diyorum ya bende bişeyler hissediyorum bazen özelliklede göbek deliğimin çevresinde böyle fıkırtı gibi ama yinede emin olamıyorum çünkü hayatımda bağırsak problemi yaşayan biri değildim.Şimdi bazen gaz sancısıda çekiyorum onlarla ilgilidir belki diye pek fazla önemsemiyorum açıkcası.Neyse çok fazla aceleyede gerk yok illaki duyurak birgün bana kendini:)
Kızlarrrrrrrrr doğurdum valla :) 15 saatlik yoğun bir suni sancı bombardımanının ardından gerçekleşti doğumum.Sancı filan gelmeyince doktorum çarşamba sabah 10 da yatırdı beni.11 de fitilimi yerleştirdiler.4 cm açıklık oluncaya kadar bekleyip epiduralimi taktılar.Bu kısım epiduralsiz olduğu için biraz zordu.(öyle olması gerekliymiş) Şunu söyleyeyim hemen , epidural hiçbir şekilde hissizlik yaratmıyor.Sancıları aynen duyuyorsun fakat şiddeti az , dayanılabilir şekilde oluyor.Ayrıca her 1 saatte yenilenebiliyor yani omuriliğe verilen ilacın etkisi 1 saatte azalıyor.Öyle saatlerce uyuşma hiçbir şey hissetmeme durumu yok yani.Heleki ıkınma hissinin kaybolduğu filan hikayeymiş.Valla öyle tatlı bi ıkınma hissi geliyoki sormayın.Zaten masaya çıkıp inişim arasında 10 dk geçti.3 uzun ıkınmadan sonra kızım pırt diye doğdu :) epizyotomi dahi yapılmadı.doktor rahmimdeki sarkmalara karşı 1-2 dikişlik bi rütuş çekti o kadar ve ben hoooop şimdi evdeyim.Korkularım son derece yersizmiş. Yalnız suni sancı hakkında arkadaşın söylediği çok doğru , anneye kesinlikle dinlenme hatta nefes alma şansı bile tanımıyor.Bu nedenle suni sancı ile doğum yapacak olanlar epidurali düşünmeliler derim.Kendim ve bebeğim için en iyi kararı aldığımı , doktoruma gerçekten güvenmem gerektiğini görmüş oldum ve allahım da her şeyi gönlüme göre verdi.Çünkü sezeryanı gönlüm hiççç istemiyordu.Darısı bebişlerini bekleyen diğer arkadaşlarıma :))
Kızlarrrrrrrrr doğurdum valla :) 15 saatlik yoğun bir suni sancı bombardımanının ardından gerçekleşti doğumum.Sancı filan gelmeyince doktorum çarşamba sabah 10 da yatırdı beni.11 de fitilimi yerleştirdiler.4 cm açıklık oluncaya kadar bekleyip epiduralimi taktılar.Bu kısım epiduralsiz olduğu için biraz zordu.(öyle olması gerekliymiş) Şunu söyleyeyim hemen , epidural hiçbir şekilde hissizlik yaratmıyor.Sancıları aynen duyuyorsun fakat şiddeti az , dayanılabilir şekilde oluyor.Ayrıca her 1 saatte yenilenebiliyor yani omuriliğe verilen ilacın etkisi 1 saatte azalıyor.Öyle saatlerce uyuşma hiçbir şey hissetmeme durumu yok yani.Heleki ıkınma hissinin kaybolduğu filan hikayeymiş.Valla öyle tatlı bi ıkınma hissi geliyoki sormayın.Zaten masaya çıkıp inişim arasında 10 dk geçti.3 uzun ıkınmadan sonra kızım pırt diye doğdu :) epizyotomi dahi yapılmadı.doktor rahmimdeki sarkmalara karşı 1-2 dikişlik bi rütuş çekti o kadar ve ben hoooop şimdi evdeyim.Korkularım son derece yersizmiş. Yalnız suni sancı hakkında arkadaşın söylediği çok doğru , anneye kesinlikle dinlenme hatta nefes alma şansı bile tanımıyor.Bu nedenle suni sancı ile doğum yapacak olanlar epidurali düşünmeliler derim.Kendim ve bebeğim için en iyi kararı aldığımı , doktoruma gerçekten güvenmem gerektiğini görmüş oldum ve allahım da her şeyi gönlüme göre verdi.Çünkü sezeryanı gönlüm hiççç istemiyordu.Darısı bebişlerini bekleyen diğer arkadaşlarıma :))
sağol canım hep bir kız bebek hayal etmiştim şöyle sevimli dilbaz bi kız inş bıcır bıcır olur bebişim.Oda işini kasımda halletmeyi düşünüyorum.Şimdilik bakıyorum beğendiklerimi bi kenara not ediyorum ama hep internetten.Birde mobilyacıları gezicem bakalım.Şimdi pembiş pembiş kıyafetler alıyorum bebişe.Senin oğluşunun odası çok tatlı olmuş.Bende sade ama zevkli döşemek istiyorum.Bizim bebişin odası biraz büyükçe evin en küçük odası olmasına rağmen.İlk başta çekyat koltuk tarzı bişeyde koyucam onada bakınıyorum.Birde beşiği büyüyen beşik istiyorum bakalım ay insan düşündükçe çıkışı bulamıyo:) herşeyin en güzeli olsun diye diye kafayı yicez sanırım ilk çocuklar daha bi özenli oluyo ilk heves işte:)
Evet tek çocuksa sen iyice al hevesini ben belki ikinciyi düşünüyorum hemen değil tabi ama bi 5 yıl sonra olabilir.Ama yinede belli olmaz belki ilk ve son da olabilir.O yüzden çok hevesliyim bende:)
ben yalovada yaşıyorum şuan burada özel bi hastaneye gidiyorum herhalde buradada doğururum daha önce doğum yapıp memnun olan arkadaşlarım var ama bezende bursayı düşünmüyor da değilim.evimden çok uzaklaşmakta istemiyorum.Zaten sancılar iyice sıklaşana kadar hastaneye gitmeyide düşünmüyorum şahsen.Çünkü o zaman beklemeyip suni sancı vereceklerini düşünüyorum
Kızlar bende 7 eylülde epiduralsiz normal doğum yaptım.İlk bebeğim olduğu için herşey doğal olsun istedim.Son 3 saatte 4 cm açıklık varken suni sancı verildi.Çok şükür sıkıntısız ve dikişsiz bi doğum oldu.Allah bebek bekleyen herkese bebişini hayırlısıyla kucağına almayı nasip etsin
siz ne epiduralinden bahsediyonuz
ben ikinci bebeğimi dogururken ne epidural ne suni sancı ne de diikiş
hiç bir şey olmadan müdehalesiz dogum yaptm hemde özel hastanede
doktorumdan allah razı olsun iyikide dikiş yapmamaış
bomba gibiydim herkese hayret etti bu kadar cabuk toparlanısıma..
çatır çatır doğurdum valla hemde 2 tane
bu ara 22 yasındayım bugünde doğum günüm.. 23 e girdim
kutlayım dedim iyiki doğdummmm
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?