Eniştem kardeşimle konuşmama engel oluyor

Muallimekatibe

Kendini sev bacım
Kayıtlı Üye
20 Mayıs 2025
129
33
13
Yıllarca uğraşmamıza rağmen ailem vermeyince eşimle kaçarak evlendik ailemle şuan sıkıntımız yok çok şükür. İlk gün kız kardeşimin eşi bana hakaret içerikli mesajlar gönderdi üstelik "Babanı hastaneye kaldırdık intihar edecek" diye saçma sapan yalan şeyler dedi. Ben çok korktum bunu duyunca bayılmak üzereydim. Hemen yengemi aradım yengem çok sinirlendi bana babamın gayet iyi olduğunu, bizimkilerden haber almak için ondan başkasını aramamamı söyledi. Enişteme çok sinirlendim hakaretlerine "Haddini bil, hadsiz" yazıp engele attım.
Kız kardeşim ile yeğenlerimi çok severim. Kardeşim bana hep bir dost oldu sürekli yanımda oldu. Birkaç gün önce eniştem kardeşimin numarasından bana mesaj attı. "Bir daha karıma yazma yoksa seni çok fena yaparım pis çocuk. Huzurumuzu bozuyorsun" diye. Ben bunu görünce şok oldum ne olduğunu anlayamadım. Ben burda kendi evimdeyken onların huzurunu bozacak ne yapmışım olabilirim diye düşündüm. "Huzurunuzu bozacak ne yaptım?" dedim. Bana doğru dürüst bir şey demedi saçma sapan konuşmalarına hakaretlerine devam etti. Ben çok sinirlensem de tek kötü bir şey demedim. Bana "O gittiğin gün sana yazdığımda bana ettiğin laflar için özür dilemezsen bunun sonucuna kardeşin katlanır" deyince ben çıldırdım. İkimizin arasındaki bir mesele yüzünden kardeşimi dövme düşüncesi adamlığı sığmaz dedim daha da sinirlendi. Kardeşimle konuşmama engel olamayacaksın dedim. Ertesi gün kardeşimle her zamanki gibi konuşmaya devam ettik ona hiçbir şeyden bahsetmedim. Akşamında eniştem onun numarasından bana "Bana bir daha yazma" deyip beni engelledi.
Ben ne yapacağımı gerçekten bilmiyorum. Anneme anlattım annem çok sinirlendi "Onu görmezden gelin sizi kıskandığı için öyle yapıyor" dedi ama bizi niye kıskansın ki. Kardeşim için üzülüyorum. Onunla konuşmak için babamlara gitmesini bekliyorum ordayken onunla konuşabiliyorum.

Enıstenız nie herkesten fazla tepki gösterdi acaba

Eğer kardeşinize şiddet uygulama eğilimi varsa ve kardeşiniz böyle bi duruma maruz kalıp o herifi boşamayacaksa uzak durun yani en azından iyi olduğunu bilin . Kız kardeşiniz belki size yansıtamıyor olabilir evinde gerçekten huzurluksuz çıkıyordur siz bahsetmeseniz bile o eşinin sizi engellediğini görüyor sonuçta telefonundan sonra kızın canını yakmasın

Ablanın kocası olan enişten neden böyle dizi senaryosu gibi saçma sapan şeyler yapıyor tam olarak anlayamadım?
Madem ailenizle görüşüyorsunuz aileniz ablanıza söylemiyor mu kocana sahip çık diye?

birincisi aileniz neden evlenmenizi istemedi ikincisi eniştenin size karşı tavırları nasıldı siz kaçmadan önce

Ama ben huzur bozacak hiçbir şey yapmadım ki. Kardeşimin mutluluğunu her şeyden daha çok istiyor ve önemsiyorum. Geçen gün kardeşim babamlara gidince onunla konuştum bana "Benim seninle konuşmamı istemiyordu, en son bana öyle dediğinde 'o benim ablam konuşurum buna engel olamazsın' deyince kavga ettik" dedi. Sanırım aynı gün eniştem bana mesaj attı.
Enıstenız nie herkesten fazla tepki gösterdi acaba

Eğer kardeşinize şiddet uygulama eğilimi varsa ve kardeşiniz böyle bi duruma maruz kalıp o herifi boşamayacaksa uzak durun yani en azından iyi olduğunu bilin . Kız kardeşiniz belki size yansıtamıyor olabilir evinde gerçekten huzurluksuz çıkıyordur siz bahsetmeseniz bile o eşinin sizi engellediğini görüyor sonuçta telefonundan sonra kızın canını yakmasın

Ablanın kocası olan enişten neden böyle dizi senaryosu gibi saçma sapan şeyler yapıyor tam olarak anlayamadım?
Madem ailenizle görüşüyorsunuz aileniz ablanıza söylemiyor mu kocana sahip çık diye?
Bence asla normal biri değil. Psikolojik sorunları olmalı zira normal bir insan böyle davranmaz.

Kardeşim eşine hiçbir şey yapamaz galiba. Bence evde bir sürü sorunları var ama kardeşim hep saklıyor. İlk zamanlar ona şiddet uyguluyordu tesadüfen gördüm yeğenimi emzirecekken vücudunda morluklar vardı ben şok oldum bana hemen sus işareti yaptı sakın anneme söyleme dedi. Ama bize hiçbir şey anlatmıyor.

birincisi aileniz neden evlenmenizi istemedi ikincisi eniştenin size karşı tavırları nasıldı siz kaçmadan önce
Ailem akraba dışındaki evliliklere karşı olduğu için istemiyordu ama biz eşimle birbirimize asıl olduk onlar da evlilikte aşkın önemli olmadığını vs söylüyordu aynı şekilde düşünmüyorduk. İkna etmek için elimizden geleni yaptık ama asla adım atmıyorlardı uzak filan diyerek bahane uyduruyorlardı.
Ben evlenmeden önce eniştemin başkalarına karşı saçma sapan tavırlarını görmüştüm onunla pek fazla zıt düşmemeye çalışıyordum bir sorun olmasını gerektirecek fırsatı vermiyordum yani.

Zorla müdahale edemezsin. Kardeşin ne istiyor, evliliğine devam.edecekse kendini geri çek, zorlaman onu zor duruma sokacak belli ki. Diyorsa bosanicam yetti, elinden geleni yaparsin..
Ayrıca enişte beyin kini nerden geliyor, kıskançlık değil bu saçmalık 🤔

Ailem akraba dışındaki evliliklere karşı olduğu için istemiyordu ama biz eşimle birbirimize asıl olduk onlar da evlilikte aşkın önemli olmadığını vs söylüyordu aynı şekilde düşünmüyorduk. İkna etmek için elimizden geleni yaptık ama asla adım atmıyorlardı uzak filan diyerek bahane uyduruyorlardı.
Ben evlenmeden önce eniştemin başkalarına karşı saçma sapan tavırlarını görmüştüm onunla pek fazla zıt düşmemeye çalışıyordum bir sorun olmasını gerektirecek fırsatı vermiyordum yani.
eniştenin ailenizden daha çok yükselmesi bence hiç normal değil, kalbimi bozmak istemiyorum ama bu it heriften her şey beklenir gibi geldi.

Ama ben huzur bozacak hiçbir şey yapmadım ki. Kardeşimin mutluluğunu her şeyden daha çok istiyor ve önemsiyorum. Geçen gün kardeşim babamlara gidince onunla konuştum bana "Benim seninle konuşmamı istemiyordu, en son bana öyle dediğinde 'o benim ablam konuşurum buna engel olamazsın' deyince kavga ettik" dedi. Sanırım aynı gün eniştem bana mesaj attı.
Zaten siz bişey yapmıyorsunuz ama enişte belli ki sorunlu bari kız kardesınıze zarar vermesin

Böyle bir durumda kızkardeşinize yardım etmeniz gerekiyor, hiç pratik zekalı, düşünceli değilsiniz. Böyle bir durumda arama kayıtları mesajlar silinmeli, ısrarla üstüne gidilmemeli. Belli ki dövüyor kardeşinizi. Ve ailenizle bir plan kurup enişte müsvettesinin ağzına s.çmalısınız.
Ama bakıyorum saçma sapan karşılıklı laf dalaşı! Ya hu anneniz babanız hiç mi böyle şeyler öğretmiyor size?

Böyle bir durumda kızkardeşinize yardım etmeniz gerekiyor, hiç pratik zekalı, düşünceli değilsiniz. Böyle bir durumda arama kayıtları mesajlar silinmeli, ısrarla üstüne gidilmemeli. Belli ki dövüyor kardeşinizi. Ve ailenizle bir plan kurup enişte müsvettesinin ağzına s.çmalısınız.
Ama bakıyorum saçma sapan karşılıklı laf dalaşı! Ya hu anneniz babanız hiç mi böyle şeyler öğretmiyor size?
Önerin nedir pratik zekalı ve düşünceli hanımefendi!?
Aile yapılarımızı bilmiyorsunuz her şey sandığınız gibi olsa keşke. Detaylarıyla bilmeden sormak yerine direk zekayı ve düşünceyi eleştirmek zeki ve düşünceli birinin yapacağı eleştiriler değil.

eniştenin ailenizden daha çok yükselmesi bence hiç normal değil, kalbimi bozmak istemiyorum ama bu it heriften her şey beklenir gibi geldi.
Kendi de dedi zaten aynısını "İnan bana ben her şeyi yapabilirim sen daha beni tanımamışsın" diye. Kardeşim için bir şey yapmak istiyorum ama kardeşimin de desteği gerekiyor. O böyle her şeyi saklayıp gizlerse benim elimden bir şey gelmez.

Zorla müdahale edemezsin. Kardeşin ne istiyor, evliliğine devam.edecekse kendini geri çek, zorlaman onu zor duruma sokacak belli ki. Diyorsa bosanicam yetti, elinden geleni yaparsin..
Ayrıca enişte beyin kini nerden geliyor, kıskançlık değil bu saçmalık 🤔
Kardeşimin numarasından beni engellediğinden beri mesaj yazmıyorum ama bu sabah kardeşim mesaj atmış büyük ihtimalle engeli kaldırmış. O yazınca cevap verecem, onunla konuşmak istediğimde babamlara gitmesini bekleyeceğim mecbur.

Enişten piskopat manyagin teki uzak durun ama ablanızın durumunu ailen bilmeli mazallah ya birşey yaparsa kadına kurtulmalı yani belli potansiyel katil tipi var kendisinde baldiza bu kadar takdıysa karısına neler yapıyodur kim bilir görüyoruz hergun haberlerde erkeklerin neler yaptigini.

Kendi de dedi zaten aynısını "İnan bana ben her şeyi yapabilirim sen daha beni tanımamışsın" diye. Kardeşim için bir şey yapmak istiyorum ama kardeşimin de desteği gerekiyor. O böyle her şeyi saklayıp gizlerse benim elimden bir şey gelmez.
ay keko ya laflara bak, kardeşinizle eşi olmadan açık açık konuşun gerekirse aileye açın çaresine bakın hep beraber, adam normal değil sapık mı psikopat mı ne olduğu belli değil.

ay keko ya laflara bak, kardeşinizle eşi olmadan açık açık konuşun gerekirse aileye açın çaresine bakın hep beraber, adam normal değil sapık mı psikopat mı ne olduğu belli değil.
Ergen desem değil, deli desem değil nasıl davranacağımı şaşırdım. Kardeşimle konuşmaya çalıştım bana sadece "Boş ver takma sen onu, delidir" deyip konuyu kapattı. O adım atmak istemezse maalesef benim tek başıma yapabileceğim bir şey yok. Aksi takdirde suçlu durumuna düşerim.

Enişten piskopat manyagin teki uzak durun ama ablanızın durumunu ailen bilmeli mazallah ya birşey yaparsa kadına kurtulmalı yani belli potansiyel katil tipi var kendisinde baldiza bu kadar takdıysa karısına neler yapıyodur kim bilir görüyoruz hergun haberlerde erkeklerin neler yaptigini.
Anneme anlattım bana sadece "ondan uzak dur" dedi. Herkes üstünü örtme peşinde anlamadım gitti.

Anneme anlattım bana sadece "ondan uzak dur" dedi. Herkes üstünü örtme peşinde anlamadım gitti.
Nasıl uzak dur dedi ya kızının hayatı önemli değil mi belli ki dövüyor görmüşsün zaten morlukları öldürsünmü kızı hep böyle dövüle sövüle mi yaşasın?Yazık gerçektende kızının arkasında duramayan anne baba olmasın bir zahmet kusura bakma.
Eniştenin ne haddine sana karışıyor belli ki kafayı sıyırmış bir tip sana ulaşıyor yaziyor kafayi namusla bozmuştur şimdi bu sana bile zarar verecek birisi belli.

Back
X