Engelli kardeşimden utanıyorum

Aileniz sizi ona bakmanız için dünyaya getirmemiştir zaten açıkçası.İleriyi düşünmeyin şimdiden.Cevremde bakimevine verenler var ben bu konuda siz illa bakmak zorundasınız evlenmeyin hayatınızı ona adayın diyemem Hiç kimse diyemez.Anne ve babanız koyar bir hal yoluna.Allah var gam yok derler.Sizde destek olursunuz.Ben iyiliğin içten gelerek yapılmasına inanan bir insanım benim inancimda toplum dayatmasi yada zorla yapılan iyilik yada destek geçersizdir.Tam bir gönüllülük işidir adanmışlık gerekir ve ciss ateş diye korkutarak yapılmaz.Kardesinden utanmiyorsun sen o çevredeki saçma insanların bakışlarını takıyorsun.El alem örgütü onların içi senin kardesinin engeline bin basar.Yaşın küçük sanırım nerde görsem tanırım bu herşeyden nefret herşeyden utanma modunu.Sana abla tavsiyesi yanlış anlamaya kırılmaya çok açık bir şekilde tamamen yanlış ifadelerle konu açmışsın.Seni kursuna dizerler birazdan burada tabiri caizse😂Konunu kapattir derim 😂Yada sen bilirsin.Yinede şunu bil benimde engelli ablam var nefret falan etme tam tersine onun için insanlarla kavga et onların elinde değil bu özel durumları.Hatta herkesden fazla sevgiyi hakediyorlar.

Ben de engelli ablasiyim. Ki benim kardesim sadece yurume / fiziksel engelli degil. Hayatinin sonuna kadar bakilmak zorunda olan bir kadin. 30 yasinda. Annem 3 yil olacak vefat edeli. Babamla maddi manevi bakimini beraber sagliyoruz.
14-15 yaslarinda ben de hem utanir hem ofkelenirdim. Sevgi pitircigi olamadigim icin ozellikle annem benden nefret ederdi. Bunun sinirini o zamanlar kucuk olan kardesime kotu davranarak cikarirdim. Bana sarilip opmeye calistikca onu itekler kotu sozler soylerdim.
Sana tavsiyem mutlaka terapiye git. Ofkeni, utancini, endiselerini herseyi anlat. Ve sonunda eger kesinle kardesim umrumda degil onunla isim olmaz gibi bir karar alirsan ki senin hayatin biz kinasak da kendi kararini kendin aliyorsun. Bunu aile soyle o gariban cocuga bir gelecek plani yapsinlar.

Engelli kardeşim var artık çok yoruldum gittiğimiz heryerde bize bakıyorlar nefret ediyorum artık hayatımdan isyan etmekten istemiyorum ama gerçekten çok yoruldum stresten yemek dahi yiyemiyorum ölmeyi isteyecek hale geldim. İlerde anneme babama bsiey olursa kim bakacak diye düşünmekten kafayı yiyeceğim
Çevrendekiler den etkilenmemen imkansız insanların korkunç bakışları seni aşalar gibi hissettiriyor belliki

Ama inan bana hepimiz engelli adayıyız doğuştan sağlıklı olup sonradan kaza veya hastalıkla engelli kalanlar o kadar çok ki

Dışarıdaki insanları bir defa çıkart kafandan kimse engelli olmak istemez kardeşin bunu kendisi seçmedi

O Allah’ın bir emaneti

Engelli kardeşim var artık çok yoruldum gittiğimiz heryerde bize bakıyorlar nefret ediyorum artık hayatımdan isyan etmekten istemiyorum ama gerçekten çok yoruldum stresten yemek dahi yiyemiyorum ölmeyi isteyecek hale geldim. İlerde anneme babama bsiey olursa kim bakacak diye düşünmekten kafayı yiyeceğim
Hepimiz engelli adayiyiz Allah kimseyi kimseye muhtaç etmesin... Biraz empati

😡😡😡 ALLAH SİZİNDE SİNAVİNİZİ ONUNLA VERİYO BELKİ. ENGELLİ OLANDAN NİYE UTANİYOSUNUZKİ. ENGELLİ KARDESİNİZE BAKİPDA GULEN VARSA KENDİNDEN AŞAGİ GORUYORSA BİRİLERİ EN AŞAGİ ZATEN O İNSANLAR.

Ben de engelli ablasiyim. Ki benim kardesim sadece yurume / fiziksel engelli degil. Hayatinin sonuna kadar bakilmak zorunda olan bir kadin. 30 yasinda. Annem 3 yil olacak vefat edeli. Babamla maddi manevi bakimini beraber sagliyoruz.
14-15 yaslarinda ben de hem utanir hem ofkelenirdim. Sevgi pitircigi olamadigim icin ozellikle annem benden nefret ederdi. Bunun sinirini o zamanlar kucuk olan kardesime kotu davranarak cikarirdim. Bana sarilip opmeye calistikca onu itekler kotu sozler soylerdim.
Sana tavsiyem mutlaka terapiye git. Ofkeni, utancini, endiselerini herseyi anlat. Ve sonunda eger kesinle kardesim umrumda degil onunla isim olmaz gibi bir karar alirsan ki senin hayatin biz kinasak da kendi kararini kendin aliyorsun. Bunu aile soyle o gariban cocuga bir gelecek plani yapsinlar.
Konudaki en mantıklı yorum. Herkes konu sahibini linçlemiş ama belli ki yaşamayanın bilmeyeceği bi durumda o da. Evdeki bu durumdan etkileniyor. Yeri geliyor bakım sağlamak zorunda kalıyor. Engelli kardeşle birlikte o da çocukluğunu yaşayamamış. Bence bu kadar linçlemek yerine empati ile yaklaşmak lazım. Hiçbirimiz azize değiliz ki engelli bir bireye bütün hayatımızı adamak isteyelim. Tabi ki hepimiz bir engelli adayıyız ama, etraftaki insanlar için de zor bir durum bu. Konu sahibi içinde tutamamış paylaşma gereği duymuş, belli çok dolmuş, yorulmuş. Psikolojik destek alması şart.

Herkes bir engelli adayı. Sizin de başınıza gelebilir. Utanılacak bir durum yok. Her şey insanlar için.

Sen bakma da kim bakarsa baksın devletimiz var şükür bakar temennim aynı duruma seninde düşmen. Kimsinde isyan ediyorsun annesi babası var evelallah sen çek git o evden stres altındaymış dünya senin etrafında dönecek tabi. Empati yeteneğin yok belli ki o sende olabilirdin bu halinle bile bir imtihanda sensin o aileye.

Yarının garantisini verebilirmisin? Ölmemek ya da engelli olmamak icin oturduğun yerden inme vs geçirsen engelli kalabilirsin farkindamisin disari ciktiginda basina gelecek sebepleri sayamiyorum bile lütfen bir laf ederken bunu da düşünün

Aksine sizin yaninizda bir melek var ve ona ne kadar değerli güzel ve özel bakarsınız mükafatını alırsınız. İnsanlar baksın o onların ayıbı sizin değil ki. Lütfen utanmayın insan yaptığı davranıştan ayıptan utanmalı Allah'ın verdiklerinden değil. İleriyi de düşünme zaman ne getirir bilemezsin Allahım her şeyi bir şekilde oldurtur.

Konudaki en mantıklı yorum. Herkes konu sahibini linçlemiş ama belli ki yaşamayanın bilmeyeceği bi durumda o da. Evdeki bu durumdan etkileniyor. Yeri geliyor bakım sağlamak zorunda kalıyor. Engelli kardeşle birlikte o da çocukluğunu yaşayamamış. Bence bu kadar linçlemek yerine empati ile yaklaşmak lazım. Hiçbirimiz azize değiliz ki engelli bir bireye bütün hayatımızı adamak isteyelim. Tabi ki hepimiz bir engelli adayıyız ama, etraftaki insanlar için de zor bir durum bu. Konu sahibi içinde tutamamış paylaşma gereği duymuş, belli çok dolmuş, yorulmuş. Psikolojik destek alması şart.

Engelli kardeşleri olan arkadaşlarim var, içlerinde oldukları için biliyorum fakat zorlanmak kaygılanmak başka şey utanmaakk bambaşka şeyler... !

Hayatında bedensel / zihinsel engelli biriyle bir gece bile geçirmemiş insanlar konu sahibini linclemis. Hayatının merkezinde bir engelli olanlar ise ne güzel, anlayışla yaklaşmış.
Benim de engelli bir kuzenim vardı. Otuzlarınin sonundayken vefat etti. Misafirliğe gittiğimizde bile yorulurduk. İnanılmaz zahmetli, sancılı bir şey engelli bakmak. Annesi kocaman çocuğunu taşımaktan hem fıtık oldu, hem ellerinde bir hastalik başladı. Kuzenim vefat edeli epey oldu , ama kadincagiz hala fizik tedaviye gidiyor. Ellerini tam kapatamiyor. Bizde çocuktan utanma durumu yoktu, tam tersi evin merkezinde o vardı. Bu haliyle bile çok çok çok zor bir şey. Evde engelli çocuğun varsa 7/24 tamamen onun olmalısın. diğer çocuğunu okula bile goturemezsin, yalvar yakar bakacak birini bulamazsan, hastaneye bile gidemezsin. Tüm birikimin hastanelere, tedavilere, alet edevatlara gider, birikim yapamazsın, orta halliysen başka bir şeye birikim yapamazsın.
Engelli bir bireyin olduğu evde diğer çocuk olmak da hiç kolay değil. Kadının bundan nefret etmesi, gelecegi düşünüp korkması, üzülmesi ve hatta utanması bence çok çok çok doğal bir şey.
O yüzden konu sahibine şunu diyebilirim; muhtemelen engelli kardeşin devletten bir ödeme alıyordur, bu yüzden de evini yılda birkaç kez ilçenin sosyal hizmet merkezinden ziyaret ediyorlardır. Bir dahaki geldiklerinde onlara içindeki korkuyu söyle ve olası bir anne baba vefatında kardeşin derecesinde engeli olanlar için yararlanabilecegi hizmetler hakkında bilgi al. İnsani belirsizlik korkutur. Az çok bir alternatifin olduğunu bilmek sana kendini daha iyi hissettirir.

Hanımlar 18 yaşında bir çocukla konuştuğunuzu unutmuşsunuz sanırım. Çok normal bu ruh halinde olması. Engelli bireylerin ebeveynleri bile zaman zaman bu durumu kaldıramazken küçücük kız çocuğu nasıl kaldırsın. Fazla ağır tepkiler verilmiş sanki.

Konu sahibi; daha önceki konunuza da yazmıştım. Henüz çok gençsiniz, güçsüz hissetmeniz nasıl altından kalkacağınızı bilememeniz normal. Ama büyüyeceksiniz, güçleneceksiniz ve çözümler bulacaksınız içinde bulunduğunuz duruma. Gelecek için şimdiden bu kadar endişelenmenin anlamı yok.

Büyük ihtimalle yaşınız çok küçük o yüzden böyle düşünmüyorsunuz. İlerde kardeşinizin engelli durumunun bulunmasının hiçte utanılacak bir şey olmadığını anlayacaksınız.

Back
X