Engelli bir erkek ve engeli olmayan kız

Ben engelli değilim engelli olan karşımdaki insan, benim için sorun yok ama hayatımdaki insanlar bana diyor ki yapma hayatını mahvedersin diyorlar
Sizin için bir sorun yoksa,buradan akıl almanıza hiç gerek yok..aklında iyi tut "gönül işine karisilmaz"tabii gönlünüz var ise...

Ağzınızdan çıkan sözlerin gücünü hafife almayın , olumsuz kelimelerden kaçınmaya çalışın. İncinmeye , kırılmaya hiçbirimiz alışkın olmak zorunda değiliz. Allah herkese sağlık , mutluluk ve huzur versin.

Ne güzel bir dua amin amin inşallah ama ben çok keZ kırıldım ve alışkınım ama o benim kadar gönül acısına sızısina alışkın değil

siz bence bu adami bosverin. sizi sevecek baskasini bulursunuz. siz bu adamla evlenseniz bile annenizin, cevrenizin ona bakisi degismeyecek eminim. zihniyetleri bu sekilde cunku. siz de adamin arkasinda duracak gibi degilsiniz.

anneniz de yatsin kalksin dua etsin yarin obur gun basina daha buyuk bir sey gelmesin diye. yazik.

Ne güzel bir dua amin amin inşallah ama ben çok keZ kırıldım ve alışkınım ama o benim kadar gönül acısına sızısina alışkın değil

Bilemezsiniz , kendinizi bu şekilde şartlamayın. Belki çok iyi bir insandır , belki değildir ; bunu birkaç sohbetle anlamak mümkün değil.

22 yaşındasınız , Allah nasip ederse önünüzde uzun bir hayat var. Acele kararlar vermeyin.

K

Kimisi sizden olur dene diyor kimisi de olmaz hayatını mahvedersin diyor
Birilerinin lafıyla mı yaşıyorsunuz?
Adam engelliyse neden hayatın mahvolacak?
Kuzenim evlendi bir yıl sonra engelli oldu, yıllar yılı karısı çalışıp evi geçindirdi kuzenimi hastane hastane gezdirdi şimdi kuzenim de çalışıyor onlar kadar saygılı-sevgili bir çift görmedim
Kuzenimin eşi çok mutlu, kuzenim de onunla mutlu, çünkü kalpleri engelli değil

Lütfen o adamdan uzak durun çünkü gerçekten sevilmeyi ve mutlu olmayı hakediyor sizin gibi anneniz gibi çevreniz gibi kalpsizleri haketmiyor

Bir gün siz engelli olursanız anneniz bizde kimse uygun görmez diyip sokağa mı atacak sizi

Ayağı yan basmak hayata engel teşkil edecek bir durum değil neyin dramı bu? Eminim sizin de kusurlarınız vardır. Belden altı felç olur vs neyse yani de bahane arıyorsunuz galiba

Yani eğer istiyorsan tanıyıp gör diyorsunuz zaten düşünüyorum şuan

Bir hayat mahvolacak ise o sizinki degil besbelli. Buna takıldıysaniz asla sırtımızdan inmez. Yapmayın cocuk değer gördüğü biri ile olsun.
Ayrıca bir gün sizde engelli olursaniz veya çocuğunuz engelli olursa anneniz babanız engelli olursa ne yaparsınız bir düşünün.
Hiç birsey hiç bir zaman sadece karşı taraf için değildir.

Canım sen gönlündekini yap.bazı kişiler insanları ayırmayı çok sever.benimde eşim engelli hatta ayağında protezle yürüyebiliyor.ben engelli değilim.eşimle ilk tanıştığımda bana dedi ki ben engelliyim ayağımda protez var.belki beni kabul etmezsin yada ilerde pişman olursun dedi.belki yanında engelli birini istemezsin dedi.benide ona dedim ki Allah istemişki seni karşıma çıkarmış.ben bugün senin bu durumun yüzünden seni kabul etmezsem Allah yarın benim karşıma daha ağır bi imtihan çıkarır.ve ben sağlıklı biriyle evlenirsem bi gün başına bı kaza gelir senin olduğun durumdan daha kötü bı hale gelirse ozaman napıcam.ben Allah'tan bana gelene razıyım dedim.elhamdullilah çok mutluyum seviliyorum kıymetim biliniyor.ve ben hiçte eşimi engelli gibi görmüyorum.sende iyi düşün eyer annen sadece arkadaşının engelli halini dert ediyorsa bence otur annenle iyi konuş.çünkü bu dünyada herkes sevilmeye değer ve hakeder.ne kusurumuz varsada hepimiz insanız.biraz uzun oldu kusura bakmayın.

Annem ile babam 26 senelik evliliklerinin 22 senesini babamin kaza sonucubengelli olmasıyla geçirdiler son nefesine kadar. Aralarındaki bağ o kadar kuvvetli ve sevgileri o kadar büyüktü ki hiç engel olarak görmediler. 2 yıl önce babam rahmetli oldu annem her gün göz yaşı içinde dua eder ruhuna... Diyeceğim o ki Allah kalpleri engelli etmesin, başka aşılmayacak hic bir engel yok.

Engelli oluşunun hiç bir önemi yok. Hayatla barışık mı, engelli oluşunu kompleks yapıyor mu, çalışkan mı, aile kavramına önem veren birisi mi, saygılı mı vs vs bunlara bakın. Çünkğ urada eli yüzü düzgün işi gücü yerinde ancak eşini sevgisizliğe, ilgisizlipe mahkum edenlerin hikayelerini okuyoruz. Fiziksel engel hiiç problem değil önemli olan size nasıl hissetirecek, sevip sayıp koruyup kollayacak mı. Ayrıca size olmaz diyenlerin eşleri bir kaza geçirip engelli kalsa sokağa mı atacaklar. Siz engeli boşverip bu adamla hayat nasıl olur, size nasıl hissettiri vs nunlara bakın. Eğer devam etmeyi seçerseniz engel konusunu sonsuza dek kapatın kimseyi de konuşturmayın hayatımızı yaşayın. Yarın başımıza ne geleceğini bilemeyiz. Ama size de zor geliyorsa zorlamayın tabi. Mutlu bir hayat dilerim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…