Enteresan bir yurtdışı ülkesinde projeye gitmek

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Ben de kore yazacaktim ama olmuyormuş. Yine de içimde kalmasın.

Kafalar bir dünya. Siz sanki ülkemizin güzelliklerini gördünüz mü de yurtdışı istiyorsunuza gelecekti konu birazdan. Yahu insan istediği yeri de mi izin alıp öyle isteyecek. Başka bir dilin konuşulduğu, bambaşka bir dünyaya gitmek istiyor insan belki.

Ben de kore yazacaktim ama olmuyormuş. Yine de içimde kalmasın.

koreye dair denediğim tek şey yukgaejang :) sevmiştim ama :)
Neyse ki layığını bulmuş sağolsun adminler

Senin etkili, beli bükülmez KİBler in sağolsun

Güney Afrika'yı da bırakayım şuraya.

Var var aklımda o da, gerçi bu aralar çok karışık ama bizim ülkemiz hep karmaşık alışkınız

Ha bu yüzden miydi tüm mesele
Anlam verememiştim, bir husumetimiz falan oldu sandım önceden ama hatırlamıyorum diye düşündüm
Neyse
Ben ülkemiz pis, kötü demiyorum ki
Çoğu böyle konuda da savunmuşumdur Türkiyeyi
Ülkemi de seviyorum zaten
Burada yaşamayı da seviyorum
Ama düşündüm akademi dışında çalışmak istemiyorum artık
E bunun için zaman var seneye kadar boş boş oturmaktansa :)
Zaten seviyorum böyle heyecanlı oluyor

Kibci başıyım adminler seviyor beni

Konuyu ben de baltalamış sayılır mıyım bilmiyorum ama Erasmus burs programıyla sadece Avrupa ülkelerine gidebiliyorsunuz tabi uzak doğu latin amerika gibi yerler için ayrıca burs programları var araştırın ve gidin mutlaka bence de

bende oyle biliyorum,erasmus burs/staj programi AB ile sinirli.

Konu sahibi,Hindistan`a gitme hayallerin varsa Aiesec denemelisin,okuyanlara/mezunlara staj imkani sagliyor -en azindan bizim zamanimizda mezunlari da yolluyorduk staja -
Hindistan`da cok kolay is/staj imkani bulursun Aiesec vesilesiyle,masallah zaten cok cok fazla gelende vardi zamaninda Turkiye`ye..
Ben Hindistan`i tercih eder miydim Bolgesine gore degisir,cok genis bi cografya ve bazi yoreleri cidden cok tehlikeli ve pis.
Erasmusla gidebilecegini sanmiyorum ama iyi bi Aiesec ofisi ve takimiyla calisirsan bu konuda deneyimli olduklari icin ve guzel baglantilari oldugu icin bikac ay icinde gidebilirsin ama sunu belirteyim bursla filan degil..Bildigin calisip ekmegini tastan cikaracaksin gittigin staj modeline gore orda kalma suren degisir,gelisim stajlari yani sosyal bazli stajlar 3 ay kadar suruyor,maksimum 6 ay..teknik stajlar ise daha uzun sureli.
kimi firma /kurulus maas verebilir kimi kurum ise yeme-icme barinma ve cok az bi cep harcligi vermeyi kabul edebilir.
bizim zamanimizda Turkiye`ye gelenlerin vize islemlerini/kalacak yeri/yabancilar polisinde isleri vs. biz ayarliyorduk,hangi ulkeye gidersen git,gittigin ulkenin aiesec ofisi bu konuda sana yardimci olacaktir.

Hindistan'ı eleyin bence.
Bizim ülkemiz insanlarının tahammül edebileceği şekilde değil oradaki yaşam.
Pisliği, kokusu, yemekleri hatta suyu bile mide bulandırıcı.
Turist olarak bile cesaret edemedim, siz birkaç ay diyorsunuz.
Ama diğer saydığınız asya ülkeleri size faydalı olabilir, özellikle Güney Kore imkanı varsa düşünün.

Kibci başıyım adminler seviyor beni

Hahaha adminlerin gözdesi bibibella

Yok sayılmazsınız ancak Erasmus 2 yıl önce falan tüm dünya geneline yayıldı artık Avrupa ile sınırlı değil yani

Aiesec var ama Erasmus da var dediğim gibi 2 sene önce Erasmus dünya geneline yayıldı zaten o konuda sıkıntı yok
Bazısı ücret vermiyor dediğiniz gibi ancak verenlere bakıyorum ben

Aslında mesele de biraz cesaret edemediğimiz yerleri denemek değil mi
Ben Güney Kore isterim olursa hayır demem, bence daha zordur orası gerçi yemekleri çok zorlamıştı beni :))

Mardin Göbeklitepe?
Mardin
Asıl cahil ve rezil olan sizsiniz ki daha Göbeklitepe nerede bilmiyorsunuz. Tutturmuş gidiyor bi Mardin

ay hindistanda kaybolsan seni bulamayız, kim kaybettiye gidersin

mesela şunu iştah açıcı güzel bir belgesel diye bloombergte yüzellimilyon kere koydular ama zaplarken bile insanın midesi bulanıyor yaw

erasmus stajlarını okurken yapabılırsınız(lisans donemınde oluyor bıldıgım kadarıyla), ama o tarz ulkelere degıl de genelde avrupaya gıdılır tum yazısmalar sıze aıttır okulu ayarlamak vs.. mail yoluyla hersey halledılıyor...
zaten yıllık bellı bır kontenjan ayrılır, her ulkenın her okulun kontenjanı bellıdır.....
o tarz ulkeler sıze pek bırseyde katmaz cunku gelısmıs ulkeler degıller ve orada ıngılızce yogun kullanılmıyor, ama gönüllülük esasına göre işlerde çalışabilirsiniz yada o tarz projelerde görev alabılırsınız....
sıze tavsıyem mumkunse almanya ıngıltere gıbı ulkelere gıtmeyı deneyın.

Daha geçen hafta singapura gittim. Çok pahalıydı haberiniz olsun ben Çin'de yaşıyorum. Burayı tavsiye edebilirim size. Enteresan keşifler yapmak istiyorsanız shanghai dışında bir şehri tercih edin derim. Zira shanghai ın istanbuldan bir farkı yok .hakkınızda hayırlısı olsun

Singapur ve Peru belki ama Hindistan'ı düşünmezdim. Gerçekten çok pis, merkezi birkaç yer dışında bizim yaşamamız için çok zor. Kesinlikle böyle bir şeyi denemelisin. Yurtdışında bulunmak, hele ki çalışmak ve belli bir süre geçirmek mükemmel bir deneyim.
Dünyanın tadını alan bir daha vazgeçemez. Sizin için de öyle olacağına eminim.
İleriki hayatınızda da size çok şey katar. Esnek olursunuz, problemlere anlık çözümler üretebilir, pek çok çeşit insanı olduğu gibi kabul edebilirsiniz.
Tek görüşüm, ben sizin yerinizde olsa idim daha farklı bir ülke seçerdim. Mesela ikinci bir dil öğrenebileceğim, bana da yeni bir yabancı dil katabilecek, kültürünü merak ettiğim, dilini ileride kullanabileceğim.
Sonucu bildirin, merakla takip edeceğim. :) Kolay gelsin..

Göbeklitepe ya da Göbekli Tepe, Şanlıurfa il merkezinin yaklaşık olarak 22 km. kuzeydoğusunda, Örencik Köyü yakınlarında[3] yer alan dünyanın bilinen en eski kült yapılar topluluğudur.

bir araştır google dan rezil oldun zaten

insanların konularına gelip saçma sapan ayar vermeye çalışan tiplere hayır

ay hindistanda kaybolsan seni bulamayız, kim kaybettiye gidersin

mesela şunu iştah açıcı güzel bir belgesel diye bloombergte yüzellimilyon kere koydular ama zaplarken bile insanın midesi bulanıyor yaw

Dur bakıyorum hemen

Ben severim Hint mutfağını da

Görünüşe göre sitede Hint kültürünü seven bir tek ben varım

Yok yüksek lisans & doktorada da mümkün.
Hatta yapacağım da tekrar fırsatını bulursam
Bir de artık sadece Avrupada değil dünya genelinde geçerli.
Önceden erasmus mundus & bilateral gibi kollarla dünyaya yayılıyordu
Artık Erasmus + var dünya genelinde geçerli olan
Bir de free mover denen bir olay var
Yani okula bağlı olmadan da gidiliyor
Ancak dediğim gibi ben istemiyorum, Avrupaya zaten seneye gideceğim
Daha farklı bir deneyim olsun istiyorum bu kez

Peki yemek işini nasıl hallediyorsunuz? Tek merak ettiğim bu, bir de facebook whatsapp falan yokmuş diye duydum orada : /

Evet evet, geçen sene gittim, Erasmusla gittim çok zevkliydi hep o günler ya
Zaten tadına doyamadığım için sürekli böyle bir gezme + okuma yolu arıyorum, seneye de Avrupaya gidiyorum
Çok teşekkürler ^-^

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…