- Konu Sahibi mutsuzum2017
-
Emzirmeden kaynaklandığını da tespit ediyoruz diyorsunuz.valla biz bunların olumsuz etkilerini o çocuk 4-5 yaşına gelip okula başladığında anlıyoruz inanın
2 çocuk annesi olarak yaptım ben yorumumu..Benim oğlumda meme düşkünüydü 2 yaşını geçirtmedim!Bıraksam emin olun 6_7 yaşına kadar rahat emerdi..Kızım hiç düşkün değildi kendiliğinden bıraktı..İlk kez duyacaksiniz belki ama kendiliğinden emmeyi kesen bebekler var. Bunu deneyimleyen çok anne var. Alışkanlık değil ihtiyactan emer bebekler ya da çocuklar. Anne sütünün faydası hiç bitmiyor. Hatta beyin tümörü, bazı kanser türlerine anne sütü fayda sağlıyor. Salça sürmek, tiksindirmek bunlar travmatik ayırma yöntemleri. 28 ay aşkla emdiği memeden tiksindirmek ne kadar mantıklı.
Tüm bunların ötesinde bebek konu sahibinin, meme konu sahibinin, boyle mahrem.bir konuda siz kes deme hakkını nasıl kendinizde buluyorsunuz hayret! Konu sahibi nasıl kesecegim diye mi sormuş. Mantar için ne yapabilirim demiş
Bakın bu her çocuk da tabiki böyle olmaz ama olumsuz etkilerini gördüğüm şeyleri yazıyorum. Nitekim bu sene başında yaşadığım durumlar oldu ve gördüm bunları. Gördüklerimi paylaşıyorum katılıp katılmamak kişiye kalmıştır.Emzirmeden kaynaklandığını da tespit ediyoruz diyorsunuz.
Topluma problemli bir çocuk veriyorum ben de demek ki tüh.
kesinlikle katılıyorum anlatmaya çalıştığım şeyler bu gibi şeyler sadece emme üzerinden düşünmemek lazım karşılaşılan zorluklar ve ben bunları gördüğüm için aktardım. Emme de yine bunlardandır bana göre. 6 aydan 2 yaşına kadar ek gıda ile verilmeli anne sütü ama sonra yavaş yavaş kesilmesi gerektiği düşüncesindeyim. Benzer durumlar tuvalet eğitimi, çocuğun kendi yatağından uyuması, anne baba tutumu gibi gibi bir çok etken üstünden konuşulabilir. Ama konumuz emzirme olduğu için kesinlikle ama kesinlikle size katılıyorum2 çocuk annesi olarak yaptım ben yorumumu..Benim oğlumda meme düşkünüydü 2 yaşını geçirtmedim!Bıraksam emin olun 6_7 yaşına kadar rahat emerdi..Kızım hiç düşkün değildi kendiliğinden bıraktı..
Anne sütü yararlı diye ömrümüzün sonuna kadar emelim mi yani? Yeğenim küçükken parmağını emerdi şuan 13 yaşında uyurken parmak emiyor normal mi şimdi?(hatta uyanıkken bile yaptığı oluyor)
Ayrıca konu sahibinin anneliğine laf etmedim! Yeteri kadar emzirmiş kendini kötü hissedip vicdan yapmasın diye yazdım..Araya kendi sağlığı girmiş..
Yani konusahibine sütten kes hakkını kendimde bulmamışım, doktorun verdiği ilacı ancak bu şekilde kullanabiliyorsa gereğini yapması gerektiğini söylemişim, bu kadar!
Hangi çocuk psikoloğu çocuk anne babasıyla yatmak istiyor diye " aaa evet bu çocuk sizinle uyumaya ihtiyaç duyuyor hep sizle yatsın der", az mantık lütfen..Tırnak yeme alışkanlığı olan çocuklara doktorlar tarafından tırnaklara sürülmesi için verilen oje desenize en büyük travma sebebi, çocuk ihtiyaç olarak görüp yiyor sonuçta.
Ümit aktaş lavanta yağının sürmeyi tavsiye ediyor. Koltukaltımda mantar cıkmıştı bu sayede kurtulmuştum mecitefendi marka lavanta yağını kullanmıştım aldığınızda kalitesini alın geçiyorGunaydin
Ensemde mantar cikti ama emziriyorum kizim 28 aylik kesemiyorum memeden cok duskun. Doktor hap yazdi kullanamiyorum emziren icin degilmis krem ve sampuanda yazdi onlari kullaniyorum ama korkuyorum yayilir diye. Bildiginiz dogal seyler varmi?
Savunmaniz dahi bastan aşağ2 çocuk annesi olarak yaptım ben yorumumu..Benim oğlumda meme düşkünüydü 2 yaşını geçirtmedim!Bıraksam emin olun 6_7 yaşına kadar rahat emerdi..Kızım hiç düşkün değildi kendiliğinden bıraktı..
Anne sütü yararlı diye ömrümüzün sonuna kadar emelim mi yani? Yeğenim küçükken parmağını emerdi şuan 13 yaşında uyurken parmak emiyor normal mi şimdi?(hatta uyanıkken bile yaptığı oluyor)
Ayrıca konu sahibinin anneliğine laf etmedim! Yeteri kadar emzirmiş kendini kötü hissedip vicdan yapmasın diye yazdım..Araya kendi sağlığı girmiş..
Yani konusahibine sütten kes hakkını kendimde bulmamışım, doktorun verdiği ilacı ancak bu şekilde kullanabiliyorsa gereğini yapması gerektiğini söylemişim, bu kadar!
Hangi çocuk psikoloğu çocuk anne babasıyla yatmak istiyor diye " aaa evet bu çocuk sizinle uyumaya ihtiyaç duyuyor hep sizle yatsın der", az mantık lütfen..Tırnak yeme alışkanlığı olan çocuklara doktorlar tarafından tırnaklara sürülmesi için verilen oje desenize en büyük travma sebebi, çocuk ihtiyaç olarak görüp yiyor sonuçta.
Öncelikle konu sahibinin anneligine laf ediyorsunuz demedim. Carpitmayin lütfen. Yazdıklarinizin neresinden tutsam elimde kalıyor. Ama tek tek cevap yazmayacagim zira bir yere varmayacak. Siz iki çocuk annesi olarak doğru diyorsunuzdur. İyi günler2 çocuk annesi olarak yaptım ben yorumumu..Benim oğlumda meme düşkünüydü 2 yaşını geçirtmedim!Bıraksam emin olun 6_7 yaşına kadar rahat emerdi..Kızım hiç düşkün değildi kendiliğinden bıraktı..
Ezbere konuşmak oluyor fakat bu.Bakın bu her çocuk da tabiki böyle olmaz ama olumsuz etkilerini gördüğüm şeyleri yazıyorum. Nitekim bu sene başında yaşadığım durumlar oldu ve gördüm bunları. Gördüklerimi paylaşıyorum katılıp katılmamak kişiye kalmıştır.
ya yapmayın Allah askına bu bi alışkanlık formu kazanırsa çocuk 5 yaşına kadar da emer o zaman çocuğum için uygun değil 5 yaşında ama emziriyor diyebilir miyiz?Ezbere konuşmak oluyor fakat bu.
Her çocuğun ihtiyacı ve emeceği yaş kendine özeldir.
Bazı çocuklar yaşında emmeyi kendi bırakırken bazıları için 2 yaş kesinlikle uygun değildir.
O yüzden en doğru kararı anne çocuğuna göre vermeli.
2 yaşı geçti aman emmeyi bıraksın gibi toplumsal baskılardan uzaklaşmak dileğiyle.
Konunun içinde olduğunuzu zannederken çok çok dışındasınız aslında.ya yapmayın Allah askına bu bi alışkanlık formu kazanırsa çocuk 5 yaşına kadar da emer o zaman çocuğum için uygun değil 5 yaşında ama emziriyor diyebilir miyiz?
Bende oldukça güveniyorum o zaman bence biz karşılıklı yanıt vermeyelim herkes kendi bilgisine göre savunma yapsın konu sahibi de kendi istediğini seçer artık. İyi günler.Konunun içinde olduğunuzu zannederken çok çok dışındasınız aslında.
Siz bilgilerinize güveniyorsanız sorun yok.
Ben oldukça güveniyorum.
28 aylık e yuh Bacm kessenize artık kocaman olmusGunaydin
Ensemde mantar cikti ama emziriyorum kizim 28 aylik kesemiyorum memeden cok duskun. Doktor hap yazdi kullanamiyorum emziren icin degilmis krem ve sampuanda yazdi onlari kullaniyorum ama korkuyorum yayilir diye. Bildiginiz dogal seyler varmi?
Konunun içinde olduğunuzu zannederken çok çok dışındasınız aslında.
Siz bilgilerinize güveniyorsanız sorun yok.
Ben oldukça güveniyorum.
Öğretmensiniz yazacaktım klavye azizliği olmuş, sakin olun yani. Ben de psikolojik danışmanim 8 yıldır. Tum kademeler de çalıştim. 14 aydır da anneyim. Tüm bildiklerimi daha doğrusu bildiğimi sandıklarını tekrar araştırdım, öğrendim. Belki Bebegimden önce ben de sizin gibi tepki verirdim. 5 yaşına kadar kendini öven Ayşe teyzeler bana da tuhaf, cahil vs. gelirdi. Ama şu an öğrendim ki bu mümkün ve tuhaf bir durum değilmiş. Kişiliğini, cinsel kimliğini şekillendiren bir olay değilmiş emzirmek.Öğrenci değil öğretmenim toplamda 6 yıllık öğretmenim ve lise hayatımda dahil olmak üzere 15 yıla yakındır bu işin içindeyim. Sizin düşünceniz saygı duyarım. Ama ben özellikle 6 yıllık öğretmenlik hayatımda karşılaştığım belli başlı sorunları baz alarak bir yazı yazdım. Evet bence konu sahibi bebeğini artık memeden ayırmalı şuan mantar değil daha ciddi bir enfeksiyon durumu da söz konusu olabilirdi yada geçirilmiş büyük bir ameliyat. Anne sütünün besin değeri elbette ki şak diye kesilmiyor bundan bahsetmiyorum. Ayrıca bizim buradaki komşu Ayşe teyzeler 5 yaşına kadar çocuk emmeli ben emzirdim sütüm geldi diye övünüyor. Onun için benimki sadece bazı şeyleri tecrübe etmenin verdiği bir yorum
Hoş gelmiyor.Sizce çocuğun atıyorum 4 5 yaşında emmesi doğru mudur?
Merak ettiğim için soruyorum
Bana sormamissiniz ama ben cevap vereyim. Sıkıntı yok emebilir. Zaten o zamana kadsr devam eden azdir. Zaten 4-5 yaşında emen bebek haftada bir iki ya da günde bir kez falan emiyordur.Sizce çocuğun atıyorum 4 5 yaşında emmesi doğru mudur?
Merak ettiğim için soruyorum
ben çocukluk dönemi sorunlarını değil bazılarını emzirmeye bağladım karşlaştığım için yazdım bunu da. Bu sene bi öğrencim vardı ay itibari ile 49 aylıktı Eylül ayında bana geldiğinde çocuk kesinlikle yemek yemiyor anne ısrarla yemek yemesini istiyor. Bilirsiniz bizler yemeyen bir öğrenciyi zorlamayız asla öğretmene ve okula tepki geliştirmesin diye. Sonra aileyi görüşmeye aldık 1 ay sonra falan yememenin altta yatan sebebini anlamak için. Anne çocuğu 35 aya kadar emzirmiş 6 aydan sonra verdiği her ek gıdayı püre olarak vermiş ve çocuk artık bir süre sonra posalı gıdaya geçince çiğnemek istememiş ve çiğnemeyince de besinleri ağzından tutmaya başlamış. Ağızda uzun süre ve devamlı tutulan besin diş kökünü çürütmeye başlamış ve çocuğun geçmeyen diş ağrıları ve apseleri başlamış. Diş doktoru kalıcı dişler çıkana kadar bir şey yapılamayacağını söylemiş. Yani bahsettiğim bu gibi sorunlar. bu tarz sorunlar ile karşılaştığım için 24 aydan sonra kesilmeli diyorum. Zaten yukarıda da bir video paylaştım belki bakmak istersiniz. İyi günlerÖğretmensiniz yazacaktım klavye azizliği olmuş, sakin olun yani. Ben de psikolojik danışmanim 8 yıldır. Tum kademeler de çalıştim. 14 aydır da anneyim. Tüm bildiklerimi daha doğrusu bildiğimi sandıklarını tekrar araştırdım, öğrendim. Belki Bebegimden önce ben de sizin gibi tepki verirdim. 5 yaşına kadar kendini öven Ayşe teyzeler bana da tuhaf, cahil vs. gelirdi. Ama şu an öğrendim ki bu mümkün ve tuhaf bir durum değilmiş. Kişiliğini, cinsel kimliğini şekillendiren bir olay değilmiş emzirmek.
Sağlık sorununu ayrı tutarak diyorum. Sağlığı için.emzirmeyi kesinlikle sonlandırma gerekiyorsa o ayrı.
Bebekler gerçekten ihtiyac hissettikleri icin emiyor. Genelde son dişler tamamlanana kadar yogun bir emme süreci oluyor. Sonrasında azaltarak bitiriyor. Tabi anne yorgun, mutsuzsa 2 yaş sonrası anlatarak kademeli olarak bırakabilir.
Sizin çocukluk dönemindeki sorunlari emzirmeye bağlanmanızın yanlış olduğunu düşünüyorum.
Daha fazla uzatmayacagim konuyu zira yazmak zor oluyor
Ama bakın bu olayda altta yatan sebep ek gıdanın püre olarak verilmesi. Videoya da bakacağım. İyi günlerben çocukluk dönemi sorunlarını değil bazılarını emzirmeye bağladım karşlaştığım için yazdım bunu da. Bu sene bi öğrencim vardı ay itibari ile 49 aylıktı Eylül ayında bana geldiğinde çocuk kesinlikle yemek yemiyor anne ısrarla yemek yemesini istiyor. Bilirsiniz bizler yemeyen bir öğrenciyi zorlamayız asla öğretmene ve okula tepki geliştirmesin diye. Sonra aileyi görüşmeye aldık 1 ay sonra falan yememenin altta yatan sebebini anlamak için. Anne çocuğu 35 aya kadar emzirmiş 6 aydan sonra verdiği her ek gıdayı püre olarak vermiş ve çocuk artık bir süre sonra posalı gıdaya geçince çiğnemek istememiş ve çiğnemeyince de besinleri ağzından tutmaya başlamış. Ağızda uzun süre ve devamlı tutulan besin diş kökünü çürütmeye başlamış ve çocuğun geçmeyen diş ağrıları ve apseleri başlamış. Diş doktoru kalıcı dişler çıkana kadar bir şey yapılamayacağını söylemiş. Yani bahsettiğim bu gibi sorunlar. bu tarz sorunlar ile karşılaştığım için 24 aydan sonra kesilmeli diyorum. Zaten yukarıda da bir video paylaştım belki bakmak istersiniz. İyi günler
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?