bu arada o senin dedigin intehara girer ecele degil ikisi farklı şeyler
SM-N9000Q cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
ayy tmm lütfen sen bana cevap yazma biraz dini kitap okuyup bilgilenin benceya niye intihar olsun ecelim gelmediyse zaten ölmem
bebeginin öyle dogmasıda Allahın emri bende senin yazdiklarına gülüyorum biraz daha durursam kötü konusacagim neyse düsüncene saygı duyiyorum sonuçta herkesin kendi evladı kendi vicdanı kendi günahı..
evladıni kaybetmiş anne ayrı canlı evladıni aldırmis anne ayrı ....bencede uzamasınsakatda olsa bebeği aldırmak günah diyosunuz ama evladını kaybetmiş bi anneyi acımasızca eleştiriyorsunuz.ya zaten sizin gibilerden bizi anlamanızı beklemiyoruz sağlıklı evladın olduğu için bunu anlayamazsın bencede daha fazla uzatmayalımki kimse birbirine kötü konuşmasın.
ayy tmm lütfen sen bana cevap yazma biraz dini kitap okuyup bilgilenin bence
6 aylık evliydim o ana kadar hep korunuyorduk ve eşimle birden bire evlat sahibi olmaya karar verdik. Sadece 1 ay korunmadık o ay adetim gecikti o kadar hızlı hamile kalabileceğimi tahmin etmiyordum ama yinede test yapmak istedim yaptım ve sonuç pozitif.. Havalara uçtuk. Gebeliğim çok güzel ilerliyordu çok hareketli bi bebeğim vardı. 15. haftada cinsiyetinin kız olduğunu öğrendik dahada sevindik. 21. haftalıkken doktorum ayrıntılı usg den bahsetti. ücretinin de 250 TL olduğunu söyledi bende ne gerek var o kadar para vermeye bebeğim sağlıklı çok şükür diyordum ama eşim ısrarla o usg ye girmemi istedi. Girdik her zaman konuşkan görmeye alıştığımız doktorum o an sus pus kesildi resmen. Ne oldu bi sorunmu var diyorum cevap yok. baktı baktı masaya geçelim dedi geçtik bebeğin sinir tüplerinde açıklık olduğunu omuriliklerinin birleşmediğini belden aşağısının felç olduğun ve bu durumun beyninde de hasar oluştuğunu söyledi. Tıptaki adı "Spina Bifida" şok olduk, inanamadık. hemen çıktık ordan Edirne Tıp Fakültesine gittik. Orada bi kaç doktorun muayenesinden geçtim ve aldığımız cevaplar hep aynı. Gebeliği sonlandırmamız lazım dediler hayır dedim olmaz aldıramam. "beyin çok hasar görmüş doğsa da çok yaşamaz zaten" dediği cevap aynen bu. Doktorlar hastanın psikilojisine hiç önem vermiyor gerçekten. o gece eve gittik ailem, eşim ve ben oturduk kararımızı vermeye koyduluk. Hıçkıra hıçkıra ağlıyordum o kadar bitkindim ki bebeğim sanki bana destek vermek istercesine kıpırdanıp duruyordu. Sonuç olarak gebeliği sonlandırmaya karar verdik tekrar hastaneye gittik. birsürü testler tahliller yapıldı. Tarifi imkansız bir acı.. Karnınızda bir can taşıyorsunuz ve karşınızda oturan beyaz önlüklü biri size bebeğinizi öldürmeyi kabul ettiğinize dair bi kaç sayfa uzatıp imza atmanızı bekliyor... Attım. 1 gecede herşey olup bitiverdi. Benimle gelen anneler babalar bebeklerini alıp çıktılar, bense gözüm morg tabelalarında hıçkırarak çıktım hastaneden. Herkesten nefret ettim annemden babamdan kayınvalidemden hatta eşimden bile.. Yakınlarım arayıp geçmiş olsun demek istiyorlardı telefonlarına bakmıyordum. Çünkü artık herkes herşey benim için anlamsızdı. 1 ay patolojide kaldı bebeğim benimse gözüme uyku girmiyor yatak odasından dışarı çıkmıyordum. 1 ay sonra aldık kızımı Zeynep Sude'mi hastane hocası yıkayıp kefenlemişti. ben onu pembe elbiselerle hayal ederken kefenle aldım kucağıma..İlk ve son kez kucaklaştık, kokladım. İnanır mısınız o bez parçası resmen gül kokuyordu. Ben yatırdım kızımı toprağına, melek oldu benim yavrum... Beni affedecekmisin bilmiyorum ama ben seni çok özlüyorum canım kızım...
cevap yazmayın artık bence ben fikrimi söyledim sende yaptıgın şeyi savundun bana göre yanlıs ama saygı duyuyorum sende saygi duy ve kapatalım konuyuvalla asıl sen oku din adı altında insanları acımasızca eleştirebiliyosun. bütün hocalar anne hayatı tehlikedeyse caiz diyor sana göre günah demekki hocalar bişey bilmiyor.
o bebek doğsaydı büyüseydi başka kardeşi olmasaydı sakat kalsaydı anne baba öldüğünde kim bakacaktı o yavruya. her zaman şimdiki gibi genç ve dinç olamıyacak o ebeveyn bence aldırmakla doğru bi karar vermişsiniz. allah cennette kavuştursun sizi
bazıları bende o surecten gectımm bende yasadım vazgecmedım demıs amaa herkes sizin gibii güçlü degıl herkes sızın gıbı kaldıramayabılrıımm...herkesın gecırdıgı sınav farklıdır herkes aynı degıl, Rabbiim bu sekılde sınavmıs arkadaşımızı ...Allah ıle Kulun arasına sız gıremessınız,Rabbım bilir ne güzelini...."dua etmek" varken nıye bu agır ıthamlar....
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?