Epiduralsiz/ Ilacsiz Normal Dogum

Evet cnm 5 hafta kaldı.. çok heyecanlıyım artık her an gelebılır dıye beklıorum, zaten 37den snr saglıklı oluolar allahın ıznıyle.. cok da gecıkmesın 38 gıbı gelsın ıstıyorumkaydirigubbakcemile3 hayırlısı olsun..

zaten genetık uzmanı bana bı kadının dogum yapması ıcın en uygun yaslar 20-25 arası, ondan snr her sene saglık bıraz düşüo fln demıstı.. ama turkıyede tabı bu kdr erken yapılamıo sosyo-ekonomık nedenlerden oturu.. gec olur mu hıc 28 cok ıdeal, kucukken 26 yasında evlencem 28 yasında cocuk yapcam dıodum alkisalkisalkis bıraz erken oldu :roflol:

Bende öyle geç gelmesin 38. haftada gelsin istiyoruma ama bakalım artık.Bende küçükken 28 gibi doğururum diyodum hakikatende öyle oldu:) Aman napalım sonuçta herşey kader.Allah sağlık versin bize ve bebişlere büyür giderler.Erkek bebekler geç gelir biraz diye duymuştum ama bakalım seninki nasıl olacak?

benim dogumdan önce hep lekem ggeldi sonra sancım oldu
dikkat edin belki kanlı leke gelirse hemen doktora uçun..gerçi ilk dogumlar cok uzun sürüyo
saatlerce sancı cekiyosun vakit geçmio

benim dogumdan önce hep lekem ggeldi sonra sancım oldu
dikkat edin belki kanlı leke gelirse hemen doktora uçun..gerçi ilk dogumlar cok uzun sürüyo
saatlerce sancı cekiyosun vakit geçmio

işalla benım de oyle olur da ankaradan annemlerı cagırabılmek ıcın zamanımız olur yoksa burda karı koca başbaşa doguma gıtcez apar topar hihoyyyt

yazılanları okudum bende normal doğum konusunda cesaretlı olanlardanım 31 haftalık hamıleyımm yazılanları okudukça herhalde kendı yaşayacaklarım aklıma gelıyo kı yer yer çok duygulandım kızımın doğduğu anı düşündüğümde zaten gözyaşlarım kendılığınden akıyor annemde normal doğum yapmış ve buyutulecek bırşey yok diyor,eşim ve bende kesınlıkle bır aksılık olmazsa normal olanı RABBIMin taktır ettıği doğumu onaylıyoruz.olamayacak çekılemeyecek bır durum olsaydı RABBIM kesınlıkle başka yolla doğum sağlardı ben buna ınanıyorum herzamn adı üstünde normal olan bu değil mi NORMAL DOĞUMM!!!

inşallah sağsalim kavusursunuz..
insan son günlerinde cok duygusal oluyor bende hep ağlardım

Sırada ben varım, doğumum çok yakın, işalla güzel bir normal doğum hikayesiyle gelip moral vericem burda bekleyenlere :))

Son düzenleme:
Kızlar slm.. Gecen hafta acılen sezeryana alındım, bebegımın kalbı sıkıntıya gırdı.. Ben de normal doguramadım yanı, ama bebegım saglıklı cok sukur.. bıraz erken alınmıs oldu daha yenı 37. haftadaydık ama bı gun dahı beklesek cok kotu seyler olabılırdı.. allaha sukur ıkımız de ıyıyız..

http://www.kadinlarkulubu.com/kasim-anneleri/397879-2010-kasim-annelerinin-dogum-hikayeleri-3.html
bu da dogum hıkayem..

işalllah saglıkla ve normal dogurur butun ısteyenler yasadım bılıyorum kendı ıstegıyle sezeryan olması ıcın bı ınsanın catlak olması lazım :S

prophetic inan hikayeni ağlaya ağlaya okudum ne kadar güzel anlatmışsın önce telaş oldum buradaki mesajını okuyunca ama hikayeni okuyunca bütün duygularım değişti.Allah seni oğluna oğlunuda sana bağışlasın inş.Ne kadar güzel şimdi günler senin için Allahım banada nasip et nolur bebğimi sağ salim kucaklamayı öpüp koklamayı bende kızımı çok özledim çabuk geçsin zaman onu yanımda göreyim

ben hep soyluyodum saglık soz konusu olursa paşa paşa sezeryan yaptırırım dıye, keske bırazcık daha durabılseydı ıcerde 3 hafta erken gelmesı cok sorun degıl ama ıcerdekı bır gun bıle faydalı bebek ıcın, kısmet boyleymiş..sımdı cok ıyıyız allaha şükürler olsun

darısı basına cnm.. işalla bı gun bıle benım yasadıklarımı yasamak zorunda kalmazsın cunku o bı gun bıle omrumden omur goturdu valla.. allahım saglıklı bır dogum nasıp etsın kucakla mınıgını sen de

kızlar bende normal dogum yaptım... catır catır dogurdum yanı:):):) dıkısımde vardı ama 1 satt sonra ayaktaydım... gezıyodum hastanede sıkılmıstım:):).)

kızlar bende normal dogum yaptım... catır catır dogurdum yanı:):):) dıkısımde vardı ama 1 satt sonra ayaktaydım... gezıyodum hastanede sıkılmıstım:):).)

hadi gözün aydın canım kurtulmuşsun sağlıkla kaç dişin vardı merak ettim normal doğumda kesi ne kadar yapıyor?

Ben de normal ıstıyorum da 7 dıkıs cok degıl mı :18:

Tüm konuyu okudum. Fmf hastası olmama rağmen kesinlikle epiduralsiz normal (doğal) doğum istediğime karar verdim.

Sadece epiduralsiz değil aynı zamanda serumsuz, devamlı nst ye bağlı olmadan, kasılmalarımı ve sancılarımı yürüyerek karşılayacağım, bebeğimin doğduğu an (göbek kordonu dahi kesilmeden) göğsüme bırakıldığı bir doğum istiyorum! Çok istiyorum!

Dr. Hakan Çoker'in Doğumda Lamaze Felsefesi isimli kitapçığını okudum, kaç gündür de bunu araştırıyorum, pozitif doğum hikayeleri okuyorum. Bana ve bebeğime saygılı, ikimiz içinde en "normal" olanını istiyorum. 24 Ocakta, 36.haftamı doldurduğumda randevum var. Tüm bunları dr.umla konuşacağım. Umarım tepkisi olumlu yönde olur ve beni destekler.

Eğer buradaki arkadaşlarımın bazıları gibi planladığım şekilde gitmez ve sezaryen olmak zorunda kalırsam bile planlı olmasın istiyorum. Bebeğim gelmek istediği zamana kendi karar versin, herşey normal doğum gibi başlasın, sonra searyen ile müdahale edilsin istiyorum..

Çok şey mi istiyorum.. Bence çok değil.. Sadece en "normal"ini, en "doğal"ını istiyorum. Umarım istediğim gibi olur.

Bende aynı şekilde düşünüyorum yazdıklarının hepsini bende araştırdım ve okudum.en önemlisi doğum süresince bana saygılı ve sakin insanlar görmek istiyorum etrafımda beni panikleten ve sürekli şunu yap bunu yap diyen değil.Ve şunu farkettim ki bu ortamı birtek evde sağlayabilirim kendime.O yüzden sancılarım sıklaşıncaya kadar evde sancı çekmeyi düşünüyorum.Yoksa doktorlar sıkılıp hemen suni sancıya yönlendiriyorlar.

selam kızlar,
ben de normal dogum yaptım 4 dıkısım oldu. çok memnunum herkese tavsıye ederım

Tebrikler zederdi, darısı bizim başımıza. Allah analı babalı, sağlıklı büyütsün.

@manikk, çok haklısın, bilinçli bir şekilde zaman tutmak, bunun için eşten yardım almak ve o süreyi huzur içinde evde geçirmek gerek. Suların tamamı erkenden boşalırsa hastaneye daha erken gidilebilir ama onun dışında katılıyorum sana.

Peki sen doktorunla konuştun mu? Normal doğum kararını destekliyor mu?
Kaç haftalık hamilesin bu arada?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…