Epiduralsiz/ Ilacsiz Normal Dogum

sancıların çoğunu evde çektim.
hastaneye gittiğimde 7 cm di açılmam..suni sancı verip hızlandırdılar bir satte 10 cm açıldı ve doğuma alındım..

herşeyi oluruna bıraktım ben,yaşayıp göreceğim dedim.aman nasıl olcak derdine düşmedim hiç..sancılardan dayanılmayacak şeyler değildi hiç.

3 dikişim vardı,kısa bir sürede doğurdum.

şimdi 2. ye hamileyim..yine normal istiyorum..herkese tavsiye ediyorum korkulacak bişey değil..yoksa 2. de normal olcak diye ısrar etmezdim..hayırlısı tabi..bir aksilik olursa sezeryan olur..ama inşallah herşey yolunda gider yine.

Evet doktorum normal doğumdan yana hatta çatı muayenesi bile yapmadı doğumu zamansız tetikleyip sezeryana neden olabilir diye.Doğum başlasın bakarız o zman dedi.Hatta bebek anormal büyük olmadığı sürece her kadın normal doğum yapabilir dedi.Bende onun bu tutumuna çok memnun oldum.Zaten sakin mizaçlı bir doktorum var çok memnunum bu konuda.36 haftamız bitti bizim 37 haftanın içindeyiz.Yaklaştık artık doğuma:) Aynen suyum aşırı şekilde gelmediği sürece hemen hastaneye koşmayı düşünmüyorum.Kendime güveniyorum inş bir aksilik olmaz da normal bir doğum süreci yaşarım. Senin kaçıncı haftan?

Ben 34+5 teyim. Hamileliğimin başından 29. haftama kadar başka bir doktorum vardı. Sadece sezaryen doğum yaptığı için memnun olmama, evime yakın olmasına rağmen hem doktoru, hem hastaneyi değiştirdim.

Yeni doktorumun sezaryeni olduğu kadar normal doğumu da var. Hastane evime oldukça uzak :) Şimdiye kadar 3 kez bir araya geldik. Bu tür şeyler konuşmak için erken diye düşündüm. Tam 36. haftam dolduğu gün de tekrar randevum var. Doktorumla o gün konuşmayı planlıyorum. Eşime de benimle aynı tarafta olması için düşüncelerimi anlattım, yazılanları okudum. Eğer doktor farklı bir kanaldan girip sezaryen için ikna etmeye çalışırsa panikleyip kabul etmemi sağlamak yerine benim yanımda yer almalı, nedenini ve gerçekten gerekli olup olmadığını sorgulamalı. Şimdilik yanımda görünüyor :)

Gerçekten çok az kalmış zamanın dolmasına :) En iyi ihtimalle 3 hafta-cık :) Hangi ilde yaşıyorsunuz? Doğum yapacağın hastane yakın mı bari?

Mesajın yeşil kısmını okuyunca bunu ben yazdım sandım. Ben de aynı şekilde doğurdum bana suni sancı vermediler ama ve kesinlikle korkulacak birşey değil...
Hamileliğimin başınan beri kendimi normal doğuma hazırladım pisikolojik olarak. Yine hamile kalsam yine normal doğum isterim heralde...
Sağlıklı bir şekilde doğurursun umarım.

Son düzenleme:

Sağolun kızlar yazılarınız bizim gibi ilk doğumunu yapacak annelere cesaret veriyor.

Laf olsun diye demiyorum korkulacak birşey yok gerçekten. Anatomik yapınız normal doğuma uygunsa çok çok kolay.Önemli olan doğumu yaptıranlarla iş birliği içinde olabilmek. Doğuma yardım edip bebeğin çıkışını kolaylaştırmak. Doğru zamanda derin nefesler alabilmek ve doğru zamanda doğru bir şekilde ıkınmak. Bu konuda doğum yaptıranlar yardımcı olacaktır. Olmazlarsa siz yardım isteyin. Neler yapmanız konusunda...

Ben Yalova da yaşıyorum burası zaten çok büyük bir yer değil evim hastane arası arabayla 3 dk yürüme mesafesi 10 dk ancak.O yüzden rahatım istediğim her an yetişebilirim.Uzaklık sorunum olmadığı için olabildğince geç gitmeyi düşünüyorum.Doktorunu değiştirmekle kesinle çok iyi yapmışsın.Ben sadece sezeryan yapıyorum diyen doktorlardan nefret ediyorum.Bize sadece para kazanacakları araçlar olaerak bakıyorlar.Fazla vakitlerini almayalım, saati belli olsun kessin biçsin parasını alsın bu mudur yani? Seninde haftan varmış bayağı ama evet benim çok az kaldı.İnş doğumdan sonra buraya gelip çok güzel bir normal doğum yaşadığımın haberini veririm sizlere.Benim eşimde sorun olmadığı sürece normal doğumdan yana.Arkadaşlarımından biride benim gittiğim hastanede normal doğum yaptı o kadar güzel anlattı ki içimi çok rahatlattı.Sadece tek uyarısı hastaneye erken gitme çünkü sancı odaları ve doğumhane iç içe oradaki bağrışanları görüp insanın siniri bozuluyor dedi.Oda zaten beklemeyip eve gitmiş suyu gelince gelmiş hastaneye tekrar.Gece 3 gibi sancıları başlamış sabah 9 da hastaneye gitmiş 9 buçuktada bebişi kucağındaymış.Ve sancılar son ana kadar o kadar aralıklı geldiki adet ağrısından biraz daha fazlaydı sadece dedi.

Evet sakin olup denilenleri yapanlar kolayca doğum yapıyormuş.Ve ebelerde sakin ve bilinçli anne adaylarıyla daha çok ilgilenip çok daha fazla özen gösteriyorlarmış.Bağırıp çağırmak hiçbirşeye yardımcı olmuyor.Üstelik annenin gücünü tüketiyormuş yok yere.

Evet hastaneye erken gidilmemeli. Benim seçtiğim hastane baya uzaktı. Özel hastaneydi ve doktordan herkes memnundu o yüzden seçmiştim. Hastanem il merkesindeydi. Bense aynı ilin başka bir ilçesinin köyünde Çok da güzel yetiştim. Sancılanır sancılanmaz koşmadık hastaneye. Saat 20:00 de sancılarım başladı tam anlamıyla (gündüz de geliyordu ara ara, o gün çok ayakta kalmıştım gündüz sancılarını ona yoruyordum) gece ikiye kadar devam etti. 02:15 gibi çıktık hastaneye varmamız yaklaşık 20-25 dakikamızı aldı. Sabaha karşı saat 04:28 gibi oğlumun ağlamasını duyduk...
Şimdi de yanımda , beşiğinde, uyanmış agu bugu yapıyor...

Allah analı babalı büyütsün ikinizin bebişlerini de :)

Hatta ohcanımadeysin'in yeni bebişi de geliyormuş. Kaçıncı haftadasınız acaba?

@ayeser Peki siz epiduralli mi epiduralsiz mi doğurdunuz?

Aynen öyle canım bağırıp çığlık atmak yerine derin derin nefese harcamalısın gücünü. Bol oksijen zaten uyuşuk bir hal veriyor insana, çok da hissetmiyorsun sancıyı. Sancı dediğin de 15 sn 20 saniye sürüp geçiyor. Geçince kuş gibisin yeniden. Sancı aralarında dinlenmelisin...

epidüralsiz canım, nosnormal

Oh ohh maaşallah!
Darısı başımıza ya. İnsanın canı çatır çatır doğum çeker mi, benim çekiyor :))

Şaka bir yana, böyle istediğim şekilde doğum yapmış birinden tavsiye almak güzel. Teşekkür ederiz. Hem şevklendiriyor, hem bilinçlendiriyor. Ben sancıların yürüyerek yada ritmik olarak haraket ederek daha rahat atlatıldığını okudum. Bu yüzden cihaza (nst) yada seruma bağlı kalmak istemiyorum.

Birde bir sorum olacak alakasız ama, normal doğum sonrasında annenin temizliği nasıl yapılıyor? Yalnızca belden aşağı mı temizleniliyor? Doğumhanede mi temizleniyor? Odaya geçmeden önce mi kendi geceliğimizi/ğijamamızı giyoruz, odaya geçtikten sonra mı? :)) Bir bu mu kaldı merak ettiğin demeyin, kaldı valla :))

Bir losyon var batikon (başka markaları da var ama hepsi aynı) diye kırmızımsı turuncu birşey. Onunla hazırlanmış bir çözeltiyle doğum sırasında bebeğin geleceği bölge sürekli dezenfekte ediliyor. Bacakların bayet açık olduğu için belden aşağısı çok kirlenmiyor canım.zaten altta bir atık kovası oluyor düşen akan oraya akıyor. Hiç kirlenmiyorsun merak etme. Ben hiç kirlenmemiştim. Halk arasında çatal dedikleri doğum yapmak için çıkılan sedyeden inmeden önce çocuk bezi gibi kocaman bir bezle bezliyorlar tekerlekli sandalye ile odana alıyorlar. Orada pijamanı giydiriyorlar. Ben böyle yaşamıştım. Seçtiğin hastanede tek kişilik oda imkanı varsa mutlaka onu seç. Çok rahat oluyor. Yabancı girip çıkmıyor . Rahat rahat hareket ediyorsun.
İstediğin gibi çatır çatır doğumlar diliyorum sana. Sormak istediğin başka birşey olursa burdayım ben. Bayılıyorum n ormal doğuma istekli olanlara ayrıcaaa...

Oh ohh maaşallah!
Darısı başımıza ya. İnsanın canı çatır çatır doğum çeker mi, benim çekiyor :))

Ne kadar kaldı canım senin? ben 40 + 6 da doğurmuştum. Miniğim pek sevmiş içersini...

:) Bende normal doğumu destekleyenlere bayılıyorum. Artık nedense bende takıntı haline geldi bu durum. Doktor "Bebek sıkıntıda, durum tehlikeli, sezaryen yapmamız lazım" dese, "acaba yalanmı söylüyor" diye düşünecek duruma geldim :)

Çok şükür doğum yapacağım hastanede odalar tek ve iki kişilik. Ama oda çok olduğundan ve aynı anda o kadar doğum yapan olmadığından hep tek kişilik odalar kullanılıyormuş. Şeker bi hemşire vardı odaları gezdiren, onunla konuşmuştum. Odalarda duş ve tuvalette mevcut.

Peki normal doğum sonrasında hemen duş vs. alınabiliyormu? Sonuçta sancıdan, stresten insan terleyip kokmuyormu acaba? Bebeğimle ilk anlarım olacağından kendimi tertemiz hissetmek istiyorum nedense.

Ne kadar kaldı canım senin? ben 40 + 6 da doğurmuştum. Miniğim pek sevmiş içersini...

Oh iyice gelişmiştir içeride :) Kız mı erkek mi bebişiniz?
Ben 34+5 haftalığım. Son adet tarihime göre 21 şubat beklenen doğum tarihimiz. Ultrason ise gelişime göre son bir aydır 15 Şubat gösteriyor. Ama ben tam 40 haftalıkken doğmuşum, kızım bana benzerse sanırım o da erken gelmez :)

Filmlerdeki doğum sahnelerinde kadınlar boncuk boncuk terler hep, ben hiç terlemedim doğum esnasında. Ama sonrasında çok teliyorsun. Benim odamda da duş ve wc vardı duş alırım diye valizimem havlumu vs koymuştum. Ama almak istemedi canım nedense. Kirli hissetmedim heralde kendimi. Hemen duş almanınbir sakıncası olacağını sanmıyorum canım.

benim ki oğlan, uyuyor şimdi birazdam emmek için uyanacak...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…