilgim yok ama çevremde gözlemlediğim şu, hamileyken ne kadar huzurlu olur ve uyursak o bebeğe aynen yansıyor. Hamileğimde denedim ve oldu.

eve temizlik için yardımcı alma imkanınız varmı?
yemeği sevdirmek için kesinlikle bulamaç yapmayın ve eline verin yesin diyor uzmanlar. belki siz böyle sevdirebilirsiniz.
yorulma kısmına katılıyorum yorulunca daha iyi uyuyorlar.
bir de mizaç meselesi sanırım, benim oğlum çok şükür yattı mı 2-3 saat uyuyor gündüzleri ama arkadaşımın bebeği aynı sizinki gibi yarim saat filan uyuyormuş.
sabir bu dönemler geçecek. büyüme atakları oluyor her dönemin ayrı zorluğu oluyor

Öncelikle bebeğinizin kendi kendine oynamasına izin verin. Gözünüzün önünde serin yere battaniyesini bırakın kendi haline oynaya oynaya yorulsun. En önemlisi de tv den uzak tutun.

Drunuzu değiştirin bence. 3 yaşına kadar günde en fazla 30 dk izlemeli. Ki en iyisi hiç izlememesi tabi

Akademik bilgim yok ama çevremde gözlemlediğim şu, hamileyken ne kadar huzurlu olur ve uyursak o bebeğe aynen yansıyor. Hamileğimde denedim ve oldu.
O kadar rahat bir hamilelik geçirdim ki. Hiç uyku sorunum olmadı. Hep uyudum, dinlendim, yüzdum. Ama bendeki şanssızlık işte; bebeğim kolikti ve hala huysuz. Arkadaşlarım hayret ediyorlar. Senin gibi sakin bir insandan bu çocuk nasıl çıktı diye. Bende çok şaşkınim. Eşimle bile tartışmadim hamileyken bebeğe yansimasin diye. Bende niye tutmadı

Bebek ıcın TV zararlı orası net bebek Yanı bu cocuk bile degil Gec uyutuyorsunuz diye dusunuyorum tam dongu de uyanıyor cunku Birde ek gıdayı nasıl reddediyor daha yeni baslamadınız mı 1 ay zaten tadım surecı

Benim kizim da oyleydi. Sabah kahvaltisini aksam 6-7de anca yapiyordum. Ne gun icinde uyurdu ne de gece. Sabahin 6sina kadar salliyordum. Uykusuz, halsiz, yorgundum. Kendimi zombi gibi hiss ediyordum. Hatta bi keresinde uykusuzluktan gece kizimin yakasina yapistigimi bilirim. Akljma her geldiyinde kendimden utaniyorum ((( 8-9cu aydan sonra duzelmeye basladi cok sukur
Sizden farkli olarak kv ile kaliyordum. Hem bebege bakiyordum, hem temizliye, hem de kv-ye yemek yapmakla mesguldum )))
ALLAH size sabr versin, sizi cok iyi anliyorum. Gececek, azacik daha sabr edin ...

tv karsinda cocugunu birakan anneler sebebiyle her yil konusma bozukluklari atipik otizim li cocuklar artiyor.
temizlik yapmayi ver evin pis olsun yat uyu bebek uyurken.
cocuguna kotuluk etme.
bu kadar da buyutmeyin bi kac ay surecek biseyi. cocugu hasta engelli insanlar var hic buyumeyecek hep bakacaklar var. yillarca uykusuz yasayanlar var.
yeni nesil annelerden cocugu kendi sahlikli olup sikayet edenleri yadirgiyorum. ve simariklik olarak goruyorum. eger bi derdiniz varsa sizi tenzih ediyorum
yedi uyurlarin isimlerini okuyup bi fatiha bagislayin bebeginize rahat uyku dileyin nette var. misil misil uyur.

Geçecek bugünlerin hepsi.
Bir çocuk kolay mi büyüyor? BIR kaç ay sonra biraz rahatlarsın ..yavaş yavaş uyku düzenini oturtmaya çalışıyor..
Dişlerinden de sıkıntısı olabilir annesi daha çok küçük ve sadece sana muhtaç.
Ben yemek yaparken pusetle tezgahın üzerine koyuyordum eline birde poşet veriyordum çıkardığı hışırtı sesi hoşuna gidiyordu

Haklısınız o konuda muhakkak etkiliyor ama çok vakit geçirmesine izin vermiyorum. Biz hepimiz nasıl büyüdük ben bazı şeyleri abartıldığını düşünüyorum. Ben hep çizgi filmle büyüdüm inglizce o şekilde öğrendim. İzlettiğim şeyler genelde şarkılı renkli karakterler. Yani çizgi film bile değil sürekli bir şarkı halinde olan birşey.
ahahaha bende böyle geçirdim sakin,huzurlu. Tartışmam bile olmadı :) ama pek uyumadım özellikle gündüz :)) zaten gündüz uykularım hiç yoktur benim hayatta uyuyamam. Benim de kolikti :)

Evet sesler hoşuna gidiyor. Hep yanımda zaten pek ayırmıyorum yanımdan.
Evet dişler de zordur haklısınız. Tabi ki düzelecektir. Çok yoruldum :))

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…