Enerjimi ne arttırır?

Benimde değerlerim yerlere düşmüş yine bir ara keçiboynuzu pekmeziyle düzeltmiştim bırakınca düştü tekrar. eskiden çok uyurdum öyle böyle değil şimdi yorgun olsamda uyuyamıyorum bunuda en geç 1 de yatarak oturttum 7 de ayaktayım bende geri yatamamaktan şikayet edeceğimi hiç düşünmezdim :) velhasıl düzen şart bırakırsan ucunu yakalayamazsın

Her sabah açkarnına bir yemek kaşığı pekmez bi saat sonra da kahvaltı. Üç gün sonra farkı gör derim. Bende de demir eksikliği okuştu emzirmeden kaynaklı aynı durumu yaşadım şimdi BOMBE gibiyim vızır vızır çalışıyorum bebeğim ev işleri kendi işlerim derken gayet dincim. Ancak demir emilimini tam anlamıyla almak için pekmezden sonra bi saat süt süt ürünü ve çay tüketme.

bende öyleyim gün boyu esniyorum aksam erken yatıyorum sabah işe gitmek icin resmen sürünerek kalkıyorum biraksalar 48 saat uyurum o haldeyim :( çalısan bayanlara bakıyorum sac makyaj giyim full bakımlılar bense 5 dk fazla uyuymak icin sacımı bile taramadan toplıyveriyorum elime ne geçerse onu giyiyorum makyajsız dışarı cıkmayan ben makyajı unuttum cok üzülüyorum bu halime

Sabah acı bir nescafe iç yanında bitter çikolata istersen, kokusu bile beni uyandırıp enerji veriyor, tabi bismillah deyip başlamak ayrı zevkli.....

Kan iğneleri ve hapları kilo yaptığı için hiç istemiyorum. Ev şu an gayet iyi sıcaklıkta ama ayaklarım buz gibi şu an üşüyorlar :KK43:

Niye yapsın ki demir metabolizmaya katılan, sindirilem bir şey değil zaten. Kansızlık tüm problemlerinin kaynağı, çözülmezse asla sağlıklı olamazsın. Kilo alsan dahi spor yapmaya halin olacağı için verirsin. Bu şekilde çok sağlıksız yaşıyorsun. Bir an önce tedavine başla derim. Kendine geldiğinde spora gidersin. Bu şekilde ne spor yapacak ne günlük işlerini yapacak halin olur. Demir almayarak kendine çok zarar veriyorsun.

Demir haplarını al. Ayrıca ıspanak , kırmızı et ye her gün. Ben haftada birkaç kez çiğ ıspanak salatası yiyorum mesela.

moralin bozuk olduğundan mı sağlıktan mı yoksa yapacak bi işin olmamasından mı. ona göre cevap verilir. eğer sağlıksa evde bol bol sebze yemeği pişir. inan vucudun düzelir

İyi geceler, ben sürekli yorgunluktan şikayetçiyim.
Tüm gün uyusam yine bir o kadar uyuyabilirim, kolumu kaldıracak halim yok. Evde bulaşıklar haftalardır dağ gibi, bir anahtar yaptırıcam ona bile çıkmaya üşeniyorum. Okula gittiğim için şanslıyım zar zor kendimi kaldırıp okula gidiyorum. Her kız 9'daki ders için 7.30 gibi kalkıp saç makyaj yapıyor geliyor, ben inleye inleye 8.40 gibi anca uyanıp 5 dk'da evden çıkıyorum. Haliyle yüzüm her sabah şiş, tüm makyaj malzemelerim bomboş duruyor öyle ellenmemiş.
Evi toplamak bana zulüm geliyor, misal bir arkadaşım geldi kaldı koltuğu açtı, o yatak orada günlerce durur. Evim belki 3 hafta olacak temizlenmedi. Bir tek klozeti düzenli temizliyorum. Giysi dolabımın içi zaten taşındığımdan beri Allah'a emanet, bir kere düzlenmedi.
Çöpler balkonda birikti, yarı yüksekliğinde, mavi torbalardan balkon demirini zor görüyorum yani, çöpü bile atmaktan acizim, öyle de halim yok. Ne yesem ne içsem canlanırım, enerjimi arttırır?
Demir eksikliğim, vitamin eksikliğim, anemim var. Ama B12 hapları da aldım, demir hapı da aldım enerjim yine artmadı.
Spora gitmem lazım, düzenli gidiyordum 2 haftadır saldım fazlaca yemeye verdim.. Kötü hissediyorum.
Oncelikle ilaclarini ve tedavini aksatma.
Sonralikla havaya ucuracak cinsten bol isotlu cigkofte,ertesi gun sac tava,sonraki gun soslu baharatli tavuk budu ye. Yanlarina yesillik oh miss. 1 haftaya bomba gibisin. Hadi gecmis olsun.

Akıllıca bi taktik ama bu bir yerden sonra patlar çünkü sorunun kökeni farklı.

Konu sahibesi, depresyonluk bi şeyler yok değil mi?
Tükenmişlik sendromu?
Depresyonluk bir şeyler olduğunu düşünüyorum çünkü yakın arkadaşlarım da böyle düşünüyor. Seni böyle gördükçe ben üzülüyorum falan diyor. Kendimden geçer gibi uyuyorum yani biraz daha dış dünyadan uzak kalmak için bahaneler üretip daha çok uyuyorum.

Sanırım havalarında etkisi oldukça büyük.
Bende 10 gün rapor alıp hem dinlenirim hemde evde iş güç yaparım düzenlerim biyerleri dedim.
Ve o 10 gün boyunca ne mi yaptım.
HİÇ..
Ne dışarıya çıktım, nede evle ilgilendim.
Yattım. Bi koltuğa yattım ondan sıkıldım diğer odaya geçtim.
Demir kan eksiklerinizin yanında gerçekten de havalarda bazen insanı bunalıma sokabiliyor.
C vitamini oldukça hareketli ve dinç olmayı sağlıyor aslında.
Ama şimdi yiyeyim hemen dinç olayım değil, hergün belli bir miktar tükettiğinde düzelmeyi farkedersin.

kk'dan çıktığın mı var tabi enerjin düşer:sinirli:
20 yaşınla ona kaynanası konusunda akıl vercem, ötekini kocasından boşatcam, diğerine üniveriste mezunuyum en iyi bölümü okuyorum diye ego yapcam derken halsiz düşüyosun be canımm:KK37:
azıcık inzivaya çek kendini bebeğim:KK74:

Biraz daha o ewi temizlemezsen mikrop kapıp gerçek manasıyla hastalanıp yatmana ramak kalmış, kalk silkelen daha cok gençsin hareketsiz kalmak için,
sonuçta işleyen demir ışıldar...
Bu arada pekmez içmeyi gerçekten düşünüyorsan gece iç sağ tarafına yatıp uyu asıl ozamn fayda eder. Tecrubeyle sabit.:temizlik:

İyi geceler, ben sürekli yorgunluktan şikayetçiyim.
Tüm gün uyusam yine bir o kadar uyuyabilirim, kolumu kaldıracak halim yok. Evde bulaşıklar haftalardır dağ gibi, bir anahtar yaptırıcam ona bile çıkmaya üşeniyorum. Okula gittiğim için şanslıyım zar zor kendimi kaldırıp okula gidiyorum. Her kız 9'daki ders için 7.30 gibi kalkıp saç makyaj yapıyor geliyor, ben inleye inleye 8.40 gibi anca uyanıp 5 dk'da evden çıkıyorum. Haliyle yüzüm her sabah şiş, tüm makyaj malzemelerim bomboş duruyor öyle ellenmemiş.
Evi toplamak bana zulüm geliyor, misal bir arkadaşım geldi kaldı koltuğu açtı, o yatak orada günlerce durur. Evim belki 3 hafta olacak temizlenmedi. Bir tek klozeti düzenli temizliyorum. Giysi dolabımın içi zaten taşındığımdan beri Allah'a emanet, bir kere düzlenmedi.
Çöpler balkonda birikti, yarı yüksekliğinde, mavi torbalardan balkon demirini zor görüyorum yani, çöpü bile atmaktan acizim, öyle de halim yok. Ne yesem ne içsem canlanırım, enerjimi arttırır?
Demir eksikliğim, vitamin eksikliğim, anemim var. Ama B12 hapları da aldım, demir hapı da aldım enerjim yine artmadı.
Spora gitmem lazım, düzenli gidiyordum 2 haftadır saldım fazlaca yemeye verdim.. Kötü hissediyorum.
Şöyle söyleyeyim, evde 3 gün önce su bitti ve çıkıp almıyorum, çeşmeden kettle'a doldurup kaynatıyorum soğuyunca içiyorum. Resmen dış dünyaya karışmak beni ürkütüyor ve okula bile çok zor gidiyorum.

Uyku uykuyu getiriyor, hic ayilamiyor insan.

Evin dağınık olmasi da boyle yapıyor bazen. Bana her ev dagildiginda oluyor.

Kronik anemi, folik asit, b12, d vit. Eksikliği ustune bir de insülin direncim var. Sekerli seyler ve fazla yemek yedigimde herkesin tersine daha halsiz oluyorum.

Vitaminlerini kullan, kuru meyve agirlikli atıştırmalar yap. Bol su ic, susuzluk dusurur insani.
Kola, gazoz gibi seyler icme. Ani enerji verip hizli geri dusuruyor.

Az sekerli Turk kahvesini deneyebilirsin.

Bir arkadasindan yardim alarak evi bir duzene koysan, sonra her gun yarım saat is yapsan dağılma olmaz. Aldigini her odada yerli yerine koy, bulasik birikmesin diye her cikani yika bekletme. Özellikle geceleri mutfak isi zevkli oluyor :)

Hatta paran varsa bir kerelik bir yardimci bul, beraber 1 gunde halledin herseyi.

Icin acilir temizlik bitince.

Lisede muhasebe ogretmenim kitabin ilk sayfasina yazdirmisti ;

Usenme, erteleme, vazgecme ;)

Back
X