Enteresan bir yurtdışı ülkesinde projeye gitmek

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Velvette

💪🏋️‍♀️
Kayıtlı Üye
12 Mart 2013
37.829
51.656
798
Kızlar merhaba

Benim yurtdışını kazansam da gidebilmek için 9 ayım var nereden baksanız.
Bu arada da bir arkadaşımdan öğrendim böyle Erasmus stajları varmış.

Enteresan bir ülkeye gitmek istiyorum. Uzak, egzotik. Birkaç aylığına.
Ben böyle farklı ülkelere bayılırım :)

Mesela Hindistan, Singapur, Peru gibi ülkeler buldum.

Sosyal projeler var, alanımla ilgili olmasa da mesela Türkçe/İngilizce öğretmek, kadın hakları, insan hakları gibi ya da uluslararası ofiste çalışmak gibi.

Hiç böyle bir şey yapan oldu mu aranızda?

Bu arada mastera başlamadan önce bazı lisans derslerimi tekrar etmem gerekiyor, unuttum bir kısmını
Hem onlara çalışıp, hem yurtdışında böyle bir yerde staj yapsam yürütebilir miyim bir arada?
Bir de oradan başvurularımı yapmam zor olur mu, hani bir belge bir şey isteseler uzakta olurum

Tavsiyeleri bekliyorum

Son düzenleme:

Çok iyi fikir. Kesinlikle yapmalısın. Singapura sadece gezme amacı ile gittim ama çok güzel bir yer. Peru keza öyle. Hindistan bana göre değil ama kendi önyarglarım da olabilir.
Belki derslerle zor olabilir ama tüm zorluklara değer. Umarım yaprsın ve süper geçer her şey.

İşte benim de böyle ülkelere öyle ha dedi mi gitme şansım yok malum çok pahalı gidiş geliş.
Avrupaya batı ülkelerine her zaman giderim zaten muhtemelen orada okuyacağım için.
Hem böylece bir sosyal sorumluluk projesinde yardımcı olmuş olurum hem de böyle değişik bir kültür görmüş olurum, çok heyecanlı ya

Nasıl olur bilmem de gittiğiniz enterasan ülkede hijyene dikkat edin aman diyim. :)

Cesaretinize de hayran kaldım.

Hahahahah ederim ederim maksat heyecan olsun seviyorum macera

Kore'ye gidin hatta yanınıza beni de alın

Çok isterdim aslında tamamen ayrı bir kültür baktım ama orada yoktu, hindistanda bulabildim

Kesinlikle yapmalısın. hele bütçesel anlamda ordan destek olacaksa tadından yenmez. Singapur derim ben. Taylanda da yakın. Oraları da görürsün. Kamboçya da görürsün. Bir kesinleşsin neresi olduğu nereler nereler görürsün.
Hindistan olayını iyi araştır derim. ben temizliğinden tecavüzüne pek hoş şeyler duymadım Hindistan hakkında. En azından şartlar nasıldır bir araştır derim.

Hindistandaki kadının toplumdaki yeri & kadın hakları ile ilgili mesela 6 haftalık böyle

çok güzel bir fikir ama bir çok 3. dünya ülkesi şu sıralar çok tehlikeli ya ben olsam korkarım :) AMA uzakdoğuya benide götürebilirsiniz çat pat korecem var

Birinin bana yaparsın halledersin demesine ihtiyacım vardı esasen yoksa gitmeyi kafaya koydum da :))

Evet zaten öyle olanlara bakıyorum. Kalacak yerini, paranı verenlere bakıyorum

Kesinleşince o zaman sana akıl danışırım artık, iyi biliyorsun sanırım :)

çok güzel bir fikir ama bir çok 3. dünya ülkesi şu sıralar çok tehlikeli ya ben olsam korkarım :) AMA uzakdoğuya benide götürebilirsiniz çat pat korecem var

Bizim ülke de çok güvenli sayılmaz ya her yerde var artık tehdit

Bence asya & latin amerika daha güvende şu anda ya piuuu

Güney mi kuzey mi?

Sadece Singapur konusunda yardımcı olabilirim. Peru bizim şimdilik gittiklerimiz değil gitmek istediklerimiz listesinde. Listenin en sonunda Hindistan var :)

Sadece Singapur konusunda yardımcı olabilirim. Peru bizim şimdilik gittiklerimiz değil gitmek istediklerimiz listesinde. Listenin en sonunda Hindistan var :)

Ya ben de bayılıyorum hint kültürüne
Çok mistik
Hele kendi kendime kuruldum
Sare falan alır giyerim diye hayal kuruyorum

Ya ben de bayılıyorum hint kültürüne
Çok mistik
Hele kendi kendime kuruldum
Sare falan alır giyerim diye hayal kuruyorum

yani şimdi bilemedim ama şu listeye bir bak:
http://www.internationalwomenstravelcenter.com/479/

hoş türkiyede var listede ama ben zaten bir turiste gel de yalnız yalnız her yerini gez diyemem ülkemin.
Taylandda tapınakları gezdik bol bol. İnanılmaz temiz mükemmel yerler. Singapura geçtik ordan ve singapurda bir hint tapınağına girdik. tapınaklara girerken ayakkabıları çıkarıyorsun. Bildiğin ayaklarımı çamaşır suyuna yatırmak istedim. Ayakkabımı kirletmemek için yeniden giymek istemedim. O kadar pisti. O gezide yapmasaydım dediğim tek etkinlik olabilir. Thai tapınaklarından yerler bal dök yala iken bu çok acıklıydı.
Tecavüz konusunda da çok çok tatsız şeyler okudum. Yukardaki linktede görürsün pek çok hükümet yalnız gezilmemesini öneriyor. Rape statistics diyince google in india'yı öneriyor sen düşün artık.

Singapur mükemmel bir yer yalnız pahallıdır. Kendini ABD de hissedersin. Egzotik değildir ama egzotik adalara uçakla 1 saat mesafededir.thailand samui phuket Ada'larına yakındır.tavsiye ederim...

Ben korkağım diyorum sen bana kuzey diyorsun cık cık Güney ya jang geun suk oppamı görmeyi çok istiyorum

Ne dediğin hakkında hiçbir fikrim yok ama

Aaa şuna bak ya Türkiyede tamamen kapanın o uygundur yazmış
Yok artık
İyice mok atmış sevmedim bunu

Singapur mükemmel bir yer yalnız pahallıdır. Kendini ABD de hissedersin. Egzotik değildir ama egzotik adalara uçakla 1 saat mesafededir.thailand samui phuket Ada'larına yakındır.tavsiye ederim...

Herkes tayland da çok efsane diyor zaten o phuket adalarını bir kez gördüm resimden ve öldüm

Just şartları nedir stajın? Link falan atar mısın okuyayım bakarsın ben de denerim :)

erasmusintern.org sanırım buradan bakıyorum
bir de aiesec var oradan da üye olup arama yapabiliyorsun

İspanyada parti düzenlemeyle ilgili vardı bildiğin partilere katılıyorsun yani klüplerde

İşe bak

Ayy bayılıyorum boyle konulara basarili kadinlara Cok guzel dusunmussunuz digerleri hakkinda bilgim yok ama Hindistan ilginc olabilirdi hep ilgimi cekmistir

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…